Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 441 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 20 Mar 2014 13:15 

Czy ktoś z podróżujących ostatnio do Bolonii może potwierdzić, że ten kombinowany sposób na podróż z lotniska w Bolonii do centrum jest nadal aktualny? Z góry dzięki.
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#142 PostWysłany: 20 Mar 2014 13:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja nie byłem, ale będę i internet da Ci odpowiedź w 5 minut (sam własnie szukałem tego niedawno). Aktualne rozkłady jazdy są, włącznie z oznaczeniami miejsce gdzie znajdują się przystanki i mapkami. Także wszystko powinno działać bez żadnego problemu.
 Profil Relacje PM off
carcoma lubi ten post.

#143 PostWysłany: 07 Kwi 2014 14:18 

Potwierdzam: sposób z autobusem z "Birry" działa jak najbardziej. I raczej nie da się zgubić (choć wiem, że Polak potrafi ;) )
Naprzeciwko przystanku jest bar/ trattoria, jedzenie nawet dobre i da się zostawić tam bagaż.
 Profil Relacje PM off  

#144 PostWysłany: 04 Lip 2014 12:40 

srebrny
Z tego, co ja widzę w rozkładzie linii 54, to ona jest telebusem. Trzeba zadzwonić i zamówić kurs.
Natomiast nie potrafię znaleźć mapki, z której wynikałoby, że lotnisko jest w strefie 2.; wręcz przeciwnie.
 Profil Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 13 Lip 2014 21:15 

andrew129 napisał(a):
Hej!
Mnie również odstraszyła cena autobusu BLQ z dworca Bolonia Centrale i znalazłem dobre połączenie autobusem miejskim. Są 2 autobusy spod samego dworca - nr 81 oraz 91 (stoją zaraz przy wyjściu z dworca). W zeszłym roku bilety kosztowały 1,5 euro - można je kupić w automacie w każdym autobusie. Jest tylko problem, że autobus miejski nie dojeżdża do samego terminala - trzeba dojść z buta jakiś 1 km:) Dojeżdża się do przystanku BIRRA i dalej pieszkom. Autobusy odjeżdżają spod dworca o 12.45, 13.00, 13.15, 13.30 i jedzie 26 minut + na piechotkę do terminala z 10 minut.

Pozdrawiam

Teraz będę mieć lepszy hardcore, bo dojadę z samego rana :D o 8:20 mam samolot.
Myślicie, że te zwykłe "MPKi" nr 81, 91 zaczynają jeździć tak z rana? (w niedzielę dodajmy)
Z tego co pamiętam to w niedziele autobusy się transformują w jakieś inne linie :D
I, jak rozumiem, akcji z
"nie trzeba iść aż do Birry. z lotniska z tego przystanku co jedzie drogie BLQ (6E) odjeżdża także 54, odjeżdża co godzinę - możemy wysiąść na fermata Birra i przesiąść się z 81 albo 91" oczywiście w wersji odwróconej, nie dam rady wykonać, ze względu na to, że to niedziela?
 Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 14 Lip 2014 09:32 

srebrny
karloszka napisał(a):

Teraz będę mieć lepszy hardcore, bo dojadę z samego rana :D o 8:20 mam samolot.
Myślicie, że te zwykłe "MPKi" nr 81, 91 zaczynają jeździć tak z rana? (w niedzielę dodajmy)

6:30, 7:30.
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 28 Lip 2014 15:05 

Testowałam ostatnio dojazd z dworca do Birry- wszystko dokładnie tak jak w opisie powyżej: autobus+ spacer łącznie ok 30 minut. Autobusy w dni powszednie od 6:10 do 20:27 co 15 minut
Na dworcu jest przechowalnia bagaży, czynna w godzinach 7-22. Cena to 6 euro za pierwsze 5h plus 0,9Euro za każdą koleją godzinę (opłata jest pobierana osobno od każdej, nawet najmniejszej torby).
Z dodatkowych informacji to na lotnisku w Bolonii jest dosyć dobrze zaopatrzony Carrefour- idealny aby kupić coś do jedzenia na drogę ale jakieś małe pamiątki.
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 18 Wrz 2014 12:28 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 4 761
Krajów: 3 / 1.4%
Czy wie ktoś może, czy bilety, o których wspomniano wcześniej po 1,5€ z automatu na lotnisku będą ważne w autobusie 91/81 z Birry na dworzec?
Autobus 54 z terminalu naprawdę kursuje?
 Profil Relacje PM off  

#149 PostWysłany: 19 Wrz 2014 12:09 

srebrny
Muniette napisał(a):
Czy wie ktoś może, czy bilety, o których wspomniano wcześniej po 1,5€ z automatu na lotnisku będą ważne w autobusie 91/81 z Birry na dworzec?

Nie wiem, jaki jest automat na lotnisku, ale raczej tak.
Cytuj:
Autobus 54 z terminalu naprawdę kursuje?

Jak się po niego zadzwoni, to tak.
 Profil Relacje PM off  

#150 PostWysłany: 20 Paź 2014 11:22 

Loty: 219
Kilometry: 415 078
Krajów: 46 / 21.5%
Jeśli ktoś chciałby przygarnąć godzinny bilet autobusowy (np. do wykorzystania na przejazd z przytanku Birra do centrum), to mam jeden zbędny :)

#151 PostWysłany: 20 Paź 2014 13:20 

Loty: 219
Kilometry: 415 078
Krajów: 46 / 21.5%
maggie napisał(a):

jakie miasto?:P

ups, nie dopisałam. Poznań ;)

#152 PostWysłany: 20 Paź 2014 13:24 

niestety trochę za daleko! i pocztą tez nie zdąży dojść
może się przyda komuś innemu:)
grazie mille!

#153 PostWysłany: 30 Lis 2014 13:53 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 79 377
Krajów: 12 / 5.6%
Shaq napisał(a):
Andi napisał(a):
Obok przystanku Birra jest "caffetteria" - może być w niedziele otwarta, tam właściciel ma bilety i można kupić. Trochę gburowaty, ale ok :)

Faktycznie koleś gburowaty jak piszesz :) Ale spokojnie można kupić bilet, nawet późną porą.

Proponuję skorzystać i kupić bilet w kawiarni, bo mnie trafił się ostatnio autobus bez automatu biletowego w środku.

#154 PostWysłany: 30 Lis 2014 14:18 

z dworca na lotnisko jechalem niestety bez biletu.

kierowca nie miał, nie prowadził sprzedaży biletu. Polak spotkany w autobusie powiedział mi dopiero, że punkt sprzedaży biletów jest na dworcu stazione bologna. Bilet 1,2 lub 1,5 eu

przejechałem kilka przystanków a dalej wybrałem spacer
 Profil Relacje PM off  

#155 PostWysłany: 26 Sty 2015 12:48 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Mały update: wróciłem z weekendu w Bolonii, sprawa z biletami ma się następująco: można je kupić w Carrefourze, zaraz po przylocie, po prawej stronie. Bilet miejski godzinny podrożał (?) i kosztuje teraz 1,3€.

#156 PostWysłany: 26 Sty 2015 13:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja także byłem w ten weekend. Bilety kupiłem w informacji turystycznej (po jej prawej stronie) zaopatrując się przy okazji w mapy i różne ulotki (po stronie lewej). Miła pani przy sprzedaży powiedziała, że bilet jest ważny 75min - nie sprawdzałem doświadczalnie, bo wszystkie przejazdy udało mi się zamknąć poniżej godziny. Powiedziała także, że co prawda bilet trzeba kasować przy każdym wejściu do autobusu, ale liczy się tylko czas pierwszego skasowania. Tu jednak chyba lepiej będzie zastosować się zgodnie z tym, co pisze na stronie http://www.tper.it oraz na przystankach i kasować przy przesiadce. Po prostu na bilet nadrukowywane będą kolejne linie z datą, godziną itp.
Jakby ktoś myślał o jeździe na gapę: w sobotę w autobusie 81 była kontrola. Z tego co się orientuję, nikogo nie złapali natomiast w niedzielę mieliby niezły utarg. Trzy panie z dzieckiem wsiadły do autobusu myśląc, że kupią w nim bilet. Niestety akurat w tym nie było automatu. Ale tym razem się udało.
 Profil Relacje PM off  

#157 PostWysłany: 26 Sty 2015 14:51 

Bilety do kupienia w hali dworca, w kiosku kobieta ma nawet rozpisane co ile kosztuje na zafoliowanej kartce.
Bilet w autobusie za 1,5e, nie wszystkie maja automaty, nie wydają reszty, działają na monety, zazwyczaj są czerwone.
Bilet godzinowy BIGLIETTO ORARIO ważny przez 75 minut od skasowania w granicach Area Urbana di Bologna, na mapach wszystko widać.
Od końca wakacji bilet godzinowy trzeba kasować w każdym autobusie którym podróżujemy w ciągu 75 minut jego ważności, wcześniej wystarczyło przy pierwszym wejściu.
Strona http://www.tper.it/biglietti-abbonamenti/tariffe , google tłumaczem i pomocnikiem w większości przypadków.

#158 PostWysłany: 26 Sty 2015 15:02 
Awatar użytkownika

Loty: 1096
Kilometry: 2 578 144
Krajów: 111 / 51.9%
srebrny
Czy to prawda że z lotniska już nie trzeba iść na przystanek Bira żeby dojechać do centrum transportem miejskim?

#159 PostWysłany: 26 Sty 2015 15:12 

Teoretycznie jest 54 z lotniska w kierunku http://www.tper.it/content/linea-54-aer ... o-speranza i przesiadka na przystanku Triumvirato w 81 lub 91. Jak kto woli, trzeba podpasować godziny sobie, czy to jeździ...nie wiem. Wole spacer ;)
przemos74 uważa post za pomocny.

#160 PostWysłany: 26 Sty 2015 21:38 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Również, podobnie jak przedmówcy wróciłem z weekendu w Bolonii. Ze swej strony mogę polecić poniższą traskę pieszą z lotniska na przystanek Birra. Jedynie ok 20m trzeba pokonać drogą wzdłuż której nie ma chodnika.

Image
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 441 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość