Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 274 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: tickets.pl
#141 PostWysłany: 15 Wrz 2016 19:17 

niebieski
Różnica VC/V była chyba podobna na bilecie, i tak byli najtańsi. Napisałem posta z powodu możliwości bezkarnej anulacji, co zresztą zrobiłem pomimo okazyjnej ceny do Kalifornii, bo reszta towarzystwa nie namyśliła się do 9:00 rano kiedy deal padł. Ale nie ma gwarancji, że zawsze odrzucą VC i jednocześnie zrobią rezerwację do opłacenia.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#142 PostWysłany: 15 Wrz 2016 20:04 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
KyokoMai napisał(a):
Mimo, że już dostałem Visa Credit mBanku Miles and More, nie zaakceptowało jej jako Visa Credit, ale jako po prostu Visa (dodatkowa opłata). Kupiłem, przeszło. Napisałem również reklamację z podaniem pierwszych 6 numeru karty i zakrytego zdjęcia. Niech chociaż punkty naliczą i wprowadzą odpowiednie parametry do systemu. Ja nie mogłem czekać, bo musiałem dokupić lot na stronie LO, a było jedno ostatnie miejsce w tej cenie. Różnica na tickets.pl pomiędzy VC a V, to nieco ponad 17PLN.

W tym samym wątku:

Fitzcarraldo napisał(a):
Podjęte ptóby opłacenia biletów w opcji Visa Credit (tańszej w mym wypadku o 300 zł) nie powiodły się następującymi kartami:
wypukła VISA Miles&More mBank,
wypukła VISA Gold mBank,
płaska VISA Electron mBank,
wypukła VISA (niemiecka),
wypukła VISA Platinum (niemiecka),
wreszcie w akcie desperacji:
wypukła MasterCard WizzAir Raiffeisen.
Sprawdziłem limity dzienne, miesięczne, ilościowe - wszystko gra, dzwoniłem do mBanku - nie ma śladu po rzekomych próbach autoryzacji. A na tickets.pl za każdym razem pojawia się komunikat "Próba autoryzacji karty nie powiodła się. Prosimy o wybranie innego sposobu płatności." Czyżby tickets.pl rzeczywiście ściemniał?

mucha napisał(a):
Tak, ściemniają aby lepiej pozycjonować się w metasearch. Nawet wymieniłem z nimi kilkanaście maili o tym, strugają idiotę że to problem mojej karty.

Płacąc wyższą cenę, transakcje przechodzą bez problemu z dowolną Visą i MC.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#143 PostWysłany: 22 Paź 2016 13:45 

niebieski
Ja jednak próbowałbym przestrzec przed zakupami u tego agenta. Mimo iż do ostatniego okienka rezerwacji kwota za transakcję będzie widoczna w PLN, to dzięki takim zapisom w T&C:

"W regulaminie ogólnym serwisu internetowego tickets.pl w roździale § 16 Postanowienia ogólne: opłata. mieści się następująca informacja:

7. Mając na uwadze różne formy i sposoby rozliczania kart przez banki, może mieć miejsce sytuacja, gdzie konto bankowe Użytkownika zostanie obciążone w walucie obcej.
8. Za koszty przeliczenia waluty obcej na polskie złote, prowizje bankowe pobrane przez bank Użytkownika Operator nie bierze odpowiedzialności."

Nasza transakcja może zostać rozliczona w dowolnej walucie, co czyni taki bilet zdecydowanie mniej interesującym. Sytuację opisuję jako rzeczywistą na swoim przykładzie, dohop.pl --> tickets.pl. Dzięki takim machlojkom nawet zniżka VC nie pokryła przewalutowania rozliczonego przez nich w USD (bilety w AirBerlin).

Odradzam tych ruskich dziadów! :evil:
 Profil Relacje PM off  

#144 PostWysłany: 22 Paź 2016 14:46 

srebrny
Nigdy nie miałem żadnych problemów z przewalutowaniem, a niejeden bilet już u nich kupiłem. Kwota w PLN, płatność kartą PLN, rozliczenie w PLN.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#145 PostWysłany: 22 Paź 2016 15:01 

niebieski
@‌Mar77‌, więcej wniosłoby wskazanie linii w jakiej kupowałeś bilety, niż to że problemów nie miałeś z przewalutowaniem. Kupując bilety na tym OTA - LO, zakładam, że takich problemów również bym nie miał...
 Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 22 Paź 2016 15:07 

niebieski
@‌wicker‌ Tutaj sporo osób kupuje na tickets.pl (bilety nie z Polski, a więc oryginalnie nie denominowane w złotówkach) i nie zgłaszają problemów (są one rozliczane w złotówkach według kwoty wskazanej przez Tickets.pl, sam osobiscie kupowałem kilka takich). Lepiej napisz jaką kartą zapłaciłeś (bank, typ), bo to jest ciekawszy trop.

#147 PostWysłany: 22 Paź 2016 15:13 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
@‌wicker‌ sporo u nich kupiłem i zawsze płaciłem w PLN

np. Aegean Airlines, Turkish Airlines, Star Peru, Peruvian Airlines, UIA, Lan Peru
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 22 Paź 2016 15:15 

srebrny
wicker napisał(a):
@‌Mar77‌, więcej wniosłoby wskazanie linii w jakiej kupowałeś bilety, niż to że problemów nie miałeś z przewalutowaniem. Kupując bilety na tym OTA - LO, zakładam, że takich problemów również bym nie miał...

Turkish, Pegasus, Aegean...
 Profil Relacje PM off  

#149 PostWysłany: 22 Paź 2016 19:51 

niebieski
Czy można jakoś sprawdzić, czy lot, który kupujemy na tickets.pl, będzie wystawiony na jednym bilecie?

Wszystkie wykonywane przez Air China, wybrane w opcji multi-city:
WAW-PEK 28.04
PEK-HKG 30.04
HKG-PEK 04.05
PEK-WAW 05.05

Wydaje się to logiczne, ale nie mogę znaleźć nigdzie potwierdzenia, że tak będzie.
 Profil Relacje PM off  

#150 PostWysłany: 22 Paź 2016 20:18 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 227 790
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
@‌silvershark‌ mówisz o China Southern Airlines za 2537PLN? Ja go widzę na jednym bilecie - dokładnie ta sama konstrukcja taryfowa (z tym, że operowany przez KLM. Jeżeli szukasz na Kayaku czy Momondo, pojawi Ci się oddzielna opcja w przypadku zakupu dwóch różnych biletów oraz informacja "przesiadka na ryzyko pasażera".
 Profil Relacje PM off
silvershark uważa post za pomocny.

#151 PostWysłany: 22 Paź 2016 20:21 

niebieski
Mówię o Air China za 1865 zł, ale to rozwiewa moje wątpliwości, dzięki ;)
 Profil Relacje PM off  

#152 PostWysłany: 22 Paź 2016 21:20 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 42 / 19.6%
silvershark napisał(a):
Czy można jakoś sprawdzić, czy lot, który kupujemy na tickets.pl, będzie wystawiony na jednym bilecie?

Wszystkie wykonywane przez Air China, wybrane w opcji multi-city:
WAW-PEK 28.04
PEK-HKG 30.04
HKG-PEK 04.05
PEK-WAW 05.05

Wydaje się to logiczne, ale nie mogę znaleźć nigdzie potwierdzenia, że tak będzie.

Robiłem 2 zakupy multcity na tickets i wszystko zostało wystawione na jednym etixie

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off
silvershark uważa post za pomocny.

#153 PostWysłany: 21 Lis 2016 14:13 

Loty: 117
Kilometry: 192 290
Krajów: 27 / 12.6%
niebieski
hej,
mam mały problem z rezerwacją i nie wiem czy mam coś działać i walczyć czy czekać grzecznie, poniżej opis chronologiczny sytuacji:

kupiłem bilety na trasie MXP - CUN - RT w dniach 30.01-08.02 na tickets.pl 30.07.2016 linie lotnicze Air Canada
platnosc kredytowka, etix na mailu w kilka min.
i wszystko z rezerwacja było ok,

26 października dostałem info od tickets.pl ze linie lotnicze anulowały mi przelot - i zaproponowały alternatywną trasę, poprzez stronę tickets.pl zaakceptowałem zmiany (zmiana trasy powrotnej, minimalne zmiany w rozkładzie). Nowy etix na mailu na dzień następny.

04 listopada dostalem kolejnego maila ze znowu anulacja przelotu i alternatywna trasa, znowu w systemie potwierdziłem że zgadzam się na zmiany (kosmetyczne zmiany w godzinach lotu) dostałem maila że wysłali moją zgodę do lini lotniczych i czekają na potwierdzenie.

05 listopada dostałem info o możliwości istnienia zduplikowanej rezerwacji i że linie lotnicze anulują te zduplikowane rezererwacje.

i od tego czasu nie dostałem nowego etixa, w systemie tickets.pl Status - Trwa proces wystawienia, rozmowa z infolinią/mail dostaje odpowiedź że oni czekają na potwierdzenie ze strony linii lotniczych. Rozmawiałem z infolinią Air Canada (polska infolinia) i mam info że u nich w systemie cała rezerwacja jest ok. na stronie air canada rezerwacja też jest potwierdzona, za to na checkmytrip mam anulowany jeden lot. Na moim ostatnim etixie mam godziny odlotów trasę jak na checkmytrip za to na stronie air canada jest juz w tej wersji którą zaakceptowałem ale nie dostałem biletu.

I tak sie zastanawiam czy coś dalej walczyć, poganiać tickets.pl, zadzwonić na infolinię aircanda główną czy czekać.
Akurat doloty do MXP są w dobrej cenie i się zastanawiam czy je brać.

#154 PostWysłany: 21 Lis 2016 14:18 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 227 790
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
@CPQ AirCanada będzie miała dostęp do zmian Twojej rezerwacji na 48 godzin przed wylotem. Wtedy zrobią wszystko. Na razie spokojnie czekaj, masz pododawane odcinki, a bilety spokojnie wystawią. Ja z GoToGate walczyłem 6 tygodni, zanim uzyskali autoryzację od linii lotniczych, zdecydowali się wystawić bilet... a wyglądało to tak, że odcinki zostały zaimportowane, wszystko wyglądało na "potwierdzone" (co też biuro rezerwacji linii lotniczych potwierdziło), ale w dalszym ciągu bilety nie były wystawione. Wszystko na spokojnie.
 Profil Relacje PM off  

#155 PostWysłany: 21 Lis 2016 14:51 

niebieski
Dzieki @‌KyokoMai‌, to spojrzę przychylniejszym okiem dzisiaj na dolot to MXP ;)

#156 PostWysłany: 23 Lis 2016 17:25 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 525 302
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
Na tickets.pl przekierował mnie Kayak. Bezproblemowa rezerwacja WAW-KUL/BKK-WAW, etix po 5 minutach na mailu, obciązenie karty w PLN. Na stronie TK rezerwacja potwierdzona. Mimo opłaty za płatność MC i tak było najtaniej. Mam nadziję że nie będę musiał sprawdzać ich obsługi klienta :)

#157 PostWysłany: 23 Lis 2016 21:39 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Czy komuś już się udało zapłacić Visa Credit bez prowizji? Mam dwie, z BPH i mBanku i żadna nie przechodzi.
 Profil Relacje PM off  

#158 PostWysłany: 23 Lis 2016 21:47 

HON fly4free
Była milion siedem razy mowa, że nie. VC nie działa jakakolwiek by nie była.
 Profil Relacje PM off  

#159 PostWysłany: 01 Gru 2016 13:03 

niebieski
W kwestii informacyjnej co do mojego poprzedniego postu, poprawiony etix dotarł po 4 tygodniach .... do podróży jeszcze trochę zostało zobaczymy co będzie dalej.
Na checkmytrip i AC wszystko ok wygląda. :D

#160 PostWysłany: 04 Gru 2016 16:35 
Awatar użytkownika

Cześć. Kupiłem bilet dla dwóch osób na trasie LHR-BKK-AKL-LHR. Na marzec/kwiecień 2017. Jest taka sytuacja że jedna osoba się wyłamała. Bilet dla jednej osoby kosztował 2100zł. Czy istnieje możliwość odzyskania choć części kosztów jednego z biletów? Albo może sprzedania jednego miejsca? Jest jakieś rozwiązanie tej sytuacji?
Dzięki za rady
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 274 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości