Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Sprzedaż, wymiana i oddawanie biletów jest niezgodne z regulaminem FIFA.
Wszystkie próby sprzedaży, wymiany lub oddawania biletów będą skutkowały skasowaniem i ostrzeżeniem!

Uwaga! do Rosji podróżujemy z paszportem (! Nie dow.os.) (wymagana ważność w dniu opuszczania F.R. - 6 mcy)
-----------------
Transfer lądowy przez Białoruś nie jest na ten moment możliwy bez posiadania wizy .
Porozumienie jest opracowywane - http://eng.belta.by/society/view/belaru ... 2111-2018/
-----------------
"You can transfer the Tickets from your original Guests to other Guests nominated by you by logging into your FIFA Ticketing Account on http://www.FIFA.com/tickets. Please note that any transfer requires FIFA’s consent. The functionality for the transfer of tickets will be made available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on18 April."
Czyli - od 18 kwietnia będzie można zmienić jednego gościa na innego, ale tylko jeśli FIFA się na to zgodzi,
aby zapobiec nielegalnej sprzedaży biletów.
Co do zmiany danych samej osoby zamawiającej - nie będzie takiej możliwości, będzie jedynie opcja odsprzedaży takiego biletu na oficjalnej platformie FIFA.
"No, you (being the main Ticket Applicant and contracting party of the Ticket Sales Agreement) are not entitled to transfer those Tickets allocated to yourself. If you are unable to attend the Match for which you have purchased Tickets, then you may submit all of your Tickets for possible resale on FIFA’s official Ticket Transfer and Resale platform available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on 18 April." by Bartekjg, str 54
-------------------
-》Plany stadionów
Mecze Polaków:
[+] Pokaż
19 czerwca, Moskwa
Polska ?? - Senegal ??
ms-2018-polska-senegal-19-06-18-moskwa,1497,120985

24 czerwca, Kazań
Polska ?? - Kolumbia ??
ms-2018-polska-kolumbia-24-06-18-kazan,1497,120986

28 czerwca, Wołgograd
Japonia ?? - Polska ??
ms-2018-polska-japonia-28-06-18-wolgograd,1497,120987
-------------------
dojazd-do-kaliningradu-z-elblaga-olsztyna-gdanska,1418,82970
Podróż samochodem do Kaliningradu:
[+] Pokaż
* Prawo Jazdy
* Paszport
* Zielona Karta pojazdu
* Dowód rejestracyjny pojazdu - dane właściciela muszą się zgadzać z danymi kierowcy
* Jeśli pojazd jest w leasingu to upoważnienie od leasingu tłumaczone na język rosyjski
* Wiza rosyjska lub FAN ID od 4. czerwca zamiast wizy
* Ubezpieczenie zdrowotne

Internet mobilny (itp) w dziale Rosja internet-karta-pre-paid-sim-w-rosji,1463,78916

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: MŚ 2018 w Rosji
#1421 PostWysłany: 20 Mar 2018 17:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Moja znajoma z Rosji która raczej średnio interesuje się tematem MŚ niecały miesiąc temu mówiła mi właśnie ze zasłyszała o tym obowiązku meldunkowym. Podobno właśnie w przypadku MŚ tego meldunku trzeba dopełnić w ciągu 24h kiedy podobno standardowo jest dłużej (chyba 72h).
Już wcześniej w tym temacie ktoś o tym wspomniał więc coś jest chyba na rzeczy.
Ew. mogę ja dopytać o więcej informacji.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#1422 PostWysłany: 20 Mar 2018 17:50 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
To, że będzie 24h to wiem, i potwierdza to również Polak za granicą MSZ-u. Chodziło mi o samą wysokość opłaty.
 Profil Relacje PM off  

#1423 PostWysłany: 20 Mar 2018 17:55 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Albo samemu zrobić.
Trzeba tylko pójść do biura OVIR z papierami kwatery, i poczekać w kolejce.
 Profil Relacje PM off  

#1424 PostWysłany: 20 Mar 2018 21:00 

Loty: 41
Kilometry: 48 512
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Krzysztof Kobus napisał(a):
Krzysztof Kobus napisał(a):
Zwolniło mi się miejsce na wszystkie mecze grupowe Polski. Mam rozumieć że można zmienić jeszcze nazwisko przed wysłaniem biletów. Ktoś chętny? Mam już też zarezerwowane hotele w Moskwie i Kazaniu. Mam też warunkowe bilety na 1/8 i 1/4 jeśli awansujemy.

Niestety nie mogę odpisywać na wiadomości prywatne

Cześć Krzysztof,
Masz dalej wolne miejsce jeśli chodzi o hotele?
 Profil Relacje PM off  

#1425 PostWysłany: 21 Mar 2018 10:37 
Awatar użytkownika

niebieski
mordek napisał(a):
Moja znajoma z Rosji która raczej średnio interesuje się tematem MŚ niecały miesiąc temu mówiła mi właśnie ze zasłyszała o tym obowiązku meldunkowym. Podobno właśnie w przypadku MŚ tego meldunku trzeba dopełnić w ciągu 24h kiedy podobno standardowo jest dłużej (chyba 72h).
Już wcześniej w tym temacie ktoś o tym wspomniał więc coś jest chyba na rzeczy.
Ew. mogę ja dopytać o więcej informacji.

dopytaj czy jeśli jesteśmy na terenie Rosji krócej niż 24h to czy też trzeba taki obowiązek dopełnić. Sądze, że termin obowiązkowego meldunku to standardowo przebywanie w Rosji dłuzej niż 7 dni roboczych (niedziela się nie liczy)

Ostatnio edytowany przez Abcn, 21 Mar 2018 22:20, edytowano w sumie 1 raz
Proszę Cię o uważną/staranną pisownię
 Profil Relacje PM off  

#1426 PostWysłany: 21 Mar 2018 11:18 
Awatar użytkownika

Hej,
ja mam jeszcze pytanie - czy ktoś z Was otrzymał odpowiedź z supportu FAN ID? Napisałam do nich w piątek i jeszcze nie otrzymałam odpowiedzi.
Dobrze by było wiedzieć, czy to olewają czy tak długo zajmuje im odpowiedź :D
Dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#1427 PostWysłany: 21 Mar 2018 11:33 
Awatar użytkownika

Nie wiem, ale w poprzednią środę napisałem do supportu od pociągów i też cisza na lini
 Profil Relacje PM off  

#1428 PostWysłany: 21 Mar 2018 12:51 

Loty: 192
Kilometry: 231 698
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
Marta Krawczyk napisał(a):
Hej,
ja mam jeszcze pytanie - czy ktoś z Was otrzymał odpowiedź z supportu FAN ID? Napisałam do nich w piątek i jeszcze nie otrzymałam odpowiedzi.
Dobrze by było wiedzieć, czy to olewają czy tak długo zajmuje im odpowiedź :D
Dzięki!

Pisałem do supportu 22.02 o 16:35 i dostałem odpowiedź 24.02 o 12:07. Teraz pewnie jest trochę większy ruch.
 Profil Relacje PM off  

#1429 PostWysłany: 21 Mar 2018 15:20 

Ktoś ma jakąś wiedzę czy będzie uruchomione jeszcze więcej pociągów, czy to co jest aktualnie dostępne to max ?
 Profil Relacje PM off  

#1430 PostWysłany: 21 Mar 2018 15:26 
Awatar użytkownika

Na stronie jest napisane że The schedule of additional trains is final.
 Profil Relacje PM off  

#1431 PostWysłany: 21 Mar 2018 17:04 

madej napisał(a):
no własnie jak to się ma do tego? @mkobyszewski ?
DonCorrado napisał(a):
Co do meldunku. Swego czasu czytałem jakąś książkę - reportaże z Rosji, to coś mi świta, że tam przy głównych ulicach nawet są pośrednicy co wystawiają lewe kwity na meldunek i wielu turystów tak robi bo to wystarcza, ja tylko wspominam, ze czytałem o takim czymś, nie namawiam, ale może kogoś zainteresuje taka forma i doczyta gdzieś ;)

I druga sprawa czy o prawda, że bilety w ostatniej fazie nie bedą już wysyłane tylko możliwy będzie odbiór w punktach pod stadionem?

Powiem tak, mialem staly meldunek na okres pol roku i tylko dwa raz bylem kontrolowany przez Policje (de facto dworcowa), rozmowy nalezalo do malo przyjemnych a to smiesna karteczke przegladali naprawde dokladnie.

Jezeli zostajesz w Rosji na dluzej niz 7 dni i nie mowisz dobrze po rosyjsku to zalatw to najlepiej poprzez hotel, hostel. Nawet odplatnie.
Na krotszy pobyt nie potrzebujesz tego swistka.

Odradzalbym korzystania z "podstwionych" osob, jezeli nie znasz j. rosyjskiego. W Rosji jest bardzo duzo naciagaczy o grupach kieszonkowcow nie wspominajac :)

Co do pociagow. Te "oplacone" przez FIFE to dodatkowe pociagi, regularnie na trasach np. Moskwa-> Wolgograd, Moskwa-> Kazan; Moskwa -> Sankt Petersburg bedzie bardzo duzo pociagow. Radzilbym jednak wykupienie miejscowek naprawde szybko poprzez rzd.ru
 Profil Relacje PM off  

#1432 PostWysłany: 21 Mar 2018 18:15 

mkobyszewski napisał(a):
Jezeli zostajesz w Rosji na dluzej niz 7 dni i nie mowisz dobrze po rosyjsku to zalatw to najlepiej poprzez hotel, hostel. Nawet odplatnie.

Czy aby na pewno? Skoro zmienili na czas mistrzostw termin załatwienia tej sprawy (z 72 godzin na 24) to czy nie zmienili też minimalnego czasu pobytu kiedy jest ten meldunek wymagany?
 Profil Relacje PM off  

#1433 PostWysłany: 21 Mar 2018 18:39 

Cracoviaczek napisał(a):
mkobyszewski napisał(a):

Czy aby na pewno? Skoro zmienili na czas mistrzostw termin załatwienia tej sprawy (z 72 godzin na 24) to czy nie zmienili też minimalnego czasu pobytu kiedy jest ten meldunek wymagany?

Dzieki za info. Przeprowadzilem research i faktycznie masz racje. Nie wiem jak obecnie, kiedys za brak meldunku przy kontroli, grozila grzywna do 2000 RUB.

Cytuje :
"W związku z dodatkowymi środkami bezpieczeństwa w okresie trwania u w Federacji Rosyjskiej mistrzostw świata w piłce nożnej FIFA 2018 roku na terytorium miast Wołgogradu, Jekaterynburga, Kazania, Kaliningradu, Moskwy, Niżnego Nowgorodu, Rostowa nad Donem, Samary, Sankt Petersburga, Sarańska, Soczi w okresie od 25 maja do 25 lipca 2018 r.: władze rosyjskie wprowadziły obowiązek zameldowania we właściwym organie Ministerstwa Spraw Wewnętrznych Federacji Rosyjskiej w miejscu pobytu lub rejestracji w miejscu zamieszkania obywateli obcych i bezpaństwowców, przybyłych na pobyt czasowy (czasowe lub stałe zamieszkanie) w ciągu jednej doby od dnia przybycia. Nie obejmuje to obywateli obcych i bezpaństwowców, będących uczestnikami mistrzostw świata w piłce nożnej, jak też przedstawicieli FIFA, pokrewnych organizacji FIFA,."

Zrodlo:
https://polakzagranica.msz.gov.pl/Federacja,Rosyjska,RUS.html
 Profil Relacje PM off  

#1434 PostWysłany: 21 Mar 2018 19:57 

Loty: 192
Kilometry: 231 698
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
Tutaj również potwierdzenie z (chyba) oficjalnej rosyjskiej strony mistrzostw http://welcome2018.com/en/guide/2414007/:
Cytuj:
The placement on record at their place of temporary accommodation, or registration at their place of residence, shall be procured for a foreign citizen or stateless person, arriving for temporary stay (or for temporary or permanent residence), by their hosting party or personally by the foreign citizen or stateless person concerned within 24 hours of the date of their arrival at their place of stay or place of residence, by contacting the appropriate jurisdictional authority of the Ministry of Internal Affairs of the Russian Federation (cf. Decree No. 202 of the President of the Russian Federation, dated 9 May 2017).
 Profil Relacje PM off  

#1435 PostWysłany: 21 Mar 2018 20:30 
Awatar użytkownika

Loty: 151
Kilometry: 254 156
Krajów: 46 / 21.5%
niebieski
A zwróciliście uwagę na zdanie "Nie obejmuje to obywateli obcych i bezpaństwowców, będących uczestnikami mistrzostw świata w piłce nożnej, jak też przedstawicieli FIFA, pokrewnych organizacji FIFA"? - MSZ tego nie podaje i nie wyjaśnia... Zgodnie z logiką nie powinno to dotyczyć kibiców, no ale wobec Rosji dużych wymagań nie mam :lol:

Jak kiedyś nie dopełniłem obowiązku meldunkowego w Białorusi (takie same przepisy) to dostałem karę administracyjną ok. 100 złotych, ogólnie było spoko, ale trochę stres, no i bałem się, że nie wyjadę, bo już mi się wiza kończyła, a stos papierów do podpisania i w banku trzeba było zapłacić.
 Profil Relacje PM off  

#1436 PostWysłany: 21 Mar 2018 20:48 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Dla mnie uczestnik to ten, co biega za piłką po boisku, ale co ja tam wiem.
 Profil Relacje PM off  

#1437 PostWysłany: 21 Mar 2018 20:50 
Awatar użytkownika

Nas będą Rosjanie ganiać po Moskwie więc może się pod to łapiemy
 Profil Relacje PM off  

#1438 PostWysłany: 22 Mar 2018 00:35 
Awatar użytkownika

niebieski
mkobyszewski napisał(a):
Cracoviaczek napisał(a):
mkobyszewski napisał(a):

Dzieki za info. Przeprowadzilem research i faktycznie masz racje. Nie wiem jak obecnie, kiedys za brak meldunku przy kontroli, grozila grzywna do 2000 RUB.

Cytuje :
"W związku z dodatkowymi środkami bezpieczeństwa w okresie trwania u w Federacji Rosyjskiej mistrzostw świata w piłce nożnej FIFA 2018 roku na terytorium miast Wołgogradu, Jekaterynburga, Kazania, Kaliningradu, Moskwy, Niżnego Nowgorodu, Rostowa nad Donem, Samary, Sankt Petersburga, Sarańska, Soczi w okresie od 25 maja do 25 lipca 2018 r.: władze rosyjskie wprowadziły obowiązek zameldowania we właściwym organie Ministerstwa Spraw Wewnętrznych Federacji Rosyjskiej w miejscu pobytu lub rejestracji w miejscu zamieszkania obywateli obcych i bezpaństwowców, przybyłych na pobyt czasowy (czasowe lub stałe zamieszkanie) w ciągu jednej doby od dnia przybycia. Nie obejmuje to obywateli obcych i bezpaństwowców, będących uczestnikami mistrzostw świata w piłce nożnej, jak też przedstawicieli FIFA, pokrewnych organizacji FIFA,."

Zrodlo:
https://polakzagranica.msz.gov.pl/Federacja,Rosyjska,RUS.html

No ok ale np jak przylatuje do Moskwy na jedną noc okolo 12 i jestem w hostelu okolo 14 a musze go opusic do godziny 12 a potem łaże po miescie i mam lot powrotny o 20 to po kij mi takie coś :)

Ostatnio edytowany przez Abcn, 22 Mar 2018 19:24, edytowano w sumie 1 raz
M ..
 Profil Relacje PM off  

#1439 PostWysłany: 22 Mar 2018 01:43 

Przy wypełnianiu tej ankiety fan id wybrałem VFS Global i pojawiły się bodajże cztery miasta poznan kraków warszawa gdańsk , wybrałem kraków , czyli tam wyślą fan id ? pytam bo już sam nie wiem o co tu chodzi..
 Profil Relacje PM off  

#1440 PostWysłany: 22 Mar 2018 01:58 

Zbanowany
Jeszcze trochę i zrezygnuję z tej Rosji. Nie chce mi się "walczyć" z ich biurokracją. Za stary jestem. My byliśmy w tym obozie to mniej, więcej wiemy czego się spodziewać, ale już widzę jak inne nacje spełniają np. "obowiązek meldunkowy".
 Profil Relacje PM off
grzegorzkatowice lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 155  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość