Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Gdyby ktos mial problem z edytowaniem swojej rezerwacji na stronie Saudia w zwiazku z tym ze nalezy podac kod z SMS, to rozwiazaniem jest zalogowanie na na stronie https://wwws.airfrance.us/trip na ktorej mozna wyedytowac swoj numer telefonu/maila i na drugi dzien juz sms ze strony Saudia dochodzi normalnie.

Infolinia amerykański numer

1-800-472-8342

Lub jak mówisz po francusku lub nie przepadasz za USA, to do Kanady

1-855-588-0999

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 514 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 26  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 21 Sie 2023 15:47 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
Krajów: 54 / 25.2%
srebrny
@marek2011 Dzięki, faktycznie, zapomniałem o tym.
Jeszcze jedno pytanie. Czy zna ktoś może jakiś trick jak przejść do "manage booking" na starej wersji strony? Raz jeden, klikając od razu w "Change flight now" mnie tam przekierowało i mogłem zmieniać samodzielnie (rezerwacja była przez OTA). Niestety nie udaje mi się tego powtórzyć. Przekierowania tylko na nową wersję i wali błędami niezależnie czy rezerwacja przez SV czy przez OTA.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#222 PostWysłany: 21 Sie 2023 17:58 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
Krajów: 54 / 25.2%
srebrny
vistacash napisał(a):
Rezerwacja z OTA, dzwoniłem właśnie na infolinię przez Skype pod darmowy numer +1 800 472 83 42, wbiłem się też po "#", bo infolinia oficjalnie o tej godz. zamknięta, miałem zmianę w rozkładzie, zmienili mi godzinę wylotu z BKK z 23:30 na 15:20, co wydłużyło mi przesiadkę w JED i powodowałoby konieczność opłacenia wizy, nie było w ogóle tematu, że dzwonię ze Skype'a, ani że rezerwacja z OTA, konsultant po sprawdzeniu rezerwacji sam zaczął szukać alternatywy, bez problemu zmienił rezerwację na wylot o 01:05 dzień później, tak, że wciąż czas przesiadki w JED będzie 3h z minutami, nie powiem, miałem małą nadzieję na Qatar i A380, ale twierdził, że nie widzi innej alternatywy na mój dzień wylotu :D

Rezerwacja z OTA, ale zgodnie ze sposobem z posta #120 wszelkie dane typu e-mail (było secured) i numer telefonu zmieniłem już jakiś czas temu na swoje, więc byłem przygotowany by mu podać OTP z smsa, choć nic nie chciał, tylko PNR i nazwisko ;)

Próbowałem najpierw przez WhatsApp, ale nie chciało mnie przepuścić: Dear guest, you made your booking via travel agency, please mind that all after booking services, after sale services and refund are done by the same travel agency

Miałem analogiczną sytuację, te same loty i ta sama zmiana, ale kupione przez SV. Na infolinii zmienili na TG, lot bezpośredni BKK-MUC w Q. Czy w takiej sytuacji dostanę M&Msy za lot TG?
vistacash lubi ten post.
vistacash uważa post za pomocny.

#223 PostWysłany: 22 Sie 2023 17:02 
Awatar użytkownika

Loty: 625
Kilometry: 983 931
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
@benedetti, tak, jeśli lot na metalu TG, to mile wpadną.

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off
benedetti lubi ten post.
benedetti uważa post za pomocny.

#224 PostWysłany: 25 Sie 2023 09:07 

-- 25 Sie 2023 08:55 --

benedetti napisał(a):
Jeszcze jedno pytanie. Czy zna ktoś może jakiś trick jak przejść do "manage booking" na starej wersji strony? Raz jeden, klikając od razu w "Change flight now" mnie tam przekierowało i mogłem zmieniać samodzielnie (rezerwacja była przez OTA). Niestety nie udaje mi się tego powtórzyć. Przekierowania tylko na nową wersję i wali błędami niezależnie czy rezerwacja przez SV czy przez OTA.

Tak działa przez "Change .." i działa również przez "Seats reservation" - też do danych i zarządzania mozna przejść. Działa chyba też przez Alfursan, ale zapomniałem hasła :)

Natomiast co do doświadczeń z linią to mnie zmartwili jeszcze przed wylotem, bo po "skamcelowaniu" jednego z segmentów lotu powrotnego (pierwszego) drugi zostawili bez zmiany, co spowodowały cikawą sytuację, że do MUC z JED leciałbym przed przylotem do JED. Wszystko automat, bez "dzień dobry, przepraszamy itd" Dopiero kontakt z CS w Monachium załatwił sprawę. Lekka dezynwoltura, bo to niby business class.

-- 25 Sie 2023 08:57 --

art21 napisał(a):
benedetti napisał(a):
@marek2011 Dzięki, faktycznie, zapomniałem o tym.Jeszcze jedno pytanie. Czy zna ktoś może jakiś trick jak przejść do "manage booking" na starej wersji strony? Raz jeden, klikając od razu w "Change flight now" mnie tam przekierowało i mogłem zmieniać samodzielnie (rezerwacja była przez OTA). Niestety nie udaje mi się tego powtórzyć. Przekierowania tylko na nową wersję i wali błędami niezależnie czy rezerwacja przez SV czy przez OTA.
Tak działa przez "Change .." i działa również przez "Seats reservation" - też do danych i zarządzania mozna przejść. Działa chyba też przez Alfursan, ale zapomniałem hasła :)Natomiast co do doświadczeń z linią to mnie zmartwili jeszcze przed wylotem, bo po "skancelowaniu" jednego z segmentów lotu powrotnego (pierwszego) drugi zostawili bez zmiany, co spowodowały cikawą sytuację, że do MUC z JED leciałbym przed przylotem do JED. Wszystko automat, bez "dzień dobry, przepraszamy itd" Dopiero kontakt z CS w Monachium załatwił sprawę. Lekka dezynwoltura, bo to niby business class.

-- 25 Sie 2023 09:02 --

art21 napisał(a):
benedetti napisał(a):
@marek2011 Dzięki, faktycznie, zapomniałem o tym.Jeszcze jedno pytanie. Czy zna ktoś może jakiś trick jak przejść do "manage booking" na starej wersji strony? Raz jeden, klikając od razu w "Change flight now" mnie tam przekierowało i mogłem zmieniać samodzielnie (rezerwacja była przez OTA). Niestety nie udaje mi się tego powtórzyć. Przekierowania tylko na nową wersję i wali błędami niezależnie czy rezerwacja przez SV czy przez OTA.
-- 25 Sie 2023 08:57 --
art21 napisał(a):
benedetti napisał(a):

Tak działa przez "Change .." i działa również przez "Seats reservation" - też do danych i zarządzania mozna przejść. Działa chyba też przez Alfursan, ale zapomniałem hasła :)Natomiast co do doświadczeń z linią to mnie zmartwili jeszcze przed wylotem, bo po "skancelowaniu" jednego z segmentów lotu powrotnego (pierwszego) drugi zostawili bez zmiany, co spowodowały cikawą sytuację, że do MUC z JED leciałbym przed przylotem do JED. Wszystko automat, bez "dzień dobry, przepraszamy itd" Dopiero kontakt z CS w Monachium załatwił sprawę. Lekka dezynwoltura, bo to niby business class.

-- 25 Sie 2023 09:04 --

art21 napisał(a):

benedetti napisał(a):

[/quote][/quote]

-- 25 Sie 2023 09:07 --

Przepraszam za śmietnik - nie potrafiłem poprawnie wyedytować literówki :( za rzadko piszę.
 Profil Relacje PM off  

#225 PostWysłany: 05 Wrz 2023 20:42 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 309 501
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
Znów coś namieszali w rozkładzie.
Przesunęli mi wylot listopadowy z VIE do MNL przez JED dokładnie o 24h
Muszę z nimi powalczyć...
Komuś się ostatecznie udało dokonać zmian przez ich strone/aplikację?

Ostatnio edytowany przez lagor, 05 Wrz 2023 20:49, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#226 PostWysłany: 05 Wrz 2023 20:47 

Loty: 105
Kilometry: 231 322
Krajów: 30 / 14.0%
Chyba jednak trzeba dzwonić, przynajmniej u mnie tak wychodziło najsprawniej. W moim przypadku jak bardzo prosiłem to udawało się dostać lot z partnerem.
 Profil Relacje PM off
lagor uważa post za pomocny.

#227 PostWysłany: 05 Wrz 2023 20:48 
Awatar użytkownika

platynowy
Nie wie czy Mysza da rade (z partnerem, czy bez), ale innym sie udaje...
lagor napisał(a):
...Myszę z nimi powalczyć...
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#228 PostWysłany: 05 Wrz 2023 20:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Poprawione ;)
 Profil Relacje PM off  

#229 PostWysłany: 05 Wrz 2023 21:22 
Awatar użytkownika

niebieski
jaco027 napisał(a):
Nie wie czy Mysza da rade (z partnerem, czy bez), ale innym sie udaje...
lagor napisał(a):
...Myszę z nimi powalczyć...
Ale udało się innym poprzez stronke? Podpowiesz jak?
 Profil Relacje PM off  

#230 PostWysłany: 05 Wrz 2023 23:44 
Awatar użytkownika

Loty: 369
Kilometry: 708 029
Krajów: 59 / 27.6%
srebrny
Czy ktoś wyrabiał vise lecąć Sudia - on arrival?
Jeszcze kilka dni temuu widzialem opcje wyrobienia wizy w opcjach rezerwacji ale teraz nie mogę tego zlokalizować i zastanawia mnie czy bez problemu wydzadzą visę (stopover) na lotnisku w Jeddah czy jednak wcześniej bezpieczniej ją wyrobić.

#231 PostWysłany: 06 Wrz 2023 08:48 

Loty: 7
Kilometry: 31 319
Krajów: 6 / 2.8%
niebieski
@lagor u mnie taka sama zmiana. Mogę zmienić przez aplikację, ale w bardzo ograniczonym zakresie w sensie lot, który rozkładowo odbywa się wcześniej (w moim przypadku 3 dni wcześniej) lub kolejny od pierwotnej daty wylotu (w moim przypadku 2 dni później).
 Profil Relacje PM off
lagor uważa post za pomocny.

#232 PostWysłany: 06 Wrz 2023 09:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Czyli pokazuje Ci tylko loty SV?
Bilety masz kupione przez ota?
 Profil Relacje PM off  

#233 PostWysłany: 06 Wrz 2023 09:44 

Loty: 7
Kilometry: 31 319
Krajów: 6 / 2.8%
niebieski
Tylko loty Saudia tak jak pierwotny plan podróży.
Kupowałem na stronie przewoźnika.
 Profil Relacje PM off  

#234 PostWysłany: 06 Wrz 2023 10:13 

Loty: 3
Kilometry: 12 723
Krajów: 2 / 0.9%
Siema!
Zmienili mi również lot grudniowy generalnie prawie wszystkie segmenty! niektóre nieznacznie o 5 minut, a jeden o 4h. Macie doświadczenie z odwoływaniem lotu, czy jest możliwy Full Refund - jakieś doświadczenia ?
2 temat to infolinia podana w poprzednim=ch wpisach - dzwoniłem i dostałem info, że jest czynna od 9 do 2 - wg mojego czasu jest 10 a w Riadh 11 - o co kaman ?
 Profil Relacje PM off
fevlad uważa post za pomocny.

#235 PostWysłany: 06 Wrz 2023 18:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Generalnie trzeba być wytrwałym
Najpierw dzwonie przez skype na niemiecki nr - pan mowi ze nie pomoże bo nie widzi mojego numeru a poza tym ota...
Potem dzwonie na francuski juz normalnie ze swojego nru i pan chcialby pomóc mi zmienić połączenie ale nie ma wolnych miejsc w żadnej linii w dniu, którym chce lecieć...
To w końcu dzwonie na hiszpański i pan zmienia bez zająknięcia, proponując alternatywy EK i TK...
Także jestem ze zmian zadowolony, potwierdzenia na mailu.
Generalnie na 99% połączenia spadały do tej samej sali, tylko agenci inni odbierali więc chyba wszystko zależy na kogo się trafi
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#236 PostWysłany: 07 Wrz 2023 14:44 

Mi przesunęli loty VIE-JED-MNL z 26.11 na 28.11.
Jak napisałem na whatsappie to mnie pogonili, że zrobiłem rezerwację przez OTA .(Zmieniłem dane na siebie przez stronę Tarom)
Zadzwoniłem na hiszpański numer a potem na francuski, generalnie chyba nie ma różnicy, obstawiam że to trafia do jednego call center i tak. Nie było rozmowy, że bukowałem przez OTA.
Chciałem zmianę na QR ale palili frana, że nie widzą takiego lotu w systemie i dali mi do wyboru tylko EK i TK. Nie udało się pani namówić na wylot EK z WAW zamiast VIE.
Koniec końców lecę VIE-DXB-MNL 26.11 co i tak dla mnie spoko bo krótszy layover i będę kilka godzin wcześniej w MNL.
 Profil Relacje PM off  

#237 PostWysłany: 07 Wrz 2023 19:22 
Awatar użytkownika

niebieski
A jesteś wstanie zarządzać tym nowym lotem gdzieś? Wybrać miejsca itp? Widzisz tę rezerwacje na stronie EK?
Ja swoją widzę i na SV i na Tarom ale nic nie mogę z tymi nowymi odcinkami zrobić. Na www TK nie mogę się swoim PNR zalogować.
 Profil Relacje PM off  

#238 PostWysłany: 08 Wrz 2023 09:28 

Widzę tę rezerwację na stronie EK, mogę się tam swoim PNR zalogować. Na stronie EK mogę wybrać miejsca, ale tylko na loty obsługiwane przez EK.
Na stronie SV widzę tę nową rezerwację, ale nie mogę wybrać miejsc na żaden z lotów.

Ale w aplikacji mobilnej Saudii widzę tę nową rezerwację i mogę wybrać miejsca na wszystkie loty. Fun fact - mogę w apce wybrać miejsca z extra leg room w economy za darmo na loty obsługiwane przez EK, a na stronie EK te same miejsca kosztują 89 EUR, natomiast przy potwierdzeniu wyskakuje błąd i zachęca mnie do kontaktu z customer service.
 Profil Relacje PM off  

#239 PostWysłany: 08 Wrz 2023 10:24 

Loty: 3
Kilometry: 12 723
Krajów: 2 / 0.9%
Potwierdzam Wasze doświadczenia!
Niemiecka infolinia chciała mi tylko refund zrobić, francuzi w ogóle nie chcieli pomóc i kazali zaakceptować to co mi zasugerowała Saudia. Za to hiszpańska od razu zaproponowała mi lot EK.
PNR wskoczył do Emirates i wybrałem miejsca, ba nawet posiłek ?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Architekt2001 uważa post za pomocny.

#240 PostWysłany: 10 Wrz 2023 19:48 
Awatar użytkownika

niebieski
W żaden sposób nie mogę nigdzie wybrać ani miejsc ani posiłków. Lot mam zmieniony na TK ale strona TK nie widzi PNR. A w SV i Tarom, w których widzę loty, nie mogę nic z nimi zrobić. Może ma ktoś jakiś pomysł?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 514 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 26  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości