Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
[+] Kontakty do DYS
rodrigo(at)doyouspain.com
insurance(at)doyouspain.com
claire(at)doyouspain.net
jose(at)doyouspain.net

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
#741 PostWysłany: 13 Lis 2015 12:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Cześć,

jako że jestem zupełnie zielony w temacie wypożyczalni na Majorce, prosiłbym o jakiś podpowiedzi rady, z których warto skorzystać, a których unikać. Lecimy w grudniu, na 5 dni, potrzebujemy samochodu niedużego, radziliśmy sobie już bez problemów rodzinnie w Fabii, Atosie, a nawet C1 ;)

Z góry dziękuję!
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#742 PostWysłany: 13 Lis 2015 12:56 

Jeżeli chcesz samochód już na lotisku to funkcjonuje tam wiele wypozyczalni sieciowych. Ja notomiast korzystałem z lokalnych punktów, jest ich wiele na wyspie. Ceny raczej bardzo podobne. Najlepiej zapytać czy hotel w którym się zatrzymacie wsółpracuje z jakąś, wtedy nie zostawiasz w wypozyczalni żadnych kaucji, dokumentów i ktoś z wypożyczalni podstawi auto pod hotel lub zapewni transfer. Lokalne nie wymagają również karty kredytowej do założenia blokady, jeżeli szukasz "z ulicy" to xero paszportu + podpisanie umowy na wypożyczenie i ubezpieczenie.
 Profil Relacje PM off  

#743 PostWysłany: 01 Gru 2015 22:48 
Awatar użytkownika

Loty: 271
Kilometry: 578 945
Krajów: 48 / 22.4%
srebrny
Wczoraj wróciłem z Majorki więc na szybko (zanim skrobnę mini-relację) mogę polecić Vanrell.
Miałem zamówione auto typu L1 (7 os, manual) + 3 foteliki. Po przylocie miałem nieco stresu, bo nie zrobiłem wydruku rezerwacji (pisało, że mam go mieć), ale Pan z Vanrella nawet o to nie spytał. Auto jakie dostałem to wiekowy Chysler Grand Voyager - ogromne auto, o dość ciekawym układzie siedzeń (2,2,3), z silnikiem diesla i automatyczną skrzynią. Dodam, że rezerwowałem manual bo był o połowę tańszy (132E vs 260E na 4 dni). Niestety spalanie nie było rewelacyjne, ale po górkach radził sobie całkiem sprawnie (Lluc, Cap Formentor), spalanie wyszło prawie 10l/100km.

Procedura zwrotu auta też fajna, wjedź na parking, zostaw kluczyki pod siedzeniem, zatrzaśnij auto. Nikt auta nie ogląda, bo i tak jest pełne ubezpieczenie więc kto by się tym przejmował. No i ręczne kopiowanie karty kredytowej przez "druczek" też bezcenne. Mogę spokojnie zarekomendować Vanrell na Majorce.

PS. A obok mojego Voyagera na parkingu na lotnisku stał całkiem ładny Bentley Continental na warszawskich tablicach. Ktoś z Forumowiczów zostawił auto na lato? ;)

Pierwsze raz w Afryce: https://www.fly4free.pl/forum/a-na-koniec-ktos-ci-powie-ze-nic-z-tej-afryki-nie-widziales,213,175117
Pojechaliśmy z nastolatkami w kilkumiesięczną podróż dookoła świata: W sto dni dookoła świata
 Profil Relacje PM off  

#744 PostWysłany: 07 Gru 2015 15:19 
Awatar użytkownika

niebieski
zawiert napisał(a):
Wczoraj wróciłem z Majorki więc na szybko (zanim skrobnę mini-relację) mogę polecić Vanrell.
Miałem zamówione auto typu L1 (7 os, manual) + 3 foteliki. Po przylocie miałem nieco stresu, bo nie zrobiłem wydruku rezerwacji (pisało, że mam go mieć), ale Pan z Vanrella nawet o to nie spytał. Auto jakie dostałem to wiekowy Chysler Grand Voyager - ogromne auto, o dość ciekawym układzie siedzeń (2,2,3), z silnikiem diesla i automatyczną skrzynią. Dodam, że rezerwowałem manual bo był o połowę tańszy (132E vs 260E na 4 dni). Niestety spalanie nie było rewelacyjne, ale po górkach radził sobie całkiem sprawnie (Lluc, Cap Formentor), spalanie wyszło prawie 10l/100km.

Procedura zwrotu auta też fajna, wjedź na parking, zostaw kluczyki pod siedzeniem, zatrzaśnij auto. Nikt auta nie ogląda, bo i tak jest pełne ubezpieczenie więc kto by się tym przejmował. No i ręczne kopiowanie karty kredytowej przez "druczek" też bezcenne. Mogę spokojnie zarekomendować Vanrell na Majorce.

PS. A obok mojego Voyagera na parkingu na lotnisku stał całkiem ładny Bentley Continental na warszawskich tablicach. Ktoś z Forumowiczów zostawił auto na lato? ;)

Hej, mógłbyś napisać czy blokowali kartę kredytową, a jeśli tak, to na jaką kwotę i czy blokadę zdjęci po zwrocie auta, czy może później?
:)

Z góry pięknie dziękuję za pomoc, sam lecę na Majorkę w czwartek.
 Profil Relacje PM off  

#745 PostWysłany: 07 Gru 2015 17:29 
Awatar użytkownika

Loty: 76
Kilometry: 129 541
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
@Mikelek w Vanrell możesz zapłacić gotówką i wtedy masz pewność, że nic Ci nie zablokują, przetestowałam w czerwcu;-)
W formularzu nie wpisuj swojego nr karty, a w uwagach piszesz, że płatność będzie gotówką.
Mikelek lubi ten post.
Mikelek uważa post za pomocny.

#746 PostWysłany: 08 Gru 2015 13:51 

Loty: 40
Kilometry: 66 987
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
@Mikelek ja płaciłem debetówka razem z dodatkowym ubezpieczeniem i żadnej dodatkowej blokady nie miałem.

Wysłane z mojego HTC One_M8 dual sim przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
Mikelek lubi ten post.
Mikelek uważa post za pomocny.

#747 PostWysłany: 09 Gru 2015 22:05 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki za pomoc :)

Jutro wieczorem ląduję na Majorce i odbieram auto od Vanrell.
Zaznaczyłem w zapytaniu, że chcę zapłacić gotówką i poszło bez problemu. Kiedy tylko skończymy krótki rodzinny wypoczynek, to opiszę jak się sprawowało auto i czy jestem zadowolony z wypożyczalni, a pewnie też skrobniemy coś o samej wyspie na naszym blogu.

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#748 PostWysłany: 09 Gru 2015 23:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Fajnie Wam:) Dodam jeszcze, że Vanrell mieści się na 4. piętrze kilkupoziomowego parkingu na przeciwko lotniska, tak żebyś nie musiał szukać ;-)

#749 PostWysłany: 11 Gru 2015 13:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak na razie bardzo fajnie.

W cenie 90 euro dostaliśmy na 6 dni Peugeot 208 diesel, z bogatym wyposażeniem, niemal sztuka nówka, bo przejechane tylko jakieś 15 tyś. km, odbiór bezproblemowy, płatność gotówką, facet od razu zapowiedział, żeby zostawić samochód w tym samym miejscu i zamknąć kluczyki w środku, kiedy będziemy odlatywać.

I pomyśleć, że kiedyś korzystałem z sieciówek i pozwalałem sobie blokować na karcie po kilkaset euro na miesiąc :lol:
 Profil Relacje PM off
LaVarsovienne lubi ten post.

#750 PostWysłany: 16 Gru 2015 01:57 

Loty: 200
Kilometry: 292 987
Krajów: 41 / 19.2%
srebrny
Również mogę polecić wypożyczalnię RecordGo. Miałem wykupione dodatkowe ubezpieczenie, które przydało mi się, bo po dwóch dniach miałem przebitą oponę. Szybki telefon do wypożyczalni, zmiana koła, przejazd na lotnisko (na szczęście daleko nie miałem), trochę papierków i po kilku minutach był już nowy samochód. Większą część wyjazdu spędziłem jeżdżąc Fordem Fiesta, całkiem dobry samochód na tamtejsze drogi, parkować też nie było trudno.
 Profil Relacje PM off  

#751 PostWysłany: 16 Sty 2016 18:21 
Awatar użytkownika

Loty: 75
Kilometry: 183 753
Krajów: 22 / 10.3%
Czy ktoś kto korzystał z Vanrell może mi wyjaśnić jak to jest z tym płaceniem za parking ? Informacja z ich strony:

"The payment for the parking in the airport can be made in the ticket machines by cash or credit card. The client may have to pay a maximum of 10 euros to take the vehicle from the airport car park."

Pierwszy raz widzę takie coś żeby wypożyczając auto płacić za parking i to jeszcze nie wiadomo ile dokładnie ?
 Profil Relacje PM off  

#752 PostWysłany: 16 Sty 2016 19:47 
Awatar użytkownika

niebieski
Wypożyczalnia Vanrell mieści się na wielopoziomowym parkingu vis-a-vis lotniska, stąd opłaty parkingowe. Żeby wyjechać musisz włożyć do bramki opłacony bilet, u mnie wyszło ok. 1 euro, więc nie ma się czego bać;-)

#753 PostWysłany: 17 Sty 2016 16:16 
Awatar użytkownika

Potwierdzam informację przedmówcy :). Mnie wyszło 80 centów opłaty parkingowej.
 Profil Relacje PM off  

#754 PostWysłany: 01 Lut 2016 12:06 
Awatar użytkownika

Loty: 75
Kilometry: 183 753
Krajów: 22 / 10.3%
Ja tym razem zdecydowałem się na http://www.hiperrentacar.com/portada.php3 i mogę polecić. Jak wykupuje się full ubezpieczenie ( 20 Euro od 1-4 dni i za każdy kolejny 6 Euro ) to nie zabezpieczają nic na karcie na ewentualne uszkodzenia. Paliwo full-full zabezpieczone na karcie 70 Euro , jak oddasz zalane auto to zwrot kaucji na kartę. Odbierają Cię spod lotniska oznakowanym żółtym busem, za 10 minut jesteś w wypożyczalni. Oddajesz, podwożą Cię pod terminal. Prościej i uczciwiej się nie da. Żadnych ukrytych kosztów, dostałem auto 40 tys przebiegu, czyste, sprawne. Polecam odwiedzającym Majorkę. Rezerwowałem bezpośrednio z ich strony.
 Profil Relacje PM off  

#755 PostWysłany: 04 Lut 2016 08:50 

Loty: 167
Kilometry: 299 995
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
Przy okazji tematu wypożyczalni pytanie z innej beczki - czy ktoś się orientuje od jakiego wieku lub wzrostu można wozić dziecko bez podkładki w Hiszpanii??? Ceny jakie sobie krzyczą wypożyczalnie za podkładkę na 7 dni 4 krotnie przewyższają jej cenę w polsce...
 Profil Relacje PM off  

#756 PostWysłany: 09 Lut 2016 14:41 

niebieski
Takie pytanko - chciałem wypożyczyć auto w Vanrell, 4 dni na majówkę i wychodzi mi od 88 EUR. Nie mam rozeznania w cenach, ale widzę że we wcześniejszych postach udawało się Wam sporo taniej. Czy ta moja cena jest akceptowalna, czy też rezerwujecie to przez jakieś wyszukiwarki? ;)

Dzięki z góry.
 Profil Relacje PM off  

#757 PostWysłany: 10 Lut 2016 01:27 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 8 456
Krajów: 5 / 2.3%
myca007 napisał(a):
Takie pytanko - chciałem wypożyczyć auto w Vanrell, 4 dni na majówkę i wychodzi mi od 88 EUR. Nie mam rozeznania w cenach, ale widzę że we wcześniejszych postach udawało się Wam sporo taniej. Czy ta moja cena jest akceptowalna, czy też rezerwujecie to przez jakieś wyszukiwarki? ;)

Dzięki z góry.

Myślę, że cena jest ok, trzeba się liczyć z tym, że to już zaczyna się sezon, ja w sierpniu wypożyczyłem na 3 dni chyba za 120 euro. Sprawdzona wypożyczalnia bez blokowania żadnych pieniędzy
myca007 uważa post za pomocny.

#758 PostWysłany: 10 Lut 2016 01:53 

niebieski
Zarezerwowalem u nich na tydzień na przełomie kwietnia i maja auto z grupy D za 132 euro na 7 dni - zastanawiające jest dla mnie ze grupa c jest droższa od D a grupa A tylko 3 euro tańsza od D ... Czyżby segment C najbardziej chodliwy ???
 Profil Relacje PM off
myca007 uważa post za pomocny.

#759 PostWysłany: 10 Lut 2016 08:26 

niebieski
Dzięki, faktycznie poszczególne segmenty mają dosyć dziwne ceny. Też zdecyduję się na D, bo róznica bardzo mała. Rozumeim, że rezerwujecie przez ich oficjalna strone?
 Profil Relacje PM off  

#760 PostWysłany: 10 Lut 2016 08:31 

niebieski
Ja rezerwowalem na oficjalnej stronie, przeczytałem cały ten wątek i chyba wszyscy rezerwują bezpośrednio.
 Profil Relacje PM off
myca007 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość