Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... finite.pdf

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... atinum.pdf

-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Jak otrzymać certyfikat ubezpieczeniowy do kart Visa Infinite lub PKO Mastercard Platinum
Skontaktuj się z PKO Bankiem Polskim przez aplikację IKO lub serwis iPKO:

W aplikacji IKO:
Przejdź do: więcej → pozostałe → kontakt → napisz do nas → pytania do banku
(Strzałki wskazują kolejne kroki w menu serwisu)

W serwisie iPKO:
Przejdź do: moje sprawy → skontaktuj się z nami → zadaj pytanie online
(Strzałki wskazują kolejne kroki w menu serwisu.)

W treści wiadomości podaj:
• czy certyfikat ma być wystawiony również dla osób podróżujących z Tobą (współmałżonek/partner, dzieci)
• planowane daty podróży

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6208 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 307, 308, 309, 310, 311
Autor Wiadomość
#6201 PostWysłany: 02 Cze 2026 20:47 

Miałem konto w mBanku, nigdy mi się podobna sytuacja nie zdarzyła.
 Profil Relacje PM off  

Tunezja all inclusive tuż przy plaży 🏖️🍹 7 dni w 4* hotelu w Mahdii za 2599 PLN Tunezja all inclusive tuż przy plaży 🏖️🍹 7 dni w 4* hotelu w Mahdii za 2599 PLN
Bukareszt od piątku do niedzieli za 509 PLN 💙💛❤️ Wakacyjne loty i noclegi w hotelu ✈️🛌 Bukareszt od piątku do niedzieli za 509 PLN 💙💛❤️ Wakacyjne loty i noclegi w hotelu ✈️🛌
#6202 PostWysłany: 02 Cze 2026 22:45 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@sebaa robiłeś przez Google Pay/Apple Pay/Curve czy bezpośrednio kartą? Gdy robiłem przez Google Pay, blokada zdarzała mi się dość często, aż w końcu raz kazali mi iść do oddziału. Tam pracownik zasugerował mi, abym używał karty bezpośrednio. Od tego czasu nie miałem ani jednej blokady.
 Profil Relacje PM off  

#6203 PostWysłany: 02 Cze 2026 22:51 

niebieski
Czyli w mBanku działa to tak, że mnie bezpieczna metoda płatności będzie powodowała mniej blokad niż ta bezpieczniejsza?
Chryste Panie :mrgreen:
 Profil Relacje PM off
piwili lubi ten post.

#6204 PostWysłany: 03 Cze 2026 10:38 
Awatar użytkownika

Loty: 174
Kilometry: 355 504
Krajów: 40 / 19.3%
srebrny
trocha napisał(a):
W definicji “Dziecka” i “nagłego zachorowania” też nie ma nic o tym, że ta osoba ma być uczestnikiem imprezy, więc teoretycznie się łapie, ale nie wiem czy nie interpretuję tego zbyt frywolnie.

Ubezpieczenie obowiązuje też w przypadku:
Cytuj:
Nagłego zachorowania Członka rodziny (z wyłączeniem Współmałżonka, Partnera oraz Dziecka, do których zastosowanie ma
postanowienie z pkt 1)

Definicja członka rodziny jest dość szeroka i obejmuje osoby, które nie mogą być Ubezpieczonymi. Gdyby warunkiem znów miałaby być wspólna podróż, to imho powinno to być wskazane. Jeśli dziecko zostało z tego przypadku wyłączone na rzecz przypadku, o którym piszesz, to wynikałoby, że nie musi być uczestnikiem imprezy.
trocha lubi ten post.
trocha uważa post za pomocny.

#6205 PostWysłany: 03 Cze 2026 16:47 

czy podpinał ktoś kartę Visa Infinite do AliPay / WeChat? czy zmienny kod nie będzie powodował odrzuceń płatności ?
 Profil Relacje PM off  

#6206 PostWysłany: 08 Cze 2026 13:11 

Loty: 373
Kilometry: 756 324
Krajów: 79 / 38.2%
srebrny
Krew mnie już zalewa z tym ich ubezpieczeniem wkładu własnego (rental).
Wypożyczalnia pobrała 1000usd jako wkład własny, ale w rachunku za naprawę (który też mi przysłali) jest 900usd. W ostatecznym rozliczeniu mam jeszcze 50usd jako opłatę postojową oraz 50usd jako koszt procesowania szkody. Dostałem właśnie decyzję, że zwrócą mi tylko 900usd. Moim zdaniem dla ubezpieczenia wkładu własnego istotne powinno być to co pobrano ode mnie (mandatu nie było bo nie moja wina), a nie to jak wypożyczalnia rozlicza się z firmą która robiła naprawę.
Druga sprawa pobrało mi z karty 1000usd po kursie 3,75, a ubezpieczenie zwraca po kursie 3,58 który wzięli sobie z kosmosu (zdaje się kurs z dnia zdarzenia, jakby to miało jakikolwiek związek z moim kosztem).
Zapisy OWU są tu jednoznaczne i w kwestii dnia kursu waluty i w ogóle przedmiotu ubezpieczenia (kwota pobrana przez wypożyczalnie, a nie jednostkowy koszt rozliczenia wypożyczalni z mechanikiem).
Oni stosują jakieś uparte zaklinanie rzeczywistości. Czy też musieliście z nimi tyle walczyć ?

Sam sobie odpiszę: Pani nie rozumie zapisów po ang w rozliczeniu z rentalem. OWU też nie zna. Myli depozyt z wkładem własnym. Mam wrażenie, że nie ma kompletu dokumentów, które wysłałem. Ręce opadają.

Ostatnio edytowany przez rob_sad, 08 Cze 2026 13:17, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#6207 PostWysłany: 08 Cze 2026 20:22 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
No ale opłata postojowa jest za co?
 Profil Relacje PM off  

#6208 PostWysłany: 08 Cze 2026 21:47 

Loty: 373
Kilometry: 756 324
Krajów: 79 / 38.2%
srebrny
Utracony zarobek bo samochód nie mógł jezdzić. Przy małych uszkodzeniach można go naprawić w przerwie, niskim sezonie itp. Ale z pękniętym reflektorem nie wolno jeździć (przynajmniej u nas).
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6208 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 307, 308, 309, 310, 311

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość