Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 58 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Maj 2015 08:37 

Witam,

z racji zmiany mojego modelu podróżowania, z dwóch przesiadek i mniej cywilizowanych miejsc na bezpieczne all inclusive. Ponieważ wybieram się z moją roczną latoroślą to chciałbym wybrać się w najbliższym czasie na jakieś spokojne allincl. Przejrzałem sporo portali zarówno polskich (travelplanet, urlopy, wakacje itd) oraz zagraniczny LTUR. I natknąłem się na portal airstop.pl na którym ceny są zdecydowanie bardziej konkurencyjne. Czy ktoś z nimi był czy polecacie? Szybka i bezproblemowa płatność i komunikacja z pośrednikiem? I jak z odbiorem biletów dopiero na lotnisku?
Czy może lepiej zarezerwować bezpośrednio w niemieckim Neckermannie?

dzięki za sugestie
Sobsti
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#2 PostWysłany: 27 Maj 2015 08:47 

Przejrzałam warunki handlowe i no cóż, kiepskie tłumaczenie, same ogólniki.
Nie widzę nr zezwolenia na działalność turystyczną w PL
Siedziba firmy w Czechach, czyli gdyby co to włóczenie po ichniejszych sądach?
Ja bym u takiego pośrednika ciężkich tysięcy nie zostawiła.

Jak chcesz namiar na sprawdzonego, polskiego pośrednika, który sprzedaje wycieczki to zapraszam na priv ;) .
 PM off
sranda lubi ten post.

#3 PostWysłany: 27 Maj 2015 10:07 
Awatar użytkownika

Loty: 138
Kilometry: 294 716
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Od lat na tygodniowy wypoczynek (w pełnym tego słowa znaczeniu :) ) wyjeżdżam korzystając z wyjazdów proponowanych przez tego pośrednika. Podobnie moi bliscy znajomi. Nigdy nie miałam żadnych problemów. Wręcz przeciwnie. Na infolinii można doskonale dogadać się po polsku bo konsultanci maja doskonale opanowany nasz język.
Jeżeli kupujesz bilety w czasie, który pozwoli na ich przesłanie - dostaniesz je pocztą. Jeżeli to prawdziwe last minute odbierzesz na lotnisku w biurze podróży, które obsługuje ten wyjazd. Sprawnie i bez problemów. Nigdy tez nie byłam rozczarowana na miejscu: cena vs. jakość :)

Korzystając ze swoich doświadczeń - polecam.

#4 PostWysłany: 27 Maj 2015 10:32 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
Ale po co korzystać z tego serwisu, jak przy każdej ofercie jest pokazane logo niemieckiego biura podróży, które organizuje tą ofertę.
Taniej, pewniej i bezpieczniej w przypadku ew. problemów jest wtedy wykupić ten wyjazd bezpośrednio na niemieckiej stronie tego biura podróży, zamiast korzystać z pośrednika.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 27 Maj 2015 10:49 
Awatar użytkownika

niebieski
I tu nie masz racji. To trochę tak jak z OTA w lotach. Niekoniecznie taniej jest bezpośrednio w biurze. Powiem nawet - w przypadku airstop nigdy tak nie było :)

#6 PostWysłany: 27 Maj 2015 11:11 

Zbanowany
niebieski
Gosiagosia, nie wiem czy masz jakiś osobisty interes w reklamowaniu tego pośrednika, ale sprawdziłem wyrywkowo kilka wycieczek (Dominikana, Kuba, Wyspy Kanaryjskie) i w większości przypadków cena w EUR była w tym serwisie dokładnie taka sama jak w niemieckim biurze podróży, a w jednym w niemieckim biurze była nawet o 20 EUR niższa.
Także nie jest prawdą, że ceny w nim są niższe, niż bezpośrednio w niemieckich biurach podróży.
Poza tym dziś widzę, że przeliczają EUR po 4,26 zł, gdy w dowolnym kantorze internetowym można je kupić po 4,15-4,16 i zapłacić kartą walutową w niemieckim biurze podróży.
Przy droższej wycieczce dla całej rodziny te 10gr na EUR robi kilkaset zł oszczędności.

Jesli możesz to podaj mi przykład wycieczki, która jest w airstop tańsza, niż w niemieckim biurze podróży, z którego biorą tą ofertę, bo ja takich nie widżę, a wobec tego Twoje słowa są zwykłym kłamstwem.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 27 Maj 2015 11:23 

srebrny
No ciekawe, jak to naprawdę z tymi cenami w tym serwisie jest...? ;)

Ja teraz wgłębiając się w warunki płatności zobaczyłem jeszcze jedną wadę, która moim zdaniem całkowicie dyskwalifikuje airstop - brak możliwości zapłaty za wycieczkę kartą płatniczą. A zatem w przypadku ew. problemów z wyjazdem/hotelem itp. nie ma możliwości wszczęcia procedury chargeback.

Naprawdę lepiej zapłacić kartą bezpośrednio w niemieckim biurze podróży i mieć zapewniony spokój, niż korzystać z wątpliwej jakości pośredników.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 27 Maj 2015 11:26 

Też mi się rzuciło w oczy brak możliwości płacenia kartą.
 PM off  

#9 PostWysłany: 27 Maj 2015 11:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Za dużo ode mnie wymagasz, żebym udowadniała swoje racje. Myślisz, że będę przeszukiwać strony. Nie zamierzam skorzystać w obecnej chwili z propozycji zorganizowanego wypoczynku. Piszę o swoich doświadczeniach. Dzielę się swoimi doświadczeniami z czasu, kiedy szukałam takiej opcji wyjazdu. A jakie Ty masz doświadczenia?
Ale podać właściwie mogę: dzisiaj kupione (nie przeze mnie ale ja to znalazłam na prośbę) z neckermanna wczasy dla 4 osobowej rodziny. Ponad 800 zl taniej niż bezpośrednio. Do Marsa Alam. Hotel 4 gwiazdkowy, all. Rodzice i dwójka dzieci. Hotel Dreams Beach Marsa Alam. Lipiec.
Powinnam przedstawić skan rezerwacji, żebyś uwierzył? Czy znasz jakiś inny sposób, żebyś nie zarzucał mi cyt "kłamstwa"
Możesz sobie myśleć co chcesz. Nawet, że dostaję prowizję od sprzedaży. :D

#10 PostWysłany: 27 Maj 2015 12:09 

Zbanowany
niebieski
Proszę o konkrety, jaki termin, jakie lotnisko wylotu.

Widzę na stronach Neckermanna, że ten hotel jest od 369 EUR za osobę:
http://www.neckermann-reisen.de/search/ ... s&sortBy=3

Na airtickets natomiast widzę ceny od 371 EUR/os.

http://airstop.pl/last-minute/egipt/mar ... CVIE%2CWAW

Więc gdzie tu jest to 800 zł oszczędności, jeszcze dokładając złodziejski kurs EUR, który trzeba zapłacić temu pośrednikowi?
Nie myślę, że dostajesz coś od sprzedaży, natomiast uważam, że nie powinnaś publicznie kłamać, pisząc że u tego pośrednika jest taniej, niż bezpośrednio w niemieckim biurze podróży.
 Profil Relacje PM off
sranda lubi ten post.

#11 PostWysłany: 27 Maj 2015 12:54 
Awatar użytkownika

niebieski
gosiagosia napisał(a):
Możesz sobie myśleć co chcesz.

#12 PostWysłany: 27 Maj 2015 13:01 

Zbanowany
niebieski
To ma być Twoja odpowiedź na konkretne argumenty przedstawione w poprzednich postach...?

Rozumiem, że nie potrafisz przyznać się do kłamstwa i przeinaczania faktów..?

A swoją drogą ktoś z moderatorów chyba powinien zbadać Twoje związki z airstop.pl, bo jednak zbyt nachalnie ich reklamujesz.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 27 Maj 2015 16:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak, flus - poczynasz sobie grubo.
Do jakiego kłamstwa? Opisałam SWOJE doświadczenia. Jak mam Ci udowodnić, że są prawdziwe? Kłamstwem byłoby, gdybym napisała:kupowałam u tego pośrednika było drożej, pojechałam i nic się nie zgadzało a pośrednik mnie oszukał. Sobsti zadał konkretne pytania na które odpowiedziałam zgodnie z doświadczeniem jakie posiadam.
Powiem Ci jeszcze, że w świetle tego co napisałam wyżej - jeżeli zadzwonisz dziś do konsultanta to wyjdzie na jaw następne moje "kłamstwo": konsultant ani w ząb po polsku. Tylko czeski i słabo angielski.
A Ty? Jakie są Twoje doświadczenia z airstop?

#14 PostWysłany: 27 Maj 2015 16:26 

Zbanowany
niebieski
Bardzo prosto możesz to udowodnić - pokazując link do oferty na airstop oraz link do tej samej oferty w niemieckim biurze podróży, tak jak ja to zrobiłem. Zobaczymy, czy rzeczywiście można w przypadku rodziny 2+2 oszczędzić 800 zł, bo ja twierdzę, że to bujda.

Owszem, mogło się zdarzyć, że akurat jakimś cudem w Twoim przypadku kiedyś trafiłaś na błąd i tańszą ofertę, ale wszystkie oferty, jakie przeglądałem obecnie były co najmniej w tej samej cenie co w niemieckich biurach podróży, a część była nieznacznie droższa.
Uwzględniając dodatkowo chory kurs EUR/PLN, jaki przyjmuje airstop NIE MA OBECNIE MOŻLIWOŚCI żeby kupując tam cokolwiek, wyszło taniej niż bezpośrednio w niemieckim biurze podróży.

Warto to podkreślić, a nie twierdzić cały czas, że jest tam taniej, co choćby napisałaś w poniższym cytacie...

gosiagosia napisał(a):
I tu nie masz racji. To trochę tak jak z OTA w lotach. Niekoniecznie taniej jest bezpośrednio w biurze. Powiem nawet - w przypadku airstop nigdy tak nie było :)

Jakoś nie chce mi się wierzyc, że nigdy tak nie było, a teraz zupełnie nagle i przypadkowo zrobiło się drożej na wszystkich wycieczkach, które tam sprawdzałem...
Ale czytelnicy niech sami osądzą, czy warto tam kupować, z mojej strony EOT.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 27 Maj 2015 17:48 

Czy leci z nami ADModerator? Czy tylko ja widzę słowa "niekoniecznie" i "było"?

Przydałby się chyba wątek "Pręgierz4free"...
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 27 Maj 2015 18:07 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Kolejny wątek na forum gdzie dzielimy się opiniami, które nie zawsze dają się zweryfikować.
Forumowicze chyba sami widzą i potrafią ocenić, jakość "polecenia".

@flus o ile wykazałeś na przykładzie, że "teoria" @gosiagosia się w tym przypadku nie sprawdza, to czekamy na linki do oferty @gosiagosia gdzie czarno na białym będzie widać potwierdzenie "polecenia". :)

@Kara nikt nie ustawia pręgierza, ale warto weryfikować opinie, nikt nie ma tu patentu na nieomylność :P

Ze swojej strony także jak ognia unikam ofert z przelewami, czy to na wynajęcie apartamentu czy na rezerwację samochodu... kwestia faktycznej możliwości dochodzenia zwrotu jest jednoznaczna.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 27 Maj 2015 18:17 

srebrny
Faktycznie, dyskusja może zrobiła się nieco zbyt ostra, a oskarżenia o kłamstwo to dość poważne słowa, ale z drugiej strony patrząc obiektywnie na posty koleżanki @gosiagosia na temat tej firmy, to są one tak słodkie, że trudno nie zauważać tutaj kryptoreklamy. ;)
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 27 Maj 2015 18:25 

@mashacra, błagam... Jak się mylę w faktach, to się przyznaję bez bicia (wskazówka: mea culpa), ale jak mam inne zdanie/ doświadczenie/ widzimisię - to, sorry, ale nikt inny nie wie tego lepiej ode mnie.

Natomiast, jeśli za zasadne uważasz obrzucanie błotem kogoś bez zapytania wprost, czy ma w tym jakiś interes (biznesowy, rodzinny czy towarzyski), i - częściowo - na podstawie przypuszczeń i błędów we wnioskowaniu, to najwyraźniej żyjemy w dwóch różnych światach.

@sranda, mnie można łatwo posądzić o kryptoreklamę Borough Market. ;-)
 Profil Relacje PM off
gosiagosia lubi ten post.
gosiagosia uważa post za pomocny.

#19 PostWysłany: 27 Maj 2015 18:33 

Nie wiem o co bicie tej piany. Airstop to nic innego jak pośrednik sprzedający wycieczki niemieckich biur podróży z ogólnego systemu rezerwacyjnego. Wcześniej to działało w Czechach i Słowacji. Lider branży to nie jest i nic tam nie kupowałem. Te same ceny z reguły dostępne bezpośrednio na stronach touroperatorów lub innych tego rodzaju pośredników. Chcesz kupić coś tych ofert, obawiasz się airstop kup u bardziej znanego pośrednika dreamtours.pl w tej samej cenie z tego samego systemu turystycznego. Cena identyczna. Wyszukiwarka jest bardzo dobra do wychwytywania tanich ofert z wielu bp. takie trochę trivago.
 PM off  

#20 PostWysłany: 27 Maj 2015 18:37 

srebrny
greg1291 - w dreamtours z tego co wiem też nie można płacić kartą, więc posiada również podobną wadę jak airstop
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 58 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości