Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 596 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 30  Następna
Autor Wiadomość
#461 PostWysłany: 06 Lip 2026 09:59 

niebieski
Nie odpowiedzieli jeszcze (reklamacja jest z 26.06, więc 2 tygodnie jeszcze nie minęły).
Ale :
1. Infolinia mówiła, że to przywrócą (nie wierzę)
2. Nieoficjalnie wiem, że Velo temat zwala na Citi, że nie wypowiedzieli umów.
3. Maciej Samcik chce się zająć tematem
4. Ja zgłosiłem sprawę (przez EPUAP) do KNF i UOKiK. Proponuję też zglaszajcie
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#462 PostWysłany: 06 Lip 2026 10:11 

Loty: 209
Kilometry: 711 502
Krajów: 51 / 23.8%
niebieski
@BabuK W kwestii formalnej, do urzędów lepiej pisać poprzez e-doręczenia (system doręczeń elektronicznych) a nie e-puap. Spotkałem się z interpretacją prawną, co prawda dotyczącą postepowań administracyjnych, wg której e-puap przestał być uznawany za właściwą formę. Tu mamy skargę a nie wpływ pisma w związku z postepowaniem, być może nawet e-mail by wystarczył ale skoro masz skrzynkę e-puap, to łatwo uruchomić e-doręczenia. Tym bardziej, że urząd może nie odpowiedzieć e-puapem (właściciwe to chyba nawet nie powinien) a wówczas odpowie e-doręczeniami. Przy braku uruchomionego sytemu e-doręczeń będzie to w systemie hybrydowym PUH (poczta wydrukuje i wyśle jako list). To tak przy okazji.
 Profil Relacje PM off
BabuK lubi ten post.
ume uważa post za pomocny.

#463 PostWysłany: 06 Lip 2026 10:23 

niebieski
@Przemm dzięki za podpowiedź. Co prawda KNF odpisał (przez epuap), że nie informuje o statusie prowadzonej sprawy (czyli zgłoszenie przyjęli), ale będę miał na uwadze o czym piszesz. Pozdrawiam

update:
widzę, że Pasażer.com opisał sprawę Premiermiles:
https://www.pasazer.com/news/470331/mig ... tosci.html

Ostatnio edytowany przez ume 06 Lip 2026 18:15, edytowano w sumie 3 razy
Literówka
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#464 PostWysłany: 06 Lip 2026 17:57 

Ja tez ciagle czekam na reklamacje. Kolejne kroki to urzedzy/rzecznicy.
 Profil Relacje PM off  

#465 PostWysłany: 06 Lip 2026 18:21 

niebieski
No i jest artykuł w Subiektywnie o Finansach
https://subiektywnieofinansach.pl/migra ... miermiles/

Ostatnio edytowany przez ume, 06 Lip 2026 18:53, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
SPLDER uważa post za pomocny.

#466 PostWysłany: 06 Lip 2026 23:44 

Chcę zamknąć moje 25-letnie konto Citi Priority przejęte przez Velo. Ale jednocześnie chcę zachować karty kredytowe Citi : MC i Visa, też przejęte przez Velo, z racji dużych limitów kredytowych na tych kartach. W aplikacji Velo nie mogę przełączyć automatycznej comiesięcznej spłaty tych kart. Są przypięte do przejętego konta osobistego Citi Priority i koniec. Na zasadzie kopiuj - wklej. Żeby było ciekawiej, to w tej samej aplikacji karty kredytowe, wydane przez Velo da się podpiąć do automatycznej spłaty z dowolnego konta Velo. Nie mogę zabrać i przenieść tych kart do innego banku bo stracę limity kredytowe, przyznane przez Citi. Czy ktoś zna rozwiązanie?
 Profil Relacje PM off  

#467 PostWysłany: 07 Lip 2026 07:12 

niebieski
Karty mozna splacac z innego konta w innym banku przelewem. Fakt, że jest jakies konto podpiete nie ma znaczenia
 Profil Relacje PM off  

#468 PostWysłany: 07 Lip 2026 10:52 

niebieski
Zrezygnowałam z mojej, wieloletniej kk City, wczoraj w placówce Velo. Powodów -co najmniej cztery. I oczywiście ani słowa propozycji , żeby klient został. Widocznie mają za dużo lub wolą takich, którzy mają obrót w milionach ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#469 PostWysłany: 07 Lip 2026 11:19 

kate1974 napisał(a):
Karty mozna splacac z innego konta w innym banku przelewem. Fakt, że jest jakies konto podpiete nie ma znaczenia

Oczywiście, że można spłacać co miesiąc ręcznie. tak robiłem 25 lat temu. Ale po to wymyślono automatyczną spłatę, żeby bank był zadowolony a klient przez zapomnienie nie wpadał w rejestr BIG i BIK. Ja chcę zmienić automatyczną spłatę kart kredytowych Visa Citi i MC Citi, z przejętego przez Velo konta osobistego CitiPriority (które likwiduję) na VELO KontoPremium. A więc zmiana dotyczy kont w tym samym VELO Banku!!! Nie da się.
 Profil Relacje PM off
krzysztof.ka lubi ten post.

#470 PostWysłany: 07 Lip 2026 11:36 

Loty: 1130
Kilometry: 1 121 324
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Ja spłacałem swoją kartę przez polecenie zapłaty.
Pytanie, czy to będzie dalej działać, czy muszę bawić się w ustawianie wszystkiego na nowo do czasu aż zrezygnuję?

#471 PostWysłany: 07 Lip 2026 15:20 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
Krajów: 1 / 0.5%
HON fly4free
Zadzwoniłem. :)
Do VELO infolinii.. i jak tylko konsultant zczaił w jakim temacie dzwonię to zostałem przełączony do specjalnego konsultanta (byli pracownicy citi wcieleni w struktury Velo).
Dziewczyna pomogła w apce wywołać stan mil.. i zaczęliśmy rozmawiać co teraz mogę za te mile wziąć.
No i mogę wziąć książek w empiku za 50zł. Mówię, że wcześniej mogłem polecieć do Bangkoku za te mile a teraz ledwo starczy na przewodnik po nim.
Młodzieżowo rzuciła: "Ja też bym się zdenerwowała" :D "Póki co mam instrukcje jak je wywoływać, a zarząd pewnie rozmawia i wtedy dostaniemy instrukcje" "Nie pan jeden.."

Podrzuci kto linka do tego regulaminu, którego nam jeszcze nie wypowiedzieli, ani nie poinformowali o zmianie.
2 ludzi lubi ten post.
poomex uważa post za pomocny.

#472 PostWysłany: 07 Lip 2026 17:19 

Póki co regulamin PremierMiles wisi jeszcze na stronie Citibanku:
https://www.citibank.pl/files/documents ... rmiles.pdf
 Profil Relacje PM off  

#473 PostWysłany: 07 Lip 2026 22:51 

niebieski
Markowice10 napisał(a):
Chcę zamknąć moje 25-letnie konto Citi Priority przejęte przez Velo. Ale jednocześnie chcę zachować karty kredytowe Citi : MC i Visa, też przejęte przez Velo, z racji dużych limitów kredytowych na tych kartach. W aplikacji Velo nie mogę przełączyć automatycznej comiesięcznej spłaty tych kart. Są przypięte do przejętego konta osobistego Citi Priority i koniec. Na zasadzie kopiuj - wklej. Żeby było ciekawiej, to w tej samej aplikacji karty kredytowe, wydane przez Velo da się podpiąć do automatycznej spłaty z dowolnego konta Velo. Nie mogę zabrać i przenieść tych kart do innego banku bo stracę limity kredytowe, przyznane przez Citi. Czy ktoś zna rozwiązanie?

Faktycznie w aplikacji i przez przeglądarkę nie da się zmienić konta do automatycznej spłaty. A czy próbowałeś może zrobić to przez infolinię albo w oddziale banku?
W kolejnym wpisie napisałeś, że zmieniasz na konto VeloKonto Premium. Może wtedy się uda?
A jeszcze pytanie, czy przy tej zamianie kont wiesz czy zostawią Ci ten sam numer konta, czy musisz zakładać nowe konto zgodne z numeracją nie 1030 a 1560?
 Profil Relacje PM off  

#474 PostWysłany: 07 Lip 2026 23:03 

krzysztof.ka napisał(a):
Markowice10 napisał(a):
Faktycznie w aplikacji i przez przeglądarkę nie da się zmienić konta do automatycznej spłaty. A czy próbowałeś może zrobić to przez infolinię albo w oddziale banku?
W kolejnym wpisie napisałeś, że zmieniasz na konto VeloKonto Premium. Może wtedy się uda?
A jeszcze pytanie, czy przy tej zamianie kont wiesz czy zostawią Ci ten sam numer konta, czy musisz zakładać nowe konto zgodne z numeracją nie 1030 a 1560?

Dostałem oficjalną wiadomość z Velo: " Obecnie nie ma możliwości samodzielnej zmiany rachunku, z którego realizowana jest automatyczna spłaty karty kredytowej, ani w bankowości internetowej ani w aplikacji.
Jeśli chce Pan zmienić rachunek do najbliższej spłaty, proszę o kontakt z naszą infolinią. Doradca będzie mógł przyjąć jednorazową dyspozycję spłaty. Pracujemy nad udostępnieniem możliwości samodzielnego zarządzania ustawieniami automatycznej spłaty." Otworzyłem nowe Velo Konto Premium. Chcę zlikwidować przejęte konto z Citi Priority. Velo ma nieco lepsze warunki lokat niż te przejęte z Citi. Oczywiście numer konta jest nowy, więc będę musiał zmienić wszędzie: Urząd Skarbowy, wierzyciele> Ale na przeszkodzie stoi brak możliwości automatycznej spłaty kart kredytowych, przejętych z Citi. Chciałem zarobić to przez konsultanta - nie da się. Chciałem przenieść limity kredytowe kart kredytowych przejętych z Citi na kartę Velo MC Platinum - nie da się. Traktują nas jak klientów z ulicy, którzy po raz pierwszy pojawili się w banku.
 Profil Relacje PM off  

#475 PostWysłany: 07 Lip 2026 23:28 

srebrny
po 3 tyg od migracji wysłali na maila pakiet powitalno-przepraszajacy m.in. -40% rabat na ubezpieczenie podrozne czy cashback
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#476 PostWysłany: 08 Lip 2026 00:00 

Mi też. Widać lubią mocno nieśmieszne żarty. Szkoda, że na reklamacje od 2 tygodni nie potrafią odpowiedzieć.
 Profil Relacje PM off  

#477 PostWysłany: 08 Lip 2026 08:31 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Mi pobrali opłatę za kartę Simplicity mimo promocji zwolnienia z niej na rok czasu. Wcale mnie to nie zdziwiło w sumie
 Profil Relacje PM off  

#478 PostWysłany: 08 Lip 2026 10:34 

niebieski
A ja żadnego maila nie dostałem i to mimo tego, że mam kilka reklamacji w toku
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#479 PostWysłany: 08 Lip 2026 10:47 

Loty: 101
Kilometry: 167 476
Krajów: 24 / 11.2%
Mi z kolei 23 czerwca dali (dopisali do rachunku) 18 zł + 9 zł opłaty miesięcznej za karty ale 25 czerwca sobie zabrali.
Też mam roczne zwolnienie z opłat.
 Profil Relacje PM off  

#480 PostWysłany: 08 Lip 2026 13:24 

Loty: 1130
Kilometry: 1 121 324
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Ja tylko dodam dla tych, którzy mogą mieć podobnie.
W Citi spłacałem kartę przez polecenie zapłaty i infolinia Velo twierdzi, że to się nie zmienia.
Jak przyjdzie termin spłaty, zobaczymy, jak będzie.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 596 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 30  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości