Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 10%, min 20zł
- BNP Paribas od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8772 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 397, 398, 399, 400, 401, 402, 403 ... 439  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Revolut
#7981 PostWysłany: 20 Gru 2023 23:17 
Awatar użytkownika

@Martinuss
Dzięki za potwierdzenie. To też jest ważne jak kto tego używa. Ja przelewam większe kwoty raz na jakiś czas i nawet bez szybkiego przelewu mi to jakoś nie przeszkadza.

Zakończenie wakacji w Grecji 🌊🇬🇷 Tygodniowe all inclusive w 4* hotelu na wyspie Samos za 2931 PLN 🏖️😎 Zakończenie wakacji w Grecji 🌊🇬🇷 Tygodniowe all inclusive w 4* hotelu na wyspie Samos za 2931 PLN 🏖️😎
Malta z widokiem na morze 🌊 Loty i hotel z basenem na dachu za 879 PLN 😍 Malta z widokiem na morze 🌊 Loty i hotel z basenem na dachu za 879 PLN 😍
#7982 PostWysłany: 20 Gru 2023 23:26 

niebieski
Martinuss napisał(a):
@szsz

mBank (2 za darmo przy koncie Intensive miesięcznie)?
Trzy ;)
 Profil Relacje PM off  

#7983 PostWysłany: 21 Gru 2023 08:56 

niebieski
Martinuss napisał(a):
@szsz

No to potwierdzę Cię info. PKO BP płatne, ING płatne, PeKaO SA płatne przelewy błyskawiczne.
Na dodatek PKO BP max. 3000zl
Jak niedawno zakładałem konto w Pekao to dostałem pakiet 3 przelewów błyskawicznych za darmo. Może jakaś promocja...
 Profil Relacje PM off  

#7984 PostWysłany: 21 Gru 2023 11:16 

złoty
Martinuss,

Ja mam konto w Aliorze - i przelewy błyskawiczne są darmowe (zresztą konto i karta też).
 Profil Relacje PM off
szsz lubi ten post.

#7985 PostWysłany: 21 Gru 2023 12:03 
Awatar użytkownika

@bepa22
Dzięki za info. Jak widać darmowy błyskawiczny przelew w PL to nie rzadkość.

@tamtam
Możesz doprecyzować, 3 miesięcznie, czy jednorazowo?

#7986 PostWysłany: 21 Gru 2023 12:33 

niebieski
3 na miesiąc. To jest razem w pakiecie komfort z ubezpieczeniem. Pakiet mam za darmo na promocji - sprawdziłem szczegóły. Jak się promocja skończy to albo wypowiem umowę albo dostanę od nowa na promocji. Zobaczymy co się uda. Zresztą konto założyłem z innego powodu i nie jest to mój główny bank. Pewnie zamknę konto jak skonczy się promocyjne oprocentowanie.
Używałem karty FX na wyjeździe w Czechach i nie widzę przewagi nad kk Infinite z PKO.
 Profil Relacje PM off
szsz lubi ten post.

#7987 PostWysłany: 21 Gru 2023 14:12 

niebieski
bepa22 napisał(a):
Martinuss,

Ja mam konto w Aliorze - i przelewy błyskawiczne są darmowe (zresztą konto i karta też).
Jakie to konto? W Aliorze nie ma bezpłatnych przelewów błyskawicznych w standardzie.
 Profil Relacje PM off  

#7988 PostWysłany: 21 Gru 2023 15:25 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@f0ku5 są do wyboru jako "korzyść"
 Profil Relacje PM off  

#7989 PostWysłany: 21 Gru 2023 15:25 

niebieski
No jako korzyść tak, ale to jest kilka sztuk. Ja pisałem o "standardzie", tak jak w Santanderze. Pod tym względem Santander jest jedyny na rynku.
 Profil Relacje PM off  

#7990 PostWysłany: 21 Gru 2023 15:34 

niebieski
f0ku5 napisał(a):
Jakie to konto? W Aliorze nie ma bezpłatnych przelewów błyskawicznych w standardzie.

pewnie stare konto wyższej jakości
 Profil Relacje PM off  

#7991 PostWysłany: 21 Gru 2023 17:13 

złoty
kruczi - masz rację to dokładnie to konto - nie skojarzyłem, że to coś czego już nie ma aktualnie w ofercie.
 Profil Relacje PM off  

#7992 PostWysłany: 21 Gru 2023 20:29 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
szybkie przelewy w standardzie Polska powinna wdrozyc lata temu , w Wielkiej Brytanii mialem takowe w 3 bankach bez oplat, niestety Polska nie wdrozyla tej dyrektywy unijnej wiadomo o co chodzi blue media i im podobne by nie zarobila musza placic niezle lapowki politykom
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 27 Gru 2023 11:37, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź z błędami językowymi lub niezrozumiała – błędy ortograficzne/stylistyczne/interpunkcyjne.
 Profil Relacje PM off
SPLDER lubi ten post.

#7993 PostWysłany: 21 Gru 2023 20:51 
Awatar użytkownika

Loty: 150
Kilometry: 181 117
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
szsz napisał(a):
@Martinuss
Jeden woli kotlety a drugi pomidorówkę z WARSa ;) Ja z kolei lubię prostotę apki Wise, a apka Revolut wydaje mi się jakaś taka kwadratowa. Aż tak ważne jest doładowanie kartą? Wiele banków w PL ma szybki przelew w gratisie, a to jest darmowe w Wise i kasa jest na koncie w maks. 15 minut (zwykle od razu).

Uwierz mi, że to 15 minut często bardzo dużo zmienia ;) z mojego punktu widzenia oznacza to, że jeśli jestem w UE (albo jeśli mam lokalną kartę z netem i nie potrzebuję wifi) to tak naprawdę nie muszę kontrolować stanu konta w Revolucie, bo w ostateczności doładuję nawet przy kasie w pół minuty

#7994 PostWysłany: 22 Gru 2023 20:31 

No to teraz Revolut stał się jeszcze bezpieczniejszy - tak urósł, że z nadzoru banku Litwy przeszedł pod nadzór EBC...
 Profil Relacje PM off  

#7995 PostWysłany: 22 Gru 2023 21:48 

niebieski
Ostatnio zauważyłem, że kursy w kantorze mBanku (w przypadku konta Intensive, nie wiem jak w przypadku innych) przez większość dnia mam na poziomie tych z Revoluta. Czasem minimalnie gorsze, czasem minimalnie lepsze, ale ogólnie jestem mega pozytywnie zaskoczony.
Są również o wiele lepsze niż na przykład w chwili obecnej kursy MC i Visy. Co się stało? Może przy zagranicznych wyjazdach można po prostu zacząć korzystać z kantoru mBanku i nie przejmować się niczym innym? Oczywiście w ramach tych 10 walut obsługiwanych ;)
 Profil Relacje PM off  

#7996 PostWysłany: 22 Gru 2023 21:54 
Awatar użytkownika

f0ku5 napisał(a):
Co się stało?

Możliwe że konkurencja zrobiła swoje, albo testują czy im się to opłaca.

#7997 PostWysłany: 28 Gru 2023 02:16 

Zbanowany
niebieski
Macie doświadczenia z większymi transferami ? Jeśli przeleję na Revoluta, powiedzmy 150-200k złoty, pozostawię lub zamienię na euro i przeleję dalej, to się czepiają ?

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień.
 Profil Relacje PM off  

#7998 PostWysłany: 28 Gru 2023 09:53 
Awatar użytkownika

Loty: 46
Kilometry: 73 479
Krajów: 13 / 6.1%
Nie ma reguły. Kolega robił sobie zwykle takie wymiany i przelewał dalej kwoty od 10-50k pln i było ok przez kilka miesięcy ale w zeszłym tygodniu się pożegnali z nim, dali czas na wyciągniecie kasy i blok.
 Profil Relacje PM off
malawita lubi ten post.
malawita uważa post za pomocny.

#7999 PostWysłany: 28 Gru 2023 11:16 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Tak z ciekawości, nie podobają im się zasilenia z kk czy w ogóle przelewy? A może brak płatności kartą?
 Profil Relacje PM off  

#8000 PostWysłany: 28 Gru 2023 16:32 

Zbanowany
niebieski
Mr.Highlife napisał(a):
Nie ma reguły. Kolega robił sobie zwykle takie wymiany i przelewał dalej kwoty od 10-50k pln i było ok przez kilka miesięcy ale w zeszłym tygodniu się pożegnali z nim, dali czas na wyciągniecie kasy i blok.

A jaką podali przyczynę blokady ?

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8772 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 397, 398, 399, 400, 401, 402, 403 ... 439  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: ZFR oraz 10 gości