Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Post #2340 - ile kosztuje zdarzenie medyczne - poradnik

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2979 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 149  Następna
Autor Wiadomość
#1061 PostWysłany: 12 Lis 2017 23:57 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 962 325
Krajów: 61 / 28.5%
@manyaky na spokojnie:
- po pierwsze chyba pomyliłeś autora powyższych cytatów
- po drugie nie było tam napisane, że te średnie lub najwyższe pakiety to z mBanku, tylko właśnie od innych ubezpieczycieli

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#1062 PostWysłany: 13 Lis 2017 00:08 

niebieski
@manyaky Nie ma co się tak pieklić ,każdy ma swój rozum. @asnahtful nic takiego nie napisał/a tylko zacytował/a ;)
 Profil Relacje PM off  

#1063 PostWysłany: 13 Lis 2017 00:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Zgadza się, wypowiedź była do @aeonflux. Przepraszam @asnahtful - macie podobne nicki.

Każdy ma swój rozum, ale aż się gotuję, gdy ktoś "poleca" (na jakiej podstawie???) ubezpieczenia, których "nie miał potrzeby" używać. I to produkty możliwie najgorsze, bez kosztów ratownictwa z adnotacją, że jego znajomy chętnie takie sprzeda. Takie coś powinno być wywalane z forum jako chamska reklama. Ludzie traktują ten wątek poważnie - kupią polecone ubezpieczenie, a potem się przejadą karetką (oby tylko) za kilka tysięcy złotych i płacz, bo nikt za to nie zapłaci.

Ten wątek powinien być w ogóle ograniczony do realnych doświadczeń z towarzystwami ubezpieczeniowymi, bo teraz jest 54 strony spamu o niczym. Pytania "co polecacie" i bzdurne odpowiedzi od osób, które nigdy z ubezpieczenia nie skorzystały, ale polecają, bo cena fajna albo szwagier mówił, że dobre...
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#1064 PostWysłany: 13 Lis 2017 00:42 

Loty: 91
Kilometry: 180 493
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Ja może dopiszę dwa dobre doświadczenia z Allianz. Wyjazd z parą znajomych do Indonezji (rzecz działa się na Lomboku), przypadłości znajomego dość typowe: sraka, gorączka, odwodnienie itd. Po telefonie szybko zorganizowali sanitariusza który przyszedł do hotelu, oraz poradzili przejść się do turystycznego szpitala (nie załatwiali transportu, bo to było jakieś 700 m od hotelu), gdzie wszystko już było załatwione. Odbyło się to bezgotówkowo. Jedna noc (dziewczyna u niego też spała, nie było z tym problemu), kroplówka, ok, znajomy wyszedł. Następnej nocy to samo z jego dziewczyną w roli pacjenta :) (na tej samej polisie). Wszystko tak samo. Ten turystyczny szpital w ogóle chyba był przerobiony z jakiegoś hotelu: prywatne pokoje o niezłej wielkości, z oknami wychodzącymi na basen. Ale podobno drogi. Na podstawie tego doświadczenia mogę Allianz polecić.
2 ludzi lubi ten post.

#1065 PostWysłany: 13 Lis 2017 12:52 

Loty: 366
Kilometry: 574 940
Krajów: 53 / 24.8%
platynowy
@manyaky ok, w takim razie wprowadźmy zastrzeżenie, że wypowiadają się tylko ci, którym się przydarzył wypadek/choroba bo tylko oni się znają. Personalną wycieczkę i oskarżenia o bycie łasym na pieniądze innych poprzez mityczne prowizje które miałbym spijać raczej pominę, bo nie zwykłem kopać się z koniem... :)
 Profil Relacje PM off  

#1066 PostWysłany: 14 Lis 2017 12:29 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 962 325
Krajów: 61 / 28.5%
Moim zdaniem propozycja @manyaky to byłoby zbyt duże ograniczenie. Przecież ten wątek to także wskazywanie, na co szczególnie zwracać uwagę w samych warunkach ubezpieczenia czy porady dotyczące wysokości sumy ubezpieczenia na poszczególne kraje. Cena oczywiście też gra rolę, ale w połączeniu z porównaniem warunków. I myślę, że większość forumowiczów z dłuższym stażem nie podejmuje decyzji o ubezpieczeniu na podstawie samej ceny, a przefiltrować informacje potrafią. Natomiast jeśli uważamy, że jakiś wpis jest reklamą, to mamy odpowiedni przycisk z wykrzyknikiem, aby to zgłosić.
dj3500 lubi ten post.
opo uważa post za pomocny.

#1067 PostWysłany: 24 Lis 2017 23:11 

Loty: 154
Kilometry: 267 721
Krajów: 43 / 20.1%
A mnie nurtuje co innego - moze ktos sie wypowie na ten temat:
Rozne rownolegle ubezpieczenia i czy to cos daje i jak sie ma do sumy ubezpieczenia (np. na zabiegi medyczne)?
Bo zdalem sobie sprawe ze:
- z racji wykonywanego zawodu (ciagle podroze) mam ubezpieczenie caloroczne od firmy i to ze sporymi stawkami
- mam kilka roznych kart kredytowych ktore tez maja ubezpieczenia podrozne
- mam jakies tam prywatny pakiet opieki medycznej gdzie tez mam jakies ubezpieczenie podrozne
- mam prywatny pakiet ubezpieczen cywilnych do ktorego tez mam jakies tam ubezpieczenie od wypadkow/itp w ziwazku z podrozami

- I do tego standardowo przy wyjazdach prywatnych jeszcze wykupuje ubezpiecznie

Czy to wogole ma sens?
Czy ewentualnie w przypadku nie wiem jakiejs niezlej wpadki na setki tysiace dolarow mozna zrobic "skladaka" ze wszystkicj polis ?

#1068 PostWysłany: 25 Lis 2017 00:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Każde ubezpieczenie to osobny produkt i osobna suma KL - nie łączą się.

Najlepiej do pomocy ambulatoryjnej wybrać najlepsze assistance (np. Allianz), a przy hospitalizacji to z najwyższą sumą KL.

Zdaj sobie przede wszystkim sprawę z faktu, że te ubezpieczenia "dołączane" - do kart lub do ubezpieczenia w PL - są najczęściej na bardzo niską sumę, więc tak jak by ich nie było "w przypadku niezłej wpadki". Chyba, że to pracownicze ma bardzo dobre warunki i nie wyklucza podróży osobistych, to bez sensu się jeszcze dodatkowo ubezpieczać.
 Profil Relacje PM off
vib uważa post za pomocny.

#1069 PostWysłany: 25 Lis 2017 00:19 

manyaky napisał(a):
Każde ubezpieczenie to osobny produkt i osobna suma KL - nie łączą się.

Dzieki.
Po prostu zaczelo mnie to nurtowac - i tak jak pisalem, i tak zawsze wykupuje ubezpieczenia przy prywatnej podrozy (wlasnie czesto allianz) - ale co w takim razie robic (z Twego postu wynika ze nic) z tymi ktore i tak posiadam? Na nic mi sie nie przydadza ? :P

#1070 PostWysłany: 25 Lis 2017 01:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Zależy od warunków. Nie wszystkie ubezpieczenia to tylko KL.

Niektóre mają ubezpieczenie bagażu, NNW, OC, opóźnienia lotu, rezygnacji - jeśli jakieś ma obok wymienione, to można skorzystać, bo inne pewnie nie mają.
I tutaj sobie możesz porobić "wałki", np. jak zgubi Ci linia bagaż, to możesz sobie nakupować skarpetek i past do zębów razy dwa/trzy i rozliczyć osobno z każdego ubezpieczenia - jeśli Cię to cieszy. Ewentualnie za złamaną nogę NNW z kilku ubezpieczeń pociągnąć.

Ale w kwestii samych kosztów leczenia (o ile jest jedno dobre i na wysoką sumę), to nie widzę żadnego profitu z posiadania kilku.
 Profil Relacje PM off  

#1071 PostWysłany: 25 Lis 2017 01:15 

manyaky napisał(a):
porobić "wałki",

Walki jak walki - kiedys wyladowalem w Chinach na 2 tygodnie bez bagazu (znalazl sie w dzien powrotu do europy) - wiec oczywiscie codzienny zakup nowych ubran, kosmetyki itp itd wszystko co do zycia jest potrzebne... i zbueralem paragony
Potem wyslalem reklamacje hurtem (razem z paragonami) - do linii lotniczych, do OTA, do ubezpieczycieli itd... - na zasadzie, ze nie moze gdzies cos wywalcze.
Wszyscy zwrocili poniesione koszty :)
3 ludzi lubi ten post.

#1072 PostWysłany: 25 Lis 2017 13:23 

Loty: 86
Kilometry: 165 130
Krajów: 23 / 10.8%
Zbanowany
Ja bym na waszym miejscu uważał, dużo osób tutaj napiszę zaraz, że to "polaczkowa cebula" takie zachowanie. Nie ważne, że zrobiłoby tak 90 % narodów z Brytyjczykami czy Amerykanami na czele.
 Profil Relacje PM off  

#1073 PostWysłany: 28 Lis 2017 14:00 

A przy okazji, co polecacie na Ameryka Srodkowa? Standardowo Allianz ?
Za 2 tygodnie robie 1,5 miesiecznego tripa od Panamy po Belize - ale na wariackich papierach, nic nie planuje, po prostu autobusy/chicken busy/itp przez kostaryke, nikarague, honduras, salwador i gwatemale

#1074 PostWysłany: 02 Gru 2017 20:12 

Niektóre linie oferują ubezpieczenia, które można kupić podczas rezerwacji, czy ona się różnią od tych zwykłych turystycznych?
Kto pokrywa koszty np. w sytuacji gdy mam zawał i trzeba awaryjnie lądować ? Czy koszty wtedy ponosi pasażer, linie a może ubezpieczenie
 Profil Relacje PM off  

#1075 PostWysłany: 02 Gru 2017 21:58 

Loty: 1040
Kilometry: 1 602 175
Krajów: 130 / 60.8%
niebieski
Odpowiedź na swoje pytania znajdziesz przede wszystkim w warunkach ogólnych ubezpieczenia. Generalnie tego typu ubezpieczenia pokrywają zdarzenia o które pytasz, mogą się jednak różnić zakresem w zależności od np. ceny za polisę.
 Profil Relacje PM off  

#1076 PostWysłany: 03 Gru 2017 17:42 

Chyba sie zdecyduje na Axa Daleko Od Domu - w najwyzszym pakiecie na caly rok - wychodzi 125 zl miesiecznie.

Jak ostatniio przejrzalem moje wyjazdy z ostatnich lat to wyszlo mi ze spedzam po za domem ze 150 dni w roku, z tego po za UE ze 60-70 dni rocznie.

Czy ktos mial doswiadczenie / uwagi zwiazana z tym ubezpieczeniem Daleko Od Domu i moglby sie wypowiedziec ? Albo cos zaproponwac podobnego ?

#1077 PostWysłany: 03 Gru 2017 21:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Korzystałem za wielką wodą. Jakoś AXA, czyli bez szału, ale ostatecznie wszystko poprawnie organizują i zwracają udokumentowaną kasę. Warunki w najwyższym pakiecie mają właściwie bezkonkurencyjne.
 Profil Relacje PM off  

#1078 PostWysłany: 04 Gru 2017 07:04 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
manyaky napisał(a):
I tutaj sobie możesz porobić "wałki", np. jak zgubi Ci linia bagaż, to możesz sobie nakupować skarpetek i past do zębów razy dwa/trzy i rozliczyć osobno z każdego ubezpieczenia - jeśli Cię to cieszy.

Tak dobrze to raczej nie ma. Ubezpieczenia majątkowe nie kumulują się ;)
 Profil Relacje PM off  

#1079 PostWysłany: 04 Gru 2017 22:09 

Loty: 1130
Kilometry: 1 121 324
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Chyba że nie ma właściwej weryfikacji, a to się zdarza.

#1080 PostWysłany: 04 Gru 2017 22:23 

srebrny
przy drobnych kwota moga miec szybka sciezke na zwroty, co by nie wydawac wiecej na obsluge, niz to jest warte. natomiast moga wymagac potwierdzenia, ze to jedyne roszczenie, z ktorego sie korzysta
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2979 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 149  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości