Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Post #2340 - ile kosztuje zdarzenie medyczne - poradnik

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2963 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 149  Następna
Autor Wiadomość
#741 PostWysłany: 31 Sie 2016 00:58 

Loty: 41
Kilometry: 73 062
Krajów: 11 / 5.1%
Zbanowany
niebieski
Wiem, ale to naprawdę nie jest powrót z Karpacza. Stąd moje pytania. Teraz jestem pewien. Wiadomo, że wrócę pewnie najtańszą opcją gdyby zaistniała taka sytuacja, ale w Allianzie mówili, że odbywa się to bezgotówkowo więc plus. Dzięki.
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#742 PostWysłany: 31 Sie 2016 01:07 

@JaPiszęAWyCzytacie! Nie to, żebym chciał Cię straszyć Allianzem czy coś, ale likwidatorem szkody jest pewnie Mondial. Nie ma on najlepszej opinii na tym forum (sam mam z nimi sprawę- wkrótce sądową).
 PM off  

#743 PostWysłany: 31 Sie 2016 01:11 

srebrny
z drugiej strony to nie jest powrót z kosmosu, ludzie nie w takie miejsca jeżdzą i miewają najróżniejsze (czasem nieprzyjemne) przygody.
Wyluzuj, kup ubezpieczenie i spokojnie jedź, nie myśl ciągle o wypadkach, szpitalach i transferach. Może Ci się na miejscu zdarzyć coś gorszego niż konieczność zapłacenia 2000zł OW za powrót z Azji do domu, a co nie będzie obejmowało ubezpieczenie, w każdym OWU jest cała masa wyjątków, kruczków itp., easy ;)
 Profil Relacje PM off  

#744 PostWysłany: 31 Sie 2016 01:21 

niebieski
@MacKoz Musiałeś właśnie teraz, kiedy w końcu zrozumiał i mógł spokojnie zasnąć :?: Przecież on dalej będzie pisał, tylko kto dalej da radę o tym czytać ;) Teraz ty tłumacz wszystko jak coś :P @opo Ty też o tych wyjątkach, kruczkach itp ;)

Ostatnio edytowany przez miriam, 31 Sie 2016 01:24, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#745 PostWysłany: 31 Sie 2016 01:24 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 629 490
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
@JaPiszęAWyCzytacie! Paragraf, który zacytowałeś brzmi moim zadniem dość jasno. Nie wiem po co się tam doszukiwać drugiego dna. Inni ubezpieczyciele mają podobne zapisy.

#746 PostWysłany: 31 Sie 2016 02:14 

@miriam Niech pisze (a my będziemy czytać :D). Akurat przy ubezpieczeniach ma prawo się czegoś obawiać. Uważam, że ten rynek w Polsce jest bardzo nieprzyjazny zwykłemu człowiekowi.
@JaPiszęAWyCzytacie! Tak z ciekawości, możesz wkleić link do tego OWU? Całości w sensie? (Paragraf 2.1 TRANSPORT UBEZPIECZONEGO DO KRAJU ZAMIESZKANIA).
 PM off  

#747 PostWysłany: 31 Sie 2016 13:06 

niebieski
Grunt to ubezpieczenie kosztów leczenia, bo tu w razie dużego pecha koszty mogą iść w dziesiątki tysięcy. Sam powrót po wyzdrowieniu w porównaniu z tym to pikuś.
 Profil Relacje PM off  

#748 PostWysłany: 31 Sie 2016 14:15 

Loty: 41
Kilometry: 73 062
Krajów: 11 / 5.1%
Zbanowany
niebieski
Anonymous napisał(a):
@miriam Niech pisze (a my będziemy czytać :D). Akurat przy ubezpieczeniach ma prawo się czegoś obawiać. Uważam, że ten rynek w Polsce jest bardzo nieprzyjazny zwykłemu człowiekowi.
@JaPiszęAWyCzytacie! Tak z ciekawości, możesz wkleić link do tego OWU? Całości w sensie? (Paragraf 2.1 TRANSPORT UBEZPIECZONEGO DO KRAJU ZAMIESZKANIA).

Jest na stronie https://www.turystyka.allianzdirect.pl/

Paragraf 2.1 Punkt 7.

Strona 10/11

Już o nic więcej nie pytam, rozumiem, że niektórzy w ogóle dziwią się, że ktoś jeździ z ubezpieczeniem, ale tak daleko od kraju nie jest to dla mnie dziwne.
 Profil Relacje PM off  

#749 PostWysłany: 31 Sie 2016 14:47 

niebieski
Osobiście nigdy nie korzystałem z dobrodziejstwa ubezpieczenia NNW czy assistance medycznego, jedynie bagaż i opóźnienie lotu.
Znajomy miał takich przypadek, w trakcie wyjazdu rozchorował się, w sumie nic poważnego, infekcja, bóle głowy, mięśni - czyli coś grypopodobnego. Mondial załatwił wizytę lekarza, nakazał leżenie w hotelu, nie wyraził zgody na wcześniejszy powrót do kraju i pokrycie kosztów podróży. Kolega musiał zostać w hotelu do końca pobytu tak jak zaplanował.
 Profil Relacje PM off  

#750 PostWysłany: 31 Sie 2016 16:10 

niebieski
Ja się nie dziwię że ktoś kupuje ubezpieczenie, niezależnie czy się jedzie daleko czy blisko, tyle że akurat koszty nieplanowanego powrotu to nie jest coś na czym bym się skupiała bo i ryzyko że bilet przepadnie znikome i ew. koszty raczej znośne (nic przyjemnego kupować przedrożony bilet jak to zwykle bywa w ostatniej chwili, ale użeranie się z ubezpieczycielem to też nic przyjemnego).
 Profil Relacje PM off  

#751 PostWysłany: 31 Sie 2016 18:19 

JaPiszęAWyCzytacie! napisał(a):

TRANSPORT UBEZPIECZONEGO DO KRAJU ZAMIESZKANIA- Jeżeli stan zdrowia ubezpieczonego wskutek nieszczęśliwego wypadku lub nagłego zachorowania nie pozwoli ubezpieczonemu skorzystać z uprzednio przewidzianego środka transportu, Allianz zorganizuje i pokryje koszty transportu ubezpieczonego do miejsca zamieszkania lub do placówki medycznej w kraju zamieszkania. Usługa będzie organizowana po udzieleniu ubezpieczonemu
pomocy medycznej, dostosowanym do jego stanu zdrowia środkiem transportu....

Chociaż z drugiej strony ten zapis mówi o sytuacji gdy jest się w danym momencie chorym a ja pytam o sytuacje gdy ze szpitala już wyszedłem, nic mi nie jest a lot przepadł...sam już nie wiem czy to to samo.[/quote]

Obawy JaPiszęAWyCzytacie! nie są takie bezpodstawne, ponieważ jak czytamy w tym OWU dalej: (...) Celowość,termin
i sposób transportu UBEZPIECZONEGO zostanie uzgodniony przez LEKARZA CENTRUM OPERACYJNEGO z LEKARZEM PROWADZĄCYM LECZENIE. Jeżeli UBEZPIECZONY nie wyrazi zgody na powrót do KRAJU ZAMIESZKANIA, wówczas z chwilą odmowy UBEZPIECZONY nie będzie podlegał dalszej ochronie ubezpieczeniowej w zakresie KOSZTÓW LECZENIA i usług.'' Jest się całkowicie zdanym na łaskę i niełaskę TU. Jeżeli lot przepadnie bo ubezpieczony będzie w szpitalu - to sprawa jest jasna. Ale po wyjściu ze szpitala (zakończeniu leczenia), będą kombinować - jestem pewien. Pomijam, że zostawia to ubezpieczonemu zerowe pole manewru.
 PM off
pawelos uważa post za pomocny.

Temat postu: Re: Ubezpieczenie
#752 PostWysłany: 01 Wrz 2016 18:09 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 2 146
Krajów: 2 / 0.9%
Witam, zawsze korzystałem z PZU, ale Indonezja to już nieco inny klimat...
Polecacie bardziej PZU, kartę Planeta Młodych, czy kartę Euro26?
Dla mnie 1 z powyższych , a dla osoby w wieku ok. 50 lat?
 Profil Relacje PM off  

#753 PostWysłany: 01 Wrz 2016 18:16 
Awatar użytkownika

srebrny
dla ciebie karte EURO 26

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#754 PostWysłany: 01 Wrz 2016 18:32 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 2 146
Krajów: 2 / 0.9%
becek napisał(a):
dla ciebie kartę EURO 26

A miałeś do czynienia z kartą młodych ? Można ubezpieczać nawet ludzi w wieku ponad 50 alt i ubezpieczenie obowiązuje nawet w PL , a ubezpieczenie euro26 obowiązuje jedynie za granicą...
 Profil Relacje PM off  

#755 PostWysłany: 05 Wrz 2016 14:49 

Pytanko jak jest z ubezpieczeniem na ukrainie? Wybieramy sie na wycieczke Lwow Odessa pociagiem i przydaloby sie jakies ubezpieczenie, czy takie ubezpieczenie przykladowo w PZU dla 3 osob za 100 sie oplaca i w ogole jest wazne na Ukrainie?
 Profil Relacje PM off  

#756 PostWysłany: 05 Wrz 2016 15:02 
Awatar użytkownika

Loty: 523
Kilometry: 841 507
Krajów: 69 / 32.2%
złoty
@Mitkers

Wybacz ale skąd mamy wiedzieć jaką ofertę dostałeś za te 100 PLN ?
Ogólne Warunki Ubezpieczenia mają określone co obejmują i co jest wyłączone z odpowiedzialności.
Więc może nie wróżmy z fusów tylko przeczytaj to co dostałeś.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#757 PostWysłany: 05 Wrz 2016 15:14 
Awatar użytkownika

srebrny
sie oplaca w kasie

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#758 PostWysłany: 05 Wrz 2016 16:20 

@becek w jakiej kasie?
A jesli chodzi o to o to ubezpieczenie to przykladowo w warcie jest cos takiego za 150zl:
Zakres ubezpieczenia:
Koszty leczenia:
160 000,00 zł
NNW:
30 000,00 zł
Assistance:
Standard
Tylko pytanie czy ubezpieczenie lepiej kupic tu w polsce czy gdzieś na granicy bo tez slyszalem o takiej opcji
 Profil Relacje PM off  

#759 PostWysłany: 05 Wrz 2016 16:30 

Loty: 53
Kilometry: 90 635
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
@Mitkers, zdecydowanie lepiej żebyś kupił w Polsce (będzie taniej, lepiej i prościej). Najlepiej wybierz się do agenta ubezpieczeniowego i niech przedstawi Ci ofertę.
Sama suma ubezpieczenia to tylko jeden z czynników określających czy ubezpieczenie jest "dobre". Zapoznaj się z Ogólnymi Warunkami Ubezpieczenia (OWU) - zazwyczaj to tylko kilkanaście stron napisanych zrozumiałym językiem. Jeżeli wszystko Ci pasuje to bierz!
Osobiście zawsze wykupuję w Allianz. Może jest trochę droższe od innych, ale już raz skorzystałem w praktyce (jeden cykl leczenia rozciągnięty na dwa kraje poza UE + odszkodowanie z NNW) i trzeba powiedzieć, że się spisali :) A jak wpiszesz kod PEKAO to dostaniesz 10% zniżki.
 Profil Relacje PM off  

#760 PostWysłany: 05 Wrz 2016 16:43 
Awatar użytkownika

Loty: 114
Kilometry: 173 514
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
150 za dzień?
To słabo.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2963 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 149  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość