Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Cze 2014 15:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Wiadomo ze rezerwujac pokoje w hotelach opcja Deluxe jest zawsze najlepsza ale i najdrozsza. Czy ktos moze mi powiedziec co wchodzi w poszczegolne kategorie pokojowe: Standard, Superior oraz Deluxe? Czy sa jakies 'ramki' czy tez hotel moze sobie zadecydowac sam jaka katergorie przypisuje danemu pokojowi?

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 17 Cze 2014 15:44 

Myślę, że jest to mocno uznaniowe. W grudniu byłem na wyjeździe służbowym w Chinach. W Szanghaju jako jedyny (przyjechałem najpóźniej) z naszej "paczki" dostałem upgrade do "superior", hotel 4* ( :lol: ). Pokój był o jakieś 50% większy, ale miał dokładnie taki sam grzyb na suficie w łazience, identyczne wyposażenie pokoju/łazienki i wyglądał równie fatalnie jak pokoje reszty ekipy ;)

#3 PostWysłany: 17 Cze 2014 15:46 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Kwestia raczej uznaniowa, hotel zazwyczaj sam opisuje różnice, najczęściej jest to większy metraż pokoju, większe łóżko, jakiś barek gratis itp.

#4 PostWysłany: 17 Cze 2014 16:08 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Kazdy pokoj/siec bedzie miala swoja wlasne kryteria. Czasami ten superior czy deluxe, to taki sam pokoj tylko np dodatkowo jest ekspres do kawy, szlafrok, drinki, itp.

A czasmi to kwestia widoku, wielkosci pokoju, itp. Trzeba dokladnie czytac opisy w kazdym hotelu.

A tak w ogole to Deluxe nie jest wcale najlepsza opcja. Jeszcze moga byc pokoje Executive z dostepem do lounge lub nie, Junior Suite, Suite, Presidential Suite i masa innych rodzajow Suites, albo np Bi-level rooms czy corner, itp.

#5 PostWysłany: 17 Cze 2014 18:16 

Zbanowany
W Hotels nazwy pokoi :
-Cozy Room
-Wonderful Room
-Spectacular Room
-Mega Room
-Studio Suite
-Fantastic Suite
-Marvelous Suite
-Wow Suite
-Extreme Wow Suite

St.Regis nazwy pokoi :
-Deluxe Ocean View
-Grand Luxe Oceanfront
-Oceanfront Junior Suites
-Grand Luxe Oceanfront Suites
-Deluxe Oceanfront Suites
-Imperial Oceanfront Suite
-Royal Oceanfront Suite
-Presidential Suite

A jak sie beda nazywac pokoje w danej sieci jak nie bedzie widoku na ocean ?
W Hotels to jak sama siec imprezowa jest, tak wymyslne nazwy pokojow tylko ktos po kilku drinkach mogl wymyslec.
 Profil Relacje PM off
rw30 lubi ten post.

#6 PostWysłany: 18 Cze 2014 15:29 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Wymyslne nazwy pokoi w Hotelu Sonne w Fussen:

Via Claudia
Via Claudia Motto
Poesia
Dolce Vita
Fantasia
Prinzregent
Prinzregent Motto
Hohes Schloss
Theme Rooms
Romantic
Maximilian

Trzeba przeczytac opis kazdego pokoju i wybrac co komu pasuje. Sa tez pokoje klasyczne, ale chyba jest ich malo, bo tylko raz udalo mi sie taki zarezerwowac.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości