Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 231 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 12 Mar 2015 13:04 
Awatar użytkownika

srebrny
kiew napisał(a):
Dzięki też za linki na Łańcut, znalazłem większość z tego sam, ale myślałem że jest jakiś prosty sposób z prostą przesiadką, a tak to sobie będę musiał dokładnie po mapie rozejrzeć co skąd odjeżdża, bo po nazwach przystanków sądząc to prawie każdy z innego miejsca startuje...

Większość przewoźników ma przystanek UW - Urząd Wojewódzki (al. Piłsudskiego) pod tzw. "Wielką Ci..ą", kolejny przystanek to plac Wolności (al. Piłsudskiego). Oba przystanki blisko "z buta" i dworca PKP i PKS.
 Profil Relacje PM off
kiew lubi ten post.
kiew uważa post za pomocny.

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#82 PostWysłany: 13 Mar 2015 12:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Dodzwoniłem się do ArniBusa dzisiaj wreszcie. Linia do Rzeszowa została skasowana od 1 lutego. Także pozostaje pogratulować lotnisku, że od 6 tygodni mają nieaktualne dane na stronie. I to akurat na jednym z połączeń, które robią różnicę. Napisałem też do nich maila, niech to zdejmą, bo niepotrzebnie kogoś wprowadzą w błąd.
 Profil Relacje PM off
cekace uważa post za pomocny.

Temat postu: Re: Rzeszów
#83 PostWysłany: 13 Mar 2015 12:59 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 143 742
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
W niedziele 15.03.2015 mam przylot do RZE o godzinie 8:30. Wylot mam 17:55 (więc fajnie było by być o 17 na lotnisku). Szukam i szukam, ale nic nie znalazłem. Wszystkie autobusy albo nie jeżdżą w niedzielę, ale trzeba czekać ponad godzinę. Jestem w mieście dość krótko i chciałbym maksymalnie wykorzystać czas na zwiedzanie. Jest w stanie ktoś dać radę jak dojechać do miasta i nie zbankrutować?

Temat postu: Re: Rzeszów
#84 PostWysłany: 13 Mar 2015 14:57 
Awatar użytkownika

srebrny
Z tym dojazdem z lotniska to jest w sob i niedz po porannym przylocie to jest problem:
tu znajdziesz praktycznie wszystkie opcje dojazdu:
http://odlotyzrzeszowa.pl/jak-dojechac-do-portu-lotniczego-rzeszow-jasionka-poradnik/

zobacz też na ten temat:
http://www.fly4free.pl/forum/lotnisko-rzeszow-jasionka-miasto,1285,2421?start=60

Pozostaje chyba tylko Galicja 9:45
 Profil Relacje PM off
smarzyk uważa post za pomocny.

#85 PostWysłany: 13 Mar 2015 16:54 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 143 742
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Też dziś dzwoniłem do ArniBusa. Potwierdzam informacje od Kiewa. Od 1 lutego nie jeżdżą na lotnisko. Na facebooku wysłałem wiadomość na oficjalną strony lotniska, ale bez rezultatu.

#86 PostWysłany: 14 Mar 2015 10:06 
Awatar użytkownika

niebieski
filipk90 napisał(a):
Jeśli wylądujesz bez opóźnień to zdążymy na 8:43 na przystanek na zdjęciu wyżej, ale to Cię będę musiał podrzucić żebyś nie bulił za taxę. Mieszkam nieopodal ;)

Chciałbym bardzo podziękować użytkownikowi @filipk90 za wielką pomoc dzisiaj. Wpadł po mnie na lotnisko i podrzucił nie tylko na przystanek, ale do miasta, pod samego busa, który mnie zabrał dalej. Także jeszcze raz wielkie dzięki, bo to jednak sobota rano, którą każdy woli spędzić w łóżku, a nie wożąc nieznajomych. A dla mnie zaoszczędzony czas(liczony w godzinach w zwiazku z brakiem autobusów po 8 w soboty) w tym wypadku jest bezcenny.

Ze swojej strony mogę tylko jeszcze poprosić aby kto może kliknął 'pomógł' pod cytowanym postem @filipk90 (można go znaleźć na wcześniejszej stronie), bo właśnie taka pomoc i takie gesty są największą siłą tej społeczności!
 Profil Relacje PM off
filipk90 lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#87 PostWysłany: 14 Mar 2015 12:12 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
filipk90 napisał(a):
Jeśli wylądujesz bez opóźnień to zdążymy na 8:43 na przystanek na zdjęciu wyżej, ale to Cię będę musiał podrzucić żebyś nie bulił za taxę. Mieszkam nieopodal ;)

@filipk90 dobra inicjatywa. Nagradzamy ją forumową koszulka.
Zapraszam do kontaktu poprzez PW z rozmiarem koszulki i adresem wysyłki.
7 ludzi lubi ten post.

#88 PostWysłany: 14 Mar 2015 13:19 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 137 396
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Cytuj:
Chciałbym bardzo podziękować użytkownikowi @filipk90 za wielką pomoc dzisiaj. Wpadł po mnie na lotnisko i podrzucił nie tylko na przystanek, ale do miasta, pod samego busa, który mnie zabrał dalej. Także jeszcze raz wielkie dzięki, bo to jednak sobota rano, którą każdy woli spędzić w łóżku, a nie wożąc nieznajomych. A dla mnie zaoszczędzony czas(liczony w godzinach w zwiazku z brakiem autobusów po 8 w soboty) w tym wypadku jest bezcenny.

Ze swojej strony mogę tylko jeszcze poprosić aby kto może kliknął 'pomógł' pod cytowanym postem @filipk90 (można go znaleźć na wcześniejszej stronie), bo właśnie taka pomoc i takie gesty są największą siłą tej społeczności!

Oj nie ma tematu, cieszę się że chociaż tak mogłem pomóc i mam nadzieję że trafiłeś sprawnie do celu ;)
Na tym to polega, żeby w miarę możliwości sobie nawzajem pomagać. W końcu idea ta leży w sensie istnienia tego forum! ;)
7 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#89 PostWysłany: 25 Maj 2015 13:49 

niebieski
Może ktoś wyjaśnić jak jest z tym Marcel Bus? Na ich stronie Jasionka ma dwa przystanki (1)? i lotnisko. Czyli bus podjeżdża pod terminal i nie trzeba iść do głównej drogi jak to ktoś przedstawił w tym wątku?
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 25 Maj 2015 15:27 
Awatar użytkownika

srebrny
Marcel - Jasionka lotnisko (2), to niestety przystanek na krzyżówce (opisywany w tym wątku nawet ze zdjęciem)
Bartolko napisał(a):
Tak, każdy Marcel do Stalowej Woli jedzie przez Jasionkę. Gdy dojdziesz do głównej drogi, skręć w prawo, przejdź na drugą stronę ulkicy no i za chwile masz swój przystanek - zaraz obok sklepu ABC. Dokładna lokalizacja: 50.111942, 22.054721. Na poniższym zdjęciu z google street view widać w oddali zatokę autobusową :)
Image

Przystanek Jasionka 1 to, przystanek na wiosce.

Marcel nie ma niestety przystanku pod terminalem.
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 05 Cze 2015 22:48 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Bardzo łatwo jest złapać stopa do miasta ----> nam, tuż za wyjazdem z lotniskowego parkingu, zajęło to wczoraj trzy minuty.
Dziś, z racji rozkładu świątecznego, komunikacja autobusowa była okrojona i zdecydowaliśmy się przedzwonić na infolinię przewoźnika Eurobus.

Zarezerwowaliśmy przejazd na Jasionkę (był to kurs z Przemyśla do Rzeszowa, powiadamiano kierowcę) i okazało się, że tylko ze względu na rezerwację naszej dwójki, wykonano ten jakby "dodatkowy" kurs.
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 16 Cze 2015 21:55 
Site Admin

Loty: 543
Kilometry: 1 005 099
Krajów: 82 / 38.3%
Ląduję porannym LO o 8:25 w niedzielę.
Czy dobrze zrozumiałem po przeczytaniu wątku że albo bieg na Marcela o 8:43 albo stop? :shock: Chyba do Jasionki prędko nie wrócę ;)

#93 PostWysłany: 16 Cze 2015 22:17 

Loty: 801
Kilometry: 1 030 727
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
Ja złapałem stopa w ostatnią sobotę (ten sam lot) podbnie jak kolega @ane.wald zaraz po opuszczeniu parkingu (byłem gotowy iść z buta), to był pierwsze i jedyne machniecie:) od razu się zatrzymał się chłopak, chciałem tylko aby mnie podrzucił do krzyżówki, ale jechał do Rzeszowa także zawiózł mnie do centrum. Miły chłopak (miejscowy), wiedział jaki tu dramat z dojazdem, poza tym on też leciał tym samolotem. Z powrotem już złapałem busa (Galicja Express, 12 PLN) co prawda musiałem garować prawie 2,5h na lotnisku, a upału tego dnia miałem już dosyć, także 3 km marsz z krzyżówki raczej nie byłby wskazany.

Faktycznie dojazd do lotniska w ogóle nie zachęca do odwiedzania Rzeszowa.
 Profil Relacje PM off
ane.wald lubi ten post.

#94 PostWysłany: 16 Cze 2015 22:35 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Washington napisał(a):
Czy dobrze zrozumiałem po przeczytaniu wątku że albo bieg na Marcela o 8:43 albo stop? :shock: Chyba do Jasionki prędko nie wrócę ;)

Wow. Ja też entuzjastycznie kupiłem sobie wycieczkę do Rzeszowa... w niedzielę! Dobrze rozumiem, że ten Marcel zatrzymuje się na lotnisku? Da się tam zgubić? Jak się spóźnimy to ile +/- powinno wyjść za taxi do centrum?
W drodze powrotnej na LO o 18 najlepiej też tego Marcela z wyjazdem o 16:30 z Rzeszowa?
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 16 Cze 2015 22:40 
Site Admin

Loty: 543
Kilometry: 1 005 099
Krajów: 82 / 38.3%
No właśnie nie na lotnisku a tu 50.111942, 22.054721 - czyli 2,5km dalej! Pisząc bieg, pisałem dosłownie ;)

#96 PostWysłany: 16 Cze 2015 22:44 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 313 106
Krajów: 36 / 16.8%
Przypominam, ze z lotniska do Jasionka wieś, gdzie zatrzymuje się Marcel, jest półgodzinny spacerek z buta.

jeśli w grupie 4 os. jestescie, można pomysleć o tej taksówce Idea Cars, stała cena za dowóz w dowolne miejsce Rzeszowa.

Jasionka mi Bareją zalatuje. Ostatnio gdy tam wylądowałem, jakimś cudem trafilem na rzadki przypadek - na autobus komunikacji miejskiej Lotnisko-Rzeszów. Zadowolony, że na przystanek Marcela w Jasionce Wieś podjade szybko i wygodnie (do Stalowej Woli musiałem sie dostać), a tu figa! W Jasionce Wies autobus nie zatrzymuje się, dopiero w mieście, a kierowca nawet nie chciał słyszeć o zatrzymaniu się, pomimo iż przejezdzal obok przystanku, bo go z pracy wyleją. O co tu chodzi i gdzie w tym wszystkim podziała się troska o pasażera i zdrowy rozsądek?

#97 PostWysłany: 16 Cze 2015 22:45 
Redaktor F4F

Przyznam szczerze, że nie tego się spodziewałem rezerwując bilet! Ktoś z miejscowych napisze ile ewentualnie kosztuje taxa?
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 16 Cze 2015 22:52 

Loty: 19
Kilometry: 20 739
Krajów: 8 / 3.7%
ciacho_majonez napisał(a):
Przyznam szczerze, że nie tego się spodziewałem rezerwując bilet! Ktoś z miejscowych napisze ile ewentualnie kosztuje taxa?

59 zł - cena stała, w dowolne miejsce w Rzeszowie
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 16 Cze 2015 22:52 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 354 948
Krajów: 46 / 21.5%
Washington napisał(a):

Niestety chyba na to wygląda, najbliższy MPK w niedzielę o 11.05.

Lotnisko w Rzeszowie chyba jako jedno z nielicznych w Polsce ma nie tylko darmowy wjazd na lotnisko ale też darmowy parking na czas nieokreślony więc co za tym idzie większość osób lecących LO z Rzeszowa dojeżdża swoimi autami.
Miejskie autobusy na lotnisko są raczej ustawiane pod loty FR, sam parę razy dojeżdżałem MPK na loty LO w Rzeszowie i zwykle byliśmy z dziewczyną jedynymi pasażerem autobusu wysiadającymi przy lotnisku.

Najtaniej taksówki korporacyjnej widziałem za 49 zł.
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 16 Cze 2015 22:56 
Redaktor F4F

No to zapytam już teraz: ktoś chętny do wspólnej podróży taksówką / inną formą transportu (?) w niedzielę 5 lipca? Przylot LO 3805 o 8:25, jest nas dwie osoby :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 231 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość