Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 595 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30  Następna
Autor Wiadomość
#541 PostWysłany: 22 Lip 2026 19:19 

srebrny
Reklamacje mają głęboki sens. Zwrócili niesłusznie pobrana opłatę za obsługę karty, po czym w tym miesiącu pobrali ponownie :lol:
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#542 PostWysłany: 22 Lip 2026 20:15 

janrodbie napisał(a):
Czy ktoś próbował realizować przelew SWIFT w EUR? W Citi opłata wynosiła 0,2% wartości przelewu (ale nie mniej niż 10 zł - czyli jakieś 2,4 EUR). Po migracji do Velo widzę coś takiego - dla kwoty przelewu 700 EUR chcą pobrać... 21,96 EUR prowizji :o

jaki sens ma płatny przelew SWIFT w EUR skoro istnieje SEPA?
 Profil Relacje PM off  

#543 PostWysłany: 22 Lip 2026 22:13 

Loty: 363
Kilometry: 679 416
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
Nie wiemy do jakiego kraju miał być przelew w EUR. SEPA nie działa na wszystkie kraje a przelew w EUR można zlecić np do UAE

@tamtam z tego co pamiętam, to wypłata EUR z kartą Citi z bankomatu Citi to byo słaby pomysł bo bankomaty Citi zawsze przeliczały przez USD. Zasada była, że jeśli EUR czy inna waluta (nie USD) to karta Citi podpięta pod EUR a bankomat nie Citi. Ale jak widać chyba to już historia.
 Profil Relacje PM off  

#544 PostWysłany: 23 Lip 2026 01:28 

niebieski
Jeśli miałeś Euro na koncie to wypłata była bez kosztów. Wiele razy tak robiłem.
 Profil Relacje PM off  

#545 PostWysłany: 23 Lip 2026 08:11 

Loty: 23
Kilometry: 44 338
Krajów: 6 / 2.8%
kulson napisał(a):
janrodbie napisał(a):
Czy ktoś próbował realizować przelew SWIFT w EUR? W Citi opłata wynosiła 0,2% wartości przelewu (ale nie mniej niż 10 zł - czyli jakieś 2,4 EUR). Po migracji do Velo widzę coś takiego - dla kwoty przelewu 700 EUR chcą pobrać... 21,96 EUR prowizji :o

jaki sens ma płatny przelew SWIFT w EUR skoro istnieje SEPA?

Tak jak napisał @wilczagorka - przelew chciałem zrobić poza obszar SEPA. To co oferuje tutaj VeloBank to jakieś nieporozumienie - chcą pobrać 3 % wartości przelewu.

Jeśli dobrze rozumiem - jeśli wykonam przelew w ciągu pół roku od przenosin do Velo, i zostanie pobrana tak duża opłata, reklamacja (przynajmniej w teorii) powinna rozwiązać sprawę?
 Profil Relacje PM off  

#546 PostWysłany: 23 Lip 2026 09:31 

Loty: 363
Kilometry: 679 416
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
tamtam napisał(a):
Jeśli miałeś Euro na koncie to wypłata była bez kosztów. Wiele razy tak robiłem.

Może dla bankomatów Handlowego tak działało ale na świecie wszystkie bankomaty Citi przeliczały przez USD zawsze
 Profil Relacje PM off  

#547 PostWysłany: 23 Lip 2026 10:38 
Moderator forum

janrodbie napisał(a):
Jeśli dobrze rozumiem - jeśli wykonam przelew w ciągu pół roku od przenosin do Velo, i zostanie pobrana tak duża opłata, reklamacja (przynajmniej w teorii) powinna rozwiązać sprawę?

Do czasu zmiany tabeli opłat i prowizji. Skoro jej nie było, to obowiązujące są nadal stawki z Citi.
 Profil Relacje PM off
janrodbie lubi ten post.
janrodbie uważa post za pomocny.

#548 PostWysłany: 23 Lip 2026 11:05 

srebrny
Kulisy grupowych zwolnień w polskim banku. Gwarancja wynagrodzenia czy zatrudnienia

https://www.onet.pl/informacje/onetwiad ... y,79cfc278
 Profil Relacje PM off  

#549 PostWysłany: 23 Lip 2026 11:18 

HON fly4free
Pracownikom takie same bzdury obiecali jak klientom Citi ;-)
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#550 PostWysłany: 23 Lip 2026 13:16 

Loty: 1130
Kilometry: 1 121 324
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Moje problemy z Velo są stosunkowo niewielkie w porównaniu z niektórymi, o których tu czytam. Mi raptem naliczyli jakieś kilkadziesiąt groszy opłat od transakcji gotówkowych, których nie było. Mile wyczyściłem niemal zupełnie zanim ktoś inny by mnie ich pozbawił.
Ale skończyła mi się ważność dowodu i w którymkolwiek innym banku zrobiłem aktualizację online. Tak tu mimo wielokrotnych prób na końcu wyskakiwał komunikat, że "zmiana danych nie powiodła się". Zadzwoniłem i dowiedziałem się, że "będzie pan musiał udać się do placówki".
Na pewno nie zamierzam tego robić. Dodatkowo czytając, jak robią w bambuko własnych pracowników, mam 100% pewność, że nie będę kontynować swojej długoletniej przygody z Citi w zmienionych barwach Velo.

#551 PostWysłany: 23 Lip 2026 14:58 
Awatar użytkownika

platynowy
Moze sie mylę ale przecież to jest polski bank "panstwowy" najpierw po grabieży prywatnego banku, a teraz po "zakupie" citi vel handlowy przez fubdusz, ktory ma za zadanie maksymalizowac zyski i odsprzedać z duza prowizja. Wiec... lepiej nie bedzie. To sie nie moze dobrze skończyć. Poprzejmowane systemy, brak integracji, taśma i klej non stop w ruchu. Serio w latach 90 XX wieku lepiej to wyglądało.
Na razie nie mam większych wtop. Korzystam sporadycznie na razie z KK tylko.
Ale...chyba też złożę reklamcje dla sportu. Kilka transkacji rozliczony w VES. Bardzo intrantny kurs boliwara wenezuelskiego. Skąd im to wpadlo.... :-)
 Profil Relacje PM off  

#552 PostWysłany: 23 Lip 2026 15:03 

Loty: 50
Kilometry: 56 708
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
23.06 złożona reklamacja na niesłusznie pobraną opłatę za kartę kredytową 18 zł i na brak możliwości przesłania reklamacji przez formularz https://www.velobank.pl/kontakt/zloz-reklamacje (bo adres email ma końcówkę tld domeny 4-znakową czego ten bank nie dopuszcza)
kiedyś w międzyczasie odpowiedź (zwrot 18 zł, zweryfikujemy możliwość poprawienia funkcjonalności formularza)
i 23.07 powtórka z rozrywki - reklamacja o to samo co miesiąc temu...
 Profil Relacje PM off  

#553 PostWysłany: 23 Lip 2026 17:29 

Sudoku napisał(a):
Ale skończyła mi się ważność dowodu i w którymkolwiek innym banku zrobiłem aktualizację online. Tak tu mimo wielokrotnych prób na końcu wyskakiwał komunikat, że "zmiana danych nie powiodła się". Zadzwoniłem i dowiedziałem się, że "będzie pan musiał udać się do placówki".

Olać i poczekać. Banki teraz same zaciągają aktualne dane dowodu.
 Profil Relacje PM off  

#554 PostWysłany: 23 Lip 2026 17:59 

Loty: 1130
Kilometry: 1 121 324
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
No nie wiem. Mam trochę tych kont i w każdym banku musiałem aktualizować sam, a zanim to zrobiłem, to ciągle dostawałem przypomnienia.

#555 PostWysłany: 23 Lip 2026 18:49 

niebieski
Odnośnie Ubezpieczenia, które niektórzy już dostali i ja dostałem dzisiaj dokumenty, bo trochę mi umknęło,że coś dali.

Przedmiot ubezpieczenia
Życie, zdrowie oraz majątek Ubezpieczonego podczas podróży zagranicznej.
Okres ubezpieczenia
07.07.2026 r. – 06.07.2027 r.
Zakres terytorialny ochrony
Cały świat, z wyłączeniem Polski oraz kraju zamieszkania Ubezpieczonego.
Forma ubezpieczenia
Wszyscy Ubezpieczeni objęci są jednakowym zakresem odpowiedzialności.

Załączniki:
Ubezpieczenie Allianz z Velo.jpg
Ubezpieczenie Allianz z Velo.jpg [ 109.42 KiB | Obejrzany 663 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#556 PostWysłany: 24 Lip 2026 15:31 

Sudoku napisał(a):
No nie wiem. Mam trochę tych kont i w każdym banku musiałem aktualizować sam, a zanim to zrobiłem, to ciągle dostawałem przypomnienia.
Jakoś tak w ub. roku banki dostały prawo do samodzielnej aktualizacji dokumentów tożsamości klientów.
W 2024r. aktualizowałem i Aion ciągle miał "nie powiodło się" a Inteligo miał taką procedurę, że powiedziałem "po moim trupie". Dziś mam w obu aktualne dane. Nic nie robiłem.
 Profil Relacje PM off  

#557 PostWysłany: 27 Lip 2026 12:26 
Moderator forum

Wywiad z prezesem Velo o migracji klientów z Citi:
https://xyz.pl/wyszedlem-z-pracy-o-3-wr ... ci-wywiad/

Wybrałem najlepsze cytaty:

Cytuj:
85 proc. klientów nie miało żadnych problemów. Przelogowali się i wszystko im działało.
Jakimś cudem mam do czynienia wyłącznie z tymi 15 procentami…
Cytuj:
Były jeszcze indywidualne przypadki, że ktoś nie mógł albo nie umiał się zalogować, czy naliczyliśmy niesłusznie jakąś opłatę, którą potem zwróciliśmy.
Jako jednostkowy przypadek, poczułem się elytarnie…
Cytuj:
I jaką ocenę wystawiłby pan sobie i zespołowi za tę integrację?
5 z minusem ze względu na techniczne przeprowadzenie procesu.
Z oceną się zgadzam, ale z tym zastrzeżeniem, że w niemieckiej skali ocen.
Cytuj:
Mówimy o reklamacjach, które sięgały 0,7 proc. całej populacji klientów, która przeszła do nas z Citi Handlowego.
W wywiadzie opublikowanym dzisiaj statystyka reklamacji równa się tej podanej kilka tygodni temu. Coś tu się nie klei.
Cytuj:
Uważamy, że nasze systemy są jednymi z najlepszych w Polsce.

Cytuj:
Zaproponowaliśmy nowym klientom pakiet powitalny z różnymi udogodnieniami, włącznie z ubezpieczeniem, czy wyższym oprocentowaniem na lokacie.
Pakiet powitalny to zwyczajny x-selling: wyraź zgody marketingowe, załóż konto, załóż lokatę, kup ubezpieczenie…
Cytuj:
Dla klientów nie było jasne na przykład, że nie będą już korzystać z globalnego programu zbierania mil, który jest autorskim rozwiązaniem Citi, ale w zamian staną się uczestnikami naszego programu lojalnościowego. Są oczywiście różnice, zmienił się regulamin programu. Klienci nie powinni jednak być zaskoczeni samą zmianą.

Cytuj:
fakt, że przejęliśmy bank tak sprawnie i szybko, myślę, że będzie jeszcze większa chęć, by to powtórzyć.
To brzmi niczym groźba 😂🤣
 Profil Relacje PM off
12 ludzi lubi ten post.

#558 PostWysłany: 30 Lip 2026 14:31 
Awatar użytkownika

Loty: 652
Kilometry: 1 484 217
Krajów: 94 / 43.9%
srebrny
Tym razem miły akcent -wpadły nagrody (180zł) z promocji citi konta za przelew "wynagrodzenia"
 Profil Relacje PM off  

#559 PostWysłany: 30 Lip 2026 16:09 

Dziś wpadła opłata za prowadzenie subkonta walutowego BH. Ciekawe, że jedna a subkonta dwa...
3 zet, ale zażądałem zwrotu...
 Profil Relacje PM off  

#560 PostWysłany: 31 Lip 2026 17:58 

niebieski
Wszedł kod do allegro za promocje kk citi, promocji po Citi jednak pilnuja
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 595 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości