Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Post #2340 - ile kosztuje zdarzenie medyczne - poradnik

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2979 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 149  Następna
Autor Wiadomość
#1281 PostWysłany: 24 Lip 2018 22:54 
Awatar użytkownika

zostalismy z mezem okradzeni na wakacjach. zastanawiamy sie czy prawidlowo zglosilisy sprawe na policji i czy ubezpieczyciel nie bedzie mial podstawy do odmowy wyplaty odszkodowania. Kradziezy z rabunkiem na policje zglosil maz ( on jest protokole ale fizycznie bylismy we dwojke na komendzie) a ja jestem jako ubezpieczony. czy ubezpieczyciel moze nie wyplacic odszkodowania twierdzac ze to nie ja zostalam poszkodowana tylko osoba trzecia ? z drugiej strony mamy wspolnosc majatkowa wiec jezeli skradziony zostal majatek wspolny to mimo ze zgloszenie dokonal maz ja tez utracilam sprzet. ktos wie jak to dziala?
ubezpieczenie w podrozy visa gold millennum jestem jedynym wlascicelem karty.
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#1282 PostWysłany: 24 Lip 2018 23:25 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
1. fizycznie zostałaś okradziona Ty, mąż, czy razem?
2. co zgłosił mąż, że kto został okradziony Ty on czy wy.
3. jak wyglądała kradzież, nie ma czegoś takiego jak kradzież z rabunkiem, może być z rozbojem lub włamaniem.
Generalnie napisz więcej szczegółów.
4. Co wam ukradziono?
5. sprawdź w OWU co obejmuje ubezpieczenie, tylko ciebie, czy i rodzinę?

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off  

#1283 PostWysłany: 24 Lip 2018 23:29 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 962 325
Krajów: 61 / 28.5%
Po pierwsze: przeczytać warunki ubezpieczenia.
Zakładam, że w opisie zdarzenia jesteś również wskazana? Zresztą zakładam, że skoro mąż nie kupował dodatkowego ubezpieczenia, to "kartowe" obejmowało ciebie i męża.

#1284 PostWysłany: 25 Lip 2018 00:03 

Loty: 86
Kilometry: 165 130
Krajów: 23 / 10.8%
Zbanowany
Jeśli to było dodatkowe ubezpieczenie do karty to nie wróżę powodzenia, ale sprawdź owu- a nuż.
 Profil Relacje PM off  

#1285 PostWysłany: 25 Lip 2018 06:25 
Awatar użytkownika

eskie napisał(a):
1. fizycznie zostałaś okradziona Ty, mąż, czy razem?
2. co zgłosił mąż, że kto został okradziony Ty on czy wy.
3. jak wyglądała kradzież, nie ma czegoś takiego jak kradzież z rabunkiem, może być z rozbojem lub włamaniem.
Generalnie napisz więcej szczegółów.
4. Co wam ukradziono?
5. sprawdź w OWU co obejmuje ubezpieczenie, tylko ciebie, czy i rodzinę?

fizycznie bylismy we dwojke w momencie zdarzenia
maz zglosil ze my razem ale policjatka ( slabo mowiaca po angielsku ) zanotowala tylko jego dane na protokole a w stresie nik nie pomyslal ze powinny byc oba
kradziez wygladala tak ze podbiegli , wyrwali plecak i uciekli
ukradziona elektronike ktora jest objeta ubezpieczeniem w przypadku kradziezy gdy mamy ja przy sobie
OWU obejmuje wlasciciela karty czyli mnie wiec pytanie czy jak jest zgloszenie jednosobowe to czy tez obejmie - sa dowodu ze bylismy we dwojke na wakacjach - bilety, meldunki w hotelach..
 Profil Relacje PM off  

#1286 PostWysłany: 25 Lip 2018 09:30 

srebrny
Zapytaj ubezpieczyciela, nie nas.
 Profil Relacje PM off  

#1287 PostWysłany: 25 Lip 2018 10:08 
Awatar użytkownika

niebieski
W protokole może być jedno nazwisko zgłaszającego, ważne, żeby z treści wynikało, że byliście razem i razem byliście okradzeni. Najlepiej, żeby było napisane, że zerwano torebkę z ramienia żony (czy jaki tam macie związek). Protokół zawsze możecie uzupełnić, no chyba, ze piszecie z kraju.
Zwykła kradzież, bez rozboju.
Czy ta elektronika jest objęta TYLKO ubezpieczeniem z karty?
Pamiętaj przy zgłaszaniu szkody aby zawsze podkreślać, że byliście razem i to tobie wyrwano torebkę.
Uważam, że szansa na odszkodowanie jest spora, chyba, że jest jakiś haczyk w OWU.

@boots nie bardzo, jeśli nie przygotuje się do rozmowy i palnie jedno niepotrzebne zdanie, to może pożegnać się z odszkodowaniem.

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off  

#1288 PostWysłany: 25 Lip 2018 10:28 

srebrny
Uważasz, że odbędzie się jakaś rozmowa? Wypełnia się wniosek o odszkodowanie i tyle...
A na wszystkie pytania odpowiedzi są w OWU, których my tu przecież nie znamy. Dziwię się, że ludzie trafiają tu z takimi pytaniami, zamiast sami wszystko przeczytać.
 Profil Relacje PM off  

#1289 PostWysłany: 25 Lip 2018 13:45 
Awatar użytkownika

niebieski
@boots,masz rację co do czytania OWU. Ale jak ktoś jest po kradzieży, wytrącony emocjonalnie z równowagi, to czasem trzeba pomóc i podpowiedzieć.
Natomiast żałuję, że nie ma przecisku "wypad na drzewo" w przypadku pytań o to czy OC podróży pokrywa OC komunikacyjne jak w poście #1281. :mrgreen:

Profil Relacje PM off  

#1290 PostWysłany: 25 Lip 2018 13:53 

srebrny
Ja nieustająco nie potrafię zrozumieć, dlaczego z pytaniami o ubezpieczenie w przypadku kradzieży ludzie trafiają na fora podróżnicze, a nie ubezpieczeniowe. ;-)
 Profil Relacje PM off
eskie lubi ten post.

#1291 PostWysłany: 04 Sie 2018 21:04 

niebieski
Zajrzałem do tematu - kończy nam się ubezpieczenie za dwa miesiące - chciałem dowiedzieć się co nowego słychać w temacie a tu widzę "bajzel" totalny. Żeby cokolwiek się zorientować w temacie trzeba przeczytać 30 stron z których tylko ok. 1/5 ma jakąś wartość. Ktoś tu sprząta? Najciekawsze są teksty - czytać wszystko tu jest- fakt wszystko tu jest. Tylko konkretów mało! Nawet jeśli takowe są to gubią się w bałaganie. Trzeba mieć dużo cierpliwości żeby wyłowić konkrety.
 Profil Relacje PM off  

#1292 PostWysłany: 04 Sie 2018 21:10 

Masz kk i zbierasz pkt to przy lotach rt Wizz masz do tego do wykupienia w całości za pkt wizz wedlug mnie bdb ubezpieczenie w Dodaj Usługi
Czegoś się spodziewał w temacie, gdzie poza ofertą do kk głównie tych premium i ofert dla studentów niewiele jest ciekawych ofert, do tego są one ograniczone czasowo
 PM off  

#1293 PostWysłany: 05 Sie 2018 00:11 
Awatar użytkownika

niebieski
Zdzislaw422 napisał(a):
Zajrzałem do tematu - kończy nam się ubezpieczenie za dwa miesiące - chciałem dowiedzieć się co nowego słychać w temacie a tu widzę "bajzel" totalny. Żeby cokolwiek się zorientować w temacie trzeba przeczytać 30 stron z których tylko ok. 1/5 ma jakąś wartość. Ktoś tu sprząta? Najciekawsze są teksty - czytać wszystko tu jest- fakt wszystko tu jest. Tylko konkretów mało! Nawet jeśli takowe są to gubią się w bałaganie. Trzeba mieć dużo cierpliwości żeby wyłowić konkrety.

Moderatorzy wolą uznaniowo usuwać do kosza wartościowe posty i warnować najbardziej aktywnych użytkowników, to efektem jest syf i sami jedno-postowcy w kółko pytający "jedziem jutro ze szwagrem do niemiec, polećcie nam dobre i tanie ubezpieczonko".
 Profil Relacje PM off  

#1294 PostWysłany: 05 Sie 2018 09:15 
Awatar użytkownika

srebrny
Zdzislaw422 napisał(a):

co nowego? nic
trzeba czytać oferty i wybrać tę dla siebie najwłaściwszą
bo to co dla mnie jest dobre już dla ciebie być nie musi

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
lukas63 lubi ten post.

#1295 PostWysłany: 05 Sie 2018 23:16 

Loty: 50
Kilometry: 139 962
Krajów: 15 / 7.0%
W jakiej agencji ubezpieczeniowej najlepiej wykupić ubezpieczenie na 3 tygodnie w Brazylii? Które są głownie polecane przez forumowiczów i sprawdzone? Które oferuję bezgotówkowe rozpoczęcie pomocy i mają oddziały w Ameryce Południowej?
 Profil Relacje PM off  

#1296 PostWysłany: 05 Sie 2018 23:49 

Loty: 699
Kilometry: 1 380 130
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
A Po co zamierzasz korzystac z agencji?
 Profil Relacje PM off  

#1297 PostWysłany: 06 Sie 2018 08:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Chyba mu chodzi o Towarzystwo Ubezpieczeniowe, czyli ubezpieczalnię.

Profil Relacje PM off  

#1298 PostWysłany: 06 Sie 2018 10:10 
Awatar użytkownika

Loty: 286
Kilometry: 546 066
Krajów: 46 / 21.5%
niebieski
Ktoś z was kojarzy jakieś ubezpieczenie przy wypożyczeniu samochodu które zwraca kaucję w razie jakiejś szkody, Wiem że kiedyś ludzie brali insurance4carhire, ale aktualnie nie obejmuje rezydentów z Polski.

Bulgaria
 Profil Relacje PM off  

#1299 PostWysłany: 06 Sie 2018 10:18 

srebrny
@juggler5
https://www.icarhireinsurance.com/
 Profil Relacje PM off  

#1300 PostWysłany: 06 Sie 2018 10:28 
Awatar użytkownika

Loty: 286
Kilometry: 546 066
Krajów: 46 / 21.5%
niebieski
@boots korzystałeś z niego ?

Bulgaria
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2979 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 149  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości