Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 422 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następna
Autor Wiadomość
#341 PostWysłany: 13 Mar 2023 10:03 

Epopei ciąg dalszy. TK przydzielił mi loty niemożliwe do zrealizowania, musiałbym cofnąć się w czasie o 11 godzin. Infolinia TK nie zgadza się na zamianę lotów, twierdzą że sam takie wybrałem. Kazali wypełnić feedback form i czekać.

A ukraińskie maile milczą.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#342 PostWysłany: 13 Mar 2023 11:22 

Loty: 292
Kilometry: 384 428
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
Informacyjnie: udało mi się zmienić lot z KTW na KRK samodzielnie online - mimo, że docelowy lot przy wyszukiwaniu jest "full". W sobotę tej samej operacji nie dało się wykonać, więc być może coś zostało w systemie "uwolnione".

#343 PostWysłany: 13 Mar 2023 13:17 

niebieski
Dziś dalej cisza z WAW, Lwów i Kijów.

#344 PostWysłany: 13 Mar 2023 13:25 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ja się im nawet nie dziwię, na ich miejscu po tylu bezsensownych zapytaniach (no offence w stosunku do tych którzy mają lot w przysłowiowe "jutro" i muszą działać szybko) też bym wywiesił białą flagę...
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#345 PostWysłany: 13 Mar 2023 14:35 
Awatar użytkownika

srebrny
Tak FYI, miałem KTW-SIN-KTW w sierpniu, zmiana dotyczyła 3ch na 4 loty (zmiana z KTW na KRK i do tego przesunięcie IST-SIN), zmieniłem na KRK-KUL i SIN-KRK online z linka w mailu bez problemu, idealnie tak jak mi zależało.

Załapię się na TourIstanbul, nie będę płacił za nocleg w IST, nie będę musiał się tułać z SIN do KUL aby potem dolecieć na Lombok. Wyszło super.
 Profil Relacje PM off
bim-bam lubi ten post.

#346 PostWysłany: 13 Mar 2023 19:17 

niebieski
Udało się kiedyś komuś zmienić na inne destynacje?
Np DXB na SIN czy coś? Pytam ponieważ słyszałem różne cuda.
wtak uważa post za pomocny.

#347 PostWysłany: 13 Mar 2023 19:29 

Zbanowany
niebieski
Kol. @cz4444
Nie wierz we wszystko co slyszysz....
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#348 PostWysłany: 13 Mar 2023 23:52 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Czysto informacyjnie: przy odwołaniu IST-KTW zmieniłem na IST-WAW-KRK 8-) ale 5 godzin na Skype z życia wyjęte
7 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#349 PostWysłany: 14 Mar 2023 00:30 
Awatar użytkownika

srebrny
@cz4444 ja kiedyś zmieniłem VNO na WAW i zrobiłem OJ z Teheranem i Isfahanem. Nie było to dalej niż w zeszłe wakacje.

#350 PostWysłany: 14 Mar 2023 19:32 

Loty: 119
Kilometry: 308 596
Krajów: 38 / 17.8%
Tak informacyjnie, jeżeli ktoś nie sprawdzał, to przy zmianie lotów z KTW na KRK ponownie można wybrać sobie bez opłaty miejsca na locie KRK-IST
 Profil Relacje PM off  

#351 PostWysłany: 15 Mar 2023 08:39 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Loty KTW-IST w zimowym rozkładzie zostały właśnie skasowane przez TK i domyślnie wymienione na KRK.
 Profil Relacje PM off
pawfazi lubi ten post.

#352 PostWysłany: 15 Mar 2023 10:52 

Dzisiaj dostałem SMSa i maila, że zmieniają mi loty Katowice - Stambuł - Bangkok na Kraków - Stambuł - Bangkok. Niestety tak zmienili, że lot Stambuł - Bangkok jest wcześniej niż Kraków - Stambuł. Dzwoniłem na ich infolinie i gość mi powiedział, żebym jechał do biura w Wawie i tylko tam mogą zmienić. Czy jest jakaś inna możliwość albo chociaż zadzwonić do nich tam, żeby być pewnym, że to ogarną?
 Profil Relacje PM off  

#353 PostWysłany: 15 Mar 2023 11:15 
Awatar użytkownika

Mi także przenieśli lot KTW-IST-BKK i BKK-IST-KTW (przełom października i listopada) na KRK-IST-BKK i analogicznie powrotny. Proponowane loty są bardzo dziwne, z tego co próbuję rozczytać, to lot z KRK do IST jest później niż lot z IST do KRK :) Nigdy nie latałem TK i mam pytanie, czy klikając Change flight jestem w stanie wybrac np. WAW zamiast KRK i dni +/- 2d od początkowej daty odlotu/powrotu? Znalazłem sobie najlepiej pasujący lot WAW-IST-BKK, ale niektóre odcinki są już full w economy, pytanie czy jestem w stanie darmowo przebić się na business? Czy najlepiej zadzwonić/mailem to zalatwić?
 Profil Relacje PM off  

#354 PostWysłany: 15 Mar 2023 11:38 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
Po prostu kliknij i zobacz jakie dostaniesz możliwości i na co finalnie da się zmienić przez system.
Nawet jak niektóre kombinacje będą pokazywane, nie oznacza to, że system pozwoli to zmienić. Wtedy musisz kontaktować się już z biurem Turkisha.
 Profil Relacje PM off  

#355 PostWysłany: 15 Mar 2023 11:41 
Awatar użytkownika

Dzięki, a to jeszcze jedno pytanie, czy ten touristanbul jest warty, aby lecieć wcześniej do Stambułu :)?
 Profil Relacje PM off  

#356 PostWysłany: 15 Mar 2023 11:48 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
To zależy, jeśli nie byłeś jeszcze w Stambule to można liznąć najważniejsze miejsca, ale jeśli kiedyś jeszcze zamierzasz przyjechać na dłużej do samego miasta, to raczej nie warto.
 Profil Relacje PM off  

#357 PostWysłany: 15 Mar 2023 12:35 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Nie, nie warto. Lepiej kiszyć na lotnisku

Vay, vay, vay....

Mateusz Przybylski napisał(a):
pytanie czy jestem w stanie darmowo przebić się na business? Czy najlepiej zadzwonić/mailem to zalatwić?

No oczywiście ze tak, business jak Porucznik Thaddeus Harris w Akademii Policyjnej

Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#358 PostWysłany: 15 Mar 2023 13:39 

Loty: 209
Kilometry: 711 502
Krajów: 51 / 23.8%
niebieski
Mateusz Przybylski napisał(a):
Dzięki, a to jeszcze jedno pytanie, czy ten touristanbul jest warty, aby lecieć wcześniej do Stambułu :)?

W wątku "touristanbul-od-turkish-airlines" jest niedawna relacja z takiej wycieczki. Nawet najbardziej doświadczeni podróżnicy na tym forum (ech, gdzie mi do nich :mrgreen: ) nie odpowiedzą na to pytania tak rzetelnie, jak Ty sam sobie odpowiesz oceniając osobiste preferencje, przewidując zmęczenie. Osobiście nie jestem zwolennikiem takich przerw, wolę albo lecieć z krótką przesiadką (by skrócić cały lot), albo mieć przerwę z noclegiem ale niekoniecznie klasyczny stopover.
A tu lekturka:
touristanbul-od-turkish-airlines,1144,141652?start=20
 Profil Relacje PM off  

#359 PostWysłany: 15 Mar 2023 14:46 

maryna12 napisał(a):
Dzisiaj dostałem SMSa i maila, że zmieniają mi loty Katowice - Stambuł - Bangkok na Kraków - Stambuł - Bangkok. Niestety tak zmienili, że lot Stambuł - Bangkok jest wcześniej niż Kraków - Stambuł. Dzwoniłem na ich infolinie i gość mi powiedział, żebym jechał do biura w Wawie i tylko tam mogą zmienić. Czy jest jakaś inna możliwość albo chociaż zadzwonić do nich tam, żeby być pewnym, że to ogarną?

Dość powszechny problem. Na infolinii Ci nie pomogą, tylko droga mailowa
 Profil Relacje PM off  

#360 PostWysłany: 15 Mar 2023 19:57 

Loty: 146
Kilometry: 356 602
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
rafafi napisał(a):
Mam Bangkok w grudniu z Katowic. Oczywiście na razie bez żadnych informacji o anulacji czy zmianie. Mam przycisk zmiany (przez WWW) i poniosła mnie fantazja i zmieniłem na WAW-IST-BBK
Ale powrót SGN-IST-WAW. No i wyliczył mi jak widzę do dopłaty z 8000 PLN za 2 osoby :-) Czyli nie mogę zmienić dowolnie - jak ktoś pisał. Co radzicie zrobić. Czekać jeszcze? Na zmianie na SGN mi nie zależy. Natomiast próbować zmieniać na Warszawę już teraz? Skąd będę leciał to też mi nie zależy aż tak bardzo, byle nie za rano bo wszędzie będę musiał dojechać.

Że przypomnę swój post.

Dzisiaj dostałem Informację o odwołanych lotach z Katowic na trasie jak w cytacie. Dostałem też propozycję zmiany na Kraków i o ile lot tam był ok, to na powrocie miałbym nockę w Stambule i przylot do Krakowa następnego dnia. Trochę mi było szkoda tego dnia, bo przylot do Istambułu był po południu więc tego zwiedzania nie byłoby wiele a poza tym byłem już w Istambule 2 razy po kilka dni. Zapis informacji w mailu i SMS-ach zawierał błędną informację o czasie przesiadki na powrocie. Wynosiła niecałe 2h ale godziny przylotu i odlotu temu przeczyły. Wyglądało to tak jak pisał poprzednik, że przylot do IST jest późniejszy niż odlot do KRA. Po zalogowaniu do serwisu TA wszystko było jasne. Kupiłem przez linię lotnicze bo bałem się sytuacji jak parę lat temu OTA, wystawiło mnie na powrocie z Tajwanu. I dobrze, bo teraz miałem oprócz opcji zatwierdź propozycję - opcję zmień loty.

I proszę :-D Zmieniłem przez stronę Turkish Airlines na WAW-IST-BBK i powrót z Wietnamu - SGN-IST-WAW. Powrót 3 dni później co było nawet lepsze bo wracał bym w czwartek wieczorem a tak wrócę w niedzielę rano więc dodatkowo wchłonę Weekend.

Wszystko bez problemów, bez kosztów. E-tixy na mailu
 Profil Relacje PM off
wasil10 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 422 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości