Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Wrz 2013 16:00 

Witam,

Szukam dobrych lotów do TOKYO i dalej w strone SAPPORO. Będę wdzięczny już za samo info jak sprawa wygląda z TOKYO :)
Lot na początku Lutego powrót po ok. 2 tyg.
Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam
MEHOW
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 17 Wrz 2013 16:02 

Loty: 551
Kilometry: 1 234 871
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
zapoznaj się z regulaminem działu i wróć :)

#3 PostWysłany: 17 Wrz 2013 16:03 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Jeszcze by się przydało wiedzieć skąd. W ogóle, to przeczytaj regulamin i uzupełnij informacje, szczególnie o punkt 4 regulaminu. Na dzień dobry - z Europy poniżej 2000zł na pewno nie ma obecnie do Tokio, dalej do Sapporo lata Peach, ale z Osaki.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Wrz 2013 16:18 
Awatar użytkownika

Loty: 50
Kilometry: 62 439
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
WAW->NRT przez SVO to między 2150, a 2500 zł.
Dziennie licz około 12-15k yenów (nocleg + transport + jedzenie) ~ 400 zł
Możesz dotrzeć pociągami z 2/3 przesiadkami z Tokyo za około 20k yenów ~400 zł lub samolotem za około 35000 yenów ~700 zł

@EDIT

Samoloty zaczynają się już od 25k yenów.

#5 PostWysłany: 17 Wrz 2013 16:24 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Skymark Airlines da się dorwać za 10k yen OW z Hanedy, więc nie przesadzajmy z tymi cenami transportu lotniczego w Japonii ;)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 17 Wrz 2013 17:07 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 464 968
Krajów: 27 / 12.6%
niebieski
Najtańsze loty znajdziesz na lotniska Tokyo-Narita lub do Osaki-Kansai. Nie pamiętam, jak wygląda połączenie godzinowo z KIX-CTS, ale jak ktoś wspomniał Peach na tej trasie lata, zapewne ze 2-3 razy dziennie. Z Narity do Sapporo (CTS) lata AirAsia, godzinowo nienajgorzej. Loty z europy najczęsciej przylatują z rana lub w okolicach południa. Lot z Narity do Sapporo jest około 16. Z AA koszt to około 4-6k jenów + 1k jenów za bagaż rejestrowany. zapewne podobnie będzie z Peach. Leciałem tak ostatnio i nawet miałem 4h, żeby pojechać do Narity coś zjeść, obejrzeć swiątynie i pochodzić po mieście.

#7 PostWysłany: 18 Wrz 2013 08:19 

Witam,
Dzięki za pomoc i sorry za brak kilku danych.
Co do wylotu z Polski to nie ma większego znaczenia, mogę gdzieś dojechać byle cena byłą atrakcyjna.
Wchodzą w gre też lotniska Ostrava, Wiedeń. Jestem z Bielska-Białej.
Na to, że znajdę coś poniżej 2000zł to raczej nie liczę, chociaż może się coś trafi.
W zeszłym roku udało mi się polecieć Emiratami do Tokyo a później AirAsia do Sapporo i całość wyniosła 1600zl.
Ale to była promocja Emiratów więc na chwilę obecną na coś takiego się nie łudze.
Jak na teraz to moje znaleziska wyglądają tak:
JAL z WWA aż do SAPPORO - 2700zł
AEROFLOTem z WWA do TOKYO przez Moskwę za 2150zl + dochodzi transport do Sapporo.
EMIRATES WWA do TOKYO/OSAKI za 2900zł
QATAR bardzo podobnie jak Emiraty
Co do transportu TOKYO- SAPPORO, to na chwilę obecną Air Asia nie pokazuje żadnych lotów w terminach które mnie interesują, nie wiem czy nie planują lotów na tej trasie :( Pociągiem nie opłaca się jechać, chociaż przygoda fajna.
Dodatkowo mam ze sobą bagaż sportowy(snowboard) w przypadku Emiartów i Qataru nie ma z tym problemu, w AirAsiy też nie byłuy to duże koszty, sprawdzam jak u Ruskich i w JAL to wygląda.
Dzięki za pomoc, będę wdzieczny za każde info.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 18 Wrz 2013 09:40 

Air Asia lata z TOKYO Narita do Sapporo, ale nie maja rozkładu na 2014 jeszcze, ale można liczyć, że się coś taniego znajdzie.
Więc dalej szukam najlepszej opcji do TOKYO.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 18 Wrz 2013 09:42 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 464 968
Krajów: 27 / 12.6%
niebieski
AirAsia nie ma jeszcze wprowadzonych do systemu lotów na tak odległy termin. Zwykle są loty na 3-4 miesiące do przodu. Myślę, że spokojnie możesz kupić Aeroflot, a za miesąc lub dwa dokupić AA. Tokyo-Sapporo to jedna z najpopularniejszych i najbardziej obleganych tras na świecie, na pewno AA z tego nie zrezygnuje. :)

Co do lotu do Japonii to dzisiaj o północy startuje promocja KLM, w której pewnie Tokyo i Osaka się znajdą. W każdym razie cena w okolicach 2000 to już dobra cena, poniżej to tylko w jakiejś mega promocji, jak zeszłoroczne Emirates, Qatar i KLM, ale to se ne wrati. :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości