Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 193 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 22 Mar 2016 13:10 
Awatar użytkownika

niebieski
http://www.fly4free.pl/twierdza-lotnisk ... ush-chrome
Zgadzam się z Kamilem. Niestety, ale kontrole na lotniskach muszą mieć jeszcze szerszy zakres. To samo dotyczy innych miejsc publicznych o wzmożonym ruchu jak np. metro, dworce, a nawet galerie handlowe. Moim zdaniem to jest nieuniknione. A gadanie, że u nas jest bezpiecznie jest nierozsądne, bo zamach w Polsce (udany lub nie) to tylko kwestia czasu.
Mikolaj23 lubi ten post.

Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN
Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN
#82 PostWysłany: 22 Mar 2016 13:24 
Awatar użytkownika

Loty: 139
Kilometry: 164 580
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Przede wszystkim kontrole powinny być dokładne. Ja wiem, że dla pracowników ochrony to rutyna, ale czasem patrząc na ich pracę, człowiek łapie się za głowę. Mój brat (nieświadomie) latał przez dłuższy czas z ostrym nabojem w plecaku, i dopiero za którymś razem wyhaczono to na lotnisku we Wrocławiu. Wiele razy latał z WAW, a całkiem niedawno czytałem wypowiedź szefa tamtejszej ochrony czy kogo tam, że u nich nikt nigdy nie przeniósł przez bramki broni. Yhy...

Wracając do tematu. Jedynym sposobem jest zduszenie zjawiska u jego źródeł.
3 ludzi lubi ten post.

#83 PostWysłany: 22 Mar 2016 13:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Wracając do tematu: gdyby ktoś potrzebował wydostać się z Brukseli, niech zajrzy tu: https://m.facebook.com/groups/503917759792767

Juve napisał(a):
Jedynym sposobem jest zduszenie zjawiska u jego źródeł.

To byłby miecz obusieczny... Wystarczy uważnie przeczytać i przemyśleć ten życiorys: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Salah_Abdeslam.

@MacKoz Image
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 22 Mar 2016 13:41 

Wracając do tematu, oddajmy może głos samym Belgom (te zakreślone to moje ulubione, reszta w podobnym tonie):

@Krzysztof., ten Jean-Pierre pisze, że dziękuje europejskim technokratom, głupim politykom za idiotyczne dyrektywy. Oczekuje przywrócenia kontroli na granicy. Z kolei ta Michel ironicznie dziękuje politykom za sytuację, w jakiej znalazł się kraj. A Laurette piszę, że zasługują na śmierć bez procesu.

Załączniki:
je susi belga.jpg
je susi belga.jpg [ 149.49 KiB | Obejrzany 1129 razy ]

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 22 Mar 2016 13:52, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
Kravkrk lubi ten post.

#85 PostWysłany: 22 Mar 2016 13:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Zduszenie zjawiska u źródła, nawet nie leży w interesie wszystkich, którzy mają największy wpływ na to co się dzieje na świecie.
Irytuje mnie gdy słyszę często w mediach "kozaczenie", że nie możemy pokazywać terrorystom, że się boimy. Zwiększenie bezpieczeństwa, kontroli etc. na wszelkie możliwe sposoby to przede wszystkim oznaka strachu, czy rozsądku? Trzeba się dostosować do panującej sytuacji, a nie czekać na kolejne zamachy.
@Don_Bartoss a jakieś tłumaczenie, choćby z translatora google? ;)

#86 PostWysłany: 22 Mar 2016 13:49 

Dawno temu mówiło się, że jeżeli wykryje się zamachowca na miejscu planowanego zamachu, to jest to porażka służb. Bo nie były w stanie skutecznie infiltrować i przerwać działalności grupy terrorystycznej zanim zbliżyły się one do obiektu. Jak widać, dzisiaj wybuchają bomby na lotniskach, mimo o wiele bardziej zaawansowanej inwigilacji technologicznej. Zwiększenie ochrony na lotniskach czy w innych miejscach, nie przyniesie faktycznego zwiększenia bezpieczeństwa. Tak samo jak wojsko na ulicach. Zamachowcy to nie są przypadkowi szaleńcy, konstruujący bombę w garażu. Nie biorą się z powietrza. Żyją w pewnej dzielnicy, jedzą i piją w pewnych określonych miejscach. Mają sąsiadów. Zwróciliście uwagę, że zamachy w UK to margines? Mimo ogromnej populacji imigrantów i zaangażowania tego kraju w III Świecie? Bo społeczność 'imigrantów' zaczęła współpracować ze służbami. Dlatego jakoś się udaje.

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 22 Mar 2016 13:51, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#87 PostWysłany: 22 Mar 2016 13:50 
Awatar użytkownika

Loty: 139
Kilometry: 164 580
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Krzysztof. napisał(a):
Zduszenie zjawiska u źródła, nawet nie leży w interesie wszystkich, którzy mają największy wpływ na to co się dzieje na świecie.

A to druga sprawa, tylko nikt z "góry" tego oficjalnie nie powie.

#88 PostWysłany: 22 Mar 2016 13:54 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Ja jutro lece do CDG, a pojutrze z CDG dalej i juz jestem nieszczesliwa na mysl o dokladniejszej kontroli, juz teraz jest wyjatkowo upierdliwa. Latac coraz trudniej, jezdzic samochodem po Europie rowniez, chociazby zamknieta granica dzisiaj. Niedlugo bede musiala porzucic hobby i siedziec zamknieta na wyspie.

Kolejne bramki nie powstrzymaja kogos, kto chce sie wysadzic lub wysadzic innych. Np zabranianie pickup spod terminala z powodow bezpieczenstwa, ale pozostawianie mozliwosci drop-off, gdzie dalej pozostaje opcja podjechania autem z bomba pod terminal czy wjechania w tlum ludzi w terminalu.

#89 PostWysłany: 22 Mar 2016 13:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Dementi American Airlines: https://mobile.twitter.com/AmericanAir/ ... 8475567105.
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 22 Mar 2016 14:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Bo teren całego lotniska powinien być w inny sposób zabezpieczony, nie tylko terminal i ewentualnie wejście do niego. Sposobów jest mnóstwo, tylko po co, prawda?

#91 PostWysłany: 22 Mar 2016 14:01 

składam wyrazy współczucia z okazji konieczności przejścia dokładniejszej kontroli, to naprawdę straszne
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#92 PostWysłany: 22 Mar 2016 14:01 
Awatar użytkownika

srebrny
Juve napisał(a):
Przede wszystkim kontrole powinny być dokładne. Ja wiem, że dla pracowników ochrony to rutyna, ale czasem patrząc na ich pracę, człowiek łapie się za głowę. [...]

To jest też spory problem. Zdarza się wprawdzie, że kontrole są zbyt rygorystyczne i trzeba wyrzucać jakieś przedmioty z podręcznego albo wykłócać się o to. Natomiast częściej spotykam się z tym, że na niektórych zmianach panuje dość duże rozluźnienie.
Dwa tygodnie temu leciałem wieczornym lotem z BRU i pracownicy kontroli bezpieczeństwa stali 10 metrów od stanowiska luźno rozmawiając, a przy bramce panowała "samoobsługa". Nie reagowali na pikającą bramkę, nikt z pracowników nie patrzył w monitor x-ray'a.
 Profil Relacje PM off
Krzysztof. lubi ten post.

#93 PostWysłany: 22 Mar 2016 14:07 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 71 075
Krajów: 22 / 10.3%
Zbanowany
Anonymous napisał(a):
Żyją w pewnej dzielnicy, jedzą i piją w pewnych określonych miejscach.

Otóż to, ale skoro do tej dzielnicy policja boi się wjeżdżać to takie rzeczy się dzieją. A gdyby wjechali to już widzę jak lewicowe gazety lamentowałyby o nieposzanowaniu praw mniejszości, prześladowaniach itp.
Lepiej żeby ludzie z tych dzielnic zrobili atak, potem te same gazety napiszą o tym że się nie boimy i wrzucą jakieś bzdety typu "je suis Charlie". :?
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#94 PostWysłany: 22 Mar 2016 14:07 

@Aga_podrozniczka Oczywiście, że nie zatrzymają. Tego typu kontrole to działania 'pod publiczkę'. Poza tym, jak sama napisałaś, takie działania będą nieskuteczne. Raz, że ilość ludzi do kontroli zablokuje działanie tych obiektów, dwa, że służby będą działać 'po łebkach'. Zrobiłem boskie zdjęcie takiej kontroli w Manili. Wejście do galerii handlowej przez bramki i rtg. Ale można wejść do galerii przez pizzerię, już bez żadnej kontroli. W Europie będzie tak samo, tylko 'dziury' będą mniej oczywiste.
 PM off
Rockriderr lubi ten post.

#95 PostWysłany: 22 Mar 2016 14:07 
Awatar użytkownika

niebieski
koncentrator napisał(a):
Juve napisał(a):
Przede wszystkim kontrole powinny być dokładne. Ja wiem, że dla pracowników ochrony to rutyna, ale czasem patrząc na ich pracę, człowiek łapie się za głowę. [...]

To jest też spory problem. Zdarza się wprawdzie, że kontrole są zbyt rygorystyczne i trzeba wyrzucać jakieś przedmioty z podręcznego albo wykłócać się o to. Natomiast częściej spotykam się z tym, że na niektórych zmianach panuje dość duże rozluźnienie.
Dwa tygodnie temu leciałem wieczornym lotem z BRU i pracownicy kontroli bezpieczeństwa stali 10 metrów od stanowiska luźno rozmawiając, a przy bramce panowała "samoobsługa". Nie reagowali na pikającą bramkę, nikt z pracowników nie patrzył w monitor x-ray'a.

Na CDG 3 lata temu zapomniałem wyjąć z podręcznego 0,5l wodę i nikt nie zwrócił na to uwagi. Oczywiście nie można tego porównywać np. z Ameryką PŁD, gdzie chciałem wyrzucić wodę do kosza, ale nigdzie go nie widziałem, więc przy taśmę chciałem ją oddać kontroli to usłyszałem, żebym z nią przeszedł przez bramkę.

#96 PostWysłany: 22 Mar 2016 14:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Belgijska policja nie boi się w Brukseli wjeżdżać ani do Molenbeek, ani do Schaerbeek, ani nawet do Saint Josse (w której mieszkają dość licznie także nasi rodacy). Zdjęcia z gazet i raporty dt zatrzymań to potwierdzają. Skąd się więc biorą takie rewelacje? :shock:
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 22 Mar 2016 14:17 
Awatar użytkownika

niebieski
To może napisz od kiedy policja w Brukseli wjeżdża do tych dzielnic? Bo jak się nie mylę to od 11.2015 ;)

Ostatnio edytowany przez Krzysztof., 22 Mar 2016 14:17, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#98 PostWysłany: 22 Mar 2016 14:17 

@JarekGdynia To nie o te dzielnice chodzi. Większość z zamachowców to ludzie żyjący rzekomo normalnie. Kara dała linka do biografii Salah Abdeslama- był męską prostytutką (i to nie hetero). M. Atta (9/11) wymyślił że trzeba wtopić się w tłum 'Niewiernych', więc najlepiej jak będzie 'pił, palił i swawolił'. Ale i tak, instruktorzy zauważyli że kursanci pilotażu zachowują się podejrzanie. Zostało to zlekceważone.
 PM off  

#99 PostWysłany: 22 Mar 2016 14:22 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
piwcuk napisał(a):
składam wyrazy współczucia z okazji konieczności przejścia dokładniejszej kontroli, to naprawdę straszne

Jak czesto latasz, to jest to upierdliwe. Poza tym jak inni napisali, jest brak spojnosci miedzy standardem kontroli. Np za Okeciu potrafia przyczepic sie za kazdym razem do czegos innego albo w ogole do niczego. Mimo, ze zawsze woze te same rzeczy ze soba. W Hong Kongu w ogole olewaja plyny w bagazu, wiec mozesz spokojnie zapakowac sie z podejrzanymi rzeczami do samolotu do Europy.

Inny przyklad, kosmetyki musza miescic sie do zamknietej torebki 1l, wiec wystarczy, ze wezmiesz kilka z wieksza pojemnoscia niz duzo malych i de facto wniesiesz wiecej plynow ze soba. Na Heathrow nie daruja Ci jak torebka sie nie zamknie, a gdzie indziej przejdziesz z dwoma i nikt nie zwroci uwagi. Ostatnio widzialam to np w Genewie, kobieta miala 3 torebki z roznymi buteleczkami i wyrzucili jej jedna buteleczke, ktora byla za duza, ale nikt nie kwestionowal tego, ze ma trzy torebki.

#100 PostWysłany: 22 Mar 2016 14:23 
Awatar użytkownika

niebieski
@Krzysztof. nie, nie od 11.2015. Przejrzyj sobie choćby archiwum lesoir.be.

Wnikliwym polecam np. http://islamineurope.blogspot.com/2009/ ... ccans.html i przyjrzenie się przepisom dt naturalizacji w Belgii oraz regulacjom dt specjalnych statusów niektórych narodowości - szczególnie tym sprzed 2008.
 Profil Relacje PM off
DMW uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 193 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości