Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Maj 2014 18:10 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 40 914
Krajów: 13 / 6.3%
Nie długo po otwarciu lotniska w Modlinie,Ryanair rzucił do swojego systemu bilety po 1 zł...Długo się nie zastanawiając kupiłem dwa bilety na trasie WMI-CRL.Wylot odbył się w sobotę rano,gdzie na lotnisko dotarłem pociągiem z Dworca Wschodniego.Po 30 minutach jazdy byłem już na stacji kolejowej w Modlinie,gdzie na przyjazd pociągu czekał już autobus dowożący do Terminala.Był to mój pierwszy wylot z Modlina.Nie spodziewałem się szału,bo widziałem zdjęcia w interneci...Fakt stał się realny..to nie lotnisko,to kurnik !! Jednocześnie odbywały się dwie odprawy do Brukseli-Charleroi i do Bolonii.Na samym początku pseudo-ochrona czepiająca się o wszystko..dosłownie zniechęca do podróży.W hali odprawa 20 ławek na krzyż,wszyscy siedzą na ziemi,matki z dziećmi,starzy ludzie..szok.Dwa odloty jeden po drugi,pierwszy Ryanaira do Charleroi ,a drugi jak wspomniałem Wizzaira do Bolonii.Powiem szczerze..najmniejsze lotnisko na jakim byłem..miejsca tam nie ma !!
Image

Image

Po krótkim locie ląduje w Charleroi.Pierwsze wrażenie bardzo fajne,nowoczesne lotnisko,dobrze rozwinięta siatka połączeń i co najważniejsze można nocować na lotnisku :)
Za 13 Euro kupiłem bilet w dwie strony do Brukseli i z powrotem na lotnisko..odległość ok.55 km.

Image

Image

Image

symbol Brukseli Manneken Pis

Image

Image

Image

Image

Po całodziennym spacerze po Brukseli czas wracać na lotnisko,bo noc właśnie będę spędzał w środku terminala.Przed odjazdem zaopatrzyłem się w pyszne piwko i dosyć tanie 0,79 Euro i pyszne belgijskie frytki za 4 Euro..spora porcja :) Po godzinnej jeździe docieram na lotnisko..znalazłem miejsce koło jednego z wyjść i noc mineła spokojnie.O godzinie 4.00 czuję szturchanie w ramię i słowa Monsieur..wake up :)
Punkt 7.40 odlot do WMI...

Image

Podsumowując wypad jednodniowy zaliczam do bardzo udanych,nie tylko ze względu na baaardzo niskie ceny biletów ale na kulturę,ludzi,architekturę,pyszne frytki no i piwko.Polecam Brukselę na jednodniowe wypady !!

Na całość relacji zapraszam na mój blog,gdzie są wszystkie relacje oraz testy sprzętu turystycznego...http://easier-travel.blogspot.com/

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości