Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 206 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 03 Sty 2016 15:17 

srebrny
A jaka wypożyczalnia?
 Profil Relacje PM off  

Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊 Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊
Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎 Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎
#22 PostWysłany: 03 Sty 2016 18:52 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 143 742
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Budget

czy to o to chodzi "Administration Fee of approximately EUR 61.50 in the event of damage or loss of the vehicle."? bo taki zapis znalazłem w warunkach. Czyli, że tyle mi zablokują?

#23 PostWysłany: 03 Sty 2016 20:51 

srebrny
Nie o to.
Jeśli nie opłacisz na miejscu dodatkowego ubezpieczenia, to blokada może wynieść od 922.50 EUR do 2152.50 EUR - w zależności od auta.
 Profil Relacje PM off
smarzyk lubi ten post.

#24 PostWysłany: 13 Sty 2016 12:00 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 143 742
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Po wykupieniu dodatkowego ubezpieczenia za ok 23zł blokada na karcie wyniosła ok 113€. Wypożyczalnia budget doliczyła też jakieś dodatkowe opłaty w wyniku czego za auto za dzień wyszło 135zł (nie wiem, czy to dużo, czy mało) co i tak się opłacało przy 4 osobach.

#25 PostWysłany: 14 Sty 2016 16:39 
Awatar użytkownika

Loty: 204
Kilometry: 251 203
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
to jest dużo :P
(pewnie dostałeś za młodego kierowcę)

#26 PostWysłany: 17 Lut 2016 16:32 

Witam :) Planuję podróż do Lizbony na przełomie marca i kwietnia, chciałem na 4 dni wypożyczyć samochód. Wszystko byłoby OK tylko martwią mnie te blokady na karcie kredytowej w kwocie 1000 EURo lub podobnie... Po pierwsze nie posiadam takiego limitu, a po drugie nawet jakbym posiadał to trochę szkoda aby mi blokowali taką gotówkę. Chciałem wziąć to pełne ubezpieczanie ale już sam nie wiem jak to ugryźć... Możecie coś doradzić ?? Ewentualnie jakąś konkretną wypożyczalnię ??
Z góry dziękuję
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 17 Lut 2016 16:35 

srebrny
Cytuj:
Chciałem wziąć to pełne ubezpieczanie ale już sam nie wiem jak to ugryźć..

Normalnie - wykupisz na miejscu podczas wynajmowania.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 17 Lut 2016 17:13 
Awatar użytkownika

platynowy
ale ubezpieczenie kupowane na miejscu w wypożyczalni przeważnie jest najdroższym z możliwych. w tych "standardowych" wypożyczalniach. wiec może wyjść więcej niż 100eur blokady. warto wszystko sprawdzić wcześniej a nie na miejscu.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 17 Lut 2016 17:23 

srebrny
Cytuj:
ubezpieczenie kupowane na miejscu w wypożyczalni przeważnie jest najdroższym z możliwych. w tych "standardowych" wypożyczalniach. wiec może wyjść więcej niż 100eur blokady

O jakiej blokadzie piszesz?
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 17 Lut 2016 17:25 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
jaco027 napisał(a):
ale ubezpieczenie kupowane na miejscu w wypożyczalni przeważnie jest najdroższym z możliwych. w tych "standardowych" wypożyczalniach. wiec może wyjść więcej niż 100eur blokady. warto wszystko sprawdzić wcześniej a nie na miejscu.

ale wykupione wczesniej u brokera czy zewnetrzne nie bedzie uznane przez wypozyczalnie i i tak ten 1000 euro excessu zablokuja. po prostu w razie "w" wypozyczalnia sciagnie kase za naprawe auta, a ubezpieczyciel odda.

chyba jedyna opcja zeby ominac blokade excessu to wziecie ubezpieczenia w wypozyczalni na miejscu.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 17 Lut 2016 17:35 
Awatar użytkownika

platynowy
100eur - sorry źle doczytałem. chodziło o 1000eur excess fee z wcześniejszego postu. @zbychu - zgadza się najpierw wypożyczalnia pobierze ew. wartość szkody. a później trzeba to odzyskać zewnętrznego ubezpieczenia od brokera. zależy kto co woli...

Ostatnio edytowany przez jaco027 17 Lut 2016 17:36, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 24 Lut 2016 14:19 

Loty: 161
Kilometry: 337 329
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Chcę wynająć auto na lotnisku w Lizbonie i tego samego wieczorem je zwrócić. Ceny ktore mi wyskakują znacznie się różnią od 6-7 euro do nawet 20 za auto klasy A - w kalkulacjach online.
Na co zwrocic uwagę przy wynajmnie? Polecacie jakies konkretne firmy, strony? Ktos moze wypozyczal i podzieli sie wrazeniami? Potrzebuje autka na pare godzin by pojechac do Fatimy i wrocic:)

#33 PostWysłany: 24 Lut 2016 14:41 

Loty: 294
Kilometry: 611 620
Krajów: 52 / 24.3%
Ja brałem w BENERENT rezerwacja poprzez Auto Europe (był to okres wakacyjny - zdecydowałem się ze względu na rozsądną cenę z pełnym ubezpieczeniem), przedstawiciel czekał na lotnisku, trzeba było przejść jakieś 300 m na parking zwrot w tym samym miejscu. Nie było problemów z wypożyczeniem - samochód nowy, czysty.

#34 PostWysłany: 24 Lut 2016 15:20 

Loty: 294
Kilometry: 611 620
Krajów: 52 / 24.3%
Do Fatimy są brami na których płacisz opłatę więc nie musisz brać urządzenia do elektronicznego poboru. Przeważnie wypożyczane w Portugalii żądają dodatkowej opłaty za to urządzenie.
Grzes830324 lubi ten post.
Grzes830324 uważa post za pomocny.

#35 PostWysłany: 24 Lut 2016 15:26 

Loty: 161
Kilometry: 337 329
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
MrMan napisał(a):
Grzes830324 napisał(a):
Ktos moze wypozyczal i podzieli sie wrazeniami? Potrzebuje autka na pare godzin by pojechac do Fatimy i wrocic:)
Dlaczego nie chcesz przeczytać tego wątku? Przecież po to on istnieje i interesujące cię informacje (i przestrogi) są w nim zawarte. Oprócz pożyczania auta zwróć uwagę na płatne drogi w Portugalii, niektóre z nich są obsługiwane tylko elektronicznie (czytaj: potrzebujesz stosowne urządzenie od wypożyczalni, która chętnie, za grubą opłatą, ci je wciśnie), albo jak przejedziesz bez tego urządzenia, to wypożyczalnia, równie radośnie, do mandatu doliczy odpowiednią opłatę za obsługę. Ja na google maps ustawiłem drogi bez opłat i do Fatimy jechałem coś 4 godziny (w jedną stronę). Płatnymi oczywiście szybciej (ale patrz poprzednie uwagi).

nie zauwazylem watku - ale dziekuje juz mam :D

#36 PostWysłany: 09 Mar 2016 13:13 

niebieski
Witam

Proszę o pomoc / rade jaką firmę proponujecie dla poniższego rozwiązania.
- Wynajem 9 dni samochód typu panda, punto zasadniczo żeby 5 osób mogło jechać
- Odbiór około 17 zdanie samochodu 6-6.30 rano
- Interesuje mnie wypożyczalnia z dodatkowym ubezpieczeniem które pozwoli nie dokonywać blokady na karcie lub ewtualna blokada minimalna do 200E
- Ubezpieczenia nie chce od pośrednika i pozniej dochodzenia swoich praw.

Oczywiście przy powyższym ważna jest jak najlepsza cena.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 03 Maj 2016 13:10 

będę wypożyczał samochód po raz pierwszy w życiu i proszę o pomoc. znalazłem ofertę na economycarrentals.com i jej opis poniżej. czy dobrze rozumiem, że:

1) na miejscu zablokują 1476 euro na karcie
2) będę musiał wykupić jakieś dodatkowe ubezpieczenie - jakie? - o którego zakresie nie bardzo mogę wywnioskować z oferty.
3) czym się różni CDW i SCDW i jak SCDW ma się do tej opłaty excess: czy dalej obowiązuje po wykupieniu SCDW czy też nie blokują wtedy środków na karcie?

gdzie można poczytać o tych ukrytych kosztach? bo niby cena za wynajem to 91 PLN ale wierzyć za bardzo w to nie potrafię.

Your Benefits In This Offer: Airport taxes Fair Fuel Policy Free Cancellation / We give you for FREE (must be ADDed in OPTIONS):

Your rental includes: Cena wynajmu & podatek / Wszystkie podatki i oplaty / Oplaty lotniskowe / Pomoc drogowa 24h
/ Ubezpieczenie od wypadku / Ubezpieczenie OC / Ubezpieczenie od kradziezy / Podatek drogowy / Platnosc za miejsce dostawy

Your rental excludes: Paliwo, Oplaty za autostrady

OBOWIAZKOWE oplaty na miejsu wynajmu:
[A credit card administration fee of 4,5 EUR applies for all transactions made by credit card, for payment and security bond purposes.] Credit card fee

Included package in this rental:
ALL INCLUSIVE package with excess.

Third party liability (Liability Insurance for damages or injuries to any 3rd party outside the vehicle)
Collision Damage Waiver (covers you against damages to your rental car)
Theft protection (covers you against theft of the rental car)

With this package you are FULLY PROTECTED, except for the first portion of the claim (Excess)
in the event of damage or theft to the rental car:

Excess: 1476 EUR for damages and theft

Fuel Policy: The car rental company will have the car filled with fuel for you and you have to return the car with a full tank. The car rental company will charge you for every missing quarter of a tank.

Optional Items and Fees
Optional insurances/ options purchased locally are controlled by the local rental provider.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 05 Maj 2016 21:17 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 115 619
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
ad1) tak zablokuja ci 1476 euro oraz w oddzielnej transakcji pobiorą opłate za wypożyczenie,
ad2) nie będziesz musiał, aczkolwiek niektórzy wykupują żeby nie martwić się w razie zarysowania czy przebicia opony, uszkodzenia lusterka. Ja osobiście dokupuje tylko przy wynajmach na 2-3 dni (stawka za dzień),
ad3) nawet nie wiem. Nie zawsze blokują na karcie jezeli na economy car rentals pisze exclusive zero excess. Wtedy nie odpowiada się za zarysowania, wgniecenia.Ale zazwyczaj i tak wyłączone są lusterka, szyby, opony,podwozie.

Ukryte koszty to naprzyklad polityka paliwowa full-empty, gdzie płaci się za paliwo złodziejskie ceny ( nie dotyczy wklejonej przez ciebie oferty jeżeli oddasz zatankowany samochód).
Cena ktorą podajesz jest bardzo realna.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 18 Maj 2016 10:54 

ostatnio wypożyczałem samochód za pośrednictwem economycarrentals. dostałem wóz z interrent.com. miałem wykupione ubezpieczenie pośrednika i zamiast 1200 euro zablokowali na karcie 800. dostałem od nich informację, że odblokowanie jest automatycznie po zwrocie auta. samochód zwróciłem w ubiegły piątek ale blokada na karcie wisi do dziś. dzwoniłem do nich ale powtarzają, że zwolnienie blokady jest automatyczne. ile czekaliście na odblokowanie środków? szczególnie interesują mnie doświadczenia z economycarrentals/interrent.com.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 18 Maj 2016 11:11 
Awatar użytkownika

Loty: 398
Kilometry: 680 713
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
w interrent FARO czekalem na odblokowanie kasy blisko 2 tygodnie
uwaga rok 2013
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 206 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości