Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 782 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 40  Następna
Autor Wiadomość
#401 PostWysłany: 23 Lut 2016 14:59 
Awatar użytkownika

Kiedy ja składałam reklamację w banku w związku z kradzieżą środków z karty, to na infolinii powiedizeli mi, że muszę przynieść papier potwierdzający, że zgłosiłam to na policji. Potem rozmawiałam z moją kuzynką, która pracuje w tym banku od 15 lat (chodzi o ING) i ona powiedziała, że wcale nie ma takiego wymogu a bank robi to po to żeby utrudnić sprawę klientowi, który być może wtedy przy mniejszej kwocie odpuści i bankowi zaoszczędzi problemów.
 Profil Relacje PM off
Biko uważa post za pomocny.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#402 PostWysłany: 23 Lut 2016 15:06 

Loty: 724
Kilometry: 938 929
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
LatającaEuropa napisał(a):
Kiedy ja składałam reklamację w banku w związku z kradzieżą środków z karty, to na infolinii powiedizeli mi, że muszę przynieść papier potwierdzający, że zgłosiłam to na policji. Potem rozmawiałam z moją kuzynką, która pracuje w tym banku od 15 lat (chodzi o ING) i ona powiedziała, że wcale nie ma takiego wymogu a bank robi to po to żeby utrudnić sprawę klientowi, który być może wtedy przy mniejszej kwocie odpuści i bankowi zaoszczędzi problemów.

1/ Raiffeisenpolbank - protokół z policji i czas reklamacji .............. 4 miesiące !!!

2/ mBank - protokół z policji plus przysłali gotową reklamację do podpisania i złożenia w placówce banku / wzór podpisu / - czas reklamacji 2 tygodnie

Stracony czas .... i kontakt z żywą , polską policją BEZCENNE :lol:
 Profil Relacje PM off  

#403 PostWysłany: 23 Lut 2016 15:15 
Awatar użytkownika

srebrny
ja mysle ze z ta policja to chodzi o poważne traktowanie sprawy
bo już po tym forum widać ze dla niektórych chargeback to to samo co kłótnia z kasjerka bo cena była inna przy towarze
a to powazna procedura a potem sie okaze ze po prostu na delikwenta przyszedł mandat z fotoradaru...
w przypadku wypozyczalni chca papier z policji w przypadku fraudu juz niekoniecznie- przynajmniej ode mnie nie chcieli

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#404 PostWysłany: 23 Lut 2016 19:55 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
do chargback a nie potrzeba policji ale banki u nas tak sobie wymyslimy, czas spedzony na komendzie bezcenny
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#405 PostWysłany: 23 Lut 2016 20:50 

Z bankami w Polsce juz tak jest, ze robia wszystko by dla klienta nie bylo za latwo i za przyjemnie, zwlaszcza jesli same musza cos oddac. Natomiast co do policji... Dwa lata temu mialem mala przygode, ktos przygarnal moje pieniadze za pomaca danych mojej karty, zastrzeglem, ale bank, mimo zgloszenia na policje nie poczuwal sie do oddania kasy gdyz "nie dopelnilem wszystkich obowiazkow wynikajacych z koniecznosci zachowania zasad bezpieczenstwa". Olalem sprawe bo chodzilo o 60 zl. Doslownie trzy dni temu policja jednak zglosila sie do mnie. Okazuje sie ze zlapali odpowiedzialnych, znalezli rejestr skradzionych numerow kart w ich kompie i zabezpieczyli przy nich kase. Sprawa w toku, ale podobno mam odzyskac te gotowke, mimo ze to smieszna kwota i nawet sprawy nie pamietalem,wiec zwlaszcza jesli suma wieksza warto by zglaszac. Nigdy nie wiadomo jak bedzie.

Wysłane z mojego X2_Twin przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
LatającaEuropa lubi ten post.

#406 PostWysłany: 26 Lut 2016 10:46 
Awatar użytkownika

Loty: 89
Kilometry: 152 724
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Gdyby ktoś był nadal zainteresowany tematem, to dziś na Niebezpieczniku pojawił się artykuł opisujący sposób przechowywania danych KK przez jedną z sieci hoteli. W komentarzach pojawia się również temat booking.com.
https://niebezpiecznik.pl/post/hotel-pr ... adzaj-sie/
 Profil Relacje PM off  

#407 PostWysłany: 06 Mar 2016 17:40 

Temat sylwestrowej kradzieży z karty Raiffeisen się zakończył. Policja umorzyła postępowanie z powodu niewykrycia sprawców. Bank reklamację uznał i zwrócił środki. Cała procedura reklamacyjna trwała około 1,5 miesiąca (bank przedłużył termin odpowiedzi na reklamację do 60 dni).
 Profil Relacje PM off  

#408 PostWysłany: 07 Mar 2016 10:38 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Moj bank wydal mi nowa karte kredytowa, poniewaz jedna z firm, w ktorej kiedys placilam miala wlamanie. Ale ktora to byla firma, tego mi nie powiedziano. Wydanie nowej karty jest dzialaniem prewencyjnym. Wziawszy pod uwage, ze mam te karte kredytowa 8 lat i uzywalam jej w bardzo wielu miejscach, to w zyciu nie dojde do tego, komu ukradli dane, a pewnie publicznie nie pochwala sie.

Pisze o tym jako przykladzie prewencyjnego dzialania banku. Akurat jest to karta, ktorej uzywalam podczas podrozy.

#409 PostWysłany: 07 Mar 2016 10:53 

Loty: 1130
Kilometry: 1 121 324
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Ja kiedyś kupiłem jakąś flaszkę na lotnisku w Luton i po jakimś czasie zadzwonili do mnie z Citibanku, że podejrzewają próbę wyłudzenia związaną z tą transakcją i na wszelki wypadek zmienią mi kartę.

#410 PostWysłany: 07 Mar 2016 11:04 
Awatar użytkownika

Loty: 102
Kilometry: 155 845
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Dlatego przed wyjazdem dzwonię do banku, że w takim okresie będę tu i tu, żeby nie robili takich rzeczy.
 Profil Relacje PM off  

#411 PostWysłany: 07 Mar 2016 11:11 

Loty: 1130
Kilometry: 1 121 324
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Ale to nie o to chodzi, bo jeżdżę dużo i do bardziej egzotycznych miejsc niż Luton.

Nie zablokowano mi karty podczas wyjazdu z powodu płatności za granicą, ale już po moim powrocie zastosowano działania prewencyjne, bo widocznie coś wykryli.

#412 PostWysłany: 07 Mar 2016 17:53 
Awatar użytkownika

srebrny
Sudoku napisał(a):
Ja kiedyś kupiłem jakąś flaszkę na lotnisku w Luton i po jakimś czasie zadzwonili do mnie z Citibanku, że podejrzewają próbę wyłudzenia związaną z tą transakcją i na wszelki wypadek zmienią mi kartę.

Citi ma chyba najbardziej restrykcyjny dział, nam zablokowali kartę po pobycie w Hotelu sieci Barcelo w Pradze. I na wyjeździe byliśmy bez KK.
 Profil Relacje PM off  

#413 PostWysłany: 09 Mar 2016 12:12 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Moja nowo wydana karta kredytowa, ktora dostalam w poniedzialek zostala anulowana. Przekonalam sie o tym probujac zaplacic za bilet lotniczy. Powiedziano mi, ze Visa potwierdzila, ze dane mojej poprzedniej karty zostaly skradzione, a poniewaz nowa karta jest przywiazana do starego konta (obciazenia ze starej karty moglyby splynac na nowa), to zablokowali stara i nowa i wysla kolejna. Stara miala byc aktywna do 16 marca. Dostalam tez £25 zadoscuczynienia za niedogodnosc i koszty, ktore poniose placac inna karta za bilety, ktore wlasnie kupowalam.

#414 PostWysłany: 15 Mar 2016 20:32 
Awatar użytkownika

srebrny
jakie to łatwe
http://www.cda.pl/video/60235435

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#415 PostWysłany: 19 Mar 2016 11:51 

niebieski
kittycate napisał(a):
maczala1 napisał(a):
Przecież PIN jeszcze trudniejszy do zapamiętania, bo jest dłuższy niż CVV, więc tym bardziej trzeba go zapisać, jak nie jesteś w stanie zapamiętać CVV ...

Ale pin sam ustawiałem jako rok bitwy pod Grunwaldem a CVV np. 347 z niczym mi się nie kojarzy :)

Ustaw sobie rok bitwy pod Cedynią
 Profil Relacje PM off
ciamek lubi ten post.

#416 PostWysłany: 08 Lip 2016 16:58 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
No i chyba na mnie trafiło i ktoś gwizdnął dane mojej karty prepaid w baku BZWBK. Nie mogłem dokonać od kilku dni transakcji - zarówno przez internet, jak i terminalu. Telefon na infolinię - okazało się, że od 30 czerwca jest zablokowana. Ja jej nie blokowałem, więc odesłano mnie do oddziału w celu złożenia reklamacji. Tam się dowiedziałem, że karta została zablokowana z uwagi na nielegalną transakcję - ale nie podano dalszych szczegółów. Żeby złożyć reklamację, muszę posiadać "card-carrier", czyli list z banku, do którego była załączona karta. Niestety, żeby przelać środki z karty również (karty już nie odblokują), a podejrzewam, że list ten wylądował w koszu. Niestety tak jest również w regulaminie. Kolejna nauczka, żeby zawsze i wszędzie czytać dokładnie regulaminy.
 Profil Relacje PM off  

#417 PostWysłany: 08 Lip 2016 17:18 

niebieski
Miałem taki przypadek kilka lat temu i za niewielką opłatą WBK po piśmie do dyrektora oddział zwrócił pieniądze.

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#418 PostWysłany: 08 Lip 2016 17:41 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 214 217
Krajów: 26 / 12.2%
srebrny
A mnie powiedzieli w mBanku nazwę miejsca gdzie chcieli mą kartą skorzystać.
 Profil Relacje PM off  

#419 PostWysłany: 08 Lip 2016 21:14 
Awatar użytkownika

srebrny
krasnal napisał(a):
No i chyba na mnie trafiło i ktoś gwizdnął dane mojej karty prepaid w baku BZWBK. Nie mogłem dokonać od kilku dni transakcji - zarówno przez internet, jak i terminalu. Telefon na infolinię - okazało się, że od 30 czerwca jest zablokowana. Ja jej nie blokowałem, więc odesłano mnie do oddziału w celu złożenia reklamacji. Tam się dowiedziałem, że karta została zablokowana z uwagi na nielegalną transakcję - ale nie podano dalszych szczegółów. Żeby złożyć reklamację, muszę posiadać "card-carrier", czyli list z banku, do którego była załączona karta. Niestety, żeby przelać środki z karty również (karty już nie odblokują), a podejrzewam, że list ten wylądował w koszu. Niestety tak jest również w regulaminie. Kolejna nauczka, żeby zawsze i wszędzie czytać dokładnie regulaminy.

Może pozbywają się w ten sposób kart, których już nie ma na rynku. :(
 Profil Relacje PM off  

#420 PostWysłany: 08 Lip 2016 21:27 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
No właśnie to mnie najbardziej boli. Karty używałem głównie na bookingu do gwarantowania rezerwacji. Poza tym płaciłem nią za granicą bo miała w miarę niezły przelicznik. A była ważna jeszcze ponad rok, a kolejnego prepaida już nie dostanę.
Poza tym pani w banku patrzyła dziś na mnie jakbym co najmniej chciał kupić tą kartą bombę albo wpłacić darowiznę na ISIS. Jeszcze powtarzane na cały głos "no niech pan sobie przypomni, za co pan płacił." Takiego traktowania dawno w żadnym banku nie miałem i w tym momencie biorę z bzwbk rozwód z hukiem. Bo jestem pewien, że 30 czerwca nie wyciągałem tej karty z portfela.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 782 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 40  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości