Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 562 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 29  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 30 Sie 2012 16:07 

Loty: 58
Kilometry: 98 553
Krajów: 9 / 4.2%
Do 4 rano raczej nie. Najdłużej to jakies puby do ok. 1:00 - max. 2:00, a i to raczej w sezonie letnim w weekendy, nie w listopadzie.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN
Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN
#162 PostWysłany: 03 Wrz 2012 10:25 

niebieski
Nie przesadzaj. Życie nocne zaczyna się dość późno, po 22:00. W nocy Rzym tętni życiem, więc znalezienie jakiejś mety na krótką chwilę nie będzie problemem. Chociażby mnogość barów 24h, w których można się uraczyć winkiem za 2 euro i czymś na ząb.
Restauracje i trattorie będą na pewno zamknięte. Jest też jednak sporo klubów i winiarni czynnych całą noc.
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 03 Wrz 2012 10:43 

Maciek78 napisał(a):
Nie przesadzaj. Życie nocne zaczyna się dość późno, po 22:00. W nocy Rzym tętni życiem, więc znalezienie jakiejś mety na krótką chwilę nie będzie problemem. Chociażby mnogość barów 24h, w których można się uraczyć winkiem za 2 euro i czymś na ząb.
Restauracje i trattorie będą na pewno zamknięte. Jest też jednak sporo klubów i winiarni czynnych całą noc.

Owszem, latem tętni życiem. Pod koniec listopada, szczególnie w tygodniu, niekoniecznie po 2 w nocy można znaleźć coś otwartego. Ja co prawda o tej porze po mieście się nie szwędam, ale pamiętam, że znajomi szukający nocnej rozrywki zimą o godz. 1:00 byli rozczarowani.
Autorowi posta nie chodzi tu o znalezienie jakiejś mety na krótką chwilę, jak piszesz, a na 4 godziny.
W moim poście lojalnie uprzedzam o takiej możliwości napotkania trudności w znalezieniu takiego miejsca, więc napisałam o McDonaldzie otwartym całą noc.
Natomiast jeśli ty masz większe doświadczenie i wiedzę, to po prostu poleć konkretne miejsce w okolicach Termini otwarte do 4 rano w listopadzie, to pewnie autor posta będzie zadowolony, a inni też będą mogli skorzystać z tej informacji.
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 03 Wrz 2012 10:48 

niebieski
W luty problemów nie było. W okolicach Termini się nie kręciłem. Dla chcących nic trudnego, sporo info chociażby tu:
http://www.rome.info/entertainment/nightlife/
http://www.10best.com/destinations/ital ... nightlife/

Podkreślam raz jeszcze - jest gdzie się zatrzymać, problemów z tym nie ma. Zresztą byłoby dziwne, gdyby miasto spało o tej porze.
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 03 Wrz 2012 10:58 

Maciek78 napisał(a):
W okolicach Termini się nie kręciłem.

No właśnie, a autorowi posta chodzi o okolice Termini.
Przecież raczej nie chce się szwędać po mieście nocnymi autobusami (które swoją drogą jeżdzą niezbyt często).

Maciek78 napisał(a):
Zresztą byłoby dziwne, gdyby miasto spało o tej porze.

O 4 rano? Dlaczego miałoby być dziwne? Czasem turyści mają dziwne wyobrażenie o wiecznym mieście. Rzym to miasto jak każde inne, nie miejsce wiecznej balangi i nawet jeśli o 5 rano pójdziesz pod Fontannę di Trevi, to masz szansę nikogo nie spotkać, szczególnie w zimie.
Na tym kończę ten OT i zapraszam osoby, które mają jakieś dane na temat miejsc otwartych do rana w okolicach Termini do podzielenia się informacją.
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 10 Wrz 2012 10:40 

dziękuję za wszystkie odpowiedzi, powoli tworzy się jakiś plan na te 5 nocnych godzin.

Czy nocny spacer ( po północy) z termini do fontanny di trevi/schodów hiszpańskich będzie bezpieczny( z kabinówkami) ?

#167 PostWysłany: 10 Wrz 2012 10:45 

niebieski
Pewnie usłyszysz dwa rodzaje odpowiedzi: Tak i Nie. Dla mnie jednak Rzym jest bezpiecznym miastem i ja osobiście bez obaw się po nim poruszałem. Oczywiście możesz trafić na szemrane towarzystwo, szczególnie w okolicach Termini właśnie, ale zachowując podstawy własnego bezpieczeństwa spacer taki będzie czystą przyjemnością - miasto będzie bez watach turystów z ładnie oświetlonymi budynkami. A schody nocą robią chyba lepsze wrażenie niż w dzień :)
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 10 Wrz 2012 10:59 
Awatar użytkownika

Loty: 183
Kilometry: 340 201
Krajów: 52 / 24.3%
niebieski
2 razy spędzałem całą noc w Rzymie, raz we wrześniu i w lutym.
W lutym ponieważ było poniżej zero nigdzie nie chcieliśmy się ruszać z okolic termini. McDonald o którym jest mowa otwarty był tylko do 2! Natomiast do godziny 3 otwarta była jedna z pizzerii na via marsala blisko dworca.
Na dworcu znajduje się też poczekalnia, która była czynna całą noc. My sami siedliśmy na fotelach w jednej z zamkniętych restauracji na dworcu.
O 4.30 na via marsala otwierają Terracafe lounge bar.
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 10 Wrz 2012 14:56 

Obecnie McDonald's przy Via Giolitti jest otwarty 24h na dobę.

W obrębie stacji znajduje się więcej McDonald'sów, np. ten, który znajduje się wewnątrz hali zamykają o 23:00 / 24:00, a ten przy Piazza Repubblica o 2:00.

Załączniki:
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg [ 119.33 KiB | Obejrzany 1691 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Włochy - Rzym
#170 PostWysłany: 18 Wrz 2012 13:31 

Witam wszystkich,

W dniach 13-16.10 udaję się do Rzymu z lądowaniem na Ciampino. Jako, że czasu ogólnie mamy z dziewczyną niewiele (praktycznie tylko 14 i 15.10 niedziela/poniedziałek) na zwiedzanie, chcemy ogarnąć jakiś hotel jak najbliżej linii metra. Jako, że lądujemy na Ciampino to optymalnie byłoby gdzieś przy linii A na trasie Anagnina-Termini. Mam kilka wyszukanych już na booking, ale może ktoś ma jakąś super ciekawą propozycję.

Z góry już dziękuję za jakąkolwiek pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 19 Wrz 2012 11:30 

niebieski
Wpisz w google - pokój do wynajęcia Rzym. Znajdziesz kilkanaście ofert Polaków mieszkających w Rzymie. Sprawdź też airbnb - zawsze to jakaś tańsza alternatywa dla hotelu.
Do Rzymu lecę 26.10 i mamy wyanajęte dla 4 osób całe mieszkanie, a we Florencji mamy załatwiony nocleg właśnie przez airbnb.
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 19 Wrz 2012 13:58 

Nie korzystałam nigdy z mieszkań do wynajęcia od Polaków, ponieważ wcale nie mają tanio, opinie w internecie też nie wiadomo czy są prawdziwe, bo na każdym włoskim forum aż roi się od ich reklam. Poszukaj przez tripadvisor taniego hotelu, ja zarezerwowałam dwuosobowy na 4 noce przy Santa Maria Maggiore za 140 euro na budgetplaces.com.

#173 PostWysłany: 21 Wrz 2012 15:48 

Zdecydowanie polecam camping Plus. Więcej infa znajdziecie tutaj :
http://przezyjtosampl.blogspot.com/2012 ... -2012.html

#174 PostWysłany: 21 Wrz 2012 22:53 

niebieski
margarita888 napisał(a):
Nie korzystałam nigdy z mieszkań do wynajęcia od Polaków, ponieważ wcale nie mają tanio, opinie w internecie też nie wiadomo czy są prawdziwe, bo na każdym włoskim forum aż roi się od ich reklam. Poszukaj przez tripadvisor taniego hotelu, ja zarezerwowałam dwuosobowy na 4 noce przy Santa Maria Maggiore za 140 euro na budgetplaces.com.

Wraz z trójką znajomych mamy zarezerwowane mieszkanie w Rzymie na pięć nocy (właścicielką jest Włoszka). Mam nadzieję, że wszystko się uda i w listopadzie będę mógł je zarekomendować. Nie rozumiem Twojej niechęci do noclegu u osób prywatnych. Ja już kilkukrotnie tego próbowałem i do tej pory byłem bardzo zadowolony.
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 22 Wrz 2012 21:52 

No właśnie u Ciebie właścicielką jest Włoszka, a ja pisałam na temat wynajmu mieszkań przez Polaków. Ja miałabym obawy przed wynajmem od nich, ponieważ obsypują wszystkie włoskie fora swoimi reklamami i ciężko stwierdzić, która opinia o nich jest wiarygodna, a która służy napędzaniu klientów. Czytałam też o nich negatywne opinie, że brudno, drogo itd. Oczywiście pewnie nie dotyczy to wszystkich ofert, ale jak jestem we Włoszech to wybieram oferty Włochów :)

#176 PostWysłany: 28 Wrz 2012 15:39 

Szukam od dłuższego czasu, ale wciąż nie mogę znaleźć żadnej dobrej oferty na nocleg w Rzymie od 10go do 14go października (4 noclegi). Interesuje mnie pokój 2osobowy, najlepiej z prywatną łazienką i blisko centrum (ew. blisko stacji metra). Jakby ktoś znalazł jakąś dobrą ofertę (w granicach 50euro/pokój/noc), byłbym wdzięczny.
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 29 Wrz 2012 16:16 

Poszukaj Grand Hotel Fleming

Mięli b. dobre promocje
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 29 Wrz 2012 17:11 

Yaris6808 napisał(a):
Poszukaj Grand Hotel Fleming

Na booking jest za 96euro/noc. Jak dla mnie, zdecydowanie zbyt drogo...
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 02 Paź 2012 18:05 

Również polecam Camping Village Roma , czysto, dobry dojazd, po drugiej stronie ulicy duży market . Dojazd do centrum b. dobry , cena za nocleg ok 50 zł za dobę
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Odp: Włochy - Rzym
#180 PostWysłany: 02 Paź 2012 18:09 

Szukam apartamentu w atrakcyjnej okolicy dla 4+2 osób (2 sypialnie, salon z kuchnią i łazienka). Możecie polecić jakieś serwisy które oferują takie apartamenty i pilnują właścicieli mieszkań? (standard, opłaty itp.)

Z góry dziękuję za pomoc,
Kamil
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 562 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 29  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości