Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Przesyłka na Filipiny
#1 PostWysłany: 07 Lut 2018 13:01 
Awatar użytkownika

Loty: 179
Kilometry: 458 354
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
Mam takie pytanie. Jakiś czas temu wysyłałem paczkę na Filipiny. Paczka nadana Pocztą Polską, jako prezent. Priorytetowa, ale szła ponad 5 tygodni, sporo czasu. Chodzi mi jednak o moment odbioru na miejscu. Gość, który dostarczył paczkę zażądał sobie opłaty. Zdziwiło mnie to, bo niby z jakiego tytułu. Paczka przeszła przez Urząd Celny i jej nie zatrzymano, ani nie naliczono cła. Bo też i wysłałem to jako prezent. Pomyślałem sobie, że chyba ktoś chciał sobie na tym zarobić.

Dziś doszła moja druga przesyłka, tym razem list. Zwykły priorytetowy, polecony. Koperta a w niej kartka A4 i pocztówka. Listonosz znów zażyczył sobie pieniędzy. Teraz sytuacja mnie już nie to, że zdziwiła, choć też ale i zdenerwowała.

Czy to skam i zwykła próba naciągnięcia na pieniądze? Czy może faktycznie mają na Filipinach jakieś opłaty od każdej przesyłki zza granicy? Ktoś może wysyłał coś w tamte strony?

Strona internetowa ich poczty nie działa już od ponad tygodnia:
http://phlpost.gov.ph/
Nie za bardzo jest na ten moment jak się z nimi skontaktować. Pisałem do nich na FB, już przy pierwszej przesyłce skąd taka opłata. Do dziś mi nie odpisali.
 Profil Relacje PM off  

Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊 Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊
Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎 Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎
#2 PostWysłany: 07 Lut 2018 13:05 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Spróbuj wpisać adres internetowy z www na początku :)
https://www.phlpost.gov.ph/
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 07 Lut 2018 13:18 
Awatar użytkownika

Loty: 191
Kilometry: 627 645
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
jak kochasz to zaplacisz
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 15 Gru 2022 09:56 
Awatar użytkownika

Loty: 287
Kilometry: 658 291
Krajów: 29 / 13.6%
platynowy
Poczta Polska, paczka ekonomiczna - 4 tygodnie :)
2 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 15 Gru 2022 12:09 

srebrny
Podziwiam za odwagę wysyłanie czegkolwiek za granicę, poza pocztówką, Pocztą Polską.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości