Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Wrz 2017 09:16 

Drodzy, byłem wczoraj w małym sklepiku na Zakynthos, wygląda jak rodzinny biznes, sprzedają tam oliwę z oliwek w plastikowych butelkach o pojemności 1.5 litra w cenie około 2,60 euro. Możliwe to? Czy jest to bardziej zwykły odpada? Na Krecie czy Rodos na jakiś straganach płaciłem zdecydowanie więcej.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 21 Wrz 2017 09:27 

Moim zdaniem oliwa powinna być ok, podobno na cenę zakupu wpływa to czy kupujemy ją w wysokim sezonie, kiedy ceny są wyższe niż np. teraz
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 21 Wrz 2017 09:35 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Obecnie cena kg oliwy na Zante jest 3.2 euro
Tak jak @gasolina84 powiedział, koniec sezonu, więc chce skończyć stok. Jak cos, to możesz go poprosić o spróbowaniu jej (do chleba np.)
 Profil Relacje PM off
wtak lubi ten post.

#4 PostWysłany: 21 Wrz 2017 17:10 

Dzięki, więc biorę☺️
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 21 Maj 2018 15:06 

Moim zdaniem się nie opłaca, u nas jest już taniej a tak samo jakościowo.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 21 Maj 2018 15:32 

Loty: 46
Kilometry: 73 674
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
A w jakim sklepie w PL masz tańszą oliwę i lepszą jakościowo?
Bo nawet sklepowa przemysłówka wychodzi drożej....
 Profil Relacje PM off
ewaolivka lubi ten post.

#7 PostWysłany: 21 Maj 2018 16:16 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
@Arczii coś Ty się tak na tą Grecję uwziął?

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off
michzak lubi ten post.

#8 PostWysłany: 21 Maj 2018 16:28 

Strasznie drogo w tej Grecji.
Zwłaszcza pomarańcze po 0,15 euro/ kg :twisted: i wiele innych.

https://www.fly4free.pl/forum/kreta-chania-zakupy,1481,45730

Na tym targu souvlaki [ przepyszne] po 1 euro sztuka jadłem. Takie targi są wszędzie. Trzeba tylko poszukać. Jak ktoś łazi po promenadach i knajpach w porcie, tam gdzie główny strumień "turystów , to mu się wydaje, że Grecja jest droga.
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#9 PostWysłany: 21 Maj 2018 16:31 
Awatar użytkownika

Arczii napisał(a):
Moim zdaniem się nie opłaca, u nas jest już taniej a tak samo jakościowo.

Chętnie się dowiem gdzie w PL mogę kupić oliwę "cold pressed", prosto od rolnika i w dodatku taniej... miodzio! ;)
Po co mi już latać do Grecji?

No i kurde @jacakatowice narobiłeś mi smaka na souvlaka od dziadka z targu w Chanii!
 Profil Relacje PM off
ewaolivka lubi ten post.

#10 PostWysłany: 21 Maj 2018 20:25 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Ano, byłem w tamtym roku, obkupiłem się jak głupi i też tęsknię... Ten rok niestety bez Grecji, pierwszy raz od kilku lat...
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 21 Maj 2018 21:24 

niebieski
Taaa, a niby na tym forum wszyscy z podręcznym jedynie latają, a wziąć rejestrowany to wstyd.... :lol:
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 21 Maj 2018 21:36 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@asiasz czym sie przejmujesz, kupujesz oliwe i przywozisz, a kogo interesuje forma bagazu oprocz Ciebie. :D
Niektorzy Forumowicze lataja tylko tradycyjnymi liniami, gdzie bagaz jest najczesciej wliczony.
pozdr.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 21 Maj 2018 21:50 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Do Grecji zawsze latamy z Gośką z jednym rejestrowanym. Do tej pory za bagaż nie płaciłem ani razu - Wizzem wzięty za punkty, Ryanairem taryfa z bagażem za kupon, w Aegeanie miałem w cenie. Teraz już ponoc w Ryanie za kupon się nie da....
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 21 Maj 2018 23:04 

złoty
Clementiaa napisał(a):
Chętnie się dowiem gdzie w PL mogę kupić oliwę "cold pressed", prosto od rolnika i w dodatku taniej... miodzio! ;)

Taniej to nie kupisz, ale jeżeli mieszkasz albo bywasz w Krakowie to polecam "Greckie Przysmaki" na ul. Krakowskiej. Przywożą z Grecji właśnie taką oliwę prosto od rolnika, którą rozlewają już sami w Polsce.
https://greckieprzysmaki.pl/oliwy-z-oli ... 3-1-l.html
https://greckieprzysmaki.pl/9-oliwy-z-oliwek
Kupuję od nich już od kilku lat, ta oliwa jest naprawdę dobra. Kojarzę ze sklepu cenę 37 zł za litr, może w internecie drożej, a może ostatnio podrożała do 40 zł.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
ewaolivka uważa post za pomocny.

#15 PostWysłany: 22 Maj 2018 14:40 
Awatar użytkownika

@meczko
Wiem, że taniej niż u samego źródła nie da rady. :)
Dzięki za wskazówkę - sklep znam chociaż jego klientką nie jestem, raz nawet zdarzyło mi się być tam osobiście. Na razie jednak zostanę przy swoich kreteńskich wypadach :)
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 15 Cze 2018 10:45 
Awatar użytkownika

Veni, vidi, ..... kupiłam ;).
Cena oliwy z oliwek na targu w Chanii to obecnie 4 euro/litr. Jak zawsze elegancko zapakowana w 1,5 litrową plastikową butelkę po wodzie mineralnej lub jeszcze ładniej w fabrycznie nową litrówkę :).
Jeśli komuś cena nie odpowiada to polecam w drodze do Parku Botanicznego zatrzymać się przy małym sklepiku (po 1 stronie drogi restauracja, po 2 sklepik-kiosk z dobrami) - cena takiej samej litrowej oliwy to 10 euro.
A jak ktoś chce mieć już najładniej zapakowaną oliwę to zostaje tylko Kentriki Agora lub sklepiki w uliczkach w centrum - ceny turystyczne, nie pamiętam dokładnie ale wydaje mi się że od 8-10 euro/litr... :)
 Profil Relacje PM off
eskie lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość