Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Post #2340 - ile kosztuje zdarzenie medyczne - poradnik

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2937 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 147  Następna
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 25 Maj 2014 12:53 

Loty: 56
Kilometry: 105 428
Krajów: 19 / 8.9%
Jakie ubezpieczenie polecacie do USA na 3 tygodnie z haczykiem? W tamtym roku na prawie 7 tygodni miałam ISIC, nie korzystałam. W tym roku też o tym myślę, ale może da się coś taniej? Bo ISIC wychodzi ok. 170 zł (79 zł karta i 90 zł rozszerzenie ubezpieczenia na USA, Japonię i Kanadę). Czy lepiej u jakiegoś ubezpieczyciela?
Nie mam zamiaru angażować się w nic ekstremalnego - wspinaczka, pływanie z rekinami, nurkowanie, zjeżdżanie na nartach z lodowca... Ot, zwykły turystyczny wyjazd.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#202 PostWysłany: 02 Cze 2014 13:14 

Loty: 46
Kilometry: 97 019
Krajów: 18 / 8.4%
Na bliski wschód AXA Travel Large, KL 30 000 EURO, OC 50 000, NNW 4 000 plus inne dodatkowe opcje. Możliwe do kupienia przez internet 7 dniowy pobyt w Izraelu 40 zł na osobę. W porównaniu z UNIQA ubezpieczenie obejmuje więcej sytuacji, i ma wyższe kwoty, a cena jest niższa. CO do innych rejonów trzeba szukać w necie, z tego co wiem to w necie można kupić UNIQE, AXA i TU EUROPA....

#203 PostWysłany: 04 Cze 2014 23:25 

Loty: 46
Kilometry: 97 019
Ciekawa alternatywa KL 60 000 EURO, OC 50 000 EURO, NNW 20 000 PLN, obejmuje nawet sporty ekstremalne, ważne rok, koszty 110 PLN, wariant Travel Sport TDS, nie dotyczy USA, Kanady możliwość wykupienia 260 PLN. Ja kupiłem :) http://www.planetamlodych.com.pl/?page_id=134

#204 PostWysłany: 05 Cze 2014 08:25 
Awatar użytkownika

Loty: 7
Kilometry: 27 489
Krajów: 5 / 2.3%
Czy ktoś miał przyjemność korzystać z ubezpieczenia eSKY (ubezpieczenie dostarcza AIG Europe Limited) i dochodzić zwrotu kosztów ?
Pobieżnie przejrzałem warunki (wyłączenia konkretnie) i nie ma nic niesamowitego w nich
Cena jest porównywalna do innych ubezpieczycieli - natomiast kwoty ubezpieczenia robią wrażenie koszty leczenia 150k euro - gdzie indziej za tą cenę dostajemy 10-60k euro

Pytanie czy takie wysokie kwoty ubezpieczenie są potrzebne ? czy ktoś znalazła gdzieś haczyk ?
 Profil Relacje PM off  

#205 PostWysłany: 05 Cze 2014 15:17 

Loty: 138
Kilometry: 188 234
Krajów: 32 / 15.0%
złoty
Czy ubezpieczenie podróżne z OC ("ubezpieczenie OC za szkody na osobie i mieniu") uwzględnia sytuację gdy zarysuję lub lekko uszkodzę wypożyczone auto?
 Profil Relacje PM off  

#206 PostWysłany: 05 Cze 2014 15:27 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 309 501
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
jotpol napisał(a):
Czy ubezpieczenie podróżne z OC ("ubezpieczenie OC za szkody na osobie i mieniu") uwzględnia sytuację gdy zarysuję lub lekko uszkodzę wypożyczone auto?

to zależy - przeczytaj dokładnie OWU u danego ubezpieczyciela
jeśli zrobisz to przechodząc obok samochodu to prawdopodobnie tak...
ale jeśli zrobisz to prowadząc pojazd to już niekoniecznie, bo często są w tych ubezpieczeniach podróżnych wyłączenia - że ubezpieczyciel nie odpowiada za szkody powstałe w trakcie prowadzenia pojazdów mechanicznych przez ubezpieczonego...
 Profil Relacje PM off  

#207 PostWysłany: 05 Cze 2014 17:28 

złoty
Zgadza się, jest taki zapis:
Cytuj:
Generali nie ponosi odpowiedzialności za szkody:
-powstałe wskutek utraty albo uszkodzenia [...] mienia innej osoby, z którego korzystał Ubezpieczony na podstawie umo­wy najmu...

Znacie jakieś krótkookresowe ubezpieczenie obejmujące uszkodzenie samochodu z wypożyczalni?
 Profil Relacje PM off  

#208 PostWysłany: 05 Cze 2014 17:40 

Zbanowany
Cytuj:
Znacie jakieś krótkookresowe ubezpieczenie obejmujące uszkodzenie samochodu z wypożyczalni?

A wypożyczalnia/pośrednik nie oferują?
 Profil Relacje PM off  

#209 PostWysłany: 05 Cze 2014 18:07 

złoty
Oferują ale w temacie jak wypożyczyć samochód i nie zbanrutować ktoś napisał żeby ubezpieczenie kupować w firmie zewnętrznej a nie w wypożyczalni.
Ubezpieczenie w Izraelu (Sixt) na 7 dni to koszt 200zł, więc miałem nadzieję, że da się taniej w jakiejś ubezpieczalni.
 Profil Relacje PM off  

#210 PostWysłany: 06 Cze 2014 00:16 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 309 501
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
Z tym zeby kupowac te ubezpieczenie w zewnetrznych firmach to moim zdaniem nie jest dobry pomysl... czesto jest tak ze wypozyczalnia blokuje Ci kase na karcie za uszkodzenie zanim ta zewnetrzna firma rozpatrzy szkodę i wypłaci odszkodowanie... ja bym bral to za 200zł i swiety spokoj...
 Profil Relacje PM off  

#211 PostWysłany: 15 Cze 2014 12:29 
Awatar użytkownika

Loty: 68
Kilometry: 170 743
niebieski
Na zeszłotygodniowy wyjazd do Hiszpanii wykupiłam ubezpieczenie "Beztroskie wakacje z ACE". Na miejscu okazało się, że potrzebuję lekarza dla córki. Zadzwoniłam na telefon alarmowy, miły Pan przyjął zgłoszenie. Za 15 min zadzwoniła do mnie polska przedstawicielka lekarzy na Majorce i powiadomiła, że w ciągu pół godziny przyjedzie lekarz do nas do hotelu. Tak też się stało, wszystko miło i przyjemnie, więc jak najbardziej polecam. Płaciłam 5 zł/dzień/os.

Z ciekawości zapytałam lekarza jaki jest koszt takiej wizyty w przypadku braku ubezpieczenia - 100 Eur, także lepiej wydać te kilkadziesiąt zł i spać spokojnie ;)

#212 PostWysłany: 18 Cze 2014 09:39 

Taki wyjazd bez ubezpieczenia nie ma sensu. Chociaż z drugiej strony i tak mało kto później wykorzystuje swoje świadczenia. Wakacje to żyła złota dla firm ubezpieczeniowych...
 Profil Relacje PM off  

#213 PostWysłany: 20 Cze 2014 21:38 

Lecę w sierpniu do Hong-Kongu i zastanawiam się nad wyborem najlepszego ubezpieczenia. Dodam, że nigdy nie korzystałam z ubezpieczeń turystycznych, ale w tym wypadku uważam to za konieczność. Czy ktoś z Was, bardziej doświadczonych podróżników może polecić mi jakąś w miarę optymalną opcję?
 Profil Relacje PM off  

#214 PostWysłany: 21 Cze 2014 10:26 
Awatar użytkownika

Viola Sky napisał(a):
Lecę w sierpniu do Hong-Kongu i zastanawiam się nad wyborem najlepszego ubezpieczenia. Dodam, że nigdy nie korzystałam z ubezpieczeń turystycznych, ale w tym wypadku uważam to za konieczność. Czy ktoś z Was, bardziej doświadczonych podróżników może polecić mi jakąś w miarę optymalną opcję?

Często kupuje w Generali Direct. Są mili i dbają o klienta. Da się kupić online:
http://www.generalidirect.pl/ubezpieczenia-turystyczne

Tak jak gixera napisała, ma dobre doświadczenia z ACE, więc myślę, że też można zaufać takiej firmie
 Profil Relacje PM off  

#215 PostWysłany: 22 Cze 2014 13:00 

Loty: 33
Kilometry: 61 640
Krajów: 10 / 4.7%
niebieski
Viola Sky napisał(a):

Signal Iduna ma także dość dobre ceny na ubezpieczenie.
Generalnie odradzam ERV - fakt niskie opłaty, ale i ubezpieczenia nędzne i strasznie zwlekają z wypłatą roszczeń. Natomiast z PZU nie miałem żadnych problemów. Wszystko załatwione przez internet i szybko otrzymałem odszkodowanie.

#216 PostWysłany: 25 Cze 2014 12:22 

Loty: 48
Kilometry: 98 280
A jakie ubezpieczanie polecacie do Azji. Głównie będę w Bangkok i Tajskie wyspy? Najchętniej wykupie takie żeby nie musieć pokrywać kosztów leczenia na miejscu z własnej kieszeni.

I pytanie nr 2. Jakie na Karaiby ? Niby to Holenderska cześć wyspy ale jak to jest w kwestii ubezpieczeń to nie wiem. Jakieś pomysły ?

#217 PostWysłany: 25 Cze 2014 13:17 

celll18 napisał(a):
A jakie ubezpieczanie polecacie do Azji. Głównie będę w Bangkok i Tajskie wyspy? Najchętniej wykupie takie żeby nie musieć pokrywać kosztów leczenia na miejscu z własnej kieszeni.

I pytanie nr 2. Jakie na Karaiby ? Niby to Holenderska cześć wyspy ale jak to jest w kwestii ubezpieczeń to nie wiem. Jakieś pomysły ?

Pzu wojażer opcja na cały świat... jest jakieś 50% drożej niż na całą Europę. Rok temu opcja cały świat z kosztami leczeniam coś koło 100k PLN wychodziła 45PLN na tydzień, po włączeniu ubezpieczenia od terroryzmu (większość ubezpieczeń wyklucza terroryzm i nawet za dopłatą nie pozwala się ubezpieczyć) 180PLN.
 Profil Relacje PM off  

#218 PostWysłany: 25 Cze 2014 14:22 

Loty: 48
Kilometry: 98 280
Dzięki za wyczerpującą odpowiedz. A musiałeś z tego korzystać ?

#219 PostWysłany: 25 Cze 2014 23:54 

Pochwalę się, bo mam doświadczenia z wykorzystaniem ubezpieczenia. Wykupiłem ubezpieczenie w Warcie. Trafiłem do szpitala w USA na jeden dzień, dałem do skserowania ubezpieczenie, po kilku tygodniach dostałem tylko prosty formularz do wypełnienia i odesłania. Potem tylko się dowiedziałem, że rachunek wyszedł na ponad $3000. Nie mniej ubezpieczenie sprawilo się znakomicie, mogłem wybrać sobie dowolny szpital, a rachunków nawet na oczy nie widziałem, było to dla mnie całkowicie transparentne. Tak powinno działać dobre ubezpieczenie!
 Profil Relacje PM off  

#220 PostWysłany: 26 Cze 2014 01:37 

celll18 napisał(a):
Dzięki za wyczerpującą odpowiedz. A musiałeś z tego korzystać ?

Cale szczęscie nie. Moje zainteresowanie tym ubezpieczeniem wzbudził kilka lat temu na Krakowskim Festiwalu Górski śp Artur Hajzer opowiadając o jednej z wypraw programu Polski Himalaizm Zimowy (rok czy dwa przed Broad Peakiem). Tam sobie "tylko" poodmrażali ręce i w stanie krytycznym musieli być ewakuowani. Hajzer wspomniał, że wszystkie koszty ewakuacji pokryli właśnie z ubezpieczenia Wojażer (oczywiście w wersji z pakietami full wypas). Więc w sumie tyle o nim wiem, zadziałała rekomendacja Hajzera i to że mogłem sobie dokupić sporty wysokiego ryzyka.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2937 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 147  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości