Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 16 Sty 2014 03:04 

Za kilka dni będę lecieć z Charleroi do Rzymu (a potem w drugą stronę). Na stronie Ryanaira (http://www.ryanair.com/pl/informacje/ry ... miesiacach) pojawiło się niedawno takie info:

4. Od 1 grudnia, Ryanair pozwoli pasażerom wniesienie na pokład samolotu drugą mniejszą torbę (małe torebki damskie lub torebka z zakupami z lotniska) nie większą niż 35 x 20 x 20 cm, które zmieszczą np.: butelkę wina lub inne podobne rzeczy.

Czy jeżeli, będąc facetem, wezmę zwykłą, średniej wielkości siatkę na zakupy (np. taką: http://img.diytrade.com/cdimg/543073/36 ... ic_bag.jpg), a do niej np. bluzę, spodnie, książkę, parę par skarpet, Ptasie Mleczko itp. rzeczy, to czy powinni puścić mnie bez problemów? Zwykły plecak będę miał na pewno wypchany i w zw. z tym nie miałbym gdzie przepakować ew. dodatkowych ubrań czy innych przedmiotów, dlatego chciałbym się upewnić. Czy ktoś z Was leciał już z dodatkową siatką (poza bagażem podręcznym)? Nie było problemów? Z góry dzięki za odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#2 PostWysłany: 16 Sty 2014 03:11 

Loty: 294
Kilometry: 392 132
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
ppomorski napisał(a):
Za kilka dni będę lecieć z Charleroi do Rzymu (a potem w drugą stronę). Na stronie Ryanaira (http://www.ryanair.com/pl/informacje/ry ... miesiacach) pojawiło się niedawno takie info:

4. Od 1 grudnia, Ryanair pozwoli pasażerom wniesienie na pokład samolotu drugą mniejszą torbę (małe torebki damskie lub torebka z zakupami z lotniska) nie większą niż 35 x 20 x 20 cm, które zmieszczą np.: butelkę wina lub inne podobne rzeczy.

Czy jeżeli, będąc facetem, wezmę zwykłą, średniej wielkości siatkę na zakupy (np. taką: http://img.diytrade.com/cdimg/543073/36 ... ic_bag.jpg), a do niej np. bluzę, spodnie, książkę, parę par skarpet, Ptasie Mleczko itp. rzeczy, to czy powinni puścić mnie bez problemów? Zwykły plecak będę miał na pewno wypchany i w zw. z tym nie miałbym gdzie przepakować ew. dodatkowych ubrań czy innych przedmiotów, dlatego chciałbym się upewnić. Czy ktoś z Was leciał już z dodatkową siatką (poza bagażem podręcznym)? Nie było problemów? Z góry dzięki za odpowiedź.

Ja leciałem, może być reklamówka, możesz do niej napakować ile chcesz i czego chcesz, byleby nie przekroczyć w/w wymiarów (chociaż mi akurat na 2 loty nie sprawdzali).

#3 PostWysłany: 19 Sty 2014 23:35 
Awatar użytkownika

srebrny
mi też na 2 loty nie sprawdzali [lotniska: Girona i Wrocław] - miałem laptopa a z nnim jeszcze parę rzeczy i jakby chcieli sprawdzić to na pewno by się nie zmieścił w koszyku / sizerze
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 20 Sty 2014 02:10 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 14 922
Krajów: 2 / 0.9%
Ja też leciałem kilka razy z drugim bagażem podręcznym (dwa razy Birmingham, raz Derry, jutro sprawdzę w Dublinie). Za każdym razem jest to materiałowa reklamówka na zakupy, o idealnych wymiarach do wzornika Ryanair'a, wypełniona rzeczami, które nie zmieściły się w plecaku. Nikt jeszcze nie skontrolował wymiarów tej reklamówki, ale na pierwszy rzut oka widać, że jest mała i się zmieści. Pewnie jakbyś miał drugą torbę, to mogliby zapytać.

#5 PostWysłany: 21 Sty 2014 11:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Na Charleroi nikt nie kontroluje drugiej torby (pierwszej zreszta tez), nie widzialam nawet doczepionych "miernikow", ale tez specjalnie sie nie przygladalam, bo nikogo bagaz podreczny nie interesowal.
rw30 lubi ten post.

#6 PostWysłany: 26 Sty 2014 02:46 

Dla Waszej informacji, zarówno w Charleroi, jak i w Ciampino bez problemów. W Ciampino musiałem wszystko wrzucić do jednej większej torby, bo zwykła plastikowa reklamówka się rozwalała. Całość zajmowała sporo miejsca, ale nikt nie zgłosił żadnych uwag.
 Profil Relacje PM off
rw30 lubi ten post.

#7 PostWysłany: 17 Lut 2014 15:05 

Modlin, Londyn, Lizbona, zero kontroli i problemów, miałem nawet poza dwoma torbami nerkę na pasie. ;)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 17 Lut 2014 15:19 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 14 922
Krajów: 2 / 0.9%
korpus napisał(a):
Ja też leciałem kilka razy z drugim bagażem podręcznym (dwa razy Birmingham, raz Derry, jutro sprawdzę w Dublinie). Za każdym razem jest to materiałowa reklamówka na zakupy, o idealnych wymiarach do wzornika Ryanair'a, wypełniona rzeczami, które nie zmieściły się w plecaku. Nikt jeszcze nie skontrolował wymiarów tej reklamówki, ale na pierwszy rzut oka widać, że jest mała i się zmieści. Pewnie jakbyś miał drugą torbę, to mogliby zapytać.

Miałem napisać jak w Dublinie - tak samo jak wszędzie indziej, czyli bez problemów.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości