Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 29 Wrz 2014 23:15 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
To ja poproszę nie podsyłaj koledze tylko napisz tutaj :)

Sam będę powoli zaczajał się na 7D mkII ;)
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#2 PostWysłany: 29 Wrz 2014 23:38 

W Kanadzie juz nie odbierzesz podatku na lotnisku. W USA raczej tez nie choć tu na 100% pewny nie jestem z racji śmiesznych podatków samych w sobie.

Jesli chcesz kupić aparat to szukaj lotu do stanu/prowincji z najniższym podatkiem lub jego brakiem ;)

Moim zdaniem najsensowniej jest złapać lot do Quebec. W Ontario masz 15% wiec wg mnie lipa choć kurs eur/CAD jest całkiem ok.

Tańszy bilet możesz złapać na Florydę z UK. Podatek to jakieś 7 coś tam %.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 29 Wrz 2014 23:55 

niebieski
Moze warto rozwazyc refurbished.
gwarancja jest, a cena tez przystepna

http://shop.usa.canon.com/shop/en/catal ... lr-cameras

#4 PostWysłany: 30 Wrz 2014 00:27 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
bartas8891 napisał(a):
(...)
Canon 6D w UK to ok 1080GBP to jakbym dostal np w Kanadzie za 880GBP to teoretycznie zaoszczedam 200GBP na bilet. Teoretycznie nie zaoszczedzam nic , ale przy okazji zwiedzam Kanade.

Fajne ceny macie w ogóle w tym UK :)
Cytuj:
The Canon EOS 7D Mark II is available worldwide from November 2014 in the color black. The suggested retail price of the body is set at $1,799 USD / € 1.699 EUR / £1,599 GBP.

Ponad 2500zł różnicy...

Może jest ktoś kto kupował Canona w Japonii?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 30 Wrz 2014 00:48 
Awatar użytkownika

srebrny
W KL jest bardzo tanio,6d w tamtym roku poniżej 5k wychodził

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 30 Wrz 2014 17:41 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
Krajów: 48 / 22.4%
niebieski
Bangkok - polecane na forach fotograficznych dwie duże sieci fotofile.net i camera world. Ja kupowałem w tej pierwszej, w lutym canonowskie 70-200mm 2,8L.
Od ceny na stronie delikatna negocjacja + jeszcze zwrot podatku 7%.
Obsluga fajna, wszystko można wypróbować.

http://www.fotofile.net/product.php?id=17217 strona jak na zaliczenie informatyki ale cała reszta bez zarzutu.

Obserwowałem też już po zakupie w BKK, ceny w HKG, podczas tej samej podróży i było sporo drożej.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość