Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Zanim założysz nowy temat - zadaj sobie trud przeczytania tego wątku. Jeśli masz ogólne pytania/chcesz by inni doradzili Ci co do trasy wycieczki - napisz w tym temacie. Zakładanie odrębnych wątków zmniejsza czytelność forum.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 901 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 46  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 15 Sie 2011 14:24 
Awatar użytkownika

Dzięki osiek za informacje i namiary na nocleg :)
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#182 PostWysłany: 19 Sie 2011 19:37 

Co do Toubkala to majowym ''marokańczykom'' radzę przygotować porządne, zimowe ciuchy. Nawet sami przewodnicy mówią, że pogoda jest wtedy w kratkę i może być lato, może być zima. My od Imlilu mieliśmy cały czas lekki deszcz, powyżej Refuge (schroniska na 3200) był już śnieg po kolana, śmiesznie się szło w dżinsach :D No i generalnie może wiać, szczególnie na przełęczy (tam podjęliśmy ostateczną decyzję o powrocie). W Old Refuge czekanów nie mieli, można było wypożyczać raki, ale nie skorzystaliśmy.
Generalnie to ciuchy przeciw-wodne i można zdobywać szczyt.
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 20 Sie 2011 16:55 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
yaris68 napisał(a):
Znajoma zadzwoniła do mnie z info, że przy wyjeźdźie do Maroka z niepełnoletnim dzieckiem potrzebna jest pisemna zgoda drugiego rodzica, przetłumaczona na jęz.francuski z pieczątką notariusza. Info pochodzi rzekomo z ambasady. Czy ktos podróżował do Maroka z dzieckiem???

Podróżowaliśmy dwukrotnie po Maroku z dziećmi, wprawdzie razem z mężem, ale nikt się nas o nic nie pytał, a ja mam inne nazwisko więc tym bardziej nie wiadomo, że jestem matką swoich dzieci.
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 08 Paź 2011 11:37 

Drodzy Forumowicze,
Prosze o kilka wskazowek, mam mozliwosc wydluzenia swojej podrozy o wypad do Maroka, jako ze dostep do netu mam utrudniony, a nei zaplanowalem tego z Polski nei bardzo wiem jak przebukowywac bilety i ile czasu dedykowac na Maroko i dla jakich miejsc?
Pozdrawiam
Szymon
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 08 Paź 2011 13:49 
Awatar użytkownika

Loty: 183
Kilometry: 340 201
Krajów: 52 / 24.3%
niebieski
To zależy gdzie lecisz. Jeśli na północ i nie chcesz za dużo jeździć to 3-4 dni wystarczą, ale jeśli chcesz wybrać się na pustynię (polecam) to najlepiej polecieć do Fezu, następnego dnia pojechać na noc do Merzougi, tam wykupić wycieczka na wielbłądach czy quadach na pustynie i następnego dnia na noc wrócić ale do Marakeszu, stamtąd można jeszcze nad ocean do Agadiru badz Essaouiry.
Fez- Pustynia - Marakesz - 6 dni + ocean - 8;p
a jak masz jeszcze więcej czasu to wracając z Merzougi o góry można jeszcze zachaczyć:P

PS nie polecam północy Maroko
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 15 Lis 2011 08:48 

Witam!

Jaki przewodnik po Maroku polecacie? Tradycyjnie Lonely Planet a może jakaś propozycja po polsku? Będę wdzięczny za info. :)
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 08 Gru 2011 19:31 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
pascal wydaje się być ok , ale każdy ma swoje ulubione przewodniki

#188 PostWysłany: 06 Sty 2012 17:50 

Ja w nawiązaniu do pytania z pierwszego postu, bo odpowiedź padła tylko dot. samochodu.
Czy ktoś zna w Marrakeszu miejsce gdzie można wypożyczyć skuter lub mały motorek? Ile to mnie więcej kosztuje?
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 07 Sty 2012 00:09 

Witam.
Motorower w Marrakeszu możesz wypożyczyć wszędzie. To ,,wszędzie'' należy rozumieć dosłownie: na ulicach, na rogach ulic, na placach - stoją masy motorowerów pod gołym niebem. Na przykład w okolicach placu Jemma El Fna w bocznych uliczkach (tylko nie od strony medyny) stoi całe zatrzęsienie motorowerów do wypożyczenia.

Cena: zależy, na ile się umówisz.
Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 07 Sty 2012 23:18 

Dzięki za info, ale mniej więcej na jaką cenę można liczyć? Po targowaniu oczywiście :)
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 13 Sty 2012 17:24 

Witam,

mam zamiar plynac promem z Tangeru do Algeciras w Hiszpanii. Prawie wszystkie promy wyplywaja z portu Tangier MED, ktory jest oddalony od Tangeru o prawie 50 km. Czy ktos z Was wie jak sie tam dostac z Tangeru korzystajac z komuniakcji publicznej?
Z gory dziekuje za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 14 Sty 2012 21:41 

Dojeżdża tam autobus, który jest w cenie biletu na prom.
Kup bilet u pośredników w mieście i oni Ci powiedzą skąd rusza.

Z portu w mieście też pływają promy (ceny chyba nawet podobne). Wydaje mi się że taniej jest do Tarify o kilka euro. W sierpniu płaciłem 25euro kupując tego samego dnia, a da się chyba jeszcze taniej. Tylko trzeba przejść się po kilku pośrednikach i porównać ceny
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 14 Sty 2012 21:45 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Ja płynąłem z portu w Tangierze do Algeciras (wrz 08), promy wypływały co 2-3 godz.
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 16 Lut 2012 18:05 

Byl ktos z was na polnocnym wschodzie - Nador, Oujda? To jest juz przy granicy z Algeria? Warto w te strony wyruszac na wycieczke? Tez do samej Algerii?
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 16 Lut 2012 18:38 

Loty: 1130
Kilometry: 1 121 324
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Lądowa granica pomiędzy Marokiem i Algierią jest od lat zamknięta, więc szans na taki wypad niestety nie ma.

#196 PostWysłany: 17 Lut 2012 17:22 

Wlasnie przeczytalem juz o tej granicy - szkoda. A ktos byl w tej czesci Maroka i moze cos powiedziec?
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 24 Lut 2012 14:40 
Awatar użytkownika

Zna ktoś nazwy jakichś tanich hoteli w Agadirze ?
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 08 Mar 2012 13:21 

niebieski
W czerwcu lecę na tydzień Berlin-Agadir-Berlin. Planuję dwa dni na miejscu, a potem road trip wynajętym samochodem. Mam następujące pytanie: czy zaklepać sobie samochód w jakiejś wypożyczalni przez internet czy po prostu poszukać na miejscu? Jak wyjdzie taniej?

#199 PostWysłany: 08 Mar 2012 13:42 

A kiedy jedziesz? Ja z Berlina wylatuje 12 czerwca.
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 08 Mar 2012 14:45 

niebieski
15-22.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 901 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 46  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość