Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 193 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 22 Mar 2016 14:23 
Awatar użytkownika

niebieski
@Krzysztof. nie, nie od 11.2015. Przejrzyj sobie choćby archiwum lesoir.be.

Wnikliwym polecam np. http://islamineurope.blogspot.com/2009/ ... ccans.html i przyjrzenie się przepisom dt naturalizacji w Belgii oraz regulacjom dt specjalnych statusów niektórych narodowości - szczególnie tym sprzed 2008.
 Profil Relacje PM off
DMW uważa post za pomocny.

Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊 Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊
Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎 Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎
#102 PostWysłany: 22 Mar 2016 14:28 
Awatar użytkownika

niebieski
@Kara opieram się na tym co już gdzieś kilkakrotnie czytałem lub słyszałem i to nie tylko chodziło o Brukselę, ale również o największe miasta w Niemczech. Nawet jeżeli takowe interwencje były to skala i skuteczność jest nieporównywalna. Niestety, ale na całym świecie jest tak, że pewne rzeczy robi się po fakcie lub nie robi się wcale.

#103 PostWysłany: 22 Mar 2016 14:30 

Wniosku nie zamieszczę bo mi prawdopodobnie post wyleci ale proponowałbym się zastanowić, jaki jest prawdziwy poziom bezpieczeństwa "gwarantowany" przez belgijskie służby przy takim, a nie innym składzie etnicznym tamtejszych służb.

To była wędka, ryby nie podam :)
 PM off
4 ludzi lubi ten post.

#104 PostWysłany: 22 Mar 2016 14:36 
Awatar użytkownika

niebieski
@Krzysztof. Ja natomiast mieszkałam w obu wymienionych przez Ciebie krajach przez ładnych kilka lat. I nie przypominam sobie, żeby również niemiecka policja miała jakiekolwiek problemy z wparowaniem do studenckiego mieszkania w - skądinąd - "tureckiej" dzielnicy, jak koleżanka ze znajomymi zrobiła... Kosovo-party. :-D
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 22 Mar 2016 14:45 

Kontrole bywają 'przezabawne'. Kiedyś w Szwecji miałem butelkę wody w plecaku (0.5), o której zwyczajnie zapomniałem. Pan kazał ja wyciągnąć, podać sobie po czym... wyrzucił ją do kubełka obok swojego biurka. Powiedziałem wtedy, że musi być bardzo odważnym człowiekiem. Skumał żart i śmiechom nie było końca. Już widzę taką sytuację w Londynie. W najlepszym wypadku byłaby smutna mina, a pewnie poleciałby tekst "Czy Ty starasz się ze mną spierać?!".
 PM off  

#106 PostWysłany: 22 Mar 2016 14:46 
Awatar użytkownika

niebieski
@Kara czyli te wszystkie historie z życia wzięte, które świadczą o tym, że dzielnice zamieszkane przede wszystkim przez muzułmanów np. w Berlinie, rządzą się własnymi prawami (kompletnie oderwanymi od niby funkcjonującego prawa w Niemczech), są wyssane z palca?
Rockriderr lubi ten post.

#107 PostWysłany: 22 Mar 2016 14:49 

Loty: 1
Kilometry: 3 789
Krajów: 2 / 0.9%
niebieski
O czym tu piszemy, my płaczemy, współczujemy rodzinom, pewnie w Belgii będzie marsz (chyba że będą bali się), a tam po drugiej stronie : RADOŚĆ

Cytuj:
Zwolennicy tzw. Państwa Islamskiego (IS) radują się w mediach społecznościowych z ataków terrorystycznych w Brukseli, w których śmierć poniosło ponad 20 osób - podała agencja Reutera. Eksplozje na lotnisku i w metrze. "Państwo zmusi was do ponownego określenia waszych dróg tysiące razy, zanim ośmielicie się znowu zabić muzułmanina, i wiedzcie, że muzułmanie mają teraz państwo, które ich broni" - napisał jeden ze zwolenników IS na Twitterze.

Jeszcze nie koniec pewnie, zaraz Święta.
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 22 Mar 2016 14:53 

Anonymous napisał(a):
jaki jest prawdziwy poziom bezpieczeństwa "gwarantowany" przez belgijskie służby

Bardzo niski. Przed dzisiejszym atakiem doskonale zdawali sobie sprawę z zagrożenia terrorystycznego.

-- 22 Mar 2016 13:57 --

@Amcio Oj tam, oj tam. Przecież na Twitterze są już wyrazy oburzenia i potępienia...Nawet Don_Bartoss zmienił avatar (nawiasem mówiąc, nie to żebym ganił kogoś za sarkazm, no ale mocno Panie, mocno).
 PM off  

#109 PostWysłany: 22 Mar 2016 15:06 

Z informacji posiadanych aktualnie przez polskie służby konsularne wynika, iż wśród poszkodowanych w dzisiejszych zamachach w Brukseli jest dwóch polskich obywateli, którzy są hospitalizowani.
http://msz.gov.pl/pl/aktualnosci/wiadom ... D9.cmsap5p
 PM off  

#110 PostWysłany: 22 Mar 2016 15:08 
Awatar użytkownika

niebieski
@Krzysztof. nie wiem, jakim cudem wyciągnąłeś taki wniosek z moich wypowiedzi. Zacznijmy od tego, że "tylko głupi się nie boi", a prasa albo grupy interesu potrafią coś rozdmuchać lub wybiórczo podejść do faktów. Dlatego jestem w stanie uwierzyć, że przeciętny "krawężnik" nie rwie się do interwencji w miejscach, których nie lubi/ rozumie/ akceptuje/ itp., a dla anty-terrorysty to codzienna robota. Moje doświadczenia z obu krajów są takie, że tamtejsza policja radzi sobie lepiej z utrzymaniem porządku niż nasza.

A nasz kraj ma tylko "szczęście" w tym, że swego czasu nie nachapał się zamorskich kolonii i dzięki działaniom nazistów, sowietów i niektórych komunistów stał się państwem niemal jednorodnym pod kątem narodowości. Plus do odbudowy po IIWŚ braliśmy sobie gastarbeiterów, których własne państwa krótko trzymały (np. ZSRR, Wietnam czy Korea Płn.), a i u nas o raju nie było mowy.
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 22 Mar 2016 15:11 

Anonymous napisał(a):
Nawet Don_Bartoss zmienił avatar (nawiasem mówiąc, nie to żebym ganił kogoś za sarkazm, no ale mocno Panie, mocno).

Nie odnoszę się z sarkazmem do faktu, że zginęli ludzie. Bardziej dotyczy on fali oburzeń, wyrazów współczucia, fejsbukowych lajków, marszy, kwiatów pod ambasadami, zwiększonej konsumpcji belgijskich czekoladek i całego tego pozbawionego krzty substancji duchowych cyrku. Te gesty wywołują mój śmiech.
 PM off
14 ludzi lubi ten post.

#112 PostWysłany: 22 Mar 2016 15:15 

Ofiary wśród Polaków były niestety do przewidzenia :(
 PM off  

#113 PostWysłany: 22 Mar 2016 15:19 
Awatar użytkownika

niebieski
@Kara zgadzam się z Tobą, ale polemizowałbym na temat lepszego utrzymania porządku niż nasza policja. Oni muszą mierzyć się z o wiele większymi problemami niż w Polsce, ale nie powiedziałbym, że z sukcesami ;)

#114 PostWysłany: 22 Mar 2016 15:21 

Krzysztof. napisał(a):
[...] zgadzam się z Tobą, ale polemizowałbym na temat lepszego utrzymania porządku niż nasz policja.

Nie powinieneś :)
Problem, dla niektórych, może być w tym, że to nie jest wątek o Polsce, ani polskiej policji ani porównywania czegokolwiek co jest za granicą do tego co mamy u siebie. To nie u nas doszło do zamachów. Piszemy o Belgii.

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 22 Mar 2016 15:24, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
Krzysztof. lubi ten post.
Krzysztof. uważa post za pomocny.

#115 PostWysłany: 22 Mar 2016 15:21 

@Don_Bartoss No ja wiem do czego się odnosisz :) Ale ładnie, masz półksiężyc w awatarze, więc ofiary w Ankarze zostały uwzględnione... I lokalni belgijscy Muzułmanie. I jeszcze cykliści. Niech będzie więc, czarny humor to oznaka jasnego umysłu. Kończąc OT, zakładam że poziom upierdliwości służb będzie taki jak w Paryżu obecnie (albo większy). Czy ktoś mógłby powiedzieć jak to wygląda 4 miesiące po zamachach? Miałem być w Belgii w lipcu, ale możliwe że odpuszczę.
 PM off  

#116 PostWysłany: 22 Mar 2016 15:36 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
Krajów: 1 / 0.5%
HON fly4free
Opatrzność trzyma w opiece obywateli Polski pracujących w Brukseli. Roza Thun zazwyczaj dojeżdża metrem.. a dziś.
Cytuj:
- Na co dzień dojeżdżam do pracy metrem i mijam stacje, na których dziś eksplodowały ładunki. Pierwsza z nich to stacja Schuman, na którą przyjeżdżają pracownicy Rady Unii Europejskiej, a następna, na której ja wysiadam, to Maelbeek - mówi Thun. - Dziś jest ładna pogoda, więc wyjątkowo zdecydowałam się pójść do Parlamentu pieszo - dodaje.

http://krakow.wyborcza.pl/krakow/1,44425,19804870,europoslanka-roza-thun-bruksela-probuje-zyc-normalnie.html#ixzz43dedZbf0

Ostatnio edytowany przez tom971, 22 Mar 2016 15:49, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 22 Mar 2016 15:42 

Masz rację @Kara, zamachowcy obrażają Islam tymi zamachami. To zbiegające się przestępstwa. Chyba, że to o coś innego Ci chodziło ;) A już zupełnie poważnie, jeżeli wiesz jak wygląda teraz sytuacja w Paryżu, to opisz. Pozwoli mi to określić jak, mniej więcej, będzie wyglądała Belgia za 4 miesiące i czy będę chciał tam jechać.
 PM off  

#118 PostWysłany: 22 Mar 2016 18:07 
Site Admin

Loty: 537
Kilometry: 994 573
Krajów: 82 / 38.3%
Proszę o trzymanie się tematu.
Wiem że sprawa bezpieczeństwa w Belgii pośrednio skłania nas do zadawania sobie pytań o bezpieczeństwo w Europie jako takiej, a nawet w Polsce -
ale to nie jest dział LG
majdouline lubi ten post.

Temat postu: Ryanair
#119 PostWysłany: 22 Mar 2016 18:54 

Witam. Mam pytanko czy w zwiazku dzisiejszymi zamachami w Brukseli jutrzejsze loty z lotniska Modlin na lotnisko Charleroi w Brukseli sa odwolane?

Wysłane z mojego GT-S7582 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Ryanair
#120 PostWysłany: 22 Mar 2016 18:58 

Loty: 142
Kilometry: 220 645
Krajów: 38 / 17.8%
niebieski
http://www.charleroi-airport.com/ - skoro dzisiejsze loty odbywają się w miarę normalnie, to jutro powinno być podobnie. O ile nie zajdą jakieś nieprzewidziane okoliczności.

PS. Ale temat to chyba powinien być w innym miejscu np. belgia-bezpieczenstwo,1493,24366 ?
Abcn lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 193 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość