Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 806 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 41  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 29 Kwi 2015 23:12 

A jaki kurs +/-?
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#262 PostWysłany: 30 Kwi 2015 08:37 

niebieski
carcoma napisał(a):
A jaki kurs +/-?

http://tables.finance.ua/ru/currency/ca ... /pln/0#2:0
 Profil Relacje PM off  

#263 PostWysłany: 30 Kwi 2015 11:48 

niebieski
Ma ktoś doświadczenie czy w takie święto jak jutro kantory w Kijowie są normalnie otwarte?
 Profil Relacje PM off  

#264 PostWysłany: 30 Kwi 2015 12:05 

Sam jestem ciekawy, czy jutro kantory będą otwarte. Na szczęście mam jeszcze trochę UAH z poprzedniego pobytu. :D
Na lotnisku Zuliany na pewno będzie coś otwarte. Warto pamiętać , że tam są [ w przeciwieństwie do innych lotnisk] , często lepsze kursy , niż na mieście.
W zeszłym roku byłem na 1 maja we Lwowie, i niektóre " obmieny waliuty" były czynne. W Kijowie chyba też tak będzie. Tam ciągle panuje początkowa wersja kapitalizmu. Każdy chce coś zarobić, nie patrząc czy niedziela, czy święto. ;)
 PM off  

#265 PostWysłany: 30 Kwi 2015 12:29 

Zbanowany
9 marca (jakieś święto czegośtam) w Kijowie wszystko było otwarte, jedynie w banku nie mogłem kasy wymienić, a banki akurat wtedy miały duuuuużo lepszy kurs (gwałtowny skok hrywny, banki zmieniły kursy dzień później). Ale udało się w mobilnym terminalu w spożywczaku ;)
 Profil Relacje PM off  

#266 PostWysłany: 30 Kwi 2015 12:40 

niebieski
Anonymous napisał(a):
Na lotnisku Zuliany na pewno będzie coś otwarte. Warto pamiętać , że tam są [ w przeciwieństwie do innych lotnisk] , często lepsze kursy , niż na mieście.

Akurat przylatuje na Boryspol ;) Wiecie może, czy tam są jakieś godne uwagi kantory?
 Profil Relacje PM off  

#267 PostWysłany: 30 Kwi 2015 12:45 

Kurs bankowy się właśnie przeliczył.
PLN urosło o 1,4% od wczoraj, do 5,85 UAH.
Trochę słabo. Bywało lepiej.
 PM off  

#268 PostWysłany: 30 Kwi 2015 18:10 

niebieski
Ale to i tak chyba lepiej niż w PL? :>
 Profil Relacje PM off  

#269 PostWysłany: 30 Kwi 2015 19:44 

niebieski
[quote="Anonymous"]Sam jestem ciekawy, czy jutro kantory będą otwarte. Na szczęście mam jeszcze trochę UAH z poprzedniego pobytu. :D
W zeszłym roku byłem na 1 maja we Lwowie, i niektóre " obmieny waliuty" były czynne. W Kijowie chyba też tak będzie. Tam ciągle panuje początkowa wersja kapitalizmu. Każdy chce coś zarobić, nie patrząc czy niedziela, czy święto. ;)[/quote

Będzie czynne. Wiele całą dobę. Pojęcie "święta" za wschodnią granicą i u nas jest całkowicie odmienne. Tak jak piszesz.
Natomiast zwróciłbym uwagę na to że jutro jest święto z "dużymi korzeniami" i o ile piszemy że we Lwowie jest bezpiecznie to jutro niekoniecznie musi tak być. Nie zapominajmy że Lwów to matecznik prawego sektora i wszystko się może zdarzyć jak u nas np. 11-go listopada.
Zachowajcie ostrożność. Nie demonstrujcie swojej polskości/obcokrajowości. Kantor to jedno z miejsc gdzie pokazujecie że "wy nietutejsi". Omijajcie wszelkie drażliwe miejsca i tematy. W tym dniu na pewno we Lwowie będzie mnóstwo ludzi spoza Lwowa którzy przyjadą w sobie tylko znanych celach.
A poza tym życzę miłego odpoczynku.

#270 PostWysłany: 30 Kwi 2015 20:14 

Damy radę @ szumny. :D
Akurat majowy "prazdnik" spędzam w Kijowie, a nie we Lwowie.
Będę w centrum już po 9.
Wiesz coś na temat pochodu pierwszomajowego, lub innych imprez z tym związanych ?
Bo chętnie to zobaczę na żywo. :mrgreen:
 PM off  

#271 PostWysłany: 30 Kwi 2015 22:30 

niebieski
http://news.liga.net/news/politics/5670 ... 1_maya.htm

http://korrespondent.net/ukraine/350903 ... hat-1-maia

"Компартия представила заявку на проведение акции ко Дню международной солидарности трудящихся, согласно которой колона должна пройти от Бессарабской площади по Крещатику к Европейской площади. В заявке указано 6 тысяч участников"

#272 PostWysłany: 01 Maj 2015 09:42 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Jestem właśnie w Kijowie. Kurs dolara 23 UAH. Wiele kantorów jest czynnych 24h.
 Profil Relacje PM off  

#273 PostWysłany: 01 Maj 2015 10:23 

Loty: 116
Kilometry: 157 931
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
szumny napisał(a):
Anonymous napisał(a):
Sam jestem ciekawy, czy jutro kantory będą otwarte. Na szczęście mam jeszcze trochę UAH z poprzedniego pobytu. :D
W zeszłym roku byłem na 1 maja we Lwowie, i niektóre " obmieny waliuty" były czynne. W Kijowie chyba też tak będzie. Tam ciągle panuje początkowa wersja kapitalizmu. Każdy chce coś zarobić, nie patrząc czy niedziela, czy święto. ;)[/quote

Będzie czynne. Wiele całą dobę. Pojęcie "święta" za wschodnią granicą i u nas jest całkowicie odmienne. Tak jak piszesz.
Natomiast zwróciłbym uwagę na to że jutro jest święto z "dużymi korzeniami" i o ile piszemy że we Lwowie jest bezpiecznie to jutro niekoniecznie musi tak być. Nie zapominajmy że Lwów to matecznik prawego sektora i wszystko się może zdarzyć jak u nas np. 11-go listopada.
Zachowajcie ostrożność. Nie demonstrujcie swojej polskości/obcokrajowości. Kantor to jedno z miejsc gdzie pokazujecie że "wy nietutejsi". Omijajcie wszelkie drażliwe miejsca i tematy. W tym dniu na pewno we Lwowie będzie mnóstwo ludzi spoza Lwowa którzy przyjadą w sobie tylko znanych celach.
A poza tym życzę miłego odpoczynku.

Jak to zrobić nie okazując polskości w "polskim mieście"? Nawiasem mówiąc Szumny ma rację Lwów to nestety też oaza gamomi spod flag czerwono-czarnych, sam kilka lat temu spotkałem się z wrogością jednego gamonia i to wpobliżu Cmentarza Orląt Lwowskich. Musiał szybko na swych nogach opuszczać okoliczny teren ;)
i pewien cytat: "To nie prawie 50 milionowy naród ukraiński stanął przeciwko ponad 38 milionowemu narodowi polskiemu. Winę za wszystko ponosi nie naród ukraiński, ale skrajnie nacjonalistyczna grupa ludzi skupiona w OUN i UPA, która przypisuje sobie prawo do reprezentacji całego narodu
 Profil Relacje PM off  

#274 PostWysłany: 01 Maj 2015 11:57 

Trochę OT się robi, w temacie o kursach walut. :D
W Kijowie też trudno ukryć swoją polskość. Każdy od razu rozpoznaje. Ale spoko. Wszyscy przyjaźni. Jest nawet sporo szacunku i uznania dla Polski i Polaków. 1 maj spokojny. Nic się nie dzieje niepokojącego w stolicy.
 PM off  

#275 PostWysłany: 01 Maj 2015 12:36 

Loty: 724
Kilometry: 938 929
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
Podczas mych wcześniejszych pobytów w Kijowie ani razu nie spotkałem się z wrogością Ukraińców / no może raz jak chciałem zrobić zdjęcie z Bierkutem ochraniającym wiec Parti Narodów / natomiast zawsze nas jako Polaków zdradza polski akcent jak się używa języka rosyjskiego a nie np. angielskiego :P
 Profil Relacje PM off  

#276 PostWysłany: 03 Maj 2015 17:19 

01ERES napisał(a):
W Kijowie trudno bedzie wymienic PLN, lepiej wez Euro lub $. Oczywiscie caly czas masz w odwodzie karte.

Można wymienić PLN, bez problemu również w Kijowie. Nie tylko we Lwowie. Wszystkie kantory w ścisłym centrum np podziemia Majdanu, biorą złotówki. Chociaż spread jest spory. Skup dzisiaj po 5,80 , sprzedaż 6,50. $ ok 21, € 23,5.

-- 03 Maj 2015 17:20 --

01ERES napisał(a):
W Kijowie trudno bedzie wymienic PLN, lepiej wez Euro lub $. Oczywiscie caly czas masz w odwodzie karte.

Można wymienić PLN, bez problemu również w Kijowie. Nie tylko we Lwowie. Wszystkie kantory w ścisłym centrum np podziemia Majdanu, biorą złotówki. Chociaż spread jest spory. Skup dzisiaj po 5,80 , sprzedaż 6,50. $ ok 21, € 23,5.
 PM off  

#277 PostWysłany: 04 Maj 2015 08:54 
Awatar użytkownika

niebieski
We Lwowie(dlugi weekend) dostalbys 6,20 UAH za 1 PLN. Czyli to co teraz jest mozliwe w Kijowie nie zawsze sie oplaca. ;)

#278 PostWysłany: 04 Maj 2015 09:06 

Mam tego świadomość, że kurs w Kijowie jest, łagodnie mówiąc , nieopłacalny. :D
Ale warto wiedzieć, że w sytuacji podbramkowej, PLN też tutaj sprzedamy. ;)
 PM off  

#279 PostWysłany: 04 Maj 2015 09:38 

6.00- 6.15 na granicy , 5.80 we lwowie . to kurs z soboty 3.05

Jesli wymieniasz ponad 1000 zł to moze gdzies dostaniesz ponad 6.15 na miescie ale najleszy kurs jest na granicy i trzeba negocjowac bo kurs na tablicy 6.00
 Profil Relacje PM off  

#280 PostWysłany: 04 Maj 2015 09:43 

Zbanowany
Gdzie mają spread 0.15uah(2,5gr) na 1 pln? :o ja na granicy spotykam przeważnie spready ok. 0.5uah na pln...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 806 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 41  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości