Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 27 Lis 2014 19:50 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
Citibank PremierMiles uznana za najlepszą kartę dla Polski na 2015 rok

to jakis dowcip chyba
8) Klient w ramach Programu może zgromadzić nie więcej niż 1500 Citi Mil w jednym Cyklu rozliczeniowym. czyli 7500zl miesiecznie maax sie zalicza
4) W celu wymiany Citi Mil na Nagrodę w postaci 1 Punktu w Programie lojalnościowym Partnera Bank pomniejszy Saldo Klienta o 2,47 Citi Mili, na co składa się:
i) 2 Citi Mile na 1 Punkt w Programie lojalnościowym Partnera,
ii) 0,47 Citi Mili na dodatkową nagrodę pieniężną, z której Bank pobierze należny podatek dochodowy od osób fizycznych.

czyli miesiecznie mozemy uzyskac realnie 600 aviosow czy innych mil

to jest zenada
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off
wntl lubi ten post.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#62 PostWysłany: 27 Lis 2014 19:56 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 151 564
Krajów: 17 / 7.9%
luftairways napisał(a):
Citibank PremierMiles uznana za najlepszą kartę dla Polski na 2015 rok
to jakis dowcip chyba

W sumie trzeba zwrócić uwagę że to najlepsza oferta na 2015 rok... Może bankowcy już wiedzą, że w przyszłym roku żadnych lepszych ofert nie będzie :) Jeszcze przed końcem roku spokojnie z 30-dniowym okresem wypowiedzenia wszystkie inne banki mogą powypowiadać umowy swoich kart partnerskich i zostanie nam tylko łaskawy Citi :)
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 07 Mar 2015 00:28 

Na razie znieśli limit 1500 Citi Mil na okres rozliczeniowy. Przynajmniej na pół roku...
https://www.online.citibank.pl/retail/f ... tiMile.pdf
 Profil Relacje PM off
KyokoMai lubi ten post.

#64 PostWysłany: 10 Sie 2015 15:55 

srebrny
Dziś wreszcie zdecydowałem się na wymianę bezużytecznej od jakiegoś czasu KK Citibank–LOT.
Miałem na niej dożywotnie zwolnienie z opłat, to samo przeszło na KK Citibank PremierMiles.
Konsultantka twierdziła, że mile powitalne się nie należą, ale jak ich nie będzie, to pójdzie reklamacja, bo od 01.07 do końca roku jest promocja:
https://www.online.citibank.pl/formular ... lepsza.pdf
Jak ktoś jeszcze ciągle ma starą KK Citibank–LOT, to jest to dobry moment na zamianę i zgarnięcie mil.
W moim przypadku powinno być 4.000 mil.
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 02 Wrz 2015 22:35 
Awatar użytkownika

platynowy
cześć,

czy ktoś wie coś więcej o tej ofercie CITI?
https://www.online.citibank.pl/formularz/karta_kredytowa/?cctype=PM&PRid=mainHPB_PM20000

20000 mil citi brzmi całkiem nieźle, tylko że ze strony Citibank niewiele można się zorientować, jakie są warunki tej promocji. Być może ktoś już się z nimi kontaktował w tej sprawie?

Pozdrawiam, Bartek

już znalazłem regulamin: https://tiny.pl/w45ld

Niestety, pkt III.1.d) mocno ogranicza grono adresatów tej oferty :-(
W każdym razie, ja odpadam...

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 08 Lut 2023 01:00, edytowano w sumie 1 raz
Skrócenie linku
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 03 Wrz 2015 10:28 

złoty
Czy ktoś już przelewał punkty z tej karty? Wysłałem do BA mile ponad 2tyg temu i wciąż ich nie mam na koncie.

#67 PostWysłany: 03 Wrz 2015 10:32 

Loty: 363
Kilometry: 679 416
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
ja przelałem na Flying Blue i widoczne były na koncie po 3-4 dniach chyba
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 08 Wrz 2015 23:14 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
tropikey napisał(a):
cześć,

https://www.online.citibank.pl/formularz/karta_kredytowa/?cctype=PM&PRid=mainHPB_PM20000

20000 mil citi brzmi całkiem nieźle, tylko że ze strony Citibank niewiele można się zorientować, jakie są warunki tej promocji. Być może ktoś już się z nimi kontaktował w tej sprawie?

Pozdrawiam, Bartek

chca zatrzymac klientow uciekajacych do mBanku
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 08 Lut 2023 01:01, edytowano w sumie 1 raz
skrócenie linku
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 09 Wrz 2015 01:37 

mucha napisał(a):
Czy ktoś już przelewał punkty z tej karty? Wysłałem do BA mile ponad 2tyg temu i wciąż ich nie mam na koncie.

przelewane do BA 3 tygodnie temu - żadnych śladów transakcji na koncie BA. W citi powiedzieli że maksymalnie powinno się pojawić do dwóch tygodni i w związku z tym żeby złożyć reklamację - złożyłem wczoraj i czekam na odpowiedź - mają na to do 4 dni roboczych
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 09 Wrz 2015 06:10 

Ja przelewałem jakiś czas temu do HHonors, punkty dosyć szybko się pojawiły na koncie.
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 09 Wrz 2015 08:57 

niebieski
luftairways napisał(a):
tropikey napisał(a):
cześć,

Pozdrawiam, Bartek

chca zatrzymac klientow uciekajacych do mBanku

trochę dziwna wydaje mi się grupa docelowa bo są nią ludzie którzy ciągle mają kartę LOT w citi (a ta od stycznia chyba już nie daje mil) lub mają w zamian zwykłą Gold czy inną która też mil nie daje...
kto zbierał mile już dawno chyba do mbanku przeszedł
że nie wspomnę o karcie wizzair...
no i trzeba być citi goldem...

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 08 Lut 2023 01:01, edytowano w sumie 1 raz
skrócenie linku
 Profil Relacje PM off
KyokoMai lubi ten post.

#72 PostWysłany: 09 Wrz 2015 09:43 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 227 790
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
@wilczagorka to prawda. Sam przeszedłem do Diners Club i zarazem do mBanku i... chwalę sobie. Diners z racji ubezpieczenia podróżnego (z saloników w sumie nigdy nie korzystam z braku czasu oraz ciekawszych zajęć na lotnisku) a mBank - niesamowicie przyjazny interfejs i technologia dostępu do rachunku na najwyższym poziomie (mogliby wprowadzić logowanie przez fingerprint jak to się odbywa już w niektórych bankach, ale wszystko przed nami).

CITI Premier Miles dali mi w zamian i obiecali znieść opłatę bez jakichkolwiek ruchów na karcie do czerwca 2016. Z góry zastrzegłem, że nie zamierzam z tej karty korzystać i w sumie nawet nie oderwałem jej jeszcze z kartki do której była przyklejona. Leży i czeka na ewentualne wprowadzenie czegoś atrakcyjnego przez CITI, czego się nie spodziewam. Jak nie - wycofam. Przelicznik jest masakryczny, ale jednak to CITI (gdziekolwiek na świecie nie pokaże się takiej karty - każdy wie, co to jest... a taki mBank?).

Polbank też proponowali, ale szkoda trochę tych kilkudziesięciu tysięcy mil w Star Alliance, aby to poprzepadało. No i zbieram na podróż dookoła świata za rok czy dwa. Chociaż zauważam, że mając WizzAira, często lataliśmy od tak - dla żartu. Np. na jednodniowe zakupy do Londynu czy odwiedzić znajomych w Kolonii... bo coś trzeba było z tymi złotówkami na koncie WizzAir robić. Zmieniłem na Polbank debetowy do rachunku, żeby mieć WDC ale... przy czterech lotach W6 w tym roku to i tak mało opłacalne.

Konkluzja jest taka - co komu potrzeba. CITI Premier Miles z pewnością nie jest atrakcyjna. Chyba, że ktoś robi kilkudziesięciotysięczny miesięczny ruch na karcie i również sporo podróżuje - można sobie żonglować tymi milami gdziekolwiek aktualnie potrzeba. Na pewno nie dla przeciętnego Polaka z obrotem rzędu 5000zł. na karcie. Tam już bardziej polecam Miles&More - to da średnio 12000 mil rocznie a przy aktualnych super promocjach, można coś fajnego dorwać. Raz na dwa lata urlop w Afryce czy coś. Jak obrót mniejszy lub sporo lotów W6 - zdecydowanie Polbank. Złotówki szybko się pojawiają na koncie i można realnie wykorzystywać - nie trzeba czekać dwóch lat na lot a co dwa miesiące można coś fajnego dostać.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#73 PostWysłany: 09 Wrz 2015 10:39 

niebieski
:D
ja również już od dawna używam plastiku mbanku a moja premier miles została użyta raz by dostać mile na start, które nota bene przydały mi się by dobić do 10000 we flying blue ;)
 Profil Relacje PM off
KyokoMai lubi ten post.

#74 PostWysłany: 18 Wrz 2015 18:57 
Awatar użytkownika

Loty: 654
Kilometry: 1 486 299
Krajów: 95 / 44.4%
srebrny
@tropikey zdaje się że jest też oferta dla nowych klientów te 20 k mil tu regulamin:
https://www.online.citibank.pl/document ... 9_8_15.pdf

Trzeba wyrobić obrót 12 k pln w ciągu 3 miesięcy ale co najbardziej istotne nie można mieć żadnej kk w citi od 1 stycznia 2013 r i odpadają osoby które już złożyły wniosek w innej promocji więc lipa - bardziej opłacał się ipad i TV na które właśnie zbieram :D
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 18 Wrz 2015 19:34 
Awatar użytkownika

srebrny
Zaznaczyć trzeba, że tych 20000 Citi mil, to tak naprawdę trochę ponad 8000 mil "prawdziwych".
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 27 Wrz 2015 19:37 
Awatar użytkownika

platynowy
cześć,

mam pytanie do tych, którzy skorzystali z oferty dot. wymiany starej karty M&M na Premier Miles + 4000 mil na powitanie - po jakim czasie od pierwszej transakcji pojawiły się u Was owe bonusowe mile powitalne? U mnie minęło już kilka dni, ale na razie widzę tylko zwykłe mile za wydaną kwotę...

Pozdrawiam, Bartek
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 27 Wrz 2015 19:43 

srebrny
O ile dobrze pamiętam to przy generowaniu pierwszego wyciągu.
 Profil Relacje PM off
tropikey uważa post za pomocny.

#78 PostWysłany: 27 Wrz 2015 19:55 
Awatar użytkownika

platynowy
Ok, to zmienia postać rzeczy. Muszę zatem jeszcze chwilę poczekać...
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 01 Paź 2015 16:38 

złoty
Małe zmiany na naszą korzyść, ale dopiero od grudnia.

Załącznik:
Clipboard01.png
Clipboard01.png [ 29.07 KiB | Obejrzany 6229 razy ]

#80 PostWysłany: 01 Paź 2015 17:50 

niebieski
zmiana w dobrą stronę ale nadal mnie nie przekonuje 10pln/milę co jest 2x gorszym przelicznikiem niż ma mbank czy diners
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: terrop oraz 2 gości