Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [CA] WAW-HAN 2391 PLN
#1 PostWysłany: 21 Cze 2026 07:42 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wietnam na początku sezonu. Air China ostatnio ma coraz lepsze ceny do Azji. Warto również podkreślić krótkie przesiadki w porównaniu do poprzednich ofert. Standardowo bagaż rejestrowany.

Załączniki:
waw han 13-24.11.jpg
waw han 13-24.11.jpg [ 10.84 KiB | Obejrzany 1052 razy ]
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

Ostatnie dni wakacji na Cyprze ☀️🇨🇾 Loty i 3 noce w Pafos za 979 PLN 🏖️ Ostatnie dni wakacji na Cyprze ☀️🇨🇾 Loty i 3 noce w Pafos za 979 PLN 🏖️
Spędź wakacje nad Morzem Adriatyckim 🏖️ Zbiór lotów do Chorwacji od 164 PLN ☀️ Spędź wakacje nad Morzem Adriatyckim 🏖️ Zbiór lotów do Chorwacji od 164 PLN ☀️
#2 PostWysłany: 21 Cze 2026 22:19 

srebrny
Za ile najtaniej znajdujecie OJ HAN/SGN? Ktoś ma mniej niż 2550?

#3 PostWysłany: 22 Cze 2026 09:12 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 42 / 19.6%
Można do tego dołożyć
KUL
SIN
HKG
TPE
MNL
CGK

terminy od sierpnia do grudnia - to widziałem
https://www.fly4free.pl/obnizka-w-air-c ... -2298-pln/

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off
Arekkk lubi ten post.
Arekkk uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 22 Cze 2026 14:24 

niebieski
Bałagan jakiś jest w rozkładzie lotów albo czegoś nie czaję?
Np. wylot 4 grudnia z WAW (piątek). Airchina.de i .hk pokazuje wylot do PEK 13:10, tak samo np. code share Lot.com, GF, Kiwi czy OTA z grupy Etraveli ALE apka Air China i np. Trip.com pokazuje, że ten lot (zarówno CA jak i code share Lotu) jest o 19:30. Kod lotu wszędzie taki sam - CA738.
I teraz - chciałem kupić OJ do HAN i z HKT, ze startem właśnie 4.12. Strony Air China wyszukują takie połączenia z wylotem z WAW o 13:10 ale nie da się tego kupić - wyskakują błędy. Skyscanner, chyba jako jedyna multiwyszukiwarka, to znajduje tak samo jak strony CA ale opcje zakupu są tylko u OTA z grupy Etraveli. Trip.com w ogóle nie wyszukuje takiej możliwości. Apka CA znajduje połączenia w takiej kombinacji ale z wylotem o 19:30 (i tak też nie daje się tego kupić ;)).
No i kupiłbym w sumie a raczej spróbował (chociaż przechodziło do płatności na Mytrip i G2G) kupić to u OTA ale zapewne i tak przez te nieścisłości pewnie będą z tego jakieś kwiatki i tu mi się zapala czerwona lampka, że może jednak nie u OTA.

(Pomijając fakt, że od piątku pomimo wielokrotnych prób nie jestem w stanie założyć sobie w CA konta, przez różne lokalne wersje ich strony i różne przeglądarki, o apce nie wspominając - jeden wielki dramat...)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 22 Cze 2026 14:43 

Loty: 1119
Kilometry: 1 113 616
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
@kbk Ale można dokonać zakupu na ich stronie bez zakładania konta.
Ja tak zrobiłem, wybrałem sobie miejsca, poleciałem i wróciłem. Mile w wybranym programie lojalnościowym też bardzo szybko naliczone.

#6 PostWysłany: 22 Cze 2026 14:46 

niebieski
Wiem, że można. Uwaga o problemach z założeniem konta była na marginesie.
Problem w tym, że mają jakiś burdel w rozkładzie i różne OTA a nawet różne wersje ich oficjalnych kanałów sprzedaży (.de, .hk, apka) pokazują loty tego samego dnia, o tym samym numerze, w różnych godzinach.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 22 Cze 2026 15:22 

Loty: 108
Kilometry: 240 165
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
W wątku o CA ludzie piszą o zmianach rozkładu które dostają - właśnie z 13.10 na 19.30 - więc pewnie to efekt tego .
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 22 Cze 2026 15:46 

niebieski
Tak, widzę to ale ostatecznie jak to wyjdzie? Może akurat tego dnia mają ten lot jednak o 13:10 a nie 19?
Ostatecznie chyba kupię z dodatkową przesiadką w Wiedniu, bo gdyby jednak był on o 19 to przez VIE w pierwszą stronę podróż do HAN zajmie niecałe 20 h a nie 34,5 i będę na miejscu tak, jak gdyby lot z WAW był o 13:10 (nie stracę dodatkowego dnia na miejscu).
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 23 Cze 2026 09:46 

Loty: 146
Kilometry: 297 001
Krajów: 27 / 12.6%
Kupowałem teraz loty bezpośrednio na ich stronie i wydaje mi się, że zmieniają teraz godziny lotów WAW-PEK / PEK-WAW z 13 na 19:30 właśnie. Dotyczy to przynajmniej lotów w listopadzie. Generalnie przy wyszukiwaniu pokazują się często jeszcze stare godziny ale w ostatnim kroku tuż przed płatnością nagle wyskakuje te nowe godziny, prawie się na to naciąłem :P OTA chyba też jeszcze ma z tym problem bo moja pierwszą rezerwacje mytryp anulowal ze względu na problemy techniczne (tam tez te godziny lotów zmieniły się już po opłacie). Ciekawostką jest to, że system na stronei airchina pozwalał zarezerwować loty WAW-PEK-HKT z -20 minutami na przesiadkę w PEK.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 9 gości