Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 28 Paź 2014 23:09 

niebieski
Luke1976 napisał(a):
manio napisał(a):
BusinessClass napisał(a):
Zrezygnować na początku stycznia, czy zaczekać aż ludzie zaczną im odpływać i dadzą lepsze warunki? Próbuję sobie przekalkulować, czy dla ubezpieczenia i priority pass opłaca się bulić 1000zł rocznie...

jeżeli korzystasz więcej niż 15 razy w roku z saloników to opłacalne... Z drugiej strony mbank tanszy bo 900zl rocznie i szansa na zdjecie oplaty rocznej...

MBANK ani ALIORBANK nie są tańsi bo pobierają opłatę za wydanie karty odpowiednio 900 i 890 złotych a możliwe jest wyzerowanie opłaty rocznej poprzez obrót.
To są 2 różne opłaty, wystarczy dokładnie przeczytać.

no to dokladnie przeczytaj... Citi rowniez pobiera 1000zl z gory. o kwocie startowej nie mowilem bo zarowno mbank jak i citi pobieraja.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#42 PostWysłany: 28 Paź 2014 23:24 

Opłata roczna za wydanie i możliwość korzystania
z Karty głównej (dla kart wydanych od 1.01.2015)
Citibank MasterCard
World Signia Ultime/
Citibank World Elite
MasterCard Ultime
1000 zł
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 28 Paź 2014 23:47 

niebieski
Luke1976 napisał(a):
Opłata roczna za wydanie i możliwość korzystania
z Karty głównej (dla kart wydanych od 1.01.2015)
Citibank MasterCard
World Signia Ultime/
Citibank World Elite
MasterCard Ultime
1000 zł

aaahh, juz wiem o co Ci chodzi....

Kolega BusinessClass ma karte Ultime...

dobra, robi sie OT
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 29 Paź 2014 02:53 

srebrny
Czy komuś udało się wynegocjować citi mc ultime bez opłat ?

#45 PostWysłany: 29 Paź 2014 09:31 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Krajów: 58 / 27.1%
Zbanowany
SPLDER napisał(a):

Podobno to tej pory było to niemożliwe, a próbowałem z kilku stron. Raz w ramach przeprosin dali mi 2000 mil ale opłaty nawet nie chcieli obniżyć. Teraz zdaje się przy 180 000 obrotu rocznie będzie gratis ale wolę tą kasę wydać mBankiem i mieć za to mile.

#46 PostWysłany: 29 Paź 2014 12:03 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 151 564
Krajów: 17 / 7.9%
SPLDER napisał(a):

Ani w oddziale, ani u opiekuna ani na infolinii. Coś przebąkiwali, że może jak konto założę i zaczną korzystać z innych produktów banku to może... tyle, że nie miałem takiej potrzeby, a i to wszystko też by za darmo nie było. Kiedyś to przynajmniej Citi organizował ciekawe konkursy dla karciarzy, w których można było dostać vouchery na zakupy czy wyjazdy i to raz czy dwa osłodziło płacenie tej wysokiej opłaty.

CITI Premier Miles powinno być dużo łatwiej dostać bez opłat i się zastanowię, czy w takim wypadku nie zmienić rodzaju karty.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 29 Paź 2014 12:09 

W sumie oferta MBANK karty MC World Elite, jest ok. opłata za wydanie karty czyli 900 zwróci mi się max. w ciągu 2 miesięcy po wykonaniu obrotu - 20 000.
A 90 000 rocznie aby nie płacić opłaty rocznej jest ok jak na razie, martwi mnie tylko że cashback - 5% jest do końca stycznia 2015 i nikt wie czy później znowu będzie?
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 29 Paź 2014 12:11 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Co roku w styczniu przedłużali o kolejny rok. Teoretycznie można liczyć na przedłużenie i teraz, praktycznie nie wiadomo, bo w trakcie tego roku zmieniły się stawki intercharge.

#49 PostWysłany: 29 Paź 2014 18:46 

Pomimo tego że jestem klientem CITIBANK od 1998 roku i to bardzo aktywnym w płaceniu KK i posiadania konta CITIGOLD SELECT, to znowu kolejny raz odrzucili prośbę o zniesienie opłaty za wydanie karty ULTIME.
Więc zamieniam KK MBANK na KK World Elite.
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 29 Paź 2014 20:22 

/
szymonpoznan1 napisał(a):
BusinessClass napisał(a):
Zrezygnować na początku stycznia, czy zaczekać aż ludzie zaczną im odpływać i dadzą lepsze warunki? Próbuję sobie przekalkulować, czy dla ubezpieczenia i priority pass opłaca się bulić 1000zł rocznie...

Przenies sie do mBanku. Tam 900zl oplaty, dobre ubezpieczenie, saloniki za free a do tego 5% cashbacku do wydania na lot.com

Wydanie karty 900zl nie do ominiecia, potem oplata roczna tez 900zl ale ja da sie ominac robiac obroty.

Jakie trzeba wyrobić obroty?
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 29 Paź 2014 20:34 
Awatar użytkownika

srebrny
90k jesli jest tylko karta glowna, 120k jesli sa tez dodatkowe.

#52 PostWysłany: 30 Paź 2014 15:39 

Jest juz wizerunek karty, zasady, regulamin i inne szczegoly. Mile mozna wymienic w 12 liniach i 3 sieciach hotelowych: http://lubielatac.pl/newsy/citibank-ma- ... 2-liniami/
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 31 Paź 2014 19:41 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
Luke1976 napisał(a):
ZFR napisał(a):
Dodam tylko, że po pierwszej transakcji nową kartą Citibank PremierMiles otrzymuje się 2000 Citi Mil powitalnych.
Tak czy inaczej, średnio zwiększa to atrakcyjność karty.

Ale tylko dla nowych kart, nie obowiązuje w przypadku zamiany karty.

Po lekturze tego wątku przypomniała mi sie moja Citi Silver, którą zakładałem żeby dostać tablet - zadzwoniłem żeby zrezygnować, bo w sumie po tych pierwszych transakcjach leżała na półce i się kurzyła, i zaproponowano mi zniesienie opłat dożywotnio i zamianę na tą nową Premier Miles.

Niestety te 2000 mil nie wpadnie, ale chyba się skuszę - lepiej mieć niż nie mieć jak trzeba będzie kilka Aviosów zebrać, a chyba lepiej mieć za darmo forever niż wziąć 1000 Aviosów raz i płacić 18zł/miesiąc. Jak można wycenić Aviosa?
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 25 Lis 2014 12:59 

To mój pierwszy post na tym forum więc Witam Wszystkich,

Ultime, nie ważne, w którym banku - ma naprawdę porządne ubezpieczenie. Biorąc pod uwagę, że każdy wyjazd zagraniczny (nie tylko lotniczy) i tak co zasady się ubezpiecza a tu ubezpieczona jest także rodzina posiadacza karty to już pierwsze widoczne korzyści są - warunek: płacisz kartą Ultime.

Zdarzyło mi się kilka razy z tego ubezpieczenia skorzystać (np. jak OLT padł). Szczególnie jak utknie się gdzieś na lotnisku. Do dyspozycji jest 350EUR lub 750EUR jak się podróżuje z rodziną (jeszcze jakieś 3 lata temu za odwołany lot można było zainkasować jakieś 3200 zł... to były czasy). Ubezpieczenie leczenia to 7.5M EUR a jakby "killim" to 750.000USD.

Ja mimo wszystko zostanę w Citi z Ultime i będę z niej korzystał tylko wtedy gdy będę potrzebował ubezpieczenia, no i przy okazji PPass a już ruszyłem cztery litery do mBanku po M&M Premium, warunek wydania przychód - min. 10.000 neto miesięcznie. O opłatach już pisaliście.

Czy w mBanku też można z karty M&M Premium płacić rachunki na zasadzie transakcji bezgotówkowej?
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 25 Lis 2014 13:08 

zamariusz napisał(a):
Czy w mBanku też można z karty M&M Premium płacić rachunki na zasadzie transakcji bezgotówkowej?

Tylko Sprytnym Billem czy podobnymi sposobami. Nie z poziomu banku.

#56 PostWysłany: 27 Lis 2014 15:30 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Citibank PremierMiles uznana za najlepszą kartę dla Polski na 2015 rok :
http://prnews.pl/citi-handlowy/citibank ... ok-3244608
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 27 Lis 2014 15:36 

złoty
Aż się zaksztusiłem herbatą... to jakiś żart chyba!
Luke1976 lubi ten post.

#58 PostWysłany: 27 Lis 2014 16:39 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 151 564
Krajów: 17 / 7.9%
skrzat napisał(a):
Citibank PremierMiles uznana za najlepszą kartę dla Polski na 2015 rok :
http://prnews.pl/citi-handlowy/citibank ... ok-3244608

Nie wiem jacy to "eksperci", skoro za innowację uznają cashback na bilety lotnicze, chyba tacy co znają tylko ofertę swojego banku :) Ciekawe czy zwycięzcy takiego rankingu są wyłaniani podobnie jak w przypadku Lauru Konsumenta.
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 27 Lis 2014 17:07 

Zbanowany
szymonpoznan1 napisał(a):
Co roku w styczniu przedłużali o kolejny rok. Teoretycznie można liczyć na przedłużenie i teraz, praktycznie nie wiadomo, bo w trakcie tego roku zmieniły się stawki intercharge.

Mam pytanie do osób posiadających WEMC mbanku. Czy ktoś się orientuje jak wygląda kwestia wykorzystania moneybacku po ewentualnym zakończeniu promocji? Zgromadziłem niemałą kwotę, ale póki co nie mam potrzeby wykorzystania na bilety całej puli. Czy zatem wg Was po ogłoszeniu zakończenia promocji przez mb będzie jakiś czas na zakup biletu i skorzystanie z uzbieranych środków, czy możliwa jest np. sytuacja, że mb 16 stycznia ogłosi, że kończy "wysokie loty" i wszystkie niewykorzystane środki uczestników przepadają?
Regulamin czytałem, ale ta kwestia nie jest dla mnie jednoznaczna, a zastanawiam się czy właśnie w związku ze zmianą wspomnianych stawek intercharge, będą chcieli to dalej kontynuować.
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 27 Lis 2014 17:09 
Awatar użytkownika

srebrny
Wg regulaminu masz 30 dni na wykorzystanie. Nic madrzejszego ci tu nikt nie powie...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość