Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 81 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 18 Cze 2026 08:01 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
Azerbejdżan jest tani, czysty, przyjazny. Językiem komunikacji jest rosyjski i angielski, w takiej kolejności. Tani, benzyna 2,30 zł bardzo przyjemne hotel trzyosobowym pokojem z panoramicznymi oknami z widokiem na wieżowce płomienie w granicach 180 zł za dobę ze śniadaniami.

Wynajem samochodu relatywnie drogi ale braliśmy terenówkę od pewnego psiego syna opisanego w innym miejscu co tam dał stary samochód po potężnym wypadku gdzie k...a przednie lewe koło trzymało się na jednej śrubie.

Jedzenie!! Oddzielny koloryt, nie pamiętam żebyśmy dostali to co żeśmy zamówili, nawet w sytuacji kiedy żeśmy palce pokazywali na zdjęcie menu a po otrzymaniu czegoś stawialiśmy zdjęcie obok potrawy i tłumaczyliśmy że to nie jest to co się zamówili. Towarzyszą temu uśmiech kilka słów po azersku... I tyle. Raz drugi trzeci to to było zabawne, ale jak jestem jaroszem zamawiam naleśnika z serem a dostaję z mielonym mięsem... Wstęp trochę podkręciłem, Oczywiście takie zdarzenia nie miały miejsca w eleganckich restauracjach w centrum Baku.

Fotoradarów i policji drogowej jest od groma. Ale nie zostały mi zrobione ani zdjęci i ani razu nie zostałem zatrzymany. No ale terenówką po wypadku, z niedomykającą się klapą, raczej nie przekraczałem 80 na godzinę.

Hotele, bardzo tanie, ale to bardzo. pokój trzyosobowy w eleganckim hotelu gdzie powietrze było perfumowane żeby już od wejścia było czuć luksus z basenem przepotężnym śniadaniem, potrafił kosztować poniżej 200 zł za dobę.

Wulkany błotne, tak małe że aż żałość bierze. Ale załapałem się dla przypadkową atrakcją. Nie bardzo wiedziałem jak się stamtąd wydostać więc pojechałem za lokalsem. Okazało się że w ramach wycieczek dla turystów oprócz oglądania tych błotnych wulkaniczków są przejazdy po pustyni. A że miałem potężną terenówkę której już się nie dało bardziej rozpieprzyć (koło po naprawie) to grzanie setką po pustyniejącym stepie skakaniem na wertepach i telepaniem się w kabinie było świetne.

Architektura Baku jest tak niesamowita, szczególnie nocą jak jest oświetlona, że 14 międzynarodowe forum urbanistów, w roku 2026 odbywało się właśnie tam. Jak ktoś nie ma ochotę na zwiedzanie Azerbejdżanu to polecam wizytę chociażby w Baku po to żeby zobaczyć czy wieżowce w kształcie płomieni które są, nie wiem jak to opisać. Animowane poprzez 10 000 diod i są dla nich wyświetlane na przykład płomienie, gościu machający azerską flagą, jakieś niebiesko-zielone esy-floresy.

Morze i plaże. Byliśmy przed sezonem i plaża sprawiała przykry widok. Wielka piaszczysta, z płytkim zejściem do wody, zaniedbana, nie sprzątana. Były bardzo zniszczone takie konstrukcje biesiadne składające się ze stołu, dwóch ław, i z osłoną od wiatru. Baku jest najbardziej wietrznym miastem świata. W samym mieście się tak tego nie odczuwa ale na pobliskiej plaży już naprawdę wieje. To chyba wieje cały czas skoro te konstrukcje na stałe mają osłony wiatrowe. Ale niestety to wszystko zniszczone, rozpieprzone przecinek i żeby znaleźć jakieś jedno możliwe to trzeba było z 10 rozwalonych przepatrzeć.

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off
Gadekk lubi ten post.
Gadekk uważa post za pomocny.

Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊 Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊
Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎 Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 81 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość