Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
[+] Kontakty do DYS
rodrigo(at)doyouspain.com
insurance(at)doyouspain.com
claire(at)doyouspain.net
jose(at)doyouspain.net

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
#721 PostWysłany: 01 Wrz 2015 17:24 

levitan napisał(a):
Rozważam :) Cena, która wyskakuje na ich stronie to już cena końcowa? Z ubezpieczeniem od wszystkiego?

Prawie :)
Możesz jeszcze wykupić nieobowiązkowe ubezpieczenie dachu, felg, opon, szyb i lusterek nieobjętych "pełnym ubezpieczeniem". Dla mniejszych samochodów to jest koszt w wysokości 4 EUR/dzień.
Ja wykupuję, bo skoro zwykłe ubezpieczenie tego nie obejmuje, to można przypuszczać, że są to najczęściej występujące tam szkody.
Warunki wynajmu znajdziesz tuta: https://rentacarvanrell.com/condicions.php?i=en

Cytuj:
I czy przejdzie płatność debetówką?

Jeśli to jest "wypukła" debetówka, to chyba nie powinno być żadnych przeszkód, bo oni nie robią blokady na karcie.
W każdym razie ja przy rezerwacji podałem dane swojej "wypukłej" debetówki z BZWBK i bez problemu dostałem potwierdzenia rezerwacji.

Cytuj:
Sorry za takie pytania, ale pierwszy raz wypożyczam auto za granicą.

Ja jestem w tej samej sytuacji i dlatego poświęciłem sporo czasu żeby rozpracować temat.

PS:
Zmień godzinę oddania samochodu na nieco wcześniejszą, bo po godz. 22-ej zapłacisz dodatkowo za zwrot po godzinach pracy.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#722 PostWysłany: 03 Wrz 2015 11:37 

Witam,

mam krótkie pytanie, a odpowiedź pewnie jest gdzieś w tych 37 stronach.. Od 21.09 będę w Alcudii i planuję wypożyczyć samochód na jeden dzień.

Niestety nie posiadam karty kredytowej. Czy jest możliwość wynajęcia samochodu na 1 dzień z pełnym ubezpieczeniem za pomocą gotówki? Jeśli tak to jakie są to koszta?

Chętnie bym poszukał odpowiedzi ale jest zakopana zapewne wśród pytań o wypożyczenie auta za pomocą karty i na cały wyjazd.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#723 PostWysłany: 03 Wrz 2015 12:32 
Awatar użytkownika

Loty: 76
Kilometry: 129 541
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Sprawdź tutaj http://rentacarvanrell.com/en/bookings- ... jorca.html Jest możliwość płacenia gotówką (co w trakcie rezerwacji wpisujesz w uwagach) i możesz wypożyczyć z Alcudii lub Port d'Alcudia.

#724 PostWysłany: 11 Wrz 2015 11:16 

Loty: 117
Kilometry: 192 290
Krajów: 27 / 12.6%
niebieski
Jako że sam pytałem w tym temacie to dorzuce kilka groszy po skorzystaniu z wypożyczalni HiperRentCar.
Wypożyczaczełm auto w terminie 31.08-09.09

Zamówiłem auto w corsa lub podobne, dostałem fabie 1,2 29000 km przebiegu (przy zamawianiu fabia była droższa o 20 EUR), auto zadbane czyste, lekko porysowane w dwóch miejscach ale wszystko było zaznaczone na dokumentach wypożyczenia.
Do tego zakupiłem pełne ubezpieczenie Hiper Plus Insurance oraz fotelik dziecięcy, paliwo full/full - całość 270 EUR i taką kwotą została obciążona moja karta.

Dodatkowo zostawiłem taki czek z odbitymi danymi karty (jedną odbitkę czeku dostałem dla siebie) na 70 EUR jako depozyt za paliwo ale kwota ta nie była blokowana na karcie. Po zwrocie auta z pełnym bakiem cały czek został mi zwrócony. Niedaleko wypożyczalni jest stacja benzynowa więc można dotankować ale nie polecam podjeżdżać do niej z pustym bakiem bo ceny ma wysokie w porównaniu z innymi stacjami na wyspie.

Jako że brałem auto na lotnisku do/z biura wypożyczalni podwoził nas busik - jazda zajeła niecałe 5 min, żadnych kłopotów ze znalazieniem busa na parkingu lotniska (dobrze oznaczona mapa na wydrukowanej rezerwacji).

Żadnych kłopotów przy oddaniu auta, sprawdzenie go przez pracownika wypożyczalni zajeło chyba mniej niż minutę (pewnie dlatego że miałem dodatkowe ubezpieczenie ;-) także potwierdzam wszystkie pozytywne opinie pisane o tej wypożyczalni, obsługa miła dość szybka jedyne co mógłbym sie przyczepić to jakość a bardziej zużycie fotelika dla dziecka (następnym razem biore swój bo z tego co widzę to wszystkie wypożczalnie mają taką bolączkę), poza tym żadnych problemów.

#725 PostWysłany: 13 Wrz 2015 20:19 

Jest możliwość posłużenia się kartą swojego rodzica przy wypożyczaniu auta? Mogę pożyczyć kartę od taty i wtedy bym się nie martwił czy mi zaakceptują płatność gotówką.
Jeśli tak się da to jak lepiej rezerwować? Przez internet w sprawdzonych wypożyczalniach czy szukać na miejscu (Alcudia w moim przypadku).
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#726 PostWysłany: 14 Wrz 2015 02:56 

Loty: 142
Kilometry: 177 403
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Posługiwanie się czyjąś kartą kredytową (nie ważne czy za zgodą) to średni pomysł... Jak Cię przyłapią to w najlepszym razie odmowa, a mają też prawo zatrzymać kartę i powiadomić policję.

#727 PostWysłany: 14 Wrz 2015 11:54 
Awatar użytkownika

niebieski
macdziabek napisał(a):
wtedy bym się nie martwił czy mi zaakceptują płatność gotówką.
Akurat w przypadku wypożyczalni Vanrell nie masz się czego obawiać, bo sama skorzystałam z opcji płacenia gotówką w czerwcu. I tak jak napisałam wcześniej jest opcja wypożyczenia w Alcudii.

#728 PostWysłany: 14 Wrz 2015 12:43 

LaVarsovienne napisał(a):
macdziabek napisał(a):
wtedy bym się nie martwił czy mi zaakceptują płatność gotówką.
Akurat w przypadku wypożyczalni Vanrell nie masz się czego obawiać, bo sama skorzystałam z opcji płacenia gotówką w czerwcu. I tak jak napisałam wcześniej jest opcja wypożyczenia w Alcudii.

Czy była pobierana jakaś kaucja? Ile wyniosła Cię cena z całym ubezpieczeniem? Na stronie są chyba ceny bez ubezpieczenia, dlatego pytam.
 Profil Relacje PM off  

#729 PostWysłany: 14 Wrz 2015 13:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie było kaucji, ubezpieczenie od 4 euro/dzień, w zależności od modelu samochodu, w moim przypadku wyszło 6 euro/dzień.

#730 PostWysłany: 23 Wrz 2015 15:11 

witajcie.

jestem laikiem jeśli chodzi o wypożyczanie auta, i tak im bardziej czytam tego posta tym mniej wiem :(

poproszę Was o pomoc.

lecę z koleżanką na Majorkę 28.10-31.10.
pierwszy nocleg mamy przy hotelu bo przylatujemy po 23, następnego dnia czyli 29.10 chciałybyśmy wypożyć auto na lotnisku i oddać je 31.10 ok godziny 14 również na lotnisku.

co wg was jest godne polecenia?
Gdzie nas nie oszukają?
Czy jest jakaś firma która nie wymaga kaucji 900-1000E?

mamy powyżej 25 lat i prawo jazdy kilka lat.

zależy nam na małym ekonomicznym aucie.

Mogę prosić o pomoc osoby bardziej doświadczone w tym temacie?

będę bardzo wdzieczna.
 Profil Relacje PM off  

#731 PostWysłany: 23 Wrz 2015 15:37 

Loty: 117
Kilometry: 192 290
Krajów: 27 / 12.6%
niebieski
Co do wypożyczalni to musisz przejrzeć temat ale z takich polecanych najlepsze opinie ma chyba Vanrell, ja ze swojej strony mogę polecić Hiper rent car.
Zeby nie zostawiać kaucji w większości wypożyczalni musisz wykupić dodatkowe ubezpieczenie.

I jeszcze taka rada żeby auto wypożyczać i oddawać o tej samej godzinie lub wcześniej,
przykład od 13 w pt do 13 w sobote, jak oddasz w sobotę o 14 to zapłacisz więcej a auto będziesz miała tylko godzinę dłużej. Oczywiście jak od wszystkiego i od tej zasady są wyjątki - niektóre wypozyczalnie mają w regulaminie dopuszczalne spóźnienie np 2 godziny. Ale to trzeba dokładnie przeczytać warunki wypożyczenia, są one przeważnie na stronie.

Co do rodzaju auta to sama wybierasz - ja na majorce miałem fabie 1,2 dawała rade - ale widziałem że ludzie nawet fiatem 500 sobie radzili na drodze do Sa Calobra więc na 2 osoby można i coś takiego a napewno będzie troszkę taniej.

#732 PostWysłany: 23 Wrz 2015 16:45 

yoyana napisał(a):
lecę z koleżanką na Majorkę 28.10-31.10.
pierwszy nocleg mamy przy hotelu bo przylatujemy po 23, następnego dnia czyli 29.10 chciałybyśmy wypożyć auto na lotnisku i oddać je 31.10 ok godziny 14 również na lotnisku.

co wg was jest godne polecenia?
Gdzie nas nie oszukają?
Czy jest jakaś firma która nie wymaga kaucji 900-1000E?

Wszystkie trzy warunki spełnia polecana tutaj także przez innych firma Vanrell: http://rentacarvanrell.com/en/
Tydzień temu wróciłem z Majorki, gdzie korzystałem z usług właśnie tej firmy i podobnie jak inni, nie mam do niej zastrzeżeń.
To jest stosunkowo nieduża firma rodzinna i zapewne z tego względu zachowali pewne normy przyzwoitości.
Kaucji nie wymagają, ponieważ u nich (w przeciwieństwie do innych firm) w standardzie cena wynajmu obejmuje także ubezpieczenie z zerowym udziałem własnym w szkodzie (SCDW). Jednak należy pamiętać, że (podobnie jak w innych firmach) ubezpieczenie to nie obejmuje szyb, lusterek i kół, które można ubezpieczyć za dodatkową opłatą.
Inną, dodatkowa zaletą tej firmy jest, że nie naciągają na paliwie jak inne wypożyczalnie; po prostu masz oddać samochód z takim samym stanem paliwa (lub większym), jak dostałaś.

Cytuj:
mamy powyżej 25 lat i prawo jazdy kilka lat.
zależy nam na małym ekonomicznym aucie.

Leciałem z żoną we dwójkę i też miałem takie preferencje. Zamówiłem 3-drzwiowe auto kategorii B, co według ich strony oznaczało Renault Clio, VW Polo, Opel Corsa lub Renault Twingo. Ponieważ Twingo zdecydowanie odbiega "in minus" od pozostałych autek w tej kategorii, więc składając zamówienie zaznaczyłem, ze nie akceptuję Twingo.
Należnością za wypożyczenie samochodu moja karta płatnicza (debetowa, wypukła, z BZWBK) została obciążona na 4 dni przed terminem odbioru samochodu.
Przy odbiorze czekał na mnie czarny, 5-drzwiowy Citroen C3, należący do kategorii C1, czyli o półtorej kategorii wyżej, a gość z Vanrella z uśmiechem zapewnił mnie, że to nie jest Twingo :)
Autko miało 25 tys km przebiegu i - jak to zauważyłem dopiero następnego dnia - sporo przytarć lakieru, w większości już miejscowo przylakierowanych. W środku, na tapicerce foteli były szare plamy wskazujące, że poprzedni użytkownicy musieli nim jeździć w mokrych kostiumach kąpielowych.
Jednak przy zwrocie samochodu nie było żadnych prób naciągania i obciążania mnie jakimiś dodatkowymi opłatami. Co prawda byłem umówiony, że przy zwrocie samochód zostawię na jego stałym miejscu na parkingu, a kluczyki wrzucę do środka samochodu, ale gdy przyjechałem, to człowiek z Vanrella już na mnie czekał. Spytał tylko czy wszystko OK, uścisk dłoni i to było wszystko.
Jeśli masz zamiar odbierać samochód następnego dnia (ja też tak zrobiłem), to pamiętaj, że Vanrell nie ma na lotnisku stałego biura wynajmu samochodów; pracownik pojawia się tam tylko wtedy, gdy jest umówiony na odbiór!
Ja o tym nie wiedziałem i ponieważ jadąc do Palmy utknąłem w korku, więc się spóźniłem. Na szczęście człowiek zadzwonił do mnie na komórkę i mogliśmy się umówić na nieco późniejszy termin.
 Profil Relacje PM off  

#733 PostWysłany: 24 Wrz 2015 18:20 

Dziękuje Wam za pomoc.

Na pewno zdecyduje się na tą firmę, którą polecacie.
 Profil Relacje PM off  

#734 PostWysłany: 28 Wrz 2015 10:52 

Po przestudiowaniu całego wątku również zdecydowałem się na Vanrell, zamówiłem auto grupy B na tydzień od 7 do 14 października i wyszło 90 Euro, klasa A była 8 euro tańsza więc uważam, że to śmieszne pieniądze. Przy rezerwacji napisałem, że zapłacę kartą na miejscu to poprosili mnie tylko o numer lotu. Napisałem, że będziemy już na miejscu od 4 dni a nie chcemy auta na cały pobyt to odpisali tylko, że w porządku. Ewentualnie dopytam się, czy będą potrzebować wcześniej numer karty, czy nie ma problemu jeżeli zapłacę na miejscu.
 Profil Relacje PM off  

#735 PostWysłany: 01 Lis 2015 21:45 
Awatar użytkownika

Loty: 271
Kilometry: 578 945
Krajów: 48 / 22.4%
srebrny
Hej,
Ja mam pytanie nieco większego kalibru :) Potrzebuję auta dla 7 osób (4 dorosłe i trójka dzieci <10 l.) i rzecz jasna biorę Vanrell. W podobnej cenie mam 5008, Orlando i VM Transportera. W Polsce jeżdżę Espace więc duże auta mnie nie zniechęcają, ale nie wiem jak to wygąda z drogami na Majorce - jeśli jest tam jak np. w okolicy Amalfi, to przemęczymy się w mniejszym aucie, ale jeśli przesadzam z moimi obawami dot. szerokości dróg, to biorę VW "w dieslu" będzie wygodnie i taniej.
Szczególnego tłoku na drogach i parkingach się nie spodziewam, bo wyjazd będzie na przełomie listopada i grudnia.

Pierwsze raz w Afryce: https://www.fly4free.pl/forum/a-na-koniec-ktos-ci-powie-ze-nic-z-tej-afryki-nie-widziales,213,175117
Pojechaliśmy z nastolatkami w kilkumiesięczną podróż dookoła świata: W sto dni dookoła świata
 Profil Relacje PM off  

#736 PostWysłany: 01 Lis 2015 22:18 

zawiert napisał(a):
nie wiem jak to wygąda z drogami na Majorce - jeśli jest tam jak np. w okolicy Amalfi, to przemęczymy się w mniejszym aucie, ale jeśli przesadzam z moimi obawami dot. szerokości dróg, to biorę VW "w dieslu" będzie wygodnie i taniej.

Moim zdaniem to zależy, co masz zamiar odwiedzić. Mały samochód będzie idealny do zwiedzania górzystego, północno-zachodniego wybrzeża wyspy (zwłaszcza Port de Valldemossa), ale na całej reszcie wyspy drogi są normalne, takie same jak wszędzie gdzie indziej.
 Profil Relacje PM off  

#737 PostWysłany: 01 Lis 2015 23:25 

Chce wypożyczyć auto w DYS. Jest opcja paliwa full-full czy jak wykupie to na stronie to nie zakwestionują tego w wypożyczalni fire fly?
2 pytanie odnośnie full ubezpieczenia czy ktos kiedys mial problem z zakupieniem go w DYS, a potem bezpodstawne naliczeniem jakies oplaty przez firme wynajmująca ?
Na ostatnim wyjeździe kupilismy ubezpieczenie w DYS ale poinformowali nas w firefly, ze nie dziala wiec wystraszeni dokupilismy kolejne w firmie. Teraz nie chcemy placic podwojnie. Zastanawiamy sie czy brac z DYS czy naprawde potem nie mozna dojsc zwrotu w wystąpieniu jakiegoś zdarzenia
 Profil Relacje PM off  

#738 PostWysłany: 01 Lis 2015 23:42 
Awatar użytkownika

niebieski
@zawiert nie wiem jak wyglądają drogi w rejonie Amalfi, ale np. drogą na Sa Calobrę czyli najbardziej hardkorowa trasa na Majorce jeżdżą autokary, z którymi zresztą się mijaliśmy, więc no stress, zważywszy że pewnie w waszym terminie będzie luzik na drogach.

#739 PostWysłany: 02 Lis 2015 01:12 

infante napisał(a):
Na ostatnim wyjeździe kupilismy ubezpieczenie w DYS ale poinformowali nas w firefly, ze nie dziala wiec wystraszeni dokupilismy kolejne w firmie. Teraz nie chcemy placic podwojnie. Zastanawiamy sie czy brac z DYS czy naprawde potem nie mozna dojsc zwrotu w wystąpieniu jakiegoś zdarzenia

Przeczytaj te dwie wiadomości:
viewtopic.php?p=628662#p628662
viewtopic.php?p=628892#p628892
Tam masz opisane, jak działa ubezpieczenie wykupione w DYS.
 Profil Relacje PM off  

#740 PostWysłany: 07 Lis 2015 11:59 

Chris-Kr napisał(a):
infante napisał(a):

Przeczytaj te dwie wiadomości:
https://www.fly4free.pl/forum/viewtopic ... 62#p628662
https://www.fly4free.pl/forum/viewtopic ... 92#p628892
Tam masz opisane, jak działa ubezpieczenie wykupione w DYS.

Dzieki ale juz wczesniej przeczytalam te posty. Chodzilo mi bardziej o to, ze nie ma numeru telefonu do DYS wiec w razie jakiegos problemu czy mozna faktycznie otrzymac kase z ubezpieczenia. Widzialam, ze ktos podal maile do nich i to jest chyba jedyna mozliwosc kontaktu...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość