Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Beskid Sądecki
#1 PostWysłany: 11 Maj 2022 16:54 

Cześć, nie znalazłem tematu na forum.

Jaką miejscowość polecacie jako bazę wypadową do zwiedzania?

Pytanie ogólne, bo może ktoś kiedyś skorzysta. Sam szukam miejsca gdzie będzie przyjemnie wraz z możliwością przemieszczania się wózkiem i jakiś wybór lokali gastronomicznych.

Rozważam póki co:
Krynicę-Zdrój
Muszynę
Nowy Sącz

Muszyna i Krynica wydaje mi się zapewniają przyjemny chill nie będąc przy tym zabite dechami ;) Dojazd do innych miejscowosci to ~30 minut.

Polecacie jakieś ciekawe miejsce?
Poza kolejką na Jaworzynę Krynicką oraz asfaltowym szlakiem na Przehybę jakaś inna góra jest podobnie łatwo dostępna?
 Profil Relacje PM off  

Ostatnie dni wakacji na Cyprze ☀️🇨🇾 Loty i 3 noce w Pafos za 979 PLN 🏖️ Ostatnie dni wakacji na Cyprze ☀️🇨🇾 Loty i 3 noce w Pafos za 979 PLN 🏖️
Spędź wakacje nad Morzem Adriatyckim 🏖️ Zbiór lotów do Chorwacji od 164 PLN ☀️ Spędź wakacje nad Morzem Adriatyckim 🏖️ Zbiór lotów do Chorwacji od 164 PLN ☀️
 Temat postu: Re: Beskid Sądecki
#2 PostWysłany: 11 Maj 2022 17:17 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 273
Kilometry: 473 820
Krajów: 40 / 18.7%
Asfalt na Obidzę z Kosarzysk albo nie asfalt, ale solidna szutrówka z Wierchomli do Bacówki nad Wierchomlą
 Profil Relacje PM off
Undertone lubi ten post.

#3 PostWysłany: 12 Maj 2022 09:08 

Szutrówki odpadają, próbowałem ostatnio, ale widząc jak skacze w wózku głowka dziecka uznałem, że póki co muszę odpuścić.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 13 Maj 2022 12:40 
Awatar użytkownika

Loty: 252
Kilometry: 357 872
Krajów: 65 / 30.4%
platynowy
Undertone napisał(a):
Poza kolejką na Jaworzynę Krynicką oraz asfaltowym szlakiem na Przehybę jakaś inna góra jest podobnie łatwo dostępna?

Gora Parkowa w Krynicy :D tylko pytanie co to znaczy "przyjemnie" - bo w ogolnosci ta miejscowka jest dosc zatloczona. W ogole sama Krynica niewiele ustepuje Zakopanemu jak chodzi o ilosc ludzi - no chyba ze poza sezonem, to wtedy mozna tam znalezc calkiem przyjemny chill

https://www.facebook.com/zamiedzaidalej
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 13 Maj 2022 12:45 
Awatar użytkownika

srebrny
Undertone napisał(a):
Szutrówki odpadają, próbowałem ostatnio, ale widząc jak skacze w wózku głowka dziecka uznałem, że póki co muszę odpuścić.

Nosik?
 Profil Relacje PM off
kubus571 lubi ten post.

#6 PostWysłany: 13 Maj 2022 14:47 
Awatar użytkownika

srebrny
Sama Wierchomla i spacerkiem do Bacówki, nawet z wózkiem da radę. Szlak przedeptany i szeroki. A drogie nie szutrowa, a polna.

Ja bym unikał wymienionych przez Ciebie miejscowości, moim faworytem jest Piwniczna-Zdrój.

Co do wycieczki to niedawno jeszcze pod Niemcową działało prywatne schronisko do którego można było dojść normalnym szlakiem z Rogacza (żółty) ale od Kosarzysk była droga z płyt.

Image
 Profil Relacje PM off
Undertone lubi ten post.
Undertone uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 16 Maj 2022 09:13 

LonDynia napisał(a):
    Undertone napisał(a):

Nosik?

Jestem na kupnie, natomiast nie chcialbym za dluzo nosic, bo dziecko ma tylko 2 miesiace z hakiem, nie siedzi.
     Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 16 Maj 2022 09:30 
    Awatar użytkownika

srebrny
    @Undertone, ale to ze nie siedzi to nie przeskadza w niczym? W tych lepszych nosikach ergobaby, baby Bjorn itp. Mozna nosic od dnia 1 - jedyny wymog wagi jest chyba od 3kg. My nasze (juz 7mcy) od pierwszego miesiaca nosilismy, wozka nie uzywajac prawie nigdy.
    Ale nic twoja decyzja, udanej wyprawy! :!:
     Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 16 Maj 2022 09:58 

Kupuję Babybjorn, bo już mamy ich bujaczek i jest super, ale to, że piszą o tym, że można od 1 dnia nie oznacza, że rzeczywiście tak jest, specjaliści twierdzą, że jednak nie i lepiej jeśli siedzi. Mam zamiar używać mimo wszystko, ale maksymalnie ograniczyć, za duże ryzyko, nie chcę stawiać własnej wygody ponad dobro dziecka.
     Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 16 Maj 2022 10:31 
    Awatar użytkownika

srebrny
    Undertone napisał(a):
    specjaliści twierdzą, że jednak nie i lepiej jeśli siedzi

Zbyt ogolnikowe podejscie, jak siedzi to mozna nosic tak ze patrzy do przodu badz tez uzywac wiekszosc typów, mlodsze mozna bezpiecznie nosic w odpowiednich dla ich wieku
    https://www.healthline.com/health/paren ... ing#how-to
    https://www.mp.pl/pacjent/pediatria/lis ... a-co-dzien
    Tez przechodzilem przez ten etap rozeznawania co i jak i nawet lekarze mówili ze smialo mozna jedynie miec na uwadze typowe elementy bezpieczenstwa - odpowiedni wiekowo sprzet, zeby sie nie przegrzalo itd.
    Tyle, odpuszczam offtop :lol:
     Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 16 Maj 2022 21:27 

Ja go jeszcze pociągnę :lol:

Ogółem też planuje z nosika korzystać, ale z umiarem. Z lekarzami jest tak, że jeden powie jedno, kolejny drugie, a i na tym się często nie kończy, wszystko trzeba głową ;) pozdrawiam!
     Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
    Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość