Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 274 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 10 Gru 2015 22:08 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 14 922
Krajów: 2 / 0.9%
Robiłem tam zakupy w październiku i też płaciłem bez haraczu, ale może od tamtej pory coś się zmieniło.
grzesiekc uważa post za pomocny.

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#102 PostWysłany: 10 Gru 2015 22:11 
Awatar użytkownika

srebrny
Mar77 napisał(a):
Jak w takim razie wyjaśnisz fakt, że wielu osobom (w tym także i mnie) nie przechodziła płatność kk Visa w tej najtańszej opcji bez dopłaty, podczas gdy płatność dokładnie tą samą kartą z dopłatą przechodziła bez problemu?

To przechodziła ta płatność czy nie bo nie kumam.
Najpierw mówisz, że nie a później, że tak.
O jakiej "dopłacie" mówisz ?
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 10 Gru 2015 22:15 
Awatar użytkownika

Loty: 53
Kilometry: 142 596
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
Kupiony przelot po Grecji, najtaniej i bez problemu (wpuścili nas do samolotu) ;)

#104 PostWysłany: 10 Gru 2015 22:18 

niebieski
Na Ukrainie w ciągu ostatniego roku znacznie ograniczono zakupy internetowe kartami innymi niż ukraińskie. Kto podejmuje decyzje o tym które karty zbanować? Nie wiem.

#105 PostWysłany: 10 Gru 2015 22:21 

srebrny
cypel napisał(a):
Mar77 napisał(a):
Jak w takim razie wyjaśnisz fakt, że wielu osobom (w tym także i mnie) nie przechodziła płatność kk Visa w tej najtańszej opcji bez dopłaty, podczas gdy płatność dokładnie tą samą kartą z dopłatą przechodziła bez problemu?

To przechodziła ta płatność czy nie bo nie kumam.
Najpierw mówisz, że nie a później, że tak.
O jakiej "dopłacie" mówisz ?

O takiej:

Załączniki:
Untitled-1.jpg
Untitled-1.jpg [ 57.01 KiB | Obejrzany 6004 razy ]
 Profil Relacje PM off

#106 PostWysłany: 10 Gru 2015 22:29 
Awatar użytkownika

srebrny
Z tego co mi wiadomo bez dodatkowych opłat jest VISA DEBIT a nie CREDIT

daj screena z całej strony a nie jakiś skrawek
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 10 Gru 2015 22:36 

HON fly4free
OTA jak najbardziej godne zaufania i bezproblemowe.
Natomiast te transakcje V Credit od dawna nie przechodzą. Inne karty bez problemów.
 Profil Relacje PM off

#108 PostWysłany: 10 Gru 2015 22:40 

srebrny
cypel napisał(a):
Z tego co mi wiadomo bez dodatkowych opłat jest VISA DEBIT a nie CREDIT

daj screena z całej strony a nie jakiś skrawek

Teraz być może jest Debit, wcześniej była Credit (zresztą jest o tym wątek na tym forum). Ja opisuję własne doświadczenia, kiedy Visa Credit teoretycznie umożliwiała zakup biletu w tańszej opcji. Teoretycznie, bo taka płatność (przynajmniej w moim przypadku) nigdy nie przechodziła.
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 10 Gru 2015 22:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Z tego co pisało to karta visa credit jest bez prowizji. Niemniej jednak mimo kilku podjętych prób na różnych portalach nie udało mi się nią zapłacić.

Natomiast ta sama karta przeszła jak wskazał kolego Mar77 w tej drugiej wersji z dopłatą.

Cóż Sylwester w Auckland, mam nadzieję, że mnie nie rozczaruje jak ostatni na Palawanie :)

A odpowiadając merytorycznie to mam już wystawiony bilet widoczny na stronie CSA więc potwierdzam wszystko w najlepszym porządku

dzięki wszystkim
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: tickets.pl
#110 PostWysłany: 10 Sty 2016 23:45 
Awatar użytkownika

Podjęte ptóby opłacenia biletów w opcji Visa Credit (tańszej w mym wypadku o 300 zł) nie powiodły się następującymi kartami:
wypukła VISA Miles&More mBank,
wypukła VISA Gold mBank,
płaska VISA Electron mBank,
wypukła VISA (niemiecka),
wypukła VISA Platinum (niemiecka),
wreszcie w akcie desperacji:
wypukła MasterCard WizzAir Raiffeisen.
Sprawdziłem limity dzienne, miesięczne, ilościowe - wszystko gra, dzwoniłem do mBanku - nie ma śladu po rzekomych próbach autoryzacji. A na tickets.pl za każdym razem pojawia się komunikat "Próba autoryzacji karty nie powiodła się. Prosimy o wybranie innego sposobu płatności." Czyżby tickets.pl rzeczywiście ściemniał?
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
ATX uważa post za pomocny.

#111 PostWysłany: 11 Sty 2016 19:48 

złoty
Tak, ściemniają aby lepiej pozycjonować się w metasearch. Nawet wymieniłem z nimi kilkanaście maili o tym, strugają idiotę że to problem mojej karty.

Płacąc wyższą cenę, transakcje przechodzą bez problemu z dowolną Visą i MC.
3 ludzi lubi ten post.
ATX uważa post za pomocny.

#112 PostWysłany: 22 Lut 2016 15:42 

Mam problem z tickets.pl. Kupiłem u nich multicity i jeden z lotów mam deltą LAX->JFK. Dzwoniłem do delty i pytałem się czy jest na ten bilet wykupiony bagaż rejestrowany. Powiedzieli mi że nie. Na bilecie z tickets.pl jest napisane, że wykupiony jest bagaż rejestrowany na ten lot. Napisałem do nich w tej sprawie, odpowiedzieli że u nich w systemie jest że ten bagaż jest w cenie blietu. Co z tym zrobić ?
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 10 Mar 2016 14:33 

dziadostwo na maxa!
nie polecam!

w związku z ZIKA linie lotnicze zwracają kobietom ciężarnym oraz współpasażerom 100% za bilety do Brazylii, ale tickets.pl rządzi się swoimi prawami...
najpierw w ogóle mnie olali, potem kazali mi przesłać notarialne potwierdzenie po ang., że moja narzeczona to moja narzeczona oraz oczywiście notarialnie po angielsku że jest w ciąży (czego BA nie wymagał), potem Ukrainki rozłączały się lub nie odbierały telefonu
z przełożonymi też nie łączą
jedynie bezpośredni kontakt z linią lotniczą przyniósł efekt, bo kazali im się dostosować i wtedy tickets.pl przeprosił...

jak będziecie mieli problemy polecam korespondencję z linią lotniczą a potem dopiero jak macie decyzję do tickets.pl
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 10 Mar 2016 16:42 

srebrny
Wiarygodny posrednik, a problemy w razie nadzwyczajnych sytuacji, pojawiaja sie bez mala we wszystkich OTA.
Ich biznesplan polega na max. sprzedazy przy niewielkiej marzy, wiec nie maja budzetu na godzinne wyjasnianie i prostowanie problemow na linii: pasazer-przewoznik.
Rada; chcesz miec latwa mozliwosc zmian, anulacji, kontaktu-kupuj na stronach przewoznika.
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 19 Kwi 2016 12:21 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 42 / 19.6%
Pierwszy raz tam brałem bilet. Na eTixa czekałem ok. 45 minut. Pobralo z kart M&M (mBank) dokładnie tyle ile było na rachunku.
Nie mam się do czego przyczepić.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/

Ostatnio edytowany przez JIK, 19 Kwi 2016 14:44, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 19 Kwi 2016 12:25 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Tez uważam ze tickets.pl to spoko firma/OTA. Bilet po 50 minutach, ale za to chat sprawny :)
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 12 Maj 2016 09:51 

Chcę zarezerwować bilety na tickets.pl na lot Norwegianem Kraków-Oslo-Nowy Jork.
I kwestia jest taka, że u wszystkich standardem jest podręczny bagaż + rejestrowany dodatkowo płatny. U nich natomiast jest 2x20 kg rejestrowanego już zawarte w cenie.
Na infolinii twierdzą, że jest OK, ale chciałem się jeszcze dopytać, bo pewnie ktoś rezerwował u nich. Bilet nie jest dla mnie i nie chcę kogoś zostawić na lodzie, jak się okaże, że trzeba dopłacać na lotnisku.

#118 PostWysłany: 12 Maj 2016 09:54 

Loty: 210
Kilometry: 469 202
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
Na niektórych OTA tak jest :) Po prostu ciesz się z gratisu. Jeśli by nie było możesz bagaż dokupić później w norwegianie.
 Profil Relacje PM off
siwy550 uważa post za pomocny.

#119 PostWysłany: 12 Maj 2016 10:11 

Nigdy sam nie kupowałem biletu poza wizzairem i innymi podobnymi, więc wolę zapytać i mieć pewność :)
Dziękuję za pomoc.

#120 PostWysłany: 21 Maj 2016 16:54 

Pomagam cioci w zakupie biletów lotniczych.Przylatuje do Polski po raz pierwszy od ponad 30 lat i chcę jej zaoszczędzić dodatkowych stresów. Najtaniej znalazłam na ticketspl bilet z San Francisko do Warszawy liniami Air Canada, ale mam wątpliwości:
1. Jak to jest z walutą w której się płaci?
Niektórzy piszą, że pobierają w pl, inni, że w euro. A co z obywatelami USA,pobierają w USD, czy robią przewalutowanie?
2. Bagaż?
Na rezerwacji jest napisane bagaż+walizka :D . Sprawdziłam na stronie Air Canadia i to jest wyłącznie bagaż wnoszony na pokład samolotu, za bagaż rejestrowany trzeba płacić 25 USD ( jeśli źle zrozumiałam, to mnie poprawcie).
Bagaż rejestrowany w którym momencie się dokupuje i u kogo ( przewoźnika, linii lotniczej )?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 274 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość