Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 231 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 11 Sie 2014 20:02 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
To nie jest dramat, to Twilight Zone, czasoprzestrzeń tam robi kilka pętli i stąd te czarne dziury w rozkładzie jazdy. :D
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
 Temat postu: Re: Rzeszów- Jasionka
#62 PostWysłany: 11 Sie 2014 20:08 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
w weekend to jest tragedia ... podobno marcel bus jeszcze tam zagląda po drodze.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 11 Sie 2014 20:10 
Awatar użytkownika

Loty: 705
Kilometry: 947 291
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
limaK napisał(a):
Z tym mojRzeszowem to jakiś dramat... :(
Jak się dostać na tą Jasionkę w niedzielę na godz. 18?
Da się jakoś? Jakdojade nic nie pokazuje. :(

Ja się ostatnio dostałem autobusem 214 relacji Rzeszów D.A. - Stobierna Krzywe. Wysiadłem na przystanku Nowa Wieś port lotniczy i stamtąd z buta ok. 2 km w upale 8-) Autobus wyjeżdża z dworca o 15:40, a bilet kosztuje 3,5 zeta. Spokojnie zdążyłem na LOT o 17:55. Ruch na drodze w kierunku lotniska jest spory, więc można też łapać stopa...

#64 PostWysłany: 13 Sie 2014 22:54 
Awatar użytkownika

Loty: 81
Kilometry: 99 157
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
czy ktoś zna jakiś sprawdzony sposób na dostanie się z lotniska do Krakowa? Trzeba jechać do Rzeszowa i tam coś łapać, czy istnieje jakaś inna opcja?

#65 PostWysłany: 13 Sie 2014 23:58 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Jasionka długodystansowo nie ma żadnego połączenia. Trzeba łapać busa/autobus do centrum, a tam PolskiBus, PKP, PKS, Marcel, Neobus, AlbatrosBUS. Wybór spory ;)

#66 PostWysłany: 18 Sie 2014 19:25 

niebieski
suszek napisał(a):
w weekend to jest tragedia ... podobno marcel bus jeszcze tam zagląda po drodze.

Co to znaczy, że zagląda tam po drodze? Widzę, że linia do Stalowej Woli jedzie przez Jasionkę, ale od przystanku jest ponad 2 km do przejścia na lotnisko. Widzę, że nie ma wygodnej opcji transportu na niedzielny lot do Warszawy o 17.55, która nie jest taksówką.
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 04 Wrz 2014 16:35 

niebieski
Jak jest z kolejkami do kontroli bezpieczeństwa w niedziele przed lotem do Warszawy o 17.55? Bo na lotnisko miejski autobus linii 53 przyjeżdża rozkładowo o 17.24 i zastanawiam się czy ryzykować z takim dojazdem. Oczywiście odprawa online i bagaż podręczny.
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 04 Wrz 2014 17:57 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Nie powinno być problemu, zwłaszcza, że często ten lot jest opóźniony.
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 08 Wrz 2014 11:41 

niebieski
Dzięki. Wszystko poszło sprawnie.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Rzeszów
#70 PostWysłany: 05 Sty 2015 01:25 

Zbanowany
to zacznij. nie ma takiego autobusu jak L, 53 ma tak świetnie dopasowany rozkład że z mojego lotu pełnego pasażerów w 95% w autobusie wylądowało 5.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Rzeszów
#71 PostWysłany: 05 Sty 2015 03:16 

No tak 51 i 53, a z MKSów 224 i 225
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 25 Lut 2015 09:44 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 313 106
Krajów: 36 / 16.8%
Przylatuje z WAW w poniedziałek o 8.30 i muszę się dostać do Stalowej Woli. Nie ma dla mnie problemu z przejściem tych 2km do Jasionki, ale mam wątpliwości co do trasy Marcel Busa. Czy każdy Marcel Rzeszów-Stalowa będzie jechał DK 19 przez Jasionkę, czy może pojechać też S19? Na rozkładzie Marcela jest informacja o dwóch przystankach, ale żadnej mapki, tylko opis Jasionka nż 1 i 2. Gdzie dokładnie są te przystanki w Jasionce? Na który z nich iść? Jak do nich dojść? Są jakoś oznakowane? Nie chciałbym dotrzeć do Jasionki z buta i utknąć.

#73 PostWysłany: 25 Lut 2015 10:55 

Tak, każdy Marcel do Stalowej Woli jedzie przez Jasionkę. Gdy dojdziesz do głównej drogi, skręć w prawo, przejdź na drugą stronę ulkicy no i za chwile masz swój przystanek - zaraz obok sklepu ABC. Dokładna lokalizacja: 50.111942, 22.054721. Na poniższym zdjęciu z google street view widać w oddali zatokę autobusową :)
Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#74 PostWysłany: 11 Mar 2015 23:51 
Awatar użytkownika

niebieski
W sobotę powinienem coś załatwić w Łańcucie. Jest to kawał świata z Wrocławia, niby można jechać dość szybko przez A4 (4h ponoć), ale jednak koszt + 8h za kółkiem mi się nie uśmiecha to lecę LOTem do Rzeszowa. Lądowanie na lotnisku Jasionka mam o 8:30, powrotny 17:55. Na szybko sobie przed kupnem sprawdziłem, że są 2 autobusy miejskie, jeżdżą w kratkę, ale jeżdżą, tylko teraz zobaczyłem, że po porannym locie w soboty nie ma miejskiego, jest dopiero o... 14. Stąd moje pierwsze pytanie to jak o tej porze i ogólnie najwydajniej pokonywać odcinek lotnisko - centrum - lotnisko. Chodzi mi też o wydajność kosztową (czyt. najlepiej nie taxi).

Druga sprawa to sam transport do Łańcuta. Sprawdziłem sobie, że są busy, pociągi, dystans to ok. 30 minut, wiec między 10, a 15:30 powinno być dość, aby do Łańcuta skoczyć na wystarczające mi w zupełności 3-4h. Jednak chciałbym to pokonać najwydajniej, aby zminimalizować ryzyko spóźnień na całej trasie. Stąd moje pytanie do lokalsów, jak to najlepiej przejechać, czym, skąd i za ile. Wszak lokalne busy często trudno wyszukać w internecie, a ludzie na miejscu wiedzą o wielu takich. Sam sobie coś znalazłem, ale szukam rozwiązania optymalnego.
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 12 Mar 2015 00:42 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 137 396
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Jest miejski, ale nie z samego lotniska o tej porze. Jeśli wylądujesz bez opóźnień to zdążymy na 8:43 na przystanek na zdjęciu wyżej, ale to Cię będę musiał podrzucić żebyś nie bulił za taxę. Mieszkam nieopodal ;)
5 ludzi lubi ten post.
5 ludzi uważa post za pomocny.

#76 PostWysłany: 12 Mar 2015 01:05 
Awatar użytkownika

srebrny
To tak na szybko:
http://odlotyzrzeszowa.pl/jak-dojechac-do-portu-lotniczego-rzeszow-jasionka-poradnik/
Zadzwoniłbym do ArniBus i dopytał o szczegóły (nie znam tego przewoźnika), ewentualnie Marcel
Żółte MKSy nie kursują sob, niedz.

Do Łańcuta masz pełno połączeń w cenie ok. 2-4 zł OW:
http://www.autokary-lancut.pl/rozklad.html
http://www.autobusytranspoll.pl/page/14/lancut_cetnarskiego_-_rzeszow_msw
http://www.koliber-bus.pl/index.php?s=1,glowna#view
http://www.ebusy.nazwa.pl/guliwer/
http://www.pola-bus.pl/index.php?s=10,rozklad

filipk90 napisał(a):
Jest miejski, ale nie z samego lotniska o tej porze. Jeśli wylądujesz bez opóźnień to zdążymy na 8:43 na przystanek na zdjęciu wyżej, ale to Cię będę musiał podrzucić żebyś nie bulił za taxę. Mieszkam nieopodal ;)

A ArniBus 8.40 z Lotniska? Znasz tego przewoźnika?
 Profil Relacje PM off
kiew lubi ten post.
kiew uważa post za pomocny.

#77 PostWysłany: 12 Mar 2015 01:11 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 137 396
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Nie znam niestety, pierwsze słyszę. Wspominam o przystanku przy głównej drodze (lubelskiej), gdzie jeżdżą marcele, 202, 214 i jakieś nieznane pksy
kiew lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#78 PostWysłany: 12 Mar 2015 01:18 
Awatar użytkownika

srebrny
filipk90 napisał(a):
Nie znam niestety, pierwsze słyszę. Wspominam o przystanku przy głównej drodze (lubelskiej), gdzie jeżdżą marcele, 202, 214 i jakieś nieznane pksy

Ja 214 - http://www.zgpks.rzeszow.pl/upload/file/Linia%20komunikacyjna_%20214%20Stobierna%20-%20Rzesz%C3%B3w%20soboty(2).pdf - nie proponowałem, bo z buta na 100% by nie zdążył.
Może warto dopytać o tego ArniBusa - http://www.arnibus.pl/rozklady/7.html, ja też go nie znam, ale wygląda, że odjeżdża z pod terminala?
 Profil Relacje PM off
kiew lubi ten post.

#79 PostWysłany: 12 Mar 2015 12:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki Panowie, ten ArniBus wygląda obiecująco. Próbowałem zadzwonić, ale numer jest w tym momencie nieosiągalny (co akurat jest złym prognostykiem), jak się czegoś dowiem to tutaj napiszę.

Widzę, że ten przejazd to trudny temat i nie ma jednego, prostego rozwiązania. Dzięki też za linki na Łańcut, znalazłem większość z tego sam, ale myślałem że jest jakiś prosty sposób z prostą przesiadką, a tak to sobie będę musiał dokładnie po mapie rozejrzeć co skąd odjeżdża, bo po nazwach przystanków sądząc to prawie każdy z innego miejsca startuje...

@filipk90 nie chciałbym Ci robić problemu, ale wielkie dzięki za propozycję! Jak nie znajdę rozsądnej alternatywy to się odezwę.
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 12 Mar 2015 12:41 

Jeżeli chodzi o przejazd do samego Łańcuta z Rzeszowa, to najlepiej z Placu Wolności, bo praktycznie każdy prywaciarz zatrzymuje się z tego przystanku, jest to 3 min piechotą z dworca, gdzie pewnie wylądujesz jadąc MKSami z okolic lotniska lub też innymi środkami komunikacyjnymi.
Na przystanku na Placu Wolności mają swoje rozkłady jazdy prywaciarze również, których nie ma w internecie :)
 Profil Relacje PM off
kiew lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 231 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości