Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Cze 2014 19:11 

Dokąd
  • Stone Town

Data wylotu
  • 15.12.2014

Data powrotu
  • 25.12.2014

Długość pobytu
  • około 10 dni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 3

Sam znalazłem
  • 4000/osoba

Dodatkowe informacje
  • Dzień dobry : - )

W kwestii lotu do Stone Town (ZNZ), ewentualnie do Mombasy na przełomie 2014/2015 (w skrajnym przypadku może wejść w rachubę także luty 2015) gdzie i kiedy warto by się rozejrzeć za rezerwacją?

Generalnie termin wylotu jest całkowicie płynny, chodzi mi o zoptymalizowanie ceny, więc zapewne będzie to poza okresem Świąt i Nowego Roku. Wylot na około 7-10 dni. Jak trafi się jakaś fajna okazja może być naturalnie jakiś inny port docelowy w najbliższej okolicy (zasadniczo celem jest Stone Town).

Może ktoś leciał albo szukał, a zatem wie na jaką cenę minimalną można liczyć? Ilość przesiadek maks 3.

Generalnie sam znajduję połączenia za około 4000 zł (KRK-FRA-ADD-ZNZ), nie jest to tragiczna cena, ale wiadomo, że moje ambicje sięgałyby dalej. Jest możliwe istotne poprawienie tej ceny czy można raczej dać sobie spokój? Jeżeli może być możliwe, to kiedy/gdzie szukać (w sensie ile miesięcy przed wylotem)?

Z dolotem/dojazdem do FRA sobie naturalnie dam radę. Na flipo.pl odcinek FRA-ZNZ-FRA najtaniej wychodzi około 3200 zł. Czy Ethiopian zna w ogóle pojęcie promocji i można liczyć na jakąś okazję czy to jest przewoźnik wybitnie niepromocyjny i można sobie podarować częste sprawdzanie? Z tego co wstępnie poszperałem z KLM nie dam rady taniej tam chyba polecieć, a innych opcji nie znam. Da się coś fajniejszego wymyśleć? Jakiś Oman Air jeszcze znalazłem sobie (FRA-MCT-ZNZ) za 3000.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 21 Cze 2014 17:39 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 671 009
Krajów: 64 / 29.9%
Ja szukałam tak dla rozeznania luty 2015 z Warszawy. Znalazłam kilka przelotów w cenie ok 3400 zł. Patrzyłam połączenia zarówno przez Kenię jak i bezpośrednio do Dar es Salam. Niestety nie pomiatam już dokładnie, ale najlepsze to było jednak łączone KLM z Ethiopian. Przesiadka w Adis Abeba i bezpośrednio na Zinzibar, lub przez Nairobi. Muszę popatrzeć w historii moich wyszukiwań, ale mam to na innym kompie. Również jestem zainteresowana informacjami w tym temacie.

#3 PostWysłany: 21 Cze 2014 19:13 

Na jetairfly.com możesz kupić przelot dla 3 osób z Brukseli bezpośrednio na Zanzibar (RT) w terminie 15-23 grudzień za 1830 € (za 1 osobę wychodzi ok 2560 zł). Jak kupywać oddzielnie bilety to dla pierwszej osoby da się kupić za 50 EUR taniej. W cenie jest 20 kg bagaż nadawany. Zakładając, że uda się dość niedrogo coś ogarnąć z bagażem nadawanym do Brukseli, powinno to wynieść ok 3000 zł za osobę.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Cze 2014 20:15 

niebieski
Szukajcie lotów z MXP lub FCO do DAR. Egypt Air, Turkish lub Ethiopian będą miały loty w okolicach 500-550 EUR.
 Profil Relacje PM off
Skibek lubi ten post.

#5 PostWysłany: 21 Cze 2014 20:41 

Wielkie dzięki za dotychczasowe podpowiedzi. MPX to faktycznie może być bardzo interesująca opcja, tym bardziej że można by chyba ogarnąć to z dolotem na Orio al Serio (BGY), w limicie rajanowym bagażu i tak chciałbym się zmieścić, tony ze sobą wozić nie zamierzam. Wariant z BRU na razie cenowo niepobijalny, i pewnie może być trudny do pobicia, trafiają się nawet na wybrane daty bilety po 200 EUR OW.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości