Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
[+] Kontakty do DYS
rodrigo(at)doyouspain.com
insurance(at)doyouspain.com
claire(at)doyouspain.net
jose(at)doyouspain.net

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 12 Cze 2012 18:52 

TOM(E)CZEK napisał(a):
dexter74 na ile dni wypożyczałeś? 600 km to cąłkiem sporo :) Chyba wszystko zwiedziłeś :)
http://www.hasso-rentacar.com Brałeś samochód typu A (Fiat 500 itd) ??
Pozdrawiam!

Wypożyczałem 4-go oddałem 11-go.

Zwiedziłem (nie widać krótszych tras):
Image

Uploaded with ImageShack.us

Samochód- no przecież napisałem- Alfa Romeo MiTo... Jest to samochód niby klasy A (jak właśnie fiat 500) ale obejrzałem oba - bez porównania jeśli chodzi o miejsce. Alfa jest o pół metra dłuższa, ma dużo większy bagażnik i chyba była lepiej wyposażona...
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#122 PostWysłany: 13 Cze 2012 10:06 

Czy zatem ktoś pokusiłby się o podsumowanie?

Ja wybieram się na 4 dni i szukam wypożyczalni, która zwyczajnie nie doliczy żadnych opłat ponad te, które podane są na stronie. Czy są takie? Proszę o pomoc, bo moje zdolności lingwistyczne trochę nie ogarniają regulaminów :)

Głównie chodzi o wciskanie jakichś ubezpieczeń czy też zatankowania po złodziejskiej stawce.
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 13 Cze 2012 10:44 

k_k_s napisał(a):

Ja wybieram się na 4 dni i szukam wypożyczalni, która zwyczajnie nie doliczy żadnych opłat ponad te, które podane są na stronie. Czy są takie? Proszę o pomoc, bo moje zdolności lingwistyczne trochę nie ogarniają regulaminów :)

Hiper rent a car
ubezpieczenie w cenie bez udzialu wlasnego; z wylaczeniem uszkodzenia podwozia, rozbicia szyby, przebicia opon (za to wszedzie sie nieobowiazkowo doplaca, w hiper 20eur/4dni); paliwo full-full (pobieraja za pelny bak przy odbiorze auta ~70-80eur), jak oddasz z pelnym dostajesz zwrot calosci.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 13 Cze 2012 12:12 

k_k_s napisał(a):

Sam podsumuj bo wszystko zależy od terminu wycieczki i rezerwacji...
Dziś np. Goldcar ma dobrą cenę na termin X, za tydzień na ten sam termin lepszą ofertę będzie miał Hasso na przykład.
Możesz rrezerwować, a jak cioś będzie lepsze za tydzień to anulowanie nic nie kosztuje przecież...

Masz w tym wątku wymienione wszystkie wypożyczalnie.
Wchodzisz na strony wypożyczalni po kolei i sprawdzasz dostępności i ceny za wybrany samochód.
Wybierz powiedzmy kilka najtańszych i potem poczytaj w tym wątku co oferuje.

Ja od siebie napiszę (po raz drugi...), że w Hasso płacisz tyle ile na ich stronie + bak paliwa (wychodzi ok. 1,4 EUR za litr). Oddajesz z pustym (nie pytałem o opcję zwrotu z pełnym, nie chciało mi się kombinować dla 20 PLN oszczędności na jednym baku...). Samochód z pełnym ubezp. oprócz zagubienia kluczyka.
Oddajesz o której Ci się spodoba za free na lotnisku (duży plus).
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 13 Cze 2012 14:14 

3/4 posta poświęciłeś cenie podstawowej, a tą każdy sam potrafi sobie porównać. Chodzi stricte o koszta dodatkowe - typu paliwo. Wiadomo, że w 4 dni baku nie wyjeżdżę więc wolałbym opcję "full-full".

maciej dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 13 Cze 2012 14:43 
Awatar użytkownika

k_k_s napisał(a):
3/4 posta poświęciłeś cenie podstawowej, a tą każdy sam potrafi sobie porównać. Chodzi stricte o koszta dodatkowe - typu paliwo. Wiadomo, że w 4 dni baku nie wyjeżdżę więc wolałbym opcję "full-full".

maciej dzięki!

W Hiszpani wśród wypożyczalnie panuje zasada full-empty. Mało, która decyduje się na full-full. Jeśli bardzo Ci na tym zależy, żeby nie dopłacać do paliwa polecam międzynarodowe wypożyczalnie typu hertz czy sixt. Niestety ceny nie są już tak przystępne. Z Hiszpańskich wypożyczalni udało mi się znaleźć jedynie atesa.es z polityką full-full.
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 14 Cze 2012 01:18 
Awatar użytkownika

srebrny
RecordGo ma opcje full-full przy wypozyczeniu do 3 dni, ale tylko przy platnosci kredytowka
przy platnosci debetowka mozliwa jest opcja full-half

inna informacja: GoldCar NIE WYPOZYCZA NA KARTY INNE NIZ KREDYTOWE w przypadku rezerwacji bezposrednio na ich stronie [jesli sie na nich trafi przez posrednika to mozna debetowka ] -- info dotyczy wypozyczalni na Majorce, nie wiem jak gdzie indziej
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 25 Cze 2012 22:10 

Witam, orientuje się ktoś może czy uda mi się wypożyczyć auto gdziekolwiek na majorce, jeśli do ukończenia 21 lat brakuje mi tylko miesiąc ? Teraz pluję sobie w brodę, że wykupiłem wycieczke na lipiec zamiast sierpnia, pewnie zostanie mi wypożyczalnia rowerów :?.
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 26 Cze 2012 06:49 
Awatar użytkownika

Loty: 74
Kilometry: 154 967
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Ja wypożyczyłem w autosroig.com tzn. wypożyczyłem samochód na dziewczynę która już ma 21, siebie zarejestrowałem jako drugiego kierowcę i przeszło. W momencie wypożyczenia będzie mi brakowało 2 miesięcy do 21, też nie rozumiem tej ich polityki, moja dziewczyna ma prawko od pół roku, ja od prawie 3 lat i lepiej dla nich żeby jeździła samochodem właśnie ona :)
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 26 Cze 2012 07:52 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 39 898
Krajów: 7 / 3.3%
Są co krok wypożyczalnie, my płaciliśmy 25 funtów za dobę. Wypożyczaliśmy na końcu s'arenal u miłego polaka nawet który nam wszystko wytłumaczył :)
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 18 Lip 2012 18:31 
Awatar użytkownika

Rezerwowałem autko przez carrental.com na niecałe 3 dni. Dostałem Seata Leona Coupra z wypożyczalni Atesa. Autko prawie nówka, nieco ponad 7000 km na liczniku. Bogate wyposażenie i jak to coupra coś więcej ;) Drugiego dnia zdażyła się nie miła przygoda. Po najechaniu na głaz strzeliła opona. Niestety mimo mojej wizyty w najbliższym miejscowym warsztacie nie udało się tego naprawić. Opona nadawała się tylko do wyrzucenia :( Myślałem, że pewnie wypożyczalnia mnie ostro skasuje, ale zwrócili po kilku dniach depozyt :) Szkodę zgłosiłem zaraz jak tylko dowiedziałem się, że nie uda mi sie tego naprawić. Kazali oddać auto i wziąć nowe. Tak tez zrobiłem, na lotnisku po krótkiej rozmowie i oględzinach wszystko poszło gładko i dostałem na pozostały niecały 1 dzień samochód o klasę wyżej, także z bogatym wyposażeniem i dobrym silnikiem pod maską :)
Generalnie jestem zadowolony bo spodziewałem się obciążenia z powodu zniszczenia koła. Do tego muszę dodać, że autko miałem z polityką tankowania full - full.
Atesa zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie i szczerze mogę ich polecić.
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 18 Lip 2012 18:48 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
s3ba11 napisał(a):
Rezerwowałem autko przez carrental.com na niecałe 3 dni. Dostałem Seata Leona Coupra z wypożyczalni Atesa. Autko prawie nówka, nieco ponad 7000 km na liczniku. Bogate wyposażenie i jak to coupra coś więcej ;) Drugiego dnia zdażyła się nie miła przygoda. Po najechaniu na głaz strzeliła opona. Niestety mimo mojej wizyty w najbliższym miejscowym warsztacie nie udało się tego naprawić. Opona nadawała się tylko do wyrzucenia :( Myślałem, że pewnie wypożyczalnia mnie ostro skasuje, ale zwrócili po kilku dniach depozyt :) Szkodę zgłosiłem zaraz jak tylko dowiedziałem się, że nie uda mi sie tego naprawić. Kazali oddać auto i wziąć nowe. Tak tez zrobiłem, na lotnisku po krótkiej rozmowie i oględzinach wszystko poszło gładko i dostałem na pozostały niecały 1 dzień samochód o klasę wyżej, także z bogatym wyposażeniem i dobrym silnikiem pod maską :)
Generalnie jestem zadowolony bo spodziewałem się obciążenia z powodu zniszczenia koła. Do tego muszę dodać, że autko miałem z polityką tankowania full - full.
Atesa zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie i szczerze mogę ich polecić.

Powiesz jaki był całkowity koszt wypożyczenia tego samochodu? Większość tutaj wypożycza najtańsze modele, a ten Twój nawet ciekawy ;)

#133 PostWysłany: 18 Lip 2012 19:55 
Awatar użytkownika

$143
+ 30 € na miejscu airport service
Samochód klasy C lub D. Tak jak wspomniałem dostałem Seata Leon-a Coupra, a później wymiana na Citroena C4 Seduction w dieslu.

Paliwo 60€ Leon i 10€ C4.

Edit: Dodam jeszcze, że oddałem autko 1:20h po czasie zwrotu co nie stanowiło żadnego problemu :)
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 23 Sie 2012 09:34 

Witam.
Czy ktoś z Was korzystał na Majorce z wypożyczalni Hiper?
Mają bardzo dobre ceny i biuro niedaleko mojego hotelu w Can Pastilla. Z tego co wiem, to dowożą ludzi z lotniska busami do tego biura.
Pytanie co w sytuacji, gdy samochód chcę odstawić w niedzielę rano (samolot do KRK mam o 6.30)? Czy mogę to zrobić na lotnisku? Czy też może chcą aby go odstawić do biura w CP(wg info na stronie czynne od 8.00). Wtedy raczej mnie nie odwiozą na lotnisko:/
Pisałem do nich ale nie raczą odpowiedzieć.
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 23 Sie 2012 10:35 

Loty: 38
Kilometry: 79 867
Krajów: 10 / 4.7%
A nie łatwiej Goldcar prosto z lotniska? Nic Cię nie obchodzi - zostawiasz auto rano na parkingu i wrzucasz kluczyki przez szybkę i lecisz.

Z tego co widziałem Hertz ma chyba 24H na PMI otwartą obsługę.

Przez stronkę hertz4ryanair.com całkiem nie głupie ceny.

Darek
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 23 Sie 2012 14:03 

Otrzymałem odpowiedź z Hiper. Chcą 30 euro opłaty dodatkowej za pozostawienie na lotnisku.
Hertz wychodzi 150 euro na okres który mnie interesuje, Hiper chce 50 a Goldcar 65.
I tu mam problem: czy wziąć z Can Pastilla taxę na lotnisko (podobno 15-20 euro- to prawda?) czy lepiej dopłacić 15 euro do samochodu z Goldcar?
I jeszcze jedno: w Goldcar jest opcja full-full czy full-empty?
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 23 Sie 2012 15:47 

co do wynajmu samochodu wiec prawko zdalem w styczniu i mam 27 lat i moj problem ze prawka nie mam minimum jeden rok sa jakies mozliwosci wynajmu samochodu np.jakies ubezpieczenie albo jakies wypozyczalnie co wypozyczaja takim osoba ?
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 26 Sie 2012 22:25 

Wybieram się na tydzień we wrześniu do El Arenal zastanawiam się czy wypożyczać auto na miejscu czy brać z lotniska jednak chciałem tylko na 3 dni. Wielka prośba do pegie84 o namiar na miłego polaka który ma wypożyczalnie w El Arenal.

#139 PostWysłany: 04 Wrz 2012 09:54 

Może komuś się przyda: mieszkałem w Can Pastilla, wypożyczałem samochód w Hiper i jestem b. zadowolony.
Samochód prawie nowy (9000km), za 2 dni zapłaciłem 50 euro (Seat Ibiza 5d). Mają politykę full-full co jest istotne przy krótkich wyjazdach. Jednak pobierają 77 euro kaucji za oddanie nie w pełni zatankowanego samochodu. Zwrot kaucji otrzymałem już po 2 dniach.
Transportują z lotniska w PMI do biura w Can Pastilla ale jeżeli chce się zwrócić po godzinach pracy (chyba 8-22) to pobierają dodatkowo 30 euro.
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 09 Wrz 2012 15:45 
Awatar użytkownika

Witam forumowiczów,
Czy ktoś płacił w GoldCar albo innej wypożyczalni kartą MasterCard Prepaid (np. od Fly4Free)?
I drugie pytanko, kiedy dodaje się do rezerwacji takie rzeczy jak dodatkowe ubezpieczenie, dodatkowego kierowce, itp.?

Dziękuję, pozdrawiam.
[14.09 - 21.09] Poznań - Palma de Mallorca - Poznań

Jeśli lecisz w podobnych terminach - zapraszam do kontaktu ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości