Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: pocztowka-od-booking-com,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319 ... 325  Następna
Autor Wiadomość
#6301 PostWysłany: 04 Lis 2025 12:41 

niebieski
Od wczoraj mam problem z bookingiem, bo... nie umiem dokonać żadnej rezerwacji! Wybieram sobie nocleg, klikam "zarezerwuj" i na tym koniec... Pojawia się ikonka "mielenia", mijają minuty, czekam, czekam i nic, nie przechodzę do dalszej strony. Próbowałem z innej przeglądarki, usunąłem cookies, kilka razy się wylogowałem i nic. Miał ktoś może coś takiego? A może to jakaś większa awaria, ale nikt o tym nie pisze...

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#6302 PostWysłany: 04 Lis 2025 13:05 
Awatar użytkownika

Loty: 379
Kilometry: 561 459
Krajów: 71 / 33.2%
HON fly4free
Może przeinstaluj OS lub spróbuj z innego urządzenia.
 Profil Relacje PM off  

#6303 PostWysłany: 04 Lis 2025 13:09 

niebieski
Ale żeby przeinstalowywać OS z powodu bookingu? Wszystko pozostałe działa bez problemów.

PS>Zmieniłem urządzenie, dalej to samo... i to zarówno jak jestem zalogowany, jak i nie.

#6304 PostWysłany: 04 Lis 2025 15:30 

niebieski
A próbowałeś z użyciem aplikacji na telefonie? U mnie w takim przypadku pomogło.
 Profil Relacje PM off  

#6305 PostWysłany: 04 Lis 2025 15:55 

niebieski
I tu jest problem, bo w tej chwili nie mam smartfona. Tylko to jest naprawdę dziwne, że na żadnym laptopie nie działa, niezależnie od konta...

PS>okazuje się, że tylko nie tylko u mnie nie działa na przegladarce, więc jest to jednak coś szerszego...

#6306 PostWysłany: 05 Lis 2025 20:39 

Loty: 163
Kilometry: 294 595
Krajów: 46 / 21.5%
niebieski
Spróbuj usunąć dane przeglądania/ciasteczka w przeglądarce lub otworzyć w karcie incognito.
 Profil Relacje PM off  

#6307 PostWysłany: 05 Lis 2025 21:40 

Loty: 49
Kilometry: 133 713
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Kartę zmieniałeś, jakieś dane w systemie Booking?
Może tam jest problem.
I sprawdź, czy nie logujesz się do jakiegoś podkonta biznesowego.
Poproś system o nowe hasło. Może to pomoże.
 Profil Relacje PM off  

#6308 PostWysłany: 06 Lis 2025 00:49 

niebieski
Przecież tłumaczę, że takie coś jest na wielu kontach i na wielu komputerach, wszędzie tam, gdzie ktoś próbował się łączyć z internetu przez starszego laptopa/komputer, również w opcji niezalogowanej, więc to nie może być związane tylko z moim kontem i przeglądarką.

Na smartfonie działa, czyli prawdopodobnie chodzi o Windowsa. Ci, którzy mają starszy niż Windows 10, nie przechodzą do etapu rezerwacji. Fajnie. To chyba pierwszy przypadek, gdy mój 8.1 okazuje się za stary i to dopiero teraz, bo w październiku jeszcze wszystko śmigało...
miriam lubi ten post.

#6309 PostWysłany: 06 Lis 2025 07:25 
Awatar użytkownika

srebrny
Z ciekawości sprawdziłem na virtualce z Win7 i mam taki sam problem.
Na Chrome można sobie z tym poradzić "wymuszając" wersje mobilną w "DevTools".
Pudelek lubi ten post.

#6310 PostWysłany: 09 Lis 2025 23:22 

niebieski
To ja odświeżę temat zwrotów od Bookingu.

Jedni z Was piszą by podać obojętnie jaką rezerwacje ale ktoś słusznie zauważył że to musi być rezerwacja kwalifikująca się do reklamacji.

Czyli jak miałem 30 rezerwacji to muszę którą wybrać?
Skąd mam wiedzieć teraz po kilku latach przy którym obiekcie mnie booking robił w kuku?
Skąd mam wiedzieć który dokładnie obiekt pokazywał że nie miał więcej pokojów mimo tego że miał?
Jak do tego mądrze dojść?
Podawać rezerwację na ślepo?
I nawet jak nie trafię to mogę ponownie strzelać czy tylko jeden raz mogę złożyć reklamację?
Strasznie to mało czytelne wszytko.
 Profil Relacje PM off  

#6311 PostWysłany: 10 Lis 2025 00:00 

srebrny
To chyba działa tak, że muszą dać rekompensatę wszystkim klientom z danego okresu. Nie ma tu moim zdaniem znaczenia jakiego typu była rezerwacja. To nie jest tak naprawdę reklamacja tylko zgłoszenie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#6312 PostWysłany: 11 Lis 2025 19:02 

niebieski
Też myślę, a brak dokładnej informacji (a to jest powodem odszkodowania) dotyczył IMHO wszystkich, którzy choćby przeglądali oferty.
 Profil Relacje PM off  

#6313 PostWysłany: 11 Lis 2025 19:34 

niebieski
Ja to w ogóle się pogubiłem:
Napisałem do nich w sierpniu i we wrześniu (2x) o ten bonus (mam Genius 2).
Odpisali 2x, że "jeszcze wyrok się nie uprawomocnił".
Końcem września na 2 tygodnie pojawił się u mnie - ni z gruszki, ni z pietruszki - Genius 3 oraz Genius 2+.
1 października zniknął Genius 3 i mam G2+.

I to jest ten szumnie zapowiadany "upgrade"? Wymyślili sobie coś, czego nie było - aby "coś było"? :shock: :shock:

P.S. Odpowiedzi na 3-ci wniosek złożony na przełomie września/października, po prawomocności - brak. :roll:
 Profil Relacje PM off  

#6314 PostWysłany: 13 Lis 2025 16:27 

niebieski
Nie mogę już zaedytować, więc napiszę, że - po braku odpowiedzi od ponad 6 tygodni od wypełnienia formularza, napisałem do nich "co jest grane?".
Paniusia odpisała, że "przecież musi Pan złożyć formularz" siu-bzdziu, pie.doły i inne farmazony. W ogóle nie przeczytała (a kto by tam czytał, nie? może tylko nagłówki... :twisted: ), że napisałem, że złożyłem formularz i to już dawno.
Zresztą przy próbie ponownego wypełnienia formularza dostałem z automatu odmowę, bo "już złożyłeś wniosek".
Qfa...
No to zadzwoniłem z wyższym ciśnieniem do nich i dostałem info, że... "oni sami nie wiedzą kiedy formularze rozpatrzą" i że to potrwa "do końca roku lub dłużej". :twisted: :evil: :oops:

I tyle w temacie. ;)
 Profil Relacje PM off
Yaneck uważa post za pomocny.

#6315 PostWysłany: 13 Lis 2025 18:21 

Loty: 18
Kilometry: 27 839
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Ja dostałem w odpowiedzi tak:
Cytuj:
Postaramy się rozpatrzyć Twoje roszczenie w ciągu 30 dni, aby ustalić, czy kwalifikujesz się do otrzymania przysporzenia konsumenckiego.

co upływa za 3 dni więc zobaczymy w poniedziałek czy coś przyjdzie..

#6316 PostWysłany: 13 Lis 2025 19:10 

niebieski
U mnie ten termin już dawno minął.
I nic.
D.pa i kamieni kupa.
 Profil Relacje PM off  

#6317 PostWysłany: 13 Lis 2025 19:25 

niebieski
@sanchopan nie mógł Ci minąć ten termin bo booking 15.10 wysłał do wszystkich maila pt. Informacja o decyzji zobowiązującej Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów nr RKR-3/2025 z dnia 1 sierpnia 2025 r.
I wtedy uruchomił formularz do składania reklamacji. Jeśli składałeś wcześniej w inny sposób to musisz to ponowić przez ten formularz - ja tak to rozumiem.

#6318 PostWysłany: 13 Lis 2025 19:50 

niebieski
Nie.
Źle rozumiesz.
Wydaje się, że rozumiesz życzeniowo albo w tzw. inżynierii wstecznej.
Specjalnie poszukałem maila potwierdzającego przyjęcie prawidłowo wypełnionego formularza i dostałem go od Bookinga (po jakimś czasie, nie pamętam dokładnie po jakim) 12 października. A więc jak by (celowo pisane rozdzielnie) nie patrzeć - jest już PO terminie 30 dni.
...a przy tym - jako osoba posiadająca certyfikat w zakresie wykrywania kłamstw - Pan z Bookinga nie ściszałby głosu, gdyby taka informacja ("co najmniej do końca roku") nie była poufna/nieoficjalna/niepubliczna* (*niepotrzebne skreślić).
Czyli - znają temat i wiedzą co w trawie (nie) piszczy, a tylko ściemniają i odsuwają w czasie, bo... być może m.in. więcej osób DROŻEJ wykupi pobyt świąteczny, niż jakby mieli wyższy status Genius.

P.S. Tak. Wiem, że te statusy to po części ściema. Ale w jakiejś niewielkiej części również czasami oszczędności ;)
 Profil Relacje PM off  

#6319 PostWysłany: 13 Lis 2025 20:11 

niebieski
Masz rację że formularz był wcześniej - 12 października, to wynika nawet z info w tym wątku kilka stron wcześniej. Widocznie 15.10 wysłali maila dopiero.
Ale jak napisałeś wcześniej że składałeś wniosek na przełomie września/października to raczej tego formularza o którym mówimy jeszcze nie było.
Jeśli składałeś 12.10 i dostałeś potwierdzenie to ok 30 dni minęło, ja składałem 16.10 i od razu przeszedł mail z potwierdzeniem więc czekam do poniedziałku i dopiero wtedy będę ew. ponaglał.

PS. Konsultantów nie ma ganić, bo studenci tam pracujący nie mają żadnej mocy sprawczej. Czasami wiedzą mniej niż klient :P

#6320 PostWysłany: 13 Lis 2025 21:32 

niebieski
Z całym szacunkiem: Bzdura wierutna!
To tak jakbyś powiedział, żeby do żołnierzy na froncie, na pierwszej linii ognia nie strzelać, żeby "ich nie zabijać, bo to dyktator jest winowajcą wojny". :lol:

....czyli wg takiej rady: nic nie robić, nic nie widzieć, nic nie reagować. Pewnie "samo-się" naprawi. Psiejsko-czarodziejsko. :oops: :roll:
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319 ... 325  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości