Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Paź 2025 23:42 

Urodził mi się pomysł wyjazdu w tym roku poza Polskę, najchętniej w jakieś ciepłe miejsce.
Rodzinie (tej dalszej...) nic nie mówię póki co, jak zwykle się pewnie nastawiają, że "jak zwykle zjedziemy do niego, będzie fajnie".
A taki wał, nie przyjedziecie. W tym roku chcę po prosty odetchnąć...

Coś możecie polecić? Niedaleko, ciepło, w miarę niedrogo?
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 27 Paź 2025 23:52 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
W miarę niedrogo czyli ile?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 27 Paź 2025 23:55 
Awatar użytkownika

Loty: 523
Kilometry: 841 507
Krajów: 69 / 32.2%
złoty
Wszystko zależy od budżetu.

Najlepsze będą Wyspy Kanaryjskie, później może Cypr, Malta.

Przy większym budżecie można dalej.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 27 Paź 2025 23:59 

-- 27 Paź 2025 22:58 --

Dobra, może inaczej.
Gdzie w miarę blisko będzie ciepło (pomijamy koszty)?

Cypr, Malta, Grecja - byłem. Coś innego.
Hiszpania? Ale patrząc na dane z netu to grudzień/styczeń to za ciepło nie jest.

-- 27 Paź 2025 22:59 --

Zeus napisał(a):
W miarę niedrogo czyli ile?

Powiedzmy max 2500 na głowę. Możliwe?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 28 Paź 2025 00:29 

niebieski
W kontynentalnej Europie nie licz na "ciepło" na przełomie grudnia /stycznia . Max to 15-17 stopni.
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.

#6 PostWysłany: 28 Paź 2025 00:43 

złoty
Jeżeli niedaleko, ciepło, w miarę niedrogo, to warto wziąć pod uwagę Sycylię. Byłem tam już w okolicach Nowego Roku trzy razy. Pierwszym plusem są w miarę tanie loty, znacznie łatwiej znaleźć coś w sensownej cenie niż np. do Hiszpanii kontynentalnej nie mówiąc już o Kanarach. Okolice świąt i sylwestra mocno jednak mocno podbijają ceny. Pogoda to plus minus max tego, na co można liczyć w Europie, czyli taka przyjemna wiosna na nasze realia - górne naście stopni, sporo słońca. Do kąpieli w morzu to nie wystarcza, ale na spacery i siedzenie na zewnątrz w knajpach jest OK. Jak będziesz miał pecha, to może trochę popadać, a jak będziesz miał dużego pecha, to może przyjść załamanie pogody i ulewy.
No a głównym plusem jest to, że to jest mega ciekawe miejsce z fajnymi widokami, architekturą, kulturą, jedzeniem, niezłymi winami itp., no i to ostatnie czysto subiektywne, ale jakoś się tam dobrze czuję.

Podobnie może być w Andaluzji (tam byłem w lutym, nie w styczniu), ale tam będzie trudniej o tanie loty.
 Profil Relacje PM off
bigosm lubi ten post.
bigosm uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 28 Paź 2025 04:43 
Awatar użytkownika

Loty: 72
Kilometry: 185 531
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
To może Dubai ani to daleko ani blisko , na pewno ciepło

#8 PostWysłany: 28 Paź 2025 06:32 
Awatar użytkownika

złoty
Umiarkowanie dystansowo, cenowo i pogodowo: Maroko, Tunezja, Egipt, Jordania. Z niewspomnianych wysp: Madera i Cape Verde.

#9 PostWysłany: 28 Paź 2025 07:11 

Loty: 209
Kilometry: 711 502
Krajów: 51 / 23.8%
niebieski
W odległości porównywalnej do wysp Zielonego Przylądka jest Gambia. Ciepło powinno być, można polecieć z wycieczką biura podróży bezpośrednio (być może również da się kupić sam bilet na przelot czarterowy) ale i oczywiście kombinować indywidualnie z dowolną liczbą przesiadek. Jeśli inny kierunek to zamiast Dubaju coś innego w ramach ZEA (sa loty bezpośrednie), Arabia Saudyjska, Oman - ten ostatni tylko z przesiadką z Polski.

Albo rejs np. Madera i Wyspy Kanaryjskie, może coś da się znaleźć?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 28 Paź 2025 07:38 

Loty: 73
Kilometry: 150 959
Krajów: 20 / 9.4%
W zeszłym roku też obawiałem się o ciepło lecąc na fuerteventurę. Upałów nie było, lecz tak czy tak całkiem przyjemnie.
W tym momencie obawiałbym się już jedynie o koszty - ja rezerwowałem jakieś 7 miesięcy wcześniej.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 28 Paź 2025 10:16 
Awatar użytkownika

Loty: 117
Kilometry: 378 877
Krajów: 35 / 16.4%
Dryblas napisał(a):

Ciepło jest w trakcie dnia ale wieczorami, z rana i w nocy już trzeba się ubrać (koniec grudnia / początek stycznia). W każdym razie mowa tu o osobach takich jak ja tj. które uwielbiają ciepło a nie znoszą zimna.
ps. Jak dotąd spędziłem 5 Sylwestrów i 3 Święta po za PL no ale to dalekie destynacje. Tegoroczne będą: Moorea - Święta i Bora Bora - Sylwester (Polinezja Francuska)
 Profil Relacje PM off
Dryblas lubi ten post.

#12 PostWysłany: 30 Paź 2025 17:28 

Ja bym stawiała na Wyspy Kanaryjskie, a jeśli trochę dalej, ale cieplej to Dubaj. Myślę, że jeszcze udałoby się znaleźć przyzwoite loty. Ja rok temu Sylwestra spędziłam w Nowym Jorku na Times Square. Ciepło nie było, ale przeżycia super. W tym roku odpoczynek w kraju, ale za rok celuje w Meksyk.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 30 Paź 2025 17:39 

Loty: 557
Kilometry: 1 237 798
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
w Rijadzie w styczniu wieczorami temperatura była ponizej 10C ;)
w indiach moze być tanio, choć dolot ciut droższy

#14 PostWysłany: 30 Paź 2025 17:56 
Awatar użytkownika

Loty: 769
Kilometry: 1 308 541
Krajów: 98 / 45.8%
srebrny
W Delhi w styczniu marzłem przy 5 st. C. Jak Indie to lepiej południe - Goa czy Kerala.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 30 Paź 2025 20:58 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
Krajów: 7 / 3.3%
niebieski
Goa na przełomie roku - dobry wybór. Spędziliśmy ubiegłorocznego sylwestra w Palolem i pogoda super, chociaż tłum ludzi. Lepsza chyba Agonda gdzie byliśmy 5 poprzedzających dni i bardziej nam się podobało. Delhi - jak ktoś już napisał, zimno:). Zmarzliśmy tam.

Natomiast obawiam się, czy realne jest teraz to zorganizować za takie pieniądze, jakie inicjator wątku chce wydać. Trochę późno już jest by zrobić to tanio.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 30 Paź 2025 21:23 

złoty
Jeżeli to mają być Indie, to podstawą jest lot. Całą resztę można ogarnąć za tanie albo bardzo tanie jak na Europę pieniądze. Więc jeżeli znajdziesz lot w akceptowalnej cenie, to reszty kosztów nie ma się co bać.
No i o tej porze roku, jak piszą przedmówcy, zdecydowanie południe, może środek do Gudżaratu włącznie, ale nie Delhi i gdziekolwiek na północy. Nie dość, że jest relatywnie zimno, to jeszcze o tej porze roku w Delhi regularnie jest katastrofalny smog i często mgła paraliżująca transport.
W tym roku byłem w lutym w Bombaju, Goa i kawałku Karnataki i nadspodziewanie zmęczyły mnie upały (do górnych trzydziestu kilku). Przypuszczam, że w styczniu będzie trochę chłodniej, czyli pewnie przyjemnie.

Z innych pomysłów pojawiających się w międzyczasie - Cabo Verde też zdecydowanie mogę polecić, tylko tu pewnie jeszcze trudniej o sensowne cenowo loty w tych datach niż do Indii.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 30 Paź 2025 21:59 
Awatar użytkownika

Loty: 592
Kilometry: 1 042 431
Krajów: 86 / 40.2%
platynowy
Dryblas napisał(a):
Tylko polecam wcześniej sprawdzić ceny noclegów, żeby się nie zdziwić :-)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#18 PostWysłany: 31 Paź 2025 00:32 
Awatar użytkownika

Loty: 456
Kilometry: 787 864
Krajów: 57 / 26.6%
niebieski
rsowa098 napisał(a):
Urodził mi się pomysł wyjazdu w tym roku poza Polskę, najchętniej w jakieś ciepłe miejsce.
Rodzinie (tej dalszej...)
Coś możecie polecić? Niedaleko, ciepło, w miarę niedrogo?

Matko jedyna, gratuluję że komuś się chciało odpowiedzieć po raz setny na takie pytanie...
Tu wszystko już jest, naprawdę trudno coś dodać, zrób choć tyle od siebie by poczytać co zostało już napisane zamiast produkować bez sensu, wpisz tekst w wyszukiwarkę, inni już o to pytali
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości