Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Zanim założysz nowy temat - zadaj sobie trud przeczytania tego wątku. Jeśli masz ogólne pytania/chcesz by inni doradzili Ci co do trasy wycieczki - napisz w tym temacie. Zakładanie odrębnych wątków zmniejsza czytelność forum.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 901 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 46  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Agadir + Marakesz
#301 PostWysłany: 22 Sty 2013 16:25 

Loty: 213
Kilometry: 455 727
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Hostel w Maroku? Odważnie. Wolałbym już chyba nocować na plaży...

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#302 PostWysłany: 22 Sty 2013 16:47 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
dokładnie odważnie:) pierwsze zdjęcie to "hostel" w Marrakeshu , drugie w AS-Sawirze naprawdę trzeba mieć dużo samozaparcia

Załączniki:
DSC_1041.JPG
DSC_1041.JPG [ 163.54 KiB | Obejrzany 1219 razy ]
DSC_1211.JPG
DSC_1211.JPG [ 186.14 KiB | Obejrzany 1219 razy ]

#303 PostWysłany: 22 Sty 2013 17:00 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
cavani napisał(a):
Hostel w Maroku? Odważnie. Wolałbym już chyba nocować na plaży...

nie przesadzaj.
spałem i w rabacie i w marakeszu i zawsze było ok choć ogólnie to nie lubię tego typu miejsc do spania.

a lutym i marcu noce są chłodne a dnie tez nie za cieple. krótkich obrań bym nie polecał w części na północ od atlasu.

#304 PostWysłany: 22 Sty 2013 17:06 
Awatar użytkownika

za taxe w marakeszu z lotniska nie powinennes zaplacic wiecej niz 50dh, chociaz będą Cie pewnie chcieli obskubać na conajmniej 200 :D

#305 PostWysłany: 22 Sty 2013 18:04 

patrykdo* Dzięki wielkie za zdjęcia!!!
Ja tam nie z tych co potrzebują luksusu :P Jak znajde w miare ładny hotel ale droższy to tez nie bede się zastanawiał! A zresztą i tak większośc czasu będe spędzał poza wiec.. co się trafi aby bliko centrum :)

Kurde martwicie mnie z tą pogodą... namteH jak to bys nie polecał krótkich ubrań?? Ja będe tylko w Agadirze i Marakeszi no i nie mówcie mi ze bedzie tam chłodno :( :( :(?
Ja tam jadę zarzyć trochę słońca i poopalac się! Czyżbym się mylił i lutową pogode źle odcztał?
 Profil Relacje PM off  

#306 PostWysłany: 22 Sty 2013 18:10 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Mariano_85 napisał(a):
...
Kurde martwicie mnie z tą pogodą... namteH jak to bys nie polecał krótkich ubrań?? Ja będe tylko w Agadirze i Marakeszi no i nie mówcie mi ze bedzie tam chłodno :( :( :(?
Ja tam jadę zarzyć trochę słońca i poopalac się! Czyżbym się mylił i lutową pogode źle odcztał?

pff, ja tam(marakesz) bylem na początku kwietnia :D
nie żeby zima czy coś ale na krotko to nie chodziłem. słonce owszem, ze dawało ale chłodny wiaterek wiał...

#307 PostWysłany: 22 Sty 2013 18:12 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
cos za coś -hostel za 5 Euro:)

#308 PostWysłany: 22 Sty 2013 19:06 

Nie wiem jak teraz ale ja 2 lata temu we wrześniu za samodzielny pokój w Medynach nie płaciłem więcej niż 70 MAD. (Fez, Meknes, Rabat, Casablanca, Tanger, Szefszawan) Zawsze się targowałem jak nie chcieli obniżyć to do następnego. Przed zakupem zawsze oglądałem pokój czy jest w miarę czysty.
 Profil Relacje PM off  

#309 PostWysłany: 22 Sty 2013 19:08 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
wojtano napisał(a):
Nie wiem jak teraz ale ja 2 lata temu we wrześniu za samodzielny pokój w Medynach nie płaciłem więcej niż 70 MAD. (Fez, Meknes, Rabat, Casablanca, Tanger, Szefszawan) Zawsze się targowałem jak nie chcieli obniżyć to do następnego. Przed zakupem zawsze oglądałem pokój czy jest w miarę czysty.

a jakie miale warunki? to był taki "normalny" hotel czy taki przerobiony z mieszkania?
raz mieszkałem w takim w Casablance i jak spytałem czy jest prysznic to się tylko pan uśmiechnął...

#310 PostWysłany: 22 Sty 2013 19:19 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 629 490
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
Mariano_85 napisał(a):

Mnie nawet w lipcu zdarzyło się chodzić w długich spodniach. Tak to jest nad oceanem, wiatr często dość mocno obniża odczuwalną temperaturę.

#311 PostWysłany: 22 Sty 2013 19:26 

namteH napisał(a):
wojtano napisał(a):

a jakie miale warunki? to był taki "normalny" hotel czy taki przerobiony z mieszkania?
raz mieszkałem w takim w Casablance i jak spytałem czy jest prysznic to się tylko pan uśmiechnął...

Widziałem napis hotel/hostel to wchodziłem pytałem, oglądałem.
Prysznic był zawsze raz tylko kibelek na małysza mi się przytrafił i to w momencie gdy catkebab dał o sobie znać, ale nie miałem siły szukać dalej.
 Profil Relacje PM off  

#312 PostWysłany: 22 Sty 2013 19:32 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
Gdzie spales w Rabacie? Zwykle place 100-150 mad za pokoj 3 osobowy lub mieszkanie.
 Profil Relacje PM off  

#313 PostWysłany: 23 Sty 2013 13:04 

olus napisał(a):
Mnie nawet w lipcu zdarzyło się chodzić w długich spodniach. Tak to jest nad oceanem, wiatr często dość mocno obniża odczuwalną temperaturę.

Co do hotelu czy hostelu to juz wszystko wyjasnione! 10 czy 20 euro nie będzie dla mnie większej róznicy, aby w centrum i w miare czysto.

Teraz martwi mnie ta pogoda, ja to myslałem że troche kolorków nabiore a tu z tego co piszecie to trzeba zamiast koszulek to bluzy będe musiał pakowac a ja mam tylko 10 kg :P hahaha
 Profil Relacje PM off  

#314 PostWysłany: 25 Sty 2013 13:14 

niebieski
Doszliśmy ze znajomymi do konkluzji i postanowiliśmy wypożyczyć samochód na miejscu. Do Agadiru przylatujemy 16.04 o 16 z małym hakiem, od razu jedziemy do Essaouira gdzie spędzamy wieczór i następny dzień czyli 17.04. W nocy z 17/18.04 chcemy pokonać trasę Essaouira - Tiznit. 18.04 spędzimy do południa w Tiznit po czym wyruszamy do Sidi Ifni, w którym będziemy nocować a następnego dnia ruszamy do Taraoute gdzie spędzimy nockę i około 10 nad ranem 20.04 ruszymy w stronę Agadiru na lot powrotny. Jak myślicie da się zrealizować taką trasę w tym czasie?
 Profil Relacje PM off  

#315 PostWysłany: 25 Sty 2013 15:03 
Awatar użytkownika

niebieski
mydlo93 napisał(a):
Doszliśmy ze znajomymi do konkluzji i postanowiliśmy wypożyczyć samochód na miejscu. Do Agadiru przylatujemy 16.04 o 16 z małym hakiem, od razu jedziemy do Essaouira gdzie spędzamy wieczór i następny dzień czyli 17.04. W nocy z 17/18.04 chcemy pokonać trasę Essaouira - Tiznit. 18.04 spędzimy do południa w Tiznit po czym wyruszamy do Sidi Ifni, w którym będziemy nocować a następnego dnia ruszamy do Taraoute gdzie spędzimy nockę i około 10 nad ranem 20.04 ruszymy w stronę Agadiru na lot powrotny. Jak myślicie da się zrealizować taką trasę w tym czasie?

spokojnie sie da. Przy czym polecam jechać od razu do Sidi Ifni, w Tiznitzie nic nie ma. Lepszy nocleg nad atlantykiem niż tam (choć w sumie nam w Tiznitzie udało się złapać lepszy standard)
 Profil Relacje PM off  

#316 PostWysłany: 25 Sty 2013 18:08 

niebieski
do Tiznit chcę zajechać tylko i wyłącznie po to by sfotografować tambylców-kobiety w kolorowych strojach, staruszków z brodami czy handlarzy na targu, latające dzieciaki no i zobaczyć jak wygląda życie w miasteczku na pograniczu z Saharą. Znajdę tam to czego szukam?
 Profil Relacje PM off  

#317 PostWysłany: 29 Sty 2013 18:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Bylam pare lat temu na przelomie lutego i marca w Marakeszu, pozniej na poludniu za Atlasem Ouarzazad i az na pustynie, powrot przez Agadir, Essaouire do Marakeszu. Pogoda taka sobie, czasem padalo, w Marakeszu niesmialo sciagalismy dlugi rekaw, ale jak slonce zachodzilo za chmury trzeba bylo sie ubierac, w gorach lezal snieg. Dopiero na pustyni sciagnelam polar i troche sloneczka zlapalam, za to nad oceanem znowu "wrzesniowo", tyle ze ja z tych co to sie kapia w kazdych warunkach, woda jak Baltyk w czerwcu, no i wieje potwornie, wiec wychodzenie z wody nie nalezalo do najprzyjemniejszych.
Ja tez bylam z podrecznym i to na 10 dni, wiec nie przesadzaj, facet nie powinien miec z tym problemu ;) Szczegolnie ze zestaw zimowy bedziesz mial juz na sobie przy przylocie, do tego jakis polar albo sweter. Roznica miedzy polska pogoda i tak bedzie duza, wiec bedziecie miec pewnie ze 3 warstwy mniej na sobie niz tubylcy;)
Co do hoteli mielismy zasade zeby nie placic wiecej niz 200DH za dwojke, przy czym koniecznie lazienka z ciepla woda i wlasny kibelek (ma sie te wymagania 8-) ), w zadnym z ww miejsc nie mielismy problemu zeby cos takiego znalezc, czasem trzeba bylo troche potargowac ale ogladanie pokoju przed placeniem to koniecznosc!

#318 PostWysłany: 30 Sty 2013 01:01 

No to ja juz sam nie wiem... WY piszecie że zimno a ja teraz patrze na pogode np. w agadirze, google pokazuje mi ze w tym tyg od 19-27 stopni WTF??
 Profil Relacje PM off  

#319 PostWysłany: 30 Sty 2013 01:04 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Mariano_85 napisał(a):
No to ja juz sam nie wiem... WY piszecie że zimno a ja teraz patrze na pogode np. w agadirze, google pokazuje mi ze w tym tyg od 19-27 stopni WTF??

możesz przeczytać nasze relacje i obejrzeć pogodę ale wnioski to już sam musisz wyciągnąć

Temat postu: Maroko - kilka pytań
#320 PostWysłany: 06 Lut 2013 19:28 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
Krajów: 10 / 4.7%
niebieski
Witam.
Mam kilka pytań odnośnie Maroka:
1. Czy autobusy Supratours i CTM mają przystanki na tych samych dworcach?
2. Jak z dostępnością miejsc w autobusach? Czy należy kupować bilety z wyprzedzeniem?
3. Czy z Marakeszu są organizowane 1-dniowe wycieczki do Warzazat (Ajt Bin Haddu) i ile kosztują?
4. Ile czasu potrzeba minimum, aby dojechać z Warzazat do Ajt Bin Haddu, pozwiedzać i wrócić na dworzec?
5. Ile kosztuje taxi z Warzazat do Ajt Bin Haddu i z powrotem?

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 901 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 46  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość