Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 562 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 29  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Włochy - Rzym
#101 PostWysłany: 16 Lut 2012 22:57 

orfik11 napisał(a):
Proszę o namiar na tani nocleg dla trzech osób na jedną noc 26/27.02. Byle blisko metra i żeby na godzinę 6.00-7.00 dotrzeć na lotnisko Ciampino / najlepiej w osobnym pokoju 3 osobowym/ . Pozdrawiam

Może Beautiful2
w podanym terminie wychodzi 14 euro za osobę w "czwórce" albo 9,88 w "szóstce"

http://pl.hostelbookers.com/property/pr ... -26/ngt/1/

100 metrów od Termini (tuż obok stanowiska odjazdowego Terravision - Ciampino, Fiumicino); do metra 300 m. Bardzo schludny hostelik z dużym plusem w postaci własnej łazienki w pokoju 4 osobowym i sporym minusem jakim jest brak wspólnej kuchni. Byłem dokładnie przed miesiącem i nie miałem zastrzeżeń
 Profil Relacje PM off  

Leć do Ameryki Środkowej i zobacz dwa oceany 😮🌊 Bilety do Panamy za 2394 PLN Leć do Ameryki Środkowej i zobacz dwa oceany 😮🌊 Bilety do Panamy za 2394 PLN
Letnia wycieczka bez brania urlopu 😍 Weekend w Sztokholmie za 420 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel ze śniadaniami) 🇸🇪 Letnia wycieczka bez brania urlopu 😍 Weekend w Sztokholmie za 420 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel ze śniadaniami) 🇸🇪
#102 PostWysłany: 18 Lut 2012 16:07 

Hej! Mógłby ktoś z Was polecić jakiś tani nocleg dla dwóch osób w terminie 31 marca - 7 kwietnia?
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 18 Lut 2012 16:23 
Awatar użytkownika

Tak, polecam wszystkie hostele i hotele, które zostały tutaj wymienione.
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 18 Lut 2012 16:57 

A co możecie powiedzieć na temat tego hostelu? Ceny są dość zachęcające...;)
http://www.reservations.bookhostels.com ... etails.php
800 zł za dwie osoby w terminie 31.3-7.4 to realna cena? Czy spodziewać się jakiegoś przekrętu?
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 18 Lut 2012 18:48 
Awatar użytkownika

Znacie może jakiś tani hostel w Ostii lub w okolicach lotniska Fiumicino. Jedna osoba, jedna noc, nie wymagam niczego więcej niż łóżko i łazienka ;)

#106 PostWysłany: 19 Lut 2012 19:38 

niebieski
Chyba jednak polecimy we dwie osoby, dobrze że nie rezerwowałem jeszcze pokoju. Teraz poszukiwania na nowo tym razem dla dwóch osób. Pozdrawiam

#107 PostWysłany: 20 Lut 2012 01:40 
Awatar użytkownika

Sam sobie odpowiedziałem: http://www.hostelbookers.com/property/p ... -27/ngt/1/
Cena 6 euro od osoby, dojazd z/do Rzymu za 1euro.

#108 PostWysłany: 20 Lut 2012 21:19 

Odstąpię super nocleg w Rzymie dla 2 osób na 2 noce. Ze śniadaniem i powitalnym winkiem z truskawkami ;-) Jest to kupon z włoskiego Groupona.
Miejscówka raczej nie do końca w duchu 'fly4free', ale za to jaki komfort. Duża plazma, duże łoże, podświetlany ledami prysznic ;-) i takie tam bajery. Szczegóły na stronie hotelu: www.jchotel.it
Sprzedam (niestety, zmiana planów) po kosztach - a uwzględniając aktualny kurs to z lekka stratą - za 79Euro.
W sumie wychodzi za noc 40 E, czyli 20E od głowy, a to już jak na Romę jest dobra cena, szczególnie w takich warunkach.
Kupon jest ważny do 23 lipca, ale przed ewentualnym zakupem radzę sprawdzić dostępność noclegów (na pewno w czerwcu jest dużo terminów)
Zainteresowanym wyślę kopię kuponu do wglądu, piszcie przez forum, albo bezpośrednio
wrosada@wp.pl
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 07 Mar 2012 22:04 

Byłam na campingu Tiber kilka lat temu i dobrze wspominam. Polecam równiez camping Village ***** Jedyny minus to położenie dosc daleko od centrum Rzymu ale warunki są doskonałe. Village wspominam jako niezwykle czysty, pachnący azaliami, ze świetnym klimatem i muzyką poważną puszczaną w sanitariatach ;-)
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 09 Mar 2012 13:00 

17 marca lecimy do Rzymu na 4 dni nocujemy w hotelu Capanelle http://www.hotelcapannelle.com/. Był tam może ktoś z was? W szczególności interesuje mnie dojazd do centrum

Kolejne Pytanie warto wykupować tą kartę Roma Pass?
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 11 Mar 2012 21:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Gustavoloco napisał(a):
17 marca lecimy do Rzymu na 4 dni nocujemy w hotelu Capanelle http://www.hotelcapannelle.com/. Był tam może ktoś z was? W szczególności interesuje mnie dojazd do centrum

Kolejne Pytanie warto wykupować tą kartę Roma Pass?

jesli chodzi o drugie pytanie. Nie.
Trzydniowy bilet kosztuje 11 euro. A trzy dni wystarczy ci na zwiedzanie najbardziej znanych miejsc w centum Rzymu + wyjazd na przedmiescia Rzymu - via appia antica(katakumby 8 euro, kościół Quo Vadis).
czyli 11 euro oszczędzasz albo i wiecej zalezy jak zaplanujesz sobie trase bo zawse mozesz kupic jednorazowe bilety.
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 14 Mar 2012 20:47 

spaliśmy w RZymie blisko vcentrum w hostelu Art in Accomodation, było ok
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 18 Mar 2012 13:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Wysyłam teściów i męża do Rzymu. Teście bardzo chcą zwiedzić Watykan. Czy znacie tani nocleg blisko Watykanu z dobrym dojazdem do lotniska Rzym Ciampino?
Nikt z nich nie zna angielskiego, mąż trochę niemiecki zna. Muszę im tak wszystko wyrysować aby nie zginęli tam : )
Dzięki Waszym wskazówką byłam z dziećmi w Riminii -wróciłam cała i zdrowa-liczę i tym razem na Waszą pomoc :D
Oczywiście dziękuję za pomoc.

Ma to byc prezent dla teściów z okazji 50 rocznicy ślubu.
Tani nocleg to tak 20 e za noc od osoby-super jakby śniadanie było w tym.

#114 PostWysłany: 18 Mar 2012 14:36 

Jakiś czas temu wynajmowałem apartament w Romie przez http://www.ernesto-travel.pl/ (właściciel taki polski Włoch, przystępne ceny). Było naprawdę spoko. Mają sporo pokoi/mieszkań blisko Watykanu. Jeśli nie znają języka, to jest to w miarę pomocne, zawsze można się z nimi skontaktować i porozmawiać w ojczystym języku :).
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 18 Mar 2012 16:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Dziękuję niestety na podanej przez Ciebie stronie apartamenty są najmniejsze w Watykanie dla 5 osób. Przez co momentalnie cena jest wyższa : ((
Potrzebuje coś mniejszego : )

#116 PostWysłany: 20 Mar 2012 08:41 

Radzę wejść na facebook, na profil booking i kliknąć po lewej stronie zakładkę flash deals. Tam są bardzo atrakcyjne oferty.

#117 PostWysłany: 22 Mar 2012 19:42 

A czy ktoś nocował niedawno w hostelu Peter Pan? Warunki w miarę przyzwoite i czy droga ze stacji metra Rebibba jest do ogarnięcia spacerkiem? Piszą , że to ok. 800 metrów, ale "uncle google" pokazuje trochę dłuższy odcinek ;)
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 23 Mar 2012 17:35 

Loty: 58
Kilometry: 98 553
Krajów: 9 / 4.2%
nataliaB napisał(a):
A czy ktoś nocował niedawno w hostelu Peter Pan? Warunki w miarę przyzwoite i czy droga ze stacji metra Rebibba jest do ogarnięcia spacerkiem? Piszą , że to ok. 800 metrów, ale "uncle google" pokazuje trochę dłuższy odcinek ;)

Nie nocowałam, natomiast znam okolicę i nie jest zbyt ciekawa (w pobliżu jest więzienie Rebibbia). Musiałabyś przejść dość długi kawałek wzdłuż Via Tiburtina, która nie ma momentami chodnika, a wieczorem nie jest zbyt bezpieczna. Ewentualnie z metra Rebibbia podjechać 5 przystanków autobusem 344 lub 343.
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 24 Mar 2012 11:05 

niebieski
Witam. Ponownie wybieram się do Rzymu. Czy ktoś może polecić nocleg dla czterech osób, w pobliżu metra? Nie chodzi o żadne luksusy, byle czysto z łatwym dojściem do metra. Ostatnio spałem w Rzymie Ciampino ale teraz wolę bliżej metra. Pozdrawiam

#120 PostWysłany: 30 Mar 2012 10:04 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 284 954
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
Wybierającym się do Rzymu i szukającym taniego noclegu polecam rzucić okiem na ten hotel:
http://www.booking.com/hotel/it/albergo ... 40c;dcid=1
Kiedy piszę tego posta ceny nie powalają, ale mi udało się go zarezerwować w cenie 30 eur za pokój dwuosobowy z łazienką za noc. Jak na Rzym to na prawdę niska cena. I nie było to w akcji bookingu "błyskawiczna oferta". Szukałem taniego hotelu na różnych portalach. Nie spieszyło mi się więc sprawdzałem codziennie różne strony. Na 3 tygodnie przed planowanym pobytem pojawił się ten hotel w tak niskiej cenie.
Hotel tuż przy przesiadkowej stacji metra, czyli dostaniemy się na obie rzymskie linie metra. Autobusy jadące z lotniska do dworca Termini mają również przystanek końcowy niedaleko. Łazienka co prawda mikroskopijna, ale w zupełności wystarczająca. Śniadań nie kosztowałem.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 562 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 29  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość