Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Gdyby ktos mial problem z edytowaniem swojej rezerwacji na stronie Saudia w zwiazku z tym ze nalezy podac kod z SMS, to rozwiazaniem jest zalogowanie na na stronie https://wwws.airfrance.us/trip na ktorej mozna wyedytowac swoj numer telefonu/maila i na drugi dzien juz sms ze strony Saudia dochodzi normalnie.

Infolinia amerykański numer

1-800-472-8342

Lub jak mówisz po francusku lub nie przepadasz za USA, to do Kanady

1-855-588-0999

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 514 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 26  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 29 Wrz 2023 01:02 

Czytam ostatnio sporo o SV i wszystkich mitach o wizach/przesiadkach i wydawało mi się, że wszystko sobie po swojemu poukładałem, porezerwowałem i nie spotka mnie żadne zaskoczenie, aż trafiłem na kilka wpisów o kiepskim posiłku w Y. Przeglądając różne wątki widzę, ze dużo osób leciało z nimi w ostatnich miesiącach więc chiałbym podpytać o Wasze opinie? Wiadomo, że negatywne pojawiają się, jak coś jest nie tak, a jak jest ok, to po co pisać :)

Zamawiał ktoś dana specjalne? Kiedyś czytałem, że zawsze warto zamawiać, jeśli jest taka opcja, bo zazwyczaj zapewnia to lepszą jakość niż standardowy posiłek
Jak jest z napojami? Czytałem, że na 10h locie dają jeden posiłek. A jak wygląda sprawa z kawą, herbatą, napojami? Mam kupować wszystko na lotnisku, czy będzie na pokładzie?

Z góry dzięki za podpowiedzi?

Image
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#262 PostWysłany: 29 Wrz 2023 03:31 

srebrny
Kawa, herbata, napoje bez ograniczeń, więc nic nie potrzebujesz kupować przed lotem.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#263 PostWysłany: 29 Wrz 2023 07:29 
Awatar użytkownika

Loty: 174
Kilometry: 355 504
Krajów: 49 / 22.9%
srebrny
Powiedziałbym wręcz, że pod dostatkiem (oczywiście bez %) i częstotliwością ich rozdawania próbują nadrobić kiepskie jedzenie. Do tego jednego posiłku dorzucą jeszcze później jakieś słodycze i owoce.
2 ludzi lubi ten post.

#264 PostWysłany: 29 Wrz 2023 07:58 
Awatar użytkownika

złoty
ale sciemniacie z tym kiepskim jedzeniem, ja tu widze burgery wolowe, na moje oko medium well i 3 piekne usmiechy ;)

Załącznik:
SVt.JPG
SVt.JPG [ 117.37 KiB | Obejrzany 1662 razy ]

https://www.saudia.com/experience/on-bo ... uest-class
7 ludzi lubi ten post.

#265 PostWysłany: 29 Wrz 2023 08:15 
Awatar użytkownika

Loty: 174
Kilometry: 355 504
Krajów: 49 / 22.9%
srebrny
Tak, tak było :D I jeszcze pięknie przyrumieniony bekon :mrgreen:
4 ludzi lubi ten post.

#266 PostWysłany: 01 Paź 2023 12:57 

Kupiłem bilety na trasie Frankfurt - Bangkok z przesiadką w Jeddah, aczkolwiek teraz zrodziło mi się pytanie. W formularzu kupowania biletów było pole First name i last name - zgodnie z tym tak wypełniłem. Trochę męczy mnie jednak fakt, że w paszporcie mam jeszcze drugie imię, na stronie jest informacja żeby wpisywać „full name”. Nie będę mieć żadnych problemów jeśli nie jest ono podane?
 Profil Relacje PM off  

#267 PostWysłany: 01 Paź 2023 12:58 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Nie będzie problemu. To jedno z głupich rzeczy w paszportach obok polskich znaków
 Profil Relacje PM off  

#268 PostWysłany: 01 Paź 2023 13:16 

Jeszcze zrodziło się pytanie - czy nie będzie problemu z transportem alkoholu w bagażu rejestrowanym?
 Profil Relacje PM off  

#269 PostWysłany: 01 Paź 2023 13:35 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

https://www.flyertalk.com/forum/other-m ... audia.html
 Profil Relacje PM off  

#270 PostWysłany: 01 Paź 2023 13:49 
Awatar użytkownika

Loty: 203
Kilometry: 547 244
Krajów: 39 / 18.2%
niebieski
jml551 napisał(a):
Jeszcze zrodziło się pytanie - czy nie będzie problemu z transportem alkoholu w bagażu rejestrowanym?

Nie bedzie problemu.
Na trazycie w Jeddah skanuja bagaz podreczny. Mialam litrowy pelny bidon wody i nikt nie otworzyl zeby powachac i sparawdzic czy to nie %%%, natomiast otworzyli plecak i dlugo ogladali baterie do e-papierosa.
Czy oni na tych skanerach widza wode w innym kolorze niz alko?
 Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 01 Paź 2023 13:53 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Tak, widzą na skanerach ze to woda lub alko

https://lovethemaldives.com/faq/how-do- ... ct-alcohol
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
DMW uważa post za pomocny.

#272 PostWysłany: 01 Paź 2023 14:06 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nie wiem czy zauważyliście,.ale Saudia zmieniła się w ostatnich dniach: nowy logotyp, kolory przewodnie, w aplikacji można obejrzeć film edukacyjno-wychwalający ("Welcome to our future").
I gdzieś mi push wyskoczył że z tej okazji 30% zniżki, ale nie doczytałem szczegółów.
Czy powyższe oznacza poprawę jakości świadczonych serwisów?
Odpowiedzą zapewne lecący do Seulu z ostatniej wrzutki.
 Profil Relacje PM off
Enzym lubi ten post.

#273 PostWysłany: 01 Paź 2023 14:15 

Serdecznie dziękuję za odpowiedzi na pytania.
Jak jest z wymaganym ubiorem podczas lotu/na lotnisku tranzytowym? Informacje na oficjalnej stronie mówią o: „ Osobom, które są "ubrane w sposób, który spowodowałby dyskomfort lub obrazę u innych pasażerów", można odmówić wejścia na pokład.” - mam rozumieć to jako zasłonięte ręce i nogi + zasłonięcie włosów u kobiet?
 Profil Relacje PM off  

#274 PostWysłany: 01 Paź 2023 14:17 

niebieski
Turystki w samej Arabii nie musza zaslaniac wlosow, zdziwilbym sie jakby musialy w samolocie.

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#275 PostWysłany: 01 Paź 2023 17:36 

HON fly4free
Nikt nie wymaga zasłaniania włosów w SV. Natomiast mogą nie wpuścić w stroju quasi-plażowym typu bardzo krótkie shorty i koszulka na ramiączkach; wtedy poproszą o przebranie się.
 Profil Relacje PM off  

#276 PostWysłany: 02 Paź 2023 03:53 
Awatar użytkownika

Loty: 369
Kilometry: 708 029
Krajów: 59 / 27.6%
srebrny
ja bym chyba nie przesadzał z tym ubiorem. Ostatnio jak lecialem SV to para lezala na sobie bo mieli wolne miejsce , w trójce i powiedzmy ze moglo to wygladac dziwnie, ale nikt nie zwracal uwagi

#277 PostWysłany: 02 Paź 2023 09:29 

niebieski
Zeus napisał(a):
Tak, widzą na skanerach ze to woda lub alko

https://lovethemaldives.com/faq/how-do- ... ct-alcohol

They can't distinguish water from other liquids unless checking the particular bottle in the special scanner for liquids (and even those are set to find possibly explosive liquids, not alcohol).

Flew Saudia through RUH with no problems even with the 2l (plastic) bottle of liquor at the transit security, same through Muscat.

The article you're linking speaks about detecting alcohol on your skin. No one does that in the airport :-)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#278 PostWysłany: 04 Paź 2023 00:46 

Loty: 105
Kilometry: 231 322
Krajów: 30 / 14.0%
Garmond napisał(a):
Nie wiem czy zauważyliście,.ale Saudia zmieniła się w ostatnich dniach: nowy logotyp, kolory przewodnie, w aplikacji można obejrzeć film edukacyjno-wychwalający ("Welcome to our future").
I gdzieś mi push wyskoczył że z tej okazji 30% zniżki, ale nie doczytałem szczegółów.
Czy powyższe oznacza poprawę jakości świadczonych serwisów?
Odpowiedzą zapewne lecący do Seulu z ostatniej wrzutki.

Też zauważyłem te zmiany i się zastanawiam czy może np alkoholem nie zaskoczą na pokładzie jeszcze :D

Mam lot na początek grudnia - się zobaczy wtedy.
Też było kilka mniejszych zmian i próbowałem zmienić linie lotnicze, trasę Dar es Salam-Manchester trzecia miła pani konsultantka proponowała żeby wykonać AF/KLM.
Chciałem zmienić na jakąś linie z zatoki, może się uda kiedy indziej.
 Profil Relacje PM off  

#279 PostWysłany: 04 Paź 2023 19:09 

A czy mogę prosić o informację jak najłatwiej dodzwonić się do Saudia, aby zmienić nazwisko ( pomyłkowo brak jednej litery)?
Zarówno WhatssApp jak i technical support odsyłają mnie na infolinię ( w Polsce brak). Próbowałam załatwić to przez infolinię włoską ( przełaczyli rozmowę poza Unię Europejską), ale nie udało się.
 Profil Relacje PM off  

#280 PostWysłany: 04 Paź 2023 19:18 
Awatar użytkownika

srebrny
Dowolny z numerów tutaj: https://www.saudia.com/help/contact-us/call-centers
Np. USA via np. SKYPE: 1-800-472-8342
Jak jest komunikat, że są poza godzinami pracy to naciskasz "#" w momencie gdy taki wybór jest dostępy (nie przejmując się, że to niby do "ministry of coś tam" i Cię odpowiednio przełączy.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 514 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 26  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości