Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 26 Sty 2016 16:08 

Za FT - http://www.flyertalk.com/forum/sas-euro ... rj900.html

SAS, w związku ze brakiem pilotów samolotów CRJ900, skasuje ponad 700 lotów pomiędzy lutym a majem. W przypadku PL dotknie to lotów do WAW (w tym ostatni wieczorny lot z CPH i poranny do), WRO i GDN.
Bez problemów przebookowują na inne miasta - zmienili mi WAW na POZ.

Ostatnio edytowany przez panlukasz, 26 Sty 2016 16:57, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
Morph uważa post za pomocny.

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#2 PostWysłany: 26 Sty 2016 16:28 

Loty: 80
Kilometry: 132 382
Krajów: 29 / 13.6%
Cześć,

Czy dostałeś jakiegoś maila/smsa, że lot został odwołany ?

31.03 (czwartek) lecimy do CPH z WAW drugim lotem (o godz 09:50) - lot SK752. W zarządzaniu rezerwacją wisi status potwierdzony. Na zestawieniu wklejonym na FT, dla tego połączenia, jest info:

27MAR16-14MAY16
SK751/SK752 CPH-WAW-CPH Cancelled D6

Oznacza to kasowanie tego lotu tylko dla sobót, tak ?

edit: I chyba chodzi o samolot Canadair Regional Jet 900 (w tytule tematu jest CRJ700).

#3 PostWysłany: 26 Sty 2016 16:45 

Ja mam 5 rezerwacji które obejmuja odwołane loty (pierwszy z odwołanych lotów 18 lutego) i żadnego maila ani SMS od SAS nie dostałem. Ale wchodzac na rezerwacje na stronie flysas.pl miałem już informację o odwołaniu i dopisany do rezerwacji lot następnego dnia. Jeśli zależy Ci na potwierdzeniu czy lot jest odwołny zadzwoń do infolinii SAS w Polsce.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 26 Sty 2016 16:59 

@JANIAX
Temat poprawiłem, dzięki za zwrócenie uwagi.
Nie dostałem żadnej wiadomości, zobaczyłem na CheckMyTrip, że zmienili datę wylotu na kolejny dzień.
D6 oznacza sobotę.
 PM off  

#5 PostWysłany: 26 Sty 2016 17:14 

W załczonym na FT spisie odwołanych połaczeń i dniami tygodnia w jakich loty sa odwołane jest pewna nieścisłość:
SK2761/SK2762 CPH-WAW-CPH Cancelled D1, 2, 3, 4, 5
Ponieważ para lotów SK2761 i SK 2762 dotyczy rejsów odpowiednio CPH-WAW o 22.55 i WAW-CPH o 6:05 następnego dnia to zapis taki oznacza, że odwołane sa loty CPH-WAW od poniedziałku do piatku, natomiast z Warszawy od wtorku do soboty.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 26 Sty 2016 19:31 

U mnie był problem ze zmianą na inne miasto. Miałem zarezerwowane loty WAW-CPH na sobotę rano (06:05) i powrót CPH-WAW w poniedziałek wieczorem (22:55). Lot sobotni mi przesunęli na 9:50 i nie chcieli zamienić na 6:00 z Poznania. Za to z przełożeniem na 17:25 dzień wcześniej z Warszawy nie było problemów. Lot powrotny za to przesunęli sami na wtorek rano, ale po telefonie zmienili na poniedziałkowy wcześniej. Dodam, że rezerwowałem przez pośrednika, ale nie było problemów przez infolinię zmienić.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 27 Sty 2016 09:30 

Zgodnie z opisem z ich systemu powinna być możliwość zmiany trasy na "pobliskie" lotnisko w ramach ich własnej siatki połączeń: "Passengers may be rerouted to other SK operated flights to/from nearby airports, in the same booking class or lowest available booking class in the same service class as originally booked. No expenses will be taken for surface transportation."
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 27 Sty 2016 10:48 

W moim przypadku zmiana lotniska nie była żadnym problemem, powiedziałem, że pasuje mi POZ i tyle. Dodatkowo zmieniona została klasa rezerwacyjna z A na Z.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości