Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Cze 2014 17:56 

Witam,
lecę na przełomie sierpnia i września do Indii i w związku z tym kupiłem loty wewnątrz kraju liniami jak w tytule. Szukałem możliwości odprawy online i nie wiem czy to moje gapiostwo czy po prostu takiej nie ma ale nic nie znalazłem. W związku z tym mam pytanie:
1. Czy jest tylko odprawa na lotnisku ?
2. Czy 4,5 godziny wystarczy na przesiadkę z terminalu krajowego na międzynarodowy w Mumbaju ?
3. Czy zdarzają się się często problemy z lotami (opóźnienia, lot odwołany itp) wewnętrznymi ? - śledziłem na flightradar i wygląda punktualnie ale te 4,5 godziny na przesiadkę trochę mnie niepokoi
4. Czy na lot do Srinagaru potrzeba dodatkowego zezwolenia czy zwykła wiza wystarczy ?

z góry dziękuję za podpowiedzi
michał
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 21 Cze 2014 18:58 
Awatar użytkownika

Loty: 53
Kilometry: 142 596
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
Witam,
właśnie miałem kupować bilet (IndiGo) z Bombaju do Thiruvananthapuram (TRV), w moim przypadku na przesiadkę miałbym 3 godziny (przylot z Paryża 23:25 Terminal 2, wylot do TRV 02:35 rano Terminal 1) i z doświadczenia wiem, że to wystarczająco ale wstrzymałem się po tym jak kolega wyżej pisze, że ma obawy przy 4,5 godzinach....

Czy lotnisko w Bombaju jest jakieś wyjątkowe i potrzeba aż tyle czasu na przesiadkę (odebranie bagażu i ponowną odprawę) ??? To mój pierwszy raz w Indiach - może w tym kraju tak długo odprawiają?? :-)

O co chodzi?

pozdro
Michał

#3 PostWysłany: 22 Cze 2014 16:18 

Loty: 94
Kilometry: 139 004
Krajów: 27 / 12.6%
1. GOAir - bezpłatna odprawa na lotnisku, bagaż w cenie
2. Myślę że spokojnie wystarczy, przejazd między terminalami z odprawą do 1 godz. Przed wylotem czytałem o jakiś mega kolejkach w BOM, z własnego doświadczenia wnioskuję że lotnisko jest dobrze zorganizowane, europejskie standardy
3. Opóźnienie zawsze się może trafić. Odbyłem 2 loty wewnętrzne: GoAir BOM-GOI: opóźnienie ok. 45 min, straciliśmy slot, JetAirways GOI-BOM: bez opóźnienia
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości