Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 596 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 30  Następna
Autor Wiadomość
#481 PostWysłany: 08 Lip 2026 15:49 

złoty
Mnie dziś, za pomocą maila, obdarowano roczną polisą podróżną, dla mnie i rodziny, do kwoty 1 000 000PLN w Allianz.
Produkt o nazwie Open Business Travel.
Przyszło OWU i inne dokumenty... Zadzwoniłem więc sobie do Allianz podpytać co i jak... A tam nikt nie słyszał o takim produkcie!!!
Zobaczymy co na to infolinia tego wspaniałego banku.

ed.1: Infolinia banku twierdzi, że oczywiście, że Allianz powinien wszystko wiedzieć.
ed.2: Infolinia Allianz dla ubezpieczeń grupowych jednak coś wie na ten temat, ale twierdzi, że powinienem od banku dostać certyfikat takiego ubezpieczenia wraz z numerem polisy.
ed.3: zgłoszona kolejna reklamacja w banku, że wysyłają bubla mailem.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#482 PostWysłany: 08 Lip 2026 16:45 
Awatar użytkownika

platynowy
Ciekawa sprawa z tymi podarunkami... Nie żebym chciał zadziałać, jak pies ogrodnika, ale zastanawiam się, jakim kluczem dobierają obdarowanych (w taki, czy inny sposób). Ja nic nie dostałem, albo może jeszcze nie przyszła moja kolej?
 Profil Relacje PM off  

#483 PostWysłany: 08 Lip 2026 16:58 

niebieski
Nawet jak nie ma maula, prezenty sa widoczne w aplikacji. Zakładki oferty, oszczednosci
 Profil Relacje PM off  

#484 PostWysłany: 08 Lip 2026 17:06 
Awatar użytkownika

platynowy
Też tak wcześniej myślałem, ale u siebie na koncie żadnych tego rodzaju ofert nie widzę.
 Profil Relacje PM off  

#485 PostWysłany: 08 Lip 2026 19:34 

mnie wycenili na, uwaga: aż 3 miesiące darmowego konta i zwolnienie z opłat za kartę debetową (które i tak są bezpłatne dopóki nie zmienią cennika). Ale pod warunkiem, że nie skorzystam z promocyjnej lokaty na 3msc.

Z wrażenia nie zasnę. Nieźle odklejeni są...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#486 PostWysłany: 08 Lip 2026 20:09 
Moderator forum

Oznacza to, że profilowali ofertę na jakiejś podstawie. Jeśli ktoś miał wyrażony RODO-wy sprzeciw wobec profilowania, to albo dostał ofertę standardową, albo…
 Profil Relacje PM off  

#487 PostWysłany: 08 Lip 2026 20:13 

niebieski
Fajnie by było, żeby zamiast rozsyłania śmieci odpowiedzieli na reklamacje. Moje mają już z 10÷12 dni i cisza.
Co ciekawe, klientów Private Banking też mają w głębokim poważaniu, nikt się nie odzywa, reklamacje zawisły w powietrzu
 Profil Relacje PM off  

#488 PostWysłany: 08 Lip 2026 20:22 

niebieski
tropikey napisał(a):
Też tak wcześniej myślałem, ale u siebie na koncie żadnych tego rodzaju ofert nie widzę.

Masz włączone zgody marketingowe na emaile?
Rozumiem, że miałeś coś przeniesione z Citi? Bo tego dla starych klientów Velo nie ma
 Profil Relacje PM off
tropikey uważa post za pomocny.

#489 PostWysłany: 08 Lip 2026 20:39 
Awatar użytkownika

platynowy
O tych zgodach nie pomyślałem :)
Na próbę je wyraziłem.

Co do Citi, to zgadza się, byłem ich klientem od ok. 25 lat.
 Profil Relacje PM off  

#490 PostWysłany: 09 Lip 2026 10:18 

niebieski
a propos zgód: ja w Citi miałem swojego opiekuna, który od czasu do czasu dzwonił, spotykaliśmy się itp. Więc niezależnie od takich czy innych zgód marketingowo/profilowaniowych oni doskonale wiedzą jak mnie znaleźć i jak się skontaktować. Zresztą sam CEO VeloBanku wchodził niedawno na mój profil na Linkedin, więc chyba zainteresowały ich moje publikacje albo skargi
A jak chodzi o status reklamacji, jutro upłyną 2 tygodnie od złożenia reklamacji w sprawie braku możliwości zamiany citimil na mile Singapore Airlines, oczywiście jest kompletna cisza ze strony Velo-srelo
 Profil Relacje PM off
tom971 lubi ten post.

#491 PostWysłany: 09 Lip 2026 14:00 

niebieski
Rozpocząłem dyskusję na FB z VeloBankiem. Usuwają komentarze jeżeli napisze się konkretniej, a nie ogólnie. Nie jest to dobra praktyka. Napisałem komentarz jeszcze raz. Zrobiłem zrzut i trzymam jako dowód w razie jakby jeszcze raz usunęli komentarz.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#492 PostWysłany: 09 Lip 2026 16:06 

Loty: 14
Kilometry: 16 671
Krajów: 7 / 3.3%
Odpowiedz na reklamacje odnośnie płatności Blik z karty:

Cytuj:
(...)
Po przeanalizowaniu sprawy potwierdziliśmy, że prowizja 20,00 zł za transakcję blik z 16.06.2026 r. została pobrana nieprawidłowo. W związku z tym 18.06.2026 r. zwróciliśmy 20,00 zł na Pana rachunek.

Zgłoszona sytuacja była wynikiem nieprawidłowej prezentacji danych w bankowości elektronicznej, związanej z prowadzonym procesem integracji systemów. W przejściowym okresie mogły występować nieprawidłowości w prezentacji produktów, sald oraz blokad transakcyjnych w serwisie bankowości internetowej i aplikacji mobilnej. W efekcie niektóre operacje mogły być prezentowane nieprawidłowo lub występować czasowe trudności w ich wyświetlaniu, mimo że faktycznie nie doszło do błędnego rozliczenia transakcji. (...)

Niezły bajzel tam mają, skoro to był tylko błąd w "prezentacji danych" to na jakiej podstawie zwrócili pobraną wcześniej prowizje? :roll:
 Profil Relacje PM off  

#493 PostWysłany: 09 Lip 2026 16:10 
Moderator forum

U mnie byli bardziej konkretni, choć bez przyznania się do nieprawidłowości (chyba, że przeprosiny można uznać za przyznanie):

Cytuj:
Po przeprowadzeniu analizy sprawy informujemy, że w związku z transakcją BLIK wykonaną w dniu 15 czerwca 2026 r. przy użyciu karty kredytowej została naliczona prowizja 20 zł za transakcję szczególną.
Jednocześnie uprzejmie informujemy, że naliczona prowizja została zwrócona na rachunek karty w dniu 19 czerwca 2026 r. Oznacza to, że opłata nie stanowi obecnie obciążenia rachunku karty.

Przepraszamy za niedogodności.
 Profil Relacje PM off  

#494 PostWysłany: 09 Lip 2026 16:26 

Loty: 14
Kilometry: 16 671
Krajów: 7 / 3.3%
Chyba ładnie tam klepią nadgodziny w dziale reklamacji.
Złożyłem reklamacje 18.06.2026 poprzez bankowość elektroniczna, po ponad dwóch tygodniach w Sobotę odpisali mi że przyjęli zgłoszenie i zajmują się reklamacją, nazajutrz w niedzielę była odpowiedź na reklamację.
Normalnie to działy reklamacji nie działają w weekendy, a na pewno nie odpisują w weekendy na ponad dwutygodniowe zgłoszenia, co najwyżej rozwiązują sprawy "od ręki".
 Profil Relacje PM off  

#495 PostWysłany: 09 Lip 2026 17:08 

Loty: 1130
Kilometry: 1 121 324
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Ja zupełnie nieoczekiwanie dostałem prezent w postaci 40% zniżki na ubezpieczenie w Allianz. Ale mam wątpliwości, czy skorzystam.
Kończy mi się ważność dowodu osobistego i mam już nowy. Próbowałem już kilkukrotnie zaktualizować, ale za każdym razem się nie udaje. Gdyby to była tylko kwestia wpisania nowych danych, ale jeszcze przy tej okazji trzeba pozaznaczać lub poodznaczać wszystkie zgody marketingowe. W kilku innych bankach bezproblemowo zmieniłem w ciągu kilku sekund, a tu się nie da...

#496 PostWysłany: 09 Lip 2026 17:13 
Moderator forum

Sudoku napisał(a):
lub poodznaczać wszystkie zgody marketingowe

Wystarczy kliknąć sprzeciw na profilowanie, wtedy od razu wszystkie zgody przestawiają się na NIE.
 Profil Relacje PM off  

#497 PostWysłany: 09 Lip 2026 18:48 

srebrny
https://subiektywnieofinansach.pl/velob ... miermiles/
 Profil Relacje PM off
poomex lubi ten post.
poomex uważa post za pomocny.

#498 PostWysłany: 09 Lip 2026 20:11 

złoty
Jeśli Velo myśli że udobrucha klientów programem „Podróże za punkty” to jest w wielkim błędzie. Ten program oferuje zamianę punktów na bilety lotnicze (w zasadzie dowolne) i hotele (również praktycznie dowolne) ale po ultra-niekorzystnym przeliczniku. W stylu punkty za wydane 100k PLN zamieniamy na bilet który jest wart 200zł itp. Absurd.

#499 PostWysłany: 09 Lip 2026 20:55 

niebieski
A gdzie jest opcja wymiany punktów velo na bilety lotnicze? Bo ja widzę tylko voucher do FRU warty 100 za 8000pkt. Co jest śmiechem na sali, bo mając prawie 250k premiermiles mogłem sobie kupić bilet na biznesklasę ktora na rynku kosztuje ca 15 tys zł, a teraz mi oferują vouchery na 3 tys zł
 Profil Relacje PM off  

#500 PostWysłany: 09 Lip 2026 21:02 

złoty
@BabuK banner na dole strony
Załącznik:
zalvelo.jpg
zalvelo.jpg [ 85.26 KiB | Obejrzany 276 razy ]
Antia uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 596 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 30  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot], pawi oraz 2 gości