Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 206 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 25 Sie 2016 13:42 

Cześć,

jadę z moim chłopakiem do Portugalii i chcielibyśmy wypożyczyć samochód na kilka dni. Kierowcą ma być mój chłopak, gdyż ja nie nadaję się do jazdy po obcym kraju.
Problem w tym, że tylko ja posiadam kartę kredytową, a z tego co zdążyłam się dowiedzieć wynika, że karta kredytowa MUSI być wystawiona na kierowcę.
Zastanawiam się nad rezerwacją samochodu na moje nazwisko, jednakże prowadziłby mój chłopak (zakładamy, że nie dojdzie do żadnej stłuczki :) )
Dopisanie dodatkowego kierowcy kosztuje 15 euro za dzień, co przy 5 dniach jest już dosyć sporą kwotą.

Co o tym myślicie? Czy wypożyczalnie mają jakiś własny system, który kontroluje kto prowadzi auto?
 Profil Relacje PM off  

Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊 Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊
Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎 Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎
#42 PostWysłany: 25 Sie 2016 13:51 

exumii napisał(a):
Co o tym myślicie? Czy wypożyczalnie mają jakiś własny system, który kontroluje kto prowadzi auto?

Wow, 15e za dzien dodatkowego kierowcy to duzo. Ale tez zalezy od wypozyczalni. Miesiac temu w Lizbonie bralem auto na 11 dni i dodatkowy kierowca kosztowal ~18e. Ale ostatecznie Pan powiedzial ze mi da te opcje za darmo. No i auto mialo nawigacje ktorej nie zamawialem. Wypozyczalnia Drive on holidays. Wiec moze poszukajcie w innej wypozyczalni ktora ma inna cene za dodatkowego kierowce. Wypozyczalnia tego nie sprawdzi kto kieruje, chyba ze cos sie stanie... Moga miec zapisy ze wtedy ubezpieczenie nie dziala. Nie warto sie denerwowac na wakacjach:)
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 25 Sie 2016 13:55 

Loty: 105
Kilometry: 141 758
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Nie słyszałem o jakimś magicznym systemie rozpoznawania kto kieruje ale pewniakiem w razie draki czytaj szkody prowadzenie przez osobę nieuprawnioną jest pretekstem do braku ochrony ubezpieczeniowej (każda wypożyczalnia taki zapis w regulaminie posiada).
Masz dwie opcje:
Tak jak pisałaś dopłacić za dodatkowego kierowcę (ewentualnie poszukać oferty z darmowym - często ecr daje drugiego za free) lub wykupić pełne ubezpieczenie. Obie opcje niestety kosztują.
pozdro

#44 PostWysłany: 26 Sie 2016 22:40 

dziękuję!
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 02 Wrz 2016 21:58 

Cześć, zdecydowałam się na wykupienie opcji dodatkowy kierowca.

Przeglądam oferty wynajmu samochodów i mam pewien problem - nie do końca rozumiem warunki ubezpieczenia.
Oto treść:

Stawka obejmuje Ubezpieczenie od kosztów napraw powypadkowych (CDW) ‡
Ubezpieczenie na wypadek kradzieży (TP)
VAT/Podatek
Pomoc drogowa 24 g. na dobę

Ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej - Udział własny – kwota pobierana w przypadku (CDW/LDW) Udział własny to: od EUR 1000.00 - EUR 3500.00 , zależnie od kategorii pojazdu.

co to oznacza? Pomimo że cena zawiera CDW, to i tak muszę dopłacić 1000-3500 euro za ubezpieczenie?

Z góry dziękuję za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 02 Wrz 2016 22:34 

srebrny
Wiesz, co to jest udział własny?
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 02 Wrz 2016 23:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
Pomimo że cena zawiera CDW, to i tak muszę dopłacić 1000-3500 euro za ubezpieczenie?

Przecież napisali udział własny - zatem zablokują taką kwotę na kk - a jak coś się stanie z samochodem to odpowiadasz do kwoty udziału.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 03 Wrz 2016 17:47 

boots napisał(a):
Wiesz, co to jest udział własny?

nie, właśnie w tym przypadku nie rozumiem tego terminu.
Czy chodzi o to co w polskich ubezpieczeniach nazywane jest franszyzą?

-- 03 Wrz 2016 17:48 --

lukas63 napisał(a):
Cytuj:
Pomimo że cena zawiera CDW, to i tak muszę dopłacić 1000-3500 euro za ubezpieczenie?

Przecież napisali udział własny - zatem zablokują taką kwotę na kk - a jak coś się stanie z samochodem to odpowiadasz do kwoty udziału.

dziękuję :)
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 16 Wrz 2016 08:50 

Poczytałam fora i nadal mam problem z dobrą wypozyczalnią samochodów w Portugalii.Na Tripadvisor Greentripcar, Guerin, czy Auto-Jardim maja fatalne opinie. Naciełam sie ostatnio przy wypozyczaniu auta, stąd moja większa czujność. Szukam wypożyczalni z full ubezpieczeniem, z mozliwością zwrotu w innym miejscu Lizbona/Porto i benzyną pełny-pełny. Ważne jest bym cenę full ubezpieczenia znała wcześniej, a nie na miejscu, bo może mnie nieźle zaskoczyć. Ostatnio Sixt, gdy dzwoniłam w Portugalii pobiera 46 euro/dzień za pełne ubezpieczenie :( MOże ktoś poleci sprawdzone wypożyczalnie? Rhodium podaje cenę z pełnym ubezpieczeniem, co o nich sądzicie?
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 16 Wrz 2016 16:33 

Witam. Za tydzień jadę na urlop do Lizbony i planowałem tam wypożyczenie auta. Problem w tym, że prawo jazdy mam dopiero od trzech miesięcy, natomiast wszystkie wypożyczalnie, jakie przejrzałem miały zapisek o minimum rocznym stażu. Miał ktoś z was taki problem? Udało się go jakoś obejść? Czy może jakieś firmy mają łagodniejsze warunki?
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 23 Wrz 2016 14:55 

Ja lecę na koniec października na tydzień. Potrzebuję auto z Lizbony z lotniska na 4 osoby (w tym 2 dzieci - 5 drzwi). Trochę się boję ryzykować bez ubezpieczenia brać z dowolnej wypożyczalni po tym co się naczytałem o wypożyczalniach w Portugalii (bardzo drobiazgowi przy zwrotach). Czy ktoś może to potwierdzić, ewentualnie temu zaprzeczyć? Jeśli znacie jakieś wypożyczalnie, które nie robią dużo szumu przy zwrocie auta to proszę o namiary. i dodam, że chciałbym samochód odebrać na lotnisku. Bez dojeżdżania do wypożyczalni. Limit na karcie kredytowej na udział własny znajdę, ale nie chcę problemów przy zwrocie (zakładając jazdę bez incydentów).
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 23 Wrz 2016 15:53 

Ja brałem w poprzednie wakacje w avisie bez pełnego ubezpieczenia (miałem inne) i nie było żadnych problemów.

Sent from my NX507J using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 04 Paź 2016 10:47 

Hej,
wyjeżdżam do Portugalii 16-21.11.17. Chcę wypożyczyć auto z Lizbony i oddać w Porto.
Wchodząc na stronę auto4free pokazuję mi niesamowitą cenę 150zł/ 5dni.
Czy to jest możliwe?
Wszyscy piszą o jakichś cenach ok 30-50euro za dzień.
Czy ja czegoś nie ogarnełam?

http://www.auto4free.pl/SearchResults.d ... doMonth=11
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 04 Paź 2016 11:11 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
Krajów: 1 / 0.5%
niebieski
Prawdopodobnie nie masz doliczonej opłaty za zwrot w innym miejscu i dlatego jest taniej. Jeżeli tak to opłatę mogą Ci doliczyć na miejscu przy odbiorze auta.
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 04 Paź 2016 11:30 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 273
Kilometry: 473 820
Krajów: 40 / 18.7%
SIXT za wynajmy ponad 3 dni nie dolicza opłaty one way, warto skorzystać z ich usług.
 Profil Relacje PM off
mashacra lubi ten post.
mashacra uważa post za pomocny.

#56 PostWysłany: 04 Paź 2016 12:37 

Ale Sixt dolicza ok. 40 euro za full ubezpieczenie dziennie- to katastrofa :(
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 04 Paź 2016 12:55 

Dzięki,
będę czytała/ szukała bo rzeczywiście wszędzie trzeba doliczyć ubezpieczenie
powiedzcie mi w takim razie jakiej ceny realnie powinnam się spodziewać za takie 4-5 dni w listopadzie?
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 04 Paź 2016 13:25 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 273
Kilometry: 473 820
Krajów: 40 / 18.7%
nina104 napisał(a):
Ale Sixt dolicza ok. 40 euro za full ubezpieczenie dziennie- to katastrofa :(

Nie mam pojęcia, ja mam roczne w icarhireinsurance za 37,99 GBP.
 Profil Relacje PM off
mashacra lubi ten post.

#59 PostWysłany: 12 Paź 2016 14:13 
Awatar użytkownika

Loty: 18
Kilometry: 32 160
Krajów: 8 / 3.7%
Cześć :)

Lecę do Lizbony w Grudniu i planowałem wypożyczyć samochód żeby trochę pozwiedzać okolice. Patrzyłem na jakąś porównywarkę cen i wyszło ze za 3 dni miałbym zapłacić w sixt coś około 160 zł za auto. Wszystko super, cena świetna ale.....czy jest opcja wypożyczenia samochodu nie posiadając karty kredytowej? mam zwykła kartę debetową która działa za granicą a nie chcę specjalnie zakładać karty kredytowej aby wypożyczyć samochód. Druga sprawa to kwestia kaucji, czy wszedzie jest ona tak astronomiczna ? ponad 900 euro za auto w sixt.... . Czytałem że da się to jakoś ominąć kupując ubezpieczenie , ale to też są spore kwoty. Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 12 Paź 2016 14:32 

niebieski
Majkel82 napisał(a):
Cześć :)

Lecę do Lizbony w Grudniu i planowałem wypożyczyć samochód żeby trochę pozwiedzać okolice. Patrzyłem na jakąś porównywarkę cen i wyszło ze za 3 dni miałbym zapłacić w sixt coś około 160 zł za auto. Wszystko super, cena świetna ale.....czy jest opcja wypożyczenia samochodu nie posiadając karty kredytowej? mam zwykła kartę debetową która działa za granicą a nie chcę specjalnie zakładać karty kredytowej aby wypożyczyć samochód. Druga sprawa to kwestia kaucji, czy wszedzie jest ona tak astronomiczna ? ponad 900 euro za auto w sixt.... . Czytałem że da się to jakoś ominąć kupując ubezpieczenie , ale to też są spore kwoty. Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi.

Ja rezerwowałem w autoclick z wykupieniem ich ubezpieczenia i nie potrzebowałem karty kredytowej. Fakt, że cena była jakieś 30% wyższa niż bez ubezpieczenia. Widzę, że u nich np. od 5 do 8 grudnia kosztuje 56 EUR...

Prywatnie to jeśli planujesz mieszkać w Lizbonie przez ten czas to szczerze odradzam posiadanie auta. Sam wypożyczałem auto w Lizbonie i przez 2 dni musiałem pojeździć po centrum (Graca/M.Pombal). Nic przyjemnego. Szczególnie parkowanie w centrum. Pytanie jakie okolice Lizbony chcesz zwiedzać.
 Profil Relacje PM off
Majkel82 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 206 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości