Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 249 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 19 Gru 2013 11:10 
Awatar użytkownika

niebieski
90 cabin bags to jakas polowa, jesli samolot jest pelny. Myslicie, ze rzeczywiscie beda wrzucac reszte do luku? Czyli mimo numerowanych miejsc trzeba bedzie stac w kolejce (i to w tej pierwszej polowie, czyli znajac ludzi 1h przed odlotem...), zeby nie czekac pozniej na bagaz? Srednio mi sie to usmiecha :|

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#42 PostWysłany: 19 Gru 2013 12:52 

Loty: 248
Kilometry: 395 056
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Magaa napisał(a):
90 cabin bags to jakas polowa, jesli samolot jest pelny. Myslicie, ze rzeczywiscie beda wrzucac reszte do luku? Czyli mimo numerowanych miejsc trzeba bedzie stac w kolejce (i to w tej pierwszej polowie, czyli znajac ludzi 1h przed odlotem...), zeby nie czekac pozniej na bagaz? Srednio mi sie to usmiecha :|

Ano tak sie dzieje przy pelnych lotach. W Maladze to pan z obslugi chodzil jeszcze przed rozpoczeciem Boardingu i tak od polowy kolejki namawial usilnie do 'otagowanie' bagazu i nadania go do luku- w praktyce oznaczalo to zostawienie bagazu przy schodach/wejsciu do samolotu i odebraniu go 'na karuzeli' po przylocie na lotnisko docelowe.
Na Stansted natomiast kilkunastu ostatnim osobom przy samym Boardingu pan bez pytania wlasciwie 'znakowal' bagaze i kazal zostawiac przy samolocie.
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 19 Gru 2013 13:00 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
muguete napisał(a):
Magaa napisał(a):

Ano tak sie dzieje przy pelnych lotach. W Maladze to pan z obslugi chodzil jeszcze przed rozpoczeciem Boardingu i tak od polowy kolejki namawial usilnie do 'otagowanie' bagazu i nadania go do luku- w praktyce oznaczalo to zostawienie bagazu przy schodach/wejsciu do samolotu i odebraniu go 'na karuzeli' po przylocie na lotnisko docelowe.
Na Stansted natomiast kilkunastu ostatnim osobom przy samym Boardingu pan bez pytania wlasciwie 'znakowal' bagaze i kazal zostawiac przy samolocie.

potwierdzam. też tak miałem przy locie 2 tygodnie temu. ludzie byli trochę zmieszani bo myśleli, że będą musieli płacić za przewóz w luku :)

#44 PostWysłany: 20 Gru 2013 12:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Dobrze wiedziec, przede mna kilka lotow okoloswiatecznych, do tego zwykle latam na trasie gdzie 90% miejsc jest zajeta. Wymysle sobie jakas dobra wymowke, sila mi przeciez go nie odbiora, skoro spelnia wymagani podrecznego.

#45 PostWysłany: 21 Gru 2013 11:50 

Zakupiłem wczoraj plecak z linku poniżej. Nie mając wyobrażenia ile to będzie - 10litrowy plecak trochę się zaskoczyłem :)
Ogólnie to bardziej pod kosmetyki, ewentualnie bieliznę i jakieś inne potrzebne rzeczy niż żeby zmieścić coś konkretnego (chociaż udało mi się włożyć do środka buty rozmiar 47).
Będę testował za miesiąc jak to wygląda na lotniskach więc dam znać.

http://www.decathlon.pl/plecak-10-l-arpenaz-czarny-id_8207945.html
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 21 Gru 2013 14:39 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
Krajów: 7 / 3.3%
srebrny
Jest w decathlonie pokrowiec na buty, który ma wymiary bardzo zbliżone, 35x18x18.
Kod produktu to 0073970 lub 707.804. Jest większy niż plecaczek z posta powyżej (kupiłem zarówno plecak jak i "pokrowiec".
Minus - nie ma żadnego paska do przyczepienia, domyślnie nadaje się do trzymania w ręku choć można go przyczepić do bagażu jakimś spinaczem czy czymś.

http://www.decathlon.pl/torba-na-buty-id_8004769.html
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 29 Gru 2013 14:48 

Świeżo po powrocie z Chiampino, nadkomplet, chyba parę osób nie wsiadło. Od razu następowała segregacja bagażu - 80% sztywnych z kółkami i rączkami zostawało oznakowanych i pozostawało na płycie lotniska a 80% miękkich szło do samolotu. Skutek jest taki, że po przylocie trzeba czekać na darmowy bagaż przy taśmociągu razem z bagażem rejestrowym. Większość "darmowego" bagażu jest podobna, więc było trochę problemów z odnalezieniem, ale poza tym ok.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 03 Sty 2014 20:26 

Dzis sie spoznilam na zabookowany na konkretna godzine bus ze Stansted dalej w Anglie, nastepny byl po 4h :x
Wlasnie przez wkladanie podrecznego do luku bagazowego. Mialam tylko podreczny i zawsze na ten bus dalo sie zdazyc,poniewaz nie czekalam na karuzeli na nic.
Powinni isc po rozum do glowy i zabierac wieksze podreczne pasazerom ktorzy nadaja duzy bagaz wiec tak czy siak beda czekac na jego odbior a ludzi tylko z podrecznym zostawic w spokoju i pozwolic im zabrac podreczny na poklad.
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 03 Sty 2014 20:37 

Hej, myślicie, że przejdzie mi w RyanAir podręczny bagaż dodatkowy laptop 15 cali?
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 03 Sty 2014 20:56 
Awatar użytkownika

Loty: 330
Kilometry: 384 803
Krajów: 38 / 17.8%
złoty
Pierwszy lepszy wynik z googli na temat laptopa 15'':
Wymiary: 378mm (szerokość) x 253 mm (głębokość) x od 28 do 35 mm (wysokość)
Bez torby mozliwe ze go jakos wsadzisz po przekatnej do sizera ale to musisz sam sie przekonac.
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 04 Sty 2014 00:46 

Ostatnio leciałem Ryanairem Stansted - Kraków i generalnie nic nie patrzyli na wymiary drugiego bagażu.... hmm

A co to jest ten sizer?
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 04 Sty 2014 00:58 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 22 529
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Leciałem Ryanem z Tallina, Modlina i Stansted i nigdzie nie sprawdzali bagaży. W ogóle nie sprawdzają :)

Jedyne co to w WMI babka przyczepiła kilka żółtych tasiemek, bo bagaż "duży", przyczepiała się jedynie do twardych i na oko bliskich max. wymiarom.

Ja swój dzielnie zasłoniłem nogą i tasiemki nie dostałem :D

xyrxis napisał(a):
Pierwszy lepszy wynik z googli na temat laptopa 15'':
Wymiary: 378mm (szerokość) x 253 mm (głębokość) x od 28 do 35 mm (wysokość)
Bez torby mozliwe ze go jakos wsadzisz po przekatnej do sizera ale to musisz sam sie przekonac.

Ja mam 13 cali HP i w żaden sposób nie było szans go włożyć. 12 cali powinien już się zmieścić.

#53 PostWysłany: 30 Sty 2014 22:56 

Scooby-doo napisał(a):
Zakupiłem wczoraj plecak z linku poniżej. Nie mając wyobrażenia ile to będzie - 10litrowy plecak trochę się zaskoczyłem :)
Ogólnie to bardziej pod kosmetyki, ewentualnie bieliznę i jakieś inne potrzebne rzeczy niż żeby zmieścić coś konkretnego (chociaż udało mi się włożyć do środka buty rozmiar 47).
Będę testował za miesiąc jak to wygląda na lotniskach więc dam znać.

http://www.decathlon.pl/plecak-10-l-arpenaz-czarny-id_8207945.html

Zgodnie z obietnicą.

4 połączenia Ryanairem m.in. z małym podręcznym i bezproblemowo się to odbyło. Nigdzie nie sprawdzali czy mieści do koszyka. Sam robiłem to na jednym z lotnisk i ten plecak do którego link wydnieje powyżej wchodzi bardzo bezpiecznie, a był wypakowany raczej po brzegi.
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 30 Sty 2014 23:24 

Dla mnie taki dodatkowy plecak, to rewelacja. Wkładam do niego całą elektronikę 4-osobowej rodziny typu telefony, ładowarki, ipoda, tablet oraz kosmetyczkę. Wszystko to co i tak muszę osobno wyciągać do odprawy. Teraz mam przynajmniej wszystko w jednym miejscu.
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 25 Kwi 2014 11:33 

Czy jest jakas regulacja ,ktora okresla wage tego minibagazu?
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 25 Kwi 2014 11:49 
Awatar użytkownika

srebrny
Monty napisał(a):
Czy jest jakas regulacja ,ktora okresla wage tego minibagazu?

regulacja Popeye, ile udźwigniesz tyle pakujesz/niesiesz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#57 PostWysłany: 02 Cze 2014 11:42 

Czy po dodaniu drugiego bagażu, kosze do mierzenia się zmieniły? Czy stoją te samie pionowe? Bo mam ciut wyższą walizkę i w pionowym wchodzi na styk, ale do poziomego wizzairowskiego kosza już nie włożę
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 02 Cze 2014 17:05 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
3ci post w tym wątku przeczytaj
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 08 Cze 2014 16:41 
Awatar użytkownika

Loty: 81
Kilometry: 99 157
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Czy trzy butelki wódki przejdą w tym mniejszym podręcznym (lecę do UK)? Ostatnio leciałam z Modlina z jedną i nie było oczywiście kłopotu, ale jak wygląda sprawa z trzema?

#60 PostWysłany: 08 Cze 2014 16:49 

lillymy napisał(a):
Czy trzy butelki wódki przejdą w tym mniejszym podręcznym (lecę do UK)? Ostatnio leciałam z Modlina z jedną i nie było oczywiście kłopotu, ale jak wygląda sprawa z trzema?

jeśli kupisz w sklepie w hali odlotów po kontroli bezpieczeństwa i się zmieszczą to tak.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 249 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości